גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה נקנה בעשור הבא: הצצה לטרנדים הצרכניים בשנים הקרובות

בעשור הבא נשלם פחות על תקשורת, נקנה קרוב לבית, נרקוד במקום להתעמל, נאכל יותר בריא ונזדקן יותר לאט ■ "גלובס" מסכם עשור של שינויים בצרכנות, ממזון עד פיננסים - וגם מציץ לטרנדים של העשור הקרוב

רשתות המזון: יפתחו מכולות והתור יתקצר

איפה אנחנו היום?

* פריחת הרשתות המוזלות: פורמטים שונים של סופרמרקטים נותנים מענה לכל הקהלים: דגש על מחיר, דגש על חוויית קנייה ודגש על קרבה לבית. התחרות הגדירה את המחיר הנמוך מחדש, תוך התרחבות רשתות זולות כמו רמי לוי (שמכר עוף וקרפיון במחיר של מסטיק בזוקה), חצי חינם, מחסני כמעט חינם וכד'.

* נגישות: מול מתחמי הקניות המתרחבים, החלה לפרוח נישת החנויות הנגישות: לצרכן נוח לערוך קניות שוטפות ליד הבית, ואת הנחת היסוד הזו הבינו היטב ברשתות הגדולות. ב-2006 השיקה שופרסל את "שופרסל שלי" כתת-רשת בתוך הערים, ושנה אחריה מצטרפת לזירה המתחרה העירונית "מגה בעיר". בד בבד חולשת רשת AM:PM כמעט על כל פינת רחוב בתל-אביב, וטיב טעם מרחיבה את נוכחותה גם במרכזי הערים - שתי האחרונות מעמיקות את הגדרת הנוחות כאשר משרתות את הקונים 24 שעות, 7 ימים בשבוע.

* מזון אורגני: רשתות מזון טבעי ואורגני, כמו ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט, טבע ספורט קסטל ואורגניק מרקט, הפכו לחלק קבוע מהנוף בערים. לצדן הגדילו גם הרשתות הקונבנציונליות את שטחי המדף המיועדים למוצרים אורגניים.

* מועדוני לקוחות: לכל רשת כרטיס מועדון, ולא פעם הוא חלק ממטרייה רחבה יותר של רשתות (כמו כרטיס YOU של מגה שמקנה בין היתר הנחות בתחנות הדלק של דור אלון, או הכרטיס של שופרסל שמקנה בין היתר הנחות בתחנות הדלק של פז).

* המותג הפרטי: אין רשת המכבדת את עצמה, שעל מדפיה לא נמצאים מוצרים הנושאים את לוגו הבית - אלה נבדלים בנראות ולרוב במחיר: ב-2005 השיקה שופרסל את המותג הפרטי המונה כיום מאות מוצרים, והשנה, הושק מותג "מגה". הרשת הרביעית מחזקת את נוכחות "המותג" על מדפיה (ואפילו החלה בימים אלה לפרסם אותו בטלוויזיה), וגם בעדן טבע מרקט מוצרי המותג הפרטי מקבלים מקום של כבוד.

* פחות שקיות: סלים רב-פעמיים ממשיכים להעמיק את התודעה הסביבתית.

* לקנות באינטרנט: כאן לא מורגשת התקדמות ממשית, כאשר רק שתי הרשתות הגדולות - שופרסל ומגה - מחזיקות אתר עם משלוחים בפריסה ארצית.

מה בעשור הבא?

* בריאות וסביבה: העמקת הדגש על מזון בריא, תוך מגמה של הרחבת ההיצע, גם באמצעות אריזות מתכלות והתחשבות סביבתית, תוך צמצום הפערים במחיר ביחס למזון "רגיל".

* קניות מקוונות: העולם הווירטואלי המתפתח לא יניח לצרכן להתעלם מרשתות המזון המקוונות ונדמה שהשיעורים הבודדים הנמנים עד כה על לקוחות האינטרנט - יגדלו.

* נוחות ונגישות: את הרשתות המוכרות (כמו שופרסל ומגה) נראה יותר בפורמטים של קיוסקים ומכולות, מה שעלול להוות תחרות בלתי אפשרית למכולות המסורתיות.

* קנייה ללא תור: אולי ישכילו הרשתות לפתור את ההמתנה בתור באמצעות מכשיר המשמש כסורק ברקוד נייד (הקיים באירופה כבר היום). בעת הקניות מעדכן המכשיר כל מוצר שנכנס לעגלה ומאפשר לקונה לבצע הערכת סך המוצרים בכל שלב. התשלום מתבצע במהירות וללא תור, כאשר הקופאית מעבירה את הנתונים המוזנים ישירות לקופה.

טיפוח: תכשירי אנטי אייג'ינג יחליפו פרוצדורות רפואיות

איפה אנחנו היום?

בתחילת העשור, היה קהל היעד של תכשירי האנטי אייג'ינג בעיקר נשים בנות 50 פלוס, שבעורן כבר ניכרים הקמטים וסימני הגיל השונים. רוב התכשירים היו בעלי מרקם עשיר וסמיך, ותפקידם היה בעיקר הזנה וטיפול ביובש ובקמטים של העור הבוגר.

* הרחבת קהל היעד: בעשור האחרון, בעקבות מחקרים רבים של חברות הקוסמטיקה, התרחב קהל היעד של התכשירים המיועדים לטפל בסימני הגיל, והיצרניות החלו לשווק תכשירים לטווח גילאים רחב יותר, כאשר בתחילה פנו לנשים בנות 40 ובמשך הזמן גם לבנות 30. הפנייה לשוק הצעיר יותר נעשתה על מנת לאפשר טיפול מונע, לעכב את הופעת סימני הגיל ולמנוע נזקים עתידיים. כיום ניתן למצוא גם נשים שגילן נושק ל-30 המתחילות להשתמש בתכשירים שתכליתם לעכב את הופעת הקמטים.

* טכנולוגיות חדשניות ומחקרים ממושכים: בעקבות מחקרים רבים פיתחו היצרניות תכשירים המבוססים על טכנולוגיות שמבטיחות לטפל בצרכים הספציפיים של העור. המחקרים הממושכים שערכו חברות הקוסמטיקה סייעו לבודד את המרכיבים המזיקים לעור, ואיפשרו למצוא פתרונות ומענה נקודתי לנזקים אלה. בשנים האחרונות, ניתן לראות שימוש נרחב בטכנולוגיות המאפשרות להוליך חומרים פעילים בעזרת מולקולות זעירות לאזורים בעור הדורשים טיפול ממוקד. הידע הנרחב שנצבר כתוצאה מהמחקרים איפשר ליצור דור חדש של תכשירים המטפלים בנזקי הגיל באופן הרבה יותר יעיל מבעבר.

מה בעשור הבא?

* עיכוב הזדקנות העור: חברות הקוסמטיקה מדברות על מוצרים מתוחכמים בטכנולוגיות מתקדמות, שיבטיחו לעכב את תהליך הזדקנות התאים וכתוצאה מכך קצב הזדקנות העור יהיה איטי יותר.

* תיקון נזקים: בעתיד נראה יותר ויותר מוצרים ייעודיים המבקשים לתת מענה לצורכי העור בגילאים השונים, ומגוון רחב של תכשירים המבטיחים לעכב ולתקן את נזקי הגיל והסביבה.

* יותר תכשירים ביתיים, פחות ניתוחים: התכשירים ינסו להתמודד עם הביקוש הגובר והחיפוש אחר פתרונות לשימור המראה הצעיר של העור, ולתת מענה מקיף ויעיל אשר יאפשר טיפול ביתי ויעכב את הצורך בפרוצדורות פולשניות יותר כגון הזרקות ומילויים שונים וניתוחים פלסטיים.

פיננסים: מוצרים בנקאיים בהתאמה אישית

איפה אנחנו היום?

* אשראי: האשראי החוץ-בנקאי נעשה רלבנטי מתמיד והאשראי המתגלגל מאפשר לצרכן לשלוט נקודתית ברמת החיוב החודשית, ולהעביר התחייבויות לעתיד הלא נודע.

* בנקאות ישירה: לפני 10 שנים נעשו 20% מהפעולות הבנקאיות בערוצים ישירים, לעומת 40% היום. בבנקים תכננו לצמצם סניפים ולפתח ערוצי בנקאות ישירה. "המחשבה היתה שתם זמנה של הבנקאו שהעולם יעבור לבנקאות מקוונת", אומר ישראל אנגל, מנהל החטיבה הקמעונאית במזרחי-טפחות. הנבואות התגשמו חלקית: הבנקאות הישירה פורחת בעמדות שירות, בטלפון, באינטרנט ובסלולר: לא רק מעקב וביצוע פעולות פשוטות, אלא גם סניפי "לייב" מקוונים (במזרחי-טפחות) ווידאו צ'ט עם נציג הבנק, שירות לקוחות בטוויטר בנקאי (כמו בלאומי ובבנק ירושלים) ועד הפעלת בלוגים (במזרחי-טפחות ולאומי, למשל). אולם מדובר בערוץ משלים לסניפים, לצד בנקאות אישית וסניפי קונספט.

* יצירתיות: הבנקים להיות יצירתיים יותר בכל התחומים. בולט מקומן של המשכנתאות, מוצר שהפך מתוחכם ויצירתי יותר ("משכנתא מסובסדת" בדיסקונט, "משכנתא בטוחה" בלאומי).

* הצרכן: "הלקוחות דורשים שקיפות ורמות שירות גבוהות", אומר טוביה סופר, ראש מערך שיווק בבנק אגוד. "מספר משקי הבית שמחליפים את הבנק בשנה גבוה משמעותית מלפני 10 שנים".

מה בעשור הבא?

* בנקאות בסלולר: "תפקידו של הסלולר בבנקאות יתעצם", מעריכה אירית שלומי ראש אגף בנקאות בבינלאומי.

"אל לנו לטעות, סניף הבנק לא יחדל לפעול בעשור הקרוב", אומר אייל בירן, ראש אגף בנקאות ישירה בלאומי.

* התאמה אישית: "תהיה פרסונליזציה של שירותים פיננסיים", אומר בירן. "הבנקים יתפרו יותר מוצרים בהתאמה אישית לקבוצות קטנות יותר של לקוחות מסגמנטים שונים".

מירב ספקטורובסקי-ששון, מנהלת אגף שיווק בבנק הפועלים: "מוצרי אשראי ומוצרי השקעה יהפכו יותר ויותר למוצרי חיפוש, כאשר בכל נקודת זמן נתונה הלקוח ירגיש שיש לו את הכוח למצוא את ההצעה הטובה ביותר עבורו".

מזון: יותר טרי, יותר אורגני

איפה אנחנו היום?

* מזון אורגני: מה שהיה בתחילת העשור נחלתם של בודדים, הפך לנחלת רבים - לצד מגוון המוצרים המתרחב, גדל גם מגוון החנויות. מחירי המוצרים הפכו למעט ידידותיים יותר.

* מזון לבעלי רגישויות: גם צרכני מזון "ייחודי", כמו חולי סוכרת או חולי צליאק, זכו במהלך העשור החולף לעדנה. מגוון המוצרים היעודיים עלה משמעותית, וחלק מרשתות המזון (דוגמת סטופ מרקט) מייחדות חלקים נרחבים במקפיאים למגוון גדול של מוצרים נטולי גלוטן.

* חטיפי בריאות: כל חברת מזון שמכבדת את עצמה החלה לייצר חטיפי בריאות - אותם תחליפי ממתקים המבוססים לרוב על שילוב של דגנים ושוקולד / פירות /יוגורט. למרות התדמית, עיון לא מדוקדק על האריזות מגלה שלרוב הערך הקלורי של החטיף זהה או גבוה מזה של שוקולד.

* מים בטעמים: דין דומה גם לתחום המים בטעמים, שמילאו את מדפי מחלקות השתייה במרכולים. גם כאן, בדיקה בתוך הקנקן מגלה שלמרות השמטת צבע המאכל, רוב המשקאות האלה מכילים סוכר וערכם הקלורי דומה לערך הקלורי של כל משקה ממותק אחר.

* משקאות אנרגיה: אותן פחיות, המכילות נוזל בטעם שמזכיר סירופ להורדת חום, התחילו לצבור תאוצה ככלי עזר לספורטאים שביקשו להעלות את רמת האנרגיה באמצעות לגימת קפאין וטאורין מרוכזת. מהר מאוד הן הפכו לפופולריות דווקא בקרב צעירים שעירבבו את המשקה עם משקאות אלכוהוליים והגבירו בכך את השפעת האלכוהול. בשוק יש היום כ-3 מותגים בולטים המתחרים ביניהם על נתחי השוק של הצעירים ונוקטות צעדי שיווק אגרסיביים על מנת להישאר בתמונה.

מה בעשור הבא?

אם להסתמך על תערוכת המזון הבינלאומית אנוגה שהתקיימה בגרמניה באוקטובר האחרון, בשנים הבאות נחזה במעבר ממזון קפוא למזון מצונן וטרי, ונהנה ממגוון גדול יותר של ארוחות מוכנות או חצי מוכנות אותן יש לחמם זמן קצר במיקרו גל.

מגוון המוצרים האורגניים יגדל, ונראה חידושים דוגמת דגים בגידול אורגני או משקאות אורגניים מוגזים המתהדרים באחוז גבוה של פרי ומיעו ט סוכר, לצד מוצרי מזון "בריאותיים" הכוללים ערכים בריאותיים מוספים, דוגמת "משקאות יופי" שיסייעו למנוע נזקי עור חמורים הנגרמים מזיהום האוויר.

ספורט: כושר בסלון, ריקוד ורוחניות במכון

איפה אנחנו היום?

* בגדי-ים שמשפרים ביצועים: שיאם של החידושים הטכנולוגיים היה באולימפיאדת בייג'ין 2008, בה זכה השחיין מייקל פלפס ב-8 מדליות זהב כשהוא לבוש בחליפת השחייה של ספידו, שעליה רשומים פטנטים רבים. בשנת 2009 החלו חברות מתחרות כגון ארנה ו-TYR לייצר חליפות, שהביאו לתוצאות טובות אף יותר מחליפת הלייזר. לאור שבירת השיאים הרבים הוחלט כי מ-2010 יתחרו שחיינים רק בחליפות טקסטיל שלא משפיעות על יכולת הציפה.

* נעליים קלות ומותאמות אישית: עוד חידושים בלטו בענף הריצה. חברות הנעליים המובילות - נייקי, אדידס, פומה ואסיקס - ממשיכות להוציא לשוק נעליים קלות במיוחד (לדוגמה, נעלי פומה במשקל של 173 גרם בלבד, ונעלי נייקי במשקל של פחות מ-300 גרם). עוד פותחו נעלי ריצה המותאמות לסגנון הריצה של נשים.

* בדים לשיפור החוויה: ביגוד הריצה והאופניים עבר תהליך דומה. לצד נידוף זיעה מספקים הבגדים חוויית ריצה משופרת באמצעות בד שמספק לחץ על השרירים ובמקביל מסנן קרינה. התפרים שטוחים ואפילו התוויות מולחמות.

מה בעשור הבא?

* המכון בא הביתה: ציוד כושר מקצועי כגון מכשירים אליפטיים, אופני כושר ומסילות נעות, ימשיך לעבור הסבה לשימוש ביתי ופרטי. במקום לצאת למכון, יהיה משתלם יותר לעצב חדר כושר ביתי.

* כושר בצעדי ריקוד: תתחזק המגמה של תנועה בהנאה, לאחר שעולם הריקוד נכנס לעולם הסטודיו ולתכניות האימון (ריקוד אפריקאי, אירובי לטיני, שיעורי וניה).

נראה גם ענפי ספורט יותר הוליסטיים, המשלבים גוף ונפש. לצד היוגה והפילאטיס שהפכו פופולריים, נראה את הג'ירוקינזיס ושיטות נוספות.

תקשורת: נתחיל לדבר חינם

איפה אנחנו היום?

* טלפון ביתי: בזק כבר לא לבד, ולצדה מספקות טלפון ביתי גם HOT, סמייל 012, בזק בינלאומי, 013 נטוויז'ן, אקספון, סלקום ואורנג'.

* סלולרי: המכשירים של היום אורזים בתוכם נגן מוסיקה, מצלמה ומחשב, ומשאירים אותנו מחוברים גם לחברינו הווירטואליים מכל מקום (כמעט).

* שיחות בינלאומיות: מחירה של שיחה לחו"ל צנח, וכיום עומד על אגורות בודדות.

* שיחות חינם: עוד ועוד חברות, כמו סקייפי וג'אג'ה, מציעות לצרכנים לשוחח באמצעות האינטרנט ללא תשלום כלל.

* אינטרנט: אינטרנט זהב התאחדה עם סמייל, נטוויז'ן התאחדה עם ברק, כך שכיום יש פחות חברות בזירת ספקיות האינטרנט. מחירי הגלישה נמצאים בירידה, ואילו מהירות הגלישה בעלייה: 100 מגה כבר אינה מהירות וירטואלית (תמורת כמה מאות שקלים בחודש).

* טלוויזיה: בתחילת העשור החלה yes להתחרות בחברות הכבלים, שלימים אוחדו ל-HOT. שתי החברות מציעות היום ספריות וידאו, הקלטת שידורים, חבילות במסלולים שונים, משחקים ותכנים נוספים בתשלום. HOT מציעה גם חבילות טריפל המשלבות שירותי טלפון ביתי, תשתית אינטרנט וכבלים יחד. yes מצדה מציעה חבילה "חסרה" ללא טלפון או תשתית אינטרנט של בזק, בשל איסור של משרד התקשורת.

* ממיר עצמאי: הצרכנים יכולים לרכוש ממיר עצמאי המאפשר קליטת 5 ערוצים בסיסיים (מדי) ללא תלות בכבלים או בלוויין.

* תחרות וחקיקה: משרד התקשורת מנסה להגביר את התחרות באמצעות מהלכים כמו קיצור משך ההתחייבות וחיוב החברות לתת שירות גם על מכשיר שנרכש במקום אחר. מהלך מוצלח היה ניידות המספרים, כשעד כה נויידו 1.1 מיליון מספרים.

מה בעשור הבא?

* גלישה באינטרנט: המהירות תעלה והמחירים יירדו, יש להניח שבסיכום העשור הבא נגחך על התעריף הנוכחי.

* תחרות: בשם התחרות נראה מהלכים שבקצה האחד שלהם ניצב מחיר זול ובשני שיפורים טכנולוגיים.

* סלולר: כניסת משתמש נוסף לענף הסלולרי צפויה להוריד מחירים.

* אינטרנט: שיפורים טכנולוגיים, נגישות ואיכות - ובעיקר חינוך צרכני, יגרמו לכך ששיחות הטלפון ושידורי הטלוויזיה יקבלו חיזוק של ממש באמצעות הרשת.

* חינם: היכולת לשוחח בטלפון ללא תשלום ולראות טלוויזיה באינטרנט רק תשתפר, והצרכנים ישלמו הרבה פחות - אם בכלל - על שיחות וצריכת מדיה.

עוד כתבות

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע הזה ראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מחר ישולמו תגמולי המילואים: כמה תקבלו ומי זכאי למענק מיוחד?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום ב-1 במאי, כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

קרנות 'ארק' הפופולריות של קתי ווד שוקעות במהירות

המשקיעים משכו השנה 2.2 מיליארד דולר מהקרנות הפעילות של ARK השנה, יותר מהתזרים של כל 2023

דרכון ישראלי / צילום: Shutterstock

מהיום: אפשר לחדש דרכון ותעודת זהות באינטרנט. כך זה יעבוד

לאחר שבשנה שעברה נרשמו "פקקים" חסרי תקדים בדרך להנפקת דרכונים ותעודות זהות, חוק חדש שנכנס לתוקף מאפשר לבצע את התהליך באופן מקוון ● כיצד זה יעבוד, ולמי הדבר יתאפשר? ● גלובס עושה סדר

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו–פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות