גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טלוויזיה רב-הרוסית

בעוד ש-yes מובילה באופן יחסי בקהל הרוסי ומשקיעה בדרמה חדשה, ב-HOT משיקים סדרה ושוקלים ערוץ ומהדורת חדשות ברוסית ■ בערוץ 9 דווקא מזלזלים במהלכים אלה ■ וגם: מהו ההיבט הפסיכולוגי של פרשת מעיין חודדה?

השבוע עלתה לשידור הדרמה היומית החדשה של yes, "בין השורות", שמתרחשת במסדרונות מערכת עיתון רוסי בישראל. בניגוד לדרמות יומיות אחרות שיצאו מבית היוצר של הלוויין, הסדרה החדשה דוברת רוסית והיא משודרת בערוץ yes רדוגה, שמיועד לקהל הרוסי, בשעות הפריים טיים.

את הסדרה, שמופקת על-ידי שי נשר, יצר וביים יבגני רומן, ומשתתף בה ארסנל מכובד של שחקנים ישראלים דוברי רוסית, ביניהם: ולדימיר פרידמן, איבגנה דודינה, הנרי דוד, ליאוניד קנייבסקי, מרינה שויף ואחרים. בסדרה הושקעו קרוב ל-1.3 מיליון דולר (כ-25 אלף דולר לפרק).

מבדיקה מול HOT עולה כי גם במשרדים ביקום חמים על המגזר הרוסי, ובימים אלה מחלקת הפקות המקור של הכבלים נמצאת בעיצומם של משאים ומתנים עם שחקנים מובילים מרוסיה, שיככבו במיני סדרה חדשה. הסדרה, מאת הבמאי לאון פרודובסקי והתסריטאי ארז קו-אל, תיקרא "השלושה" (שם זמני) ותופק בהשקעה של כחצי מליון דולר ל-4 פרקים. במוקד: 3 חבר'ה ממוסקבה, בתחילת שנות ה-30 לחייהם, שרגע לפני שהם הופכים לאנשים בוגרים, הם יוצאים להרפתקה רומנטית בארץ הקודש. בנוסף, וכחלק מהמאבק של הפלטפורמות בערוץ הייעודי "ישראל פלוס" (9), דנים כעת בחברת הכבלים יחד עם חברת החדשות של ערוץ 2, על הפקה משותפת של מהדורת חדשות ברוסית, שתשודר ב-HOT ותתחרה ישירות בערוץ דובר הרוסית.

עתה נשאלת השאלה, האם הפקות בשפה הרוסית - עד כה נחלתו הבלעדית של ערוץ 9 - צפויות להיכלל בתקציביה של הטלוויזיה הרב-ערוצית באופן שיטתי?

יונה ויזנטל, סמנכ"ל התוכן של yes, חושב שמדובר במגמה טבעית: "מלכתחילה, סימנו את המגזר הרוסי כקהל חשוב אסטרטגית. (לפי מקורות יודעי דבר, יותר מ-30% מלקוחות yes נמנים עם המגזר הרוסי - ד"י). לפני כשנתיים וחצי השקנו את yes רדוגה; יש לנו ממשק ברוסית, הרבה ערוצים שלנו מדובבים או מתורגמים לרוסית, אנחנו עובדים על תוכנית ראיונות בשפה, והפקת מקור ברוסית נראית לנו כהתפתחות טבעית".

* איך אפשר להתחרות מול הפקות הדרמה עתירות התקציב שנעשות ברוסיה?

"התוכן שלנו מאוד רלוונטי ואקטואלי לארץ ולרוסים בישראל".

* "השלושה" של הכבלים מיועדת לשידור בערוץ המרכזי '3 HOT'.

"אי-אפשר להשוות בין הפעילות של yes עבור המגזר לפעילות של HOT. במהלך 3 החודשים הקרובים נספק בכל יום שעת מקור ברוסית. בזמן שאנחנו מחבקים את המגזר הרוסי, ב-HOT רק קורצים לו".

בערוץ 9 לא מפחדים

לדברי קרני פלזנטל-זיו, סמנכ"ל תוכן HOT, העבודה על הסדרה החדשה התחילה בלי "אג'נדות מגדריות". "הרגשנו שיש לנו סיפור טוב שנכון לספר. הרעיון ללכת עד הסוף עם הניחוח הרוסי התבשל תוך כדי הדרך, באומץ גדול", היא משחזרת. "מיני-סדרה היא הפורמט הטלוויזיוני היקר והמושקע ביותר, ובכל זאת החלטנו להמר בגדול - כי זה התפקיד שלנו, כטלוויזיה רב-ערוצית.

"אנחנו מיעדים את הסדרה לערוץ המרכזי שלנו, כי היא מיועדת לקהל אוהב טלוויזיה באשר הוא. אותו קהל שאהב את 'להוציא את הכלב' ו'הבורר'. תפיסת העולם שלנו היא שהקהל הרוסי לא חי בגטו מגודר. הוא חי ונושם את התרבות הישראלית".

* קיימת אופציה למכור את הסדרה לשווקים זרים?

"זה בהחלט נמצא על הפרק".

* בעבר דובר על שיתוף-פעולה עם ערוץ 9 בהפקת הסדרה. זה עדיין רלוונטי?

"אנחנו מקיימים דיאלוג די ארוך מול ערוץ 9 על מספר שיתופי-פעולה, ביניהם 'השלושה'; אך הדברים עדיין לא הגיעו לבשלות".

* לא אחת הועלה במשרדיכם הרעיון להקים ערוץ ייעודי ברוסית. איפה זה עומד?

"הנושא כל הזמן נמצא על השולחן. מדובר במהלך לא זול ואנחנו מנסים לבחון איפה הכי נכון - עבורנו ועבור הצופים - שנשקיע את הכסף. האם בערוץ ייעודי נפרד, בהפקת תוכניות שישולבו בערוצים המרכזיים שלנו, או להמשיך ולרכוש תוכן איכותי מרוסיה ל-VOD?".

ליאוניד בלחמן, מנכ"ל ערוץ 9, לא מרגיש מאוים מהמגמה החדשה: "yes ו-HOT נכנסים לרחוב ללא מוצא. תוצאה של תחרות טיפשית בנו, ולא על הקהל". הוא אומר. "להפיק בארץ סדרות בשפה הרוסית זה אולי נכון ברמה התכנית והתדמיתית, אבל ברמה העסקית - זה לא יחזיק מים. גם אם הרייטינג שלהם יגדל באופן נקודתי בקרב הצופים הרוסים בעקבות הסדרות ברוסית, עדיין מדובר במספרים זניחים, שלא מצדיקים השקעה של מאות אלפי דולרים.

"יש כאן שריפת כסף יקר. כדי שסדרה תצליח, לא מספיק שהיא תהיה טובה, היא צריכה תמיכה של תוכן רלוונטי נוסף כמו חדשות ובידור. להערכתי, זו גחמה שלא תחזור על עצמה".

* לסדרות האלה יש סיכוי להימכר לרוסיה?

"לא לערוץ רציני. אולי לערוצים קטנים במחיר של 50-100 דולר לפרק".

על הספה

אחת התהיות שעלו בקרב גורמים המעורים בהפקות ריאליטי, היא האם מעיין חודדה - המודחת השערורייתית מ"האח הגדול" - עברה את שלב המבדקים הפסיכולוגיים, שמועמדים לתוכניות ריאליטי מחויבים לעבור. אלה התקשו להאמין ש"הג'ורה המהלכת" התנהגה מול פסיכולוגית מיומנת כליידי מעודנת ונחבאת אל הכלים (דעה מורחבת בעניין תמצאו משמאל).

בניסיון להבין מה כוללת חוות הדעת המקצועית של הפסיכולוג, שנפגש עם המועמדים לתוכניות ריאליטי, ומה משקלה בהחלטה הסופית לגבי כשירותם להשתתף במשחק, עולה שלא פשוט למצוא תשובות קונקרטיות מהגורמים הרלוונטיים. כך, למשל, הפסיכולוגית אמי ברמן - שאחראית בין השאר על המיונים של "האח הגדול" וכן של תוכניות ריאליטי נוספות, כמו "הישרדות", "היפה והחנון" והפורמט המיובא החדש, "הרווק" - חתומה על הסכמי סודיות דרקוניים מול הזכייניות, שאוסרים עליה לחלוק כל מידע שקשור בתהליך.

אלעד קופרמן - מפיק "האח הגדול" - ביקש שלא להתראיין, "מפאת הרגישות הרבה שכרוכה בנושא". מקשת נמסר: "תהליך בחירת המועמדים ל'האח הגדול' מורכב ויסודי ולוקחים בו חלק אנשי מקצוע מתחומים שונים. כל דייר מגיע עם האופי הייחודי לו. החוויה שעוברים הדיירים הינה עוצמתית ושונה במובנים רבים מחייהם בחוץ והסיטואציות בבית מובילות לתגובות שונות ובלתי צפויות. הדחת מעיין לא נבעה מאי התאמתה אלא מאחר שלא עמדה בחוקי הבית".

לעומתם, גיא המאירי מ"אבוט-רייפ-המאירי" - מפיקת "הישרדות" וריאליטי נוספות, דווקא חושב שמדובר בנושא שחשוב לדבר עליו. "אני משתמש כל-כך הרבה בשירותיהם בעבודה, שלפעמים נראה לי שאני צריך להחזיק פסיכולוג במשרה מלאה", הוא מספר ל"פירמה". "המיונים לריאליטי כוללים בדרך כלל תחקיר עומק, בדיקות רפואיות, דינמיקה קבוצתית ואבחון. כל המתמודדים שמגיעים לשלב ג' - דהיינו, 50 המועמדים האחרונים, נדרשים לעבור אבחון פסיכולוגי".

* מה זה כולל? איפה הקווים האדומים?

"הפסיכולוג אמור לאתר את הדברים שיושבים על הגבול האפור שבין המודע לתת-מודע - אלה שנשארים רדומים בתנאי היומיום, אבל עלולים לפרוץ החוצה בתנאי המעבדה האינטנסיביים של תוכניות ריאליטי; נטיות אובדניות, טראומות מודחקות, צלקות נפשיות שלא הגלידו. לא אחת פסלתי מועמדים, למרות הפוטנציאל הרייטינגי שהיה גלום בהם, כי חוות הדעת של הפסיכולוגית מצאה אותם לא כשירים. בדברים האלה, אני נמנה עם בית שמאי. עם בריאות הנפש לא מתעסקים".

ביחס לחשיבות הרבה שטמונה באבחון וליווי פסיכולוגי בתוכניות ריאליטי, משקלם בתקציב ההפקה זניח יחסית, ומסתכם, לפי גורמים המעורבים בהפקות ריאליטי, בלא יותר מ-15 אלף דולר להפקה.

לדבריו של המאירי, פרט לשלב המיונים, ההפקה עושה שימוש בדו"ח הפסיכולוג גם בשלב פיתוח המשימות שמוטלות על המתמודדים. "אנחנו משתמשים בדו"ח ככלי לפיצוח האישיות של המתמודד, על מנת למפות את הנקודות הרגישות שלו - כאלה שאפשר להפעיל עליהם לחץ במקרה הצורך, וכאלה שאסור ללחוץ עליהם בשום מצב".

* כמה זמן אורך שלב המיונים הפסיכולוגיים?

"כל מתמודד נפגש עם הפסיכולוג לפגישה אישית של כשעתיים".

* זה מספיק?

"ההשגחה הפסיכולוגית לא מפסיקה אחרי האודישנים. כמו שיש שני רופאים על הסט, ככה יהיה תמיד פסיכולוג - למקרים שבהם מתעוררים סימפטומים נפשיים שדורשים טיפול. צריך להבין שבריאליטי - פרט ל'האח הגדול' - המתמודדים עוברים את החוויה פעמיים: גם בשלב הצילומים וגם בשלב השידור. לכן, אנחנו מאפשרים להם להמשיך ולהיפגש עם הפסיכולוג, שליווה אותם במהלך הצילומים, גם אחרי תום ההפקה. בנוסף, אחרי שהשידור בטלוויזיה מסתיים, אנחנו מזמנים את המתמודדים שהשתתפו במשחק לשיחה אישית עם הפסיכולוג ומנפיקים דו"ח מסכם".

* מה קורה במקרים שבהם מועמד נמצא כשיר בכל השלבים, פרט לזה הפסיכולוגי?

"התפקיד של הניתוח הפסיכולוגי הוא לתת זווית התבוננות נוספת על המתמודדים. אני מרגיש שהצוות הבכיר שלי ואני, לאור העבודה הממושכת בז'אנר, הצלחנו לפתח רגישות ועין להבנת נפשם של אנשים. אם כולם מרגישים שמישהו כשיר ורק הדו"ח הפסיכולוגי מתנגד, ההחלטה תעלה לדיון משותף".

* מה דעתך על מקרה מעיין חודדה?

"אני לא רואה 'האח הגדול'. אין לי זמן".

עוד כתבות

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

הכנסות של כ-1.5 מיליארד שקל: שנה להשקה, ביג גלילות מציג נתונים מעורבים

מתחם הענק של רשת המרכזים המסחריים עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● "כשלשוכר אין סיכון, המשחק משתנה"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

יו''ר עוצמה יהודית והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה תקדם מחדש איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת צפויה להקים הבוקר (ב') מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים ויימנע התערבות בג"ץ במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס