גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טלוויזיה רב-הרוסית

בעוד ש-yes מובילה באופן יחסי בקהל הרוסי ומשקיעה בדרמה חדשה, ב-HOT משיקים סדרה ושוקלים ערוץ ומהדורת חדשות ברוסית ■ בערוץ 9 דווקא מזלזלים במהלכים אלה ■ וגם: מהו ההיבט הפסיכולוגי של פרשת מעיין חודדה?

השבוע עלתה לשידור הדרמה היומית החדשה של yes, "בין השורות", שמתרחשת במסדרונות מערכת עיתון רוסי בישראל. בניגוד לדרמות יומיות אחרות שיצאו מבית היוצר של הלוויין, הסדרה החדשה דוברת רוסית והיא משודרת בערוץ yes רדוגה, שמיועד לקהל הרוסי, בשעות הפריים טיים.

את הסדרה, שמופקת על-ידי שי נשר, יצר וביים יבגני רומן, ומשתתף בה ארסנל מכובד של שחקנים ישראלים דוברי רוסית, ביניהם: ולדימיר פרידמן, איבגנה דודינה, הנרי דוד, ליאוניד קנייבסקי, מרינה שויף ואחרים. בסדרה הושקעו קרוב ל-1.3 מיליון דולר (כ-25 אלף דולר לפרק).

מבדיקה מול HOT עולה כי גם במשרדים ביקום חמים על המגזר הרוסי, ובימים אלה מחלקת הפקות המקור של הכבלים נמצאת בעיצומם של משאים ומתנים עם שחקנים מובילים מרוסיה, שיככבו במיני סדרה חדשה. הסדרה, מאת הבמאי לאון פרודובסקי והתסריטאי ארז קו-אל, תיקרא "השלושה" (שם זמני) ותופק בהשקעה של כחצי מליון דולר ל-4 פרקים. במוקד: 3 חבר'ה ממוסקבה, בתחילת שנות ה-30 לחייהם, שרגע לפני שהם הופכים לאנשים בוגרים, הם יוצאים להרפתקה רומנטית בארץ הקודש. בנוסף, וכחלק מהמאבק של הפלטפורמות בערוץ הייעודי "ישראל פלוס" (9), דנים כעת בחברת הכבלים יחד עם חברת החדשות של ערוץ 2, על הפקה משותפת של מהדורת חדשות ברוסית, שתשודר ב-HOT ותתחרה ישירות בערוץ דובר הרוסית.

עתה נשאלת השאלה, האם הפקות בשפה הרוסית - עד כה נחלתו הבלעדית של ערוץ 9 - צפויות להיכלל בתקציביה של הטלוויזיה הרב-ערוצית באופן שיטתי?

יונה ויזנטל, סמנכ"ל התוכן של yes, חושב שמדובר במגמה טבעית: "מלכתחילה, סימנו את המגזר הרוסי כקהל חשוב אסטרטגית. (לפי מקורות יודעי דבר, יותר מ-30% מלקוחות yes נמנים עם המגזר הרוסי - ד"י). לפני כשנתיים וחצי השקנו את yes רדוגה; יש לנו ממשק ברוסית, הרבה ערוצים שלנו מדובבים או מתורגמים לרוסית, אנחנו עובדים על תוכנית ראיונות בשפה, והפקת מקור ברוסית נראית לנו כהתפתחות טבעית".

* איך אפשר להתחרות מול הפקות הדרמה עתירות התקציב שנעשות ברוסיה?

"התוכן שלנו מאוד רלוונטי ואקטואלי לארץ ולרוסים בישראל".

* "השלושה" של הכבלים מיועדת לשידור בערוץ המרכזי '3 HOT'.

"אי-אפשר להשוות בין הפעילות של yes עבור המגזר לפעילות של HOT. במהלך 3 החודשים הקרובים נספק בכל יום שעת מקור ברוסית. בזמן שאנחנו מחבקים את המגזר הרוסי, ב-HOT רק קורצים לו".

בערוץ 9 לא מפחדים

לדברי קרני פלזנטל-זיו, סמנכ"ל תוכן HOT, העבודה על הסדרה החדשה התחילה בלי "אג'נדות מגדריות". "הרגשנו שיש לנו סיפור טוב שנכון לספר. הרעיון ללכת עד הסוף עם הניחוח הרוסי התבשל תוך כדי הדרך, באומץ גדול", היא משחזרת. "מיני-סדרה היא הפורמט הטלוויזיוני היקר והמושקע ביותר, ובכל זאת החלטנו להמר בגדול - כי זה התפקיד שלנו, כטלוויזיה רב-ערוצית.

"אנחנו מיעדים את הסדרה לערוץ המרכזי שלנו, כי היא מיועדת לקהל אוהב טלוויזיה באשר הוא. אותו קהל שאהב את 'להוציא את הכלב' ו'הבורר'. תפיסת העולם שלנו היא שהקהל הרוסי לא חי בגטו מגודר. הוא חי ונושם את התרבות הישראלית".

* קיימת אופציה למכור את הסדרה לשווקים זרים?

"זה בהחלט נמצא על הפרק".

* בעבר דובר על שיתוף-פעולה עם ערוץ 9 בהפקת הסדרה. זה עדיין רלוונטי?

"אנחנו מקיימים דיאלוג די ארוך מול ערוץ 9 על מספר שיתופי-פעולה, ביניהם 'השלושה'; אך הדברים עדיין לא הגיעו לבשלות".

* לא אחת הועלה במשרדיכם הרעיון להקים ערוץ ייעודי ברוסית. איפה זה עומד?

"הנושא כל הזמן נמצא על השולחן. מדובר במהלך לא זול ואנחנו מנסים לבחון איפה הכי נכון - עבורנו ועבור הצופים - שנשקיע את הכסף. האם בערוץ ייעודי נפרד, בהפקת תוכניות שישולבו בערוצים המרכזיים שלנו, או להמשיך ולרכוש תוכן איכותי מרוסיה ל-VOD?".

ליאוניד בלחמן, מנכ"ל ערוץ 9, לא מרגיש מאוים מהמגמה החדשה: "yes ו-HOT נכנסים לרחוב ללא מוצא. תוצאה של תחרות טיפשית בנו, ולא על הקהל". הוא אומר. "להפיק בארץ סדרות בשפה הרוסית זה אולי נכון ברמה התכנית והתדמיתית, אבל ברמה העסקית - זה לא יחזיק מים. גם אם הרייטינג שלהם יגדל באופן נקודתי בקרב הצופים הרוסים בעקבות הסדרות ברוסית, עדיין מדובר במספרים זניחים, שלא מצדיקים השקעה של מאות אלפי דולרים.

"יש כאן שריפת כסף יקר. כדי שסדרה תצליח, לא מספיק שהיא תהיה טובה, היא צריכה תמיכה של תוכן רלוונטי נוסף כמו חדשות ובידור. להערכתי, זו גחמה שלא תחזור על עצמה".

* לסדרות האלה יש סיכוי להימכר לרוסיה?

"לא לערוץ רציני. אולי לערוצים קטנים במחיר של 50-100 דולר לפרק".

על הספה

אחת התהיות שעלו בקרב גורמים המעורים בהפקות ריאליטי, היא האם מעיין חודדה - המודחת השערורייתית מ"האח הגדול" - עברה את שלב המבדקים הפסיכולוגיים, שמועמדים לתוכניות ריאליטי מחויבים לעבור. אלה התקשו להאמין ש"הג'ורה המהלכת" התנהגה מול פסיכולוגית מיומנת כליידי מעודנת ונחבאת אל הכלים (דעה מורחבת בעניין תמצאו משמאל).

בניסיון להבין מה כוללת חוות הדעת המקצועית של הפסיכולוג, שנפגש עם המועמדים לתוכניות ריאליטי, ומה משקלה בהחלטה הסופית לגבי כשירותם להשתתף במשחק, עולה שלא פשוט למצוא תשובות קונקרטיות מהגורמים הרלוונטיים. כך, למשל, הפסיכולוגית אמי ברמן - שאחראית בין השאר על המיונים של "האח הגדול" וכן של תוכניות ריאליטי נוספות, כמו "הישרדות", "היפה והחנון" והפורמט המיובא החדש, "הרווק" - חתומה על הסכמי סודיות דרקוניים מול הזכייניות, שאוסרים עליה לחלוק כל מידע שקשור בתהליך.

אלעד קופרמן - מפיק "האח הגדול" - ביקש שלא להתראיין, "מפאת הרגישות הרבה שכרוכה בנושא". מקשת נמסר: "תהליך בחירת המועמדים ל'האח הגדול' מורכב ויסודי ולוקחים בו חלק אנשי מקצוע מתחומים שונים. כל דייר מגיע עם האופי הייחודי לו. החוויה שעוברים הדיירים הינה עוצמתית ושונה במובנים רבים מחייהם בחוץ והסיטואציות בבית מובילות לתגובות שונות ובלתי צפויות. הדחת מעיין לא נבעה מאי התאמתה אלא מאחר שלא עמדה בחוקי הבית".

לעומתם, גיא המאירי מ"אבוט-רייפ-המאירי" - מפיקת "הישרדות" וריאליטי נוספות, דווקא חושב שמדובר בנושא שחשוב לדבר עליו. "אני משתמש כל-כך הרבה בשירותיהם בעבודה, שלפעמים נראה לי שאני צריך להחזיק פסיכולוג במשרה מלאה", הוא מספר ל"פירמה". "המיונים לריאליטי כוללים בדרך כלל תחקיר עומק, בדיקות רפואיות, דינמיקה קבוצתית ואבחון. כל המתמודדים שמגיעים לשלב ג' - דהיינו, 50 המועמדים האחרונים, נדרשים לעבור אבחון פסיכולוגי".

* מה זה כולל? איפה הקווים האדומים?

"הפסיכולוג אמור לאתר את הדברים שיושבים על הגבול האפור שבין המודע לתת-מודע - אלה שנשארים רדומים בתנאי היומיום, אבל עלולים לפרוץ החוצה בתנאי המעבדה האינטנסיביים של תוכניות ריאליטי; נטיות אובדניות, טראומות מודחקות, צלקות נפשיות שלא הגלידו. לא אחת פסלתי מועמדים, למרות הפוטנציאל הרייטינגי שהיה גלום בהם, כי חוות הדעת של הפסיכולוגית מצאה אותם לא כשירים. בדברים האלה, אני נמנה עם בית שמאי. עם בריאות הנפש לא מתעסקים".

ביחס לחשיבות הרבה שטמונה באבחון וליווי פסיכולוגי בתוכניות ריאליטי, משקלם בתקציב ההפקה זניח יחסית, ומסתכם, לפי גורמים המעורבים בהפקות ריאליטי, בלא יותר מ-15 אלף דולר להפקה.

לדבריו של המאירי, פרט לשלב המיונים, ההפקה עושה שימוש בדו"ח הפסיכולוג גם בשלב פיתוח המשימות שמוטלות על המתמודדים. "אנחנו משתמשים בדו"ח ככלי לפיצוח האישיות של המתמודד, על מנת למפות את הנקודות הרגישות שלו - כאלה שאפשר להפעיל עליהם לחץ במקרה הצורך, וכאלה שאסור ללחוץ עליהם בשום מצב".

* כמה זמן אורך שלב המיונים הפסיכולוגיים?

"כל מתמודד נפגש עם הפסיכולוג לפגישה אישית של כשעתיים".

* זה מספיק?

"ההשגחה הפסיכולוגית לא מפסיקה אחרי האודישנים. כמו שיש שני רופאים על הסט, ככה יהיה תמיד פסיכולוג - למקרים שבהם מתעוררים סימפטומים נפשיים שדורשים טיפול. צריך להבין שבריאליטי - פרט ל'האח הגדול' - המתמודדים עוברים את החוויה פעמיים: גם בשלב הצילומים וגם בשלב השידור. לכן, אנחנו מאפשרים להם להמשיך ולהיפגש עם הפסיכולוג, שליווה אותם במהלך הצילומים, גם אחרי תום ההפקה. בנוסף, אחרי שהשידור בטלוויזיה מסתיים, אנחנו מזמנים את המתמודדים שהשתתפו במשחק לשיחה אישית עם הפסיכולוג ומנפיקים דו"ח מסכם".

* מה קורה במקרים שבהם מועמד נמצא כשיר בכל השלבים, פרט לזה הפסיכולוגי?

"התפקיד של הניתוח הפסיכולוגי הוא לתת זווית התבוננות נוספת על המתמודדים. אני מרגיש שהצוות הבכיר שלי ואני, לאור העבודה הממושכת בז'אנר, הצלחנו לפתח רגישות ועין להבנת נפשם של אנשים. אם כולם מרגישים שמישהו כשיר ורק הדו"ח הפסיכולוגי מתנגד, ההחלטה תעלה לדיון משותף".

* מה דעתך על מקרה מעיין חודדה?

"אני לא רואה 'האח הגדול'. אין לי זמן".

עוד כתבות

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

אל''מ במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

"שנתיים של סערת רגשות": האלוף ניצן אלון מדבר לראשונה על מפקדת השבויים והנעדרים

ראש מפקדת השבויים והנעדרים סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על מאמצי שחרור החטופים בשנתיים האחרונות, המתיחות מול הדרג המדיני והתוכניות שלו להתחלה החדשה באזרחות ● "למדינת ישראל יש אחריות לתקן את מה שאפשר. אנחנו נמצאים בתחילתו של ריפוי ושיקום שממנו אפשר לצמוח"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

דירה במגדל המלך דוד בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

בכמה נמכרה דירה עם 7 חדרים במגדל המלך דוד בתל אביב?

הדירה במגדל המלך דוד בתל אביב, בת 7 חדרים, נמכרה במחיר נמוך מהמקובל בשוק ● מגדל המלך דוד צמוד למלון דן, ושייך למשפחת מגדלי יוקרה ראשונים שהוקמו בעיר - ביניהם גם גן העיר ובזל ● בעבר נרשמו במגדל עסקאות במחירים של 100 אלף שקל למ"ר ויותר

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אם ערכה חמש צוואות שונות. איזו מהן תקפה בביהמ"ש?

יורשי חוכר מקרקעין נאלצו לפנות נכס אחרי 20 שנה ו-200 אלף שקל שקיבלו מדי חודש ● ביהמ"ש ביטל שתי צוואות שבני משפחת המנוחה ביקשו לקיים, וקבע כי דווקא הצוואה שאף אחד לא רוצה לקיימה - היא זו שתהיה בתוקף ● והאם המונח "פרידה" כולל גם את המוות? ● 3 פסקי דין בשבוע

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?