גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פייסבוק מציג: מועדוני לקוחות - OUT, מועדוני מעריצים - IN

מה משותף לאגאדיר, בירה מכבי, סיגל דקל ואתר זאפ? כולם מציעים הטבות למי שיצטרף למועדון האוהדים שלהם בפייסבוק ■ "גלובס" בודק מה יקבל מי שיאפשר לחברות המסחריות להציץ בפרטיו האישיים ברשת החברתית

מיליוני מבקרים משוטטים בפייסבוק, ויש להם ארנקים. את הפוטנציאל הזה זיהו משווקים המזמינים את החברים ליהנות מהטבות בלעדיות על גבי הרשת: כך למשל זאפ המגרילה קונסולת Wii בין החברים בפייסבוק, חברים של "למטייל" ייהנו מזיכויים לרכישה, רשת מנגו מגרילה מדי שבועיים בין חברותיה 100 אירו למימוש ברשת, UPS מגרילה הנחות על משלוח טובין, וחובבי בירה מכבי ייהנו מקופון לרכישת שישיית בירות ב-6 שקלים.

את הכדאיות הצרכנית להצטרף כחברים יש לבחון בעיקר במובן הפרטיות. מטבען, חברויות כאלה אינן עולות כסף והן בבחינת "מה יש לי להפסיד". מאידך, יש לזכור את עניין הפרטיות וחשיפתכם ברובד האישי (לרבות תמונות, מאגר חבריכם, עמדות וכד').

הדגש, כפי שמסבירים המשווקים, הוא גישה לקהל היעד הצעיר, שבמקום להסתובב ברשתות שבקניונים עסוק בלהסתובב ברשתות חברתיות. וירטואליות היא שם המשחק. כך, למשל, מדווחת המעצבת סיגל דקל כי תקציב הפרסום ה"רגיל" של הרשת נמוך מהרגיל העונה, ועיקר המשאבים מופנים לשיווק הווירטואלי והחברתי.

מנכ"ל זאפ, איתן זינגר, מסביר את הרציונל: "החלטנו להפנות משאבים יומיומיים לפעילות ברשתות החברתיות, בראשן פייסבוק, מתוך הבנה של תנאי השוק החדשים. אנו מבינים כי היום יותר אנשים קוראים תכנים בפייסבוק מאשר באתרי החדשות, ובמקביל משך השהייה ברשתות החברתיות עולה בהתמדה. בכדי להגדיל את כמות החברים והעוקבים אחרינו - לא די במתן מידע, חשוב ככל שיהיה, יש לייצר ערך מוסף משתלם כלכלית".

את דבריו מחזקת יעל ורשבסקי, מנהלת שיווק ותכנון אסטרטגי בחטיבת המחשוב האישי של HP ישראל: "המגע היומיומי והפידבקים המתאפשרים באמצעות הרשתות החברתיות הם בעלי ערך מוסף גבוה ביותר לצורך הבנת הצרכן, השוק והטרנדים".

מבירה ועד משקפיים

השימוש בפלטפורמת האינטרנט מתרחב ברבדים השונים: כך, לדוגמה, יצרנית התיקים ג'אנספורט גייסה לשורותיה פרזנטורים שנבחרו מתוך גולשים צעירים שיש להם 1,500 חברים ויותר. מעצב האופנה טום סלמה מפרסם את הקולקציה העדכנית בקטלוג המבוסס על סרטוני וידיאו מקוונים.

גם בתחום המזון חברי הפייסבוק של "ננה בר" ייהנו מהטבות משתנות (למשל בירה נוספת מתנה).

לצד הנחות משתנות לחברים בפייסבוק, מוענקות הנחות קבועות (התואמות בדרך-כלל את מועדוני הלקוחות של הרשתות): למשל, 20% הנחה על כל דגמי המשקפיים לחברי הקבוצה של "אופטיק דורון" (אימות מתבצע הנקודות המכירה מול מפעיל הקבוצה), 15% הנחה על התכשיטים של המעצבת אפרת קסוטו ועוד.

לרשת yellow יש אפליקציה תחת הכותרת "קצת FUN לחבר שבדאון". האפליקציה סורקת את הסטטוס שמציינים על עצמם החברים בפייסבוק, תוך שהיא מאתרת ביטויים "מבואסים" ומצליבה עם חוסר פרגון מצד חבריו. בסוף התהליך, כדי לרומם את מצב-רוחו של החבר, נשלח אליו קופון למוצר חינם ברשת.

מתחם הנפש "הבית באבירים" שם את יהבו על זירה מקוונת אחרת: הגולשים בפורום התיירות ב"תפוז" מוזמנים להעלות תמונות מחופשות משפחתיות בארץ. מבין 20 התמונות שיעלו לגמר יוגרל נופש הכולל לינה וארוחת בוקר.

גם בפייסבוק מודעים לכוח השיווקי האדיר שבידיהם, וגורמים בענף יודעים לספר כי לפלטפורמה לפעילויות שיווקיות יש גבולות ברורים. ראשית, פעילות שיווקית "כשרה" לא יכולה להתנהל עם כרטיס חבר רגיל. יש המדווחים כי כאשר בפייסבוק מאתרים חבר פעיל מדי עם מינון יתר של עדכונים, או כזה ששולח הודעות שעשויות להתפרש כשיווקיות - כרטיסו ייסגר מחשש לניצול הפלטפורמה לקידום אינטרסים מסחריים שלא אושרו על-ידה.

בכדי לנהל פעילות שיווקית "כשרה", על החברה לפתוח כרטיס בפורמט של קבוצה או "עמוד" (page), אליו מצטרפים החברים כ"מעריץ" (become a fan) במסגרת עמוד בקטגוריית "אנשים" (people).

הפעילויות כוללות הגרלות קבועות ואפליקציות משתנות, המציעות פרסים והטבות על בסיס פעילות אינטראקטיבית. נדגיש כי חברה המתעתדת לפתוח כרטיס כזה חייבת באישור מהחברה העולמית.

מנגו

מדי שבועיים הגרלת שובר בשווי 100 אירו למימוש ברשת.

* הטבה עדכנית: הרכבת מלתחה אישית שתוגרל בין הגולשות בתחילת ינואר (עד 500 אירו). הסיכוי לזכות בהגרלה יגדל ככל שתפיץ החברה את המלתחה שהרכיבה בין כמה שיותר חברים ברשת. בגירסה הישראלית, הבוטיק קאלה הגריל לאחרונה בין חברותיו בפייסבוק אשר העלו תמונות שלהן עם פריט "קאלה" שברשותן, תלושים בסך 1,000 שקל למימוש ברשת.

סיגל דקל

הרשת נכנסה לזירת הפייסבוק לאחרונה.

* הטבה עדכנית: המצטרפות זכאיות לחולצה במתנה (בשווי 180 שקל) עם הסלוגן "לא בובה של אף אחד".

בירה מכבי

הסלוגן הוותיק "יש מכבי יש חברים" מקבל משמעות מחדש בעידן הפייסבוק. לצד שיפור וחידוש הטעם (בפיתוח עם הייניקן העולמית) והמראה של בירה מכבי, מעלה טמפו בימים אלה קמפיין טלוויזיוני שמטרתו חשיפת המותג באמצעות הרשתות האינטרנטיות.

* הטבה עדכנית: בוחרים 6 חברים ומזינים את פרטיהם באפליקציה בפייסבוק - ומקבלים קופון לקניית שישיית מכבי ב-6 שקלים.

זאפ

חברי הקבוצה מעודכנים במתרחש בענפים השונים: עלייה או ירידה במחיר בקטגוריה מסוימת, מוצר מוביל ועוד.

* הגרלה עדכנית: 4 קונסולות Wii יוגרלו בין חברי הקבוצה שיעקבו אחר עדכוני זאפ בטוויטר או בפייסבוק עד ה-16.11.

צומת ספרים

הרשת מעדכנת את חבריה על מכירות מוקדמות מוזלות וחדש בעולם הספרים.

* הטבה עדכנית: 10 עותקים עם חתימה והקדשת הסופר יוגרלו בין חברי הרשת בקבוצת הפייסבוק. הזוכים ייבחרו על-ידי חברי הקבוצה.

למטייל

חברי הקבוצה יכולים להגריל קופונים בשווי 500 שקל למימוש לקנייה באתר החברה.

* הגרלה עדכנית: חברי הקבוצה שיתייגו תמונותיהם תחת הכותרת "חיידק טיולים", יגרילו כרטיס טיסה לאיטליה ו-500 דולר לבזבוזים. הגולש שיתייג את מספר "חיידקי הטיולים" הגדול ביותר ויזמין כמה שיותר חברים להשתמש באפליקציה - יזכה בפרס.

UPS

החברה השיקה קמפיין בפייסבוק ובטוויטר, במסגרתו לקוחות שיצטרפו כחברים ל-UPS ייהנו מ-50% הנחה על כל משלוחי הטובין הבינלאומיים.

HP

החברה מציעה הטבות לעוקבים בטוויטר.

* הטבה עדכנית: הגרלת 3 עכברים אלחוטיים בין גולשים שישלחו "טוויט" בו יספרו על חוויה חיובית שעברו עם אחד ממוצרי המחשוב של HP. שלושת הציוצים המרגשים יזכו בפרס.

לאומי דיגיטל

בספטמבר החל בנק לאומי לשלוח לחבריו "ציוצים" בטוויטר הכוללים הטבות. לדוגמה: ריביות מועדפות על פיקדונות בערוצים ישירים ל-48 שעות, ריבית מועדפת על פיקדון באינטרנט למחזיקי חשבון דיגיטלי ומחוץ לבנק: כרטיסים לאטרקציות ברחבי הארץ במתכונת 1+1, הטבת 1+1 בצומת ספרים ועוד.

אגאדיר

חברי הקבוצה מתעדכנים מדי יום על מנות חדשות, מתכונים, הטבות והנחות מיוחדות.

* הנחות לדוגמה: אחת לחודש - קינוח חינם או קוקטייל חינם, הצעה מיוחדת על ארוחה או הנחה על מנות עיקריות (רשימת החברים מעודכנת בסניפים).

עוד כתבות

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

אחרי ביטול המכסים של הנשיא טראמפ: הסיבה שבישראל מרוצים

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

יו''ר עוצמה יהודית והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה תקדם מחדש איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת צפויה להקים הבוקר (ב') מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים ויימנע התערבות בג"ץ במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה