גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דין משלהם: האם בכירי לשכת עורכי הדין כפופים לקוד אתי אחר?

איך קורה שתלונה משמעתית נגד ראש לשכת עורכי הדין, יורי גיא-רון - כמו גם תלונות משמעתיות נגד בכירים נוספים בלשכה - מועברות בלא כל הסבר משכנע לדיון בפורומים שונים מאלה שאליהן היו אמורות לעבור?

לראש לשכת עורכי הדין, יורי גיא-רון, נמאס. "קצתי בפרסומים התקשורתיים בענייני אתיקה, שכל-כך התרבו באחרונה", הוא מסר ל"גלובס" בשבוע שעבר, "ושהינם בניגוד לסודיות הקבועה בדין. עמדה זו בעינה גם כשמדובר בנסיבות חיוביות מבחינתי, בנוגע להחלטה הנכונה והצודקת של דיוני ועדת האתיקה בהתייחס לתלונה המופרכת שהוגשה נגדי".

גיא-רון מתכוון להודעה שפרסמה בשבוע שעבר תנועת אומ"ץ, על כך שוועדת האתיקה של מחוז ירושלים של הלשכה החליטה לגנוז את תלונתה נגדו. זאת, בעקבות החלטתה של אומ"ץ למשוך את תלונתה נגד ראש הלשכה, בעקבות פגישה עמו. התלונה עסקה בחשיפה העיתונאית על אודות העובדה שחברה לרכישת שטחי פרסום בעיתונות, שבבעלות גיא-רון ורעייתו כנרת, עסקה בעבר גם ברכישת מודעות על שירותי ליווי ומין.

סבלנותו של ראש הלשכה לפרסומים בענייני אתיקה אולי נגמרה, אך אפשר שהוא ימצא בכל זאת עניין בעובדה שהתלונה המשמעתית נגדו, כמו גם תלונות משמעתיות נגד בכירים נוספים בלשכה, הועברו - בלא כל הסבר משכנע - לדיון בפורומים שונים מאלה שאליהן היו אמורות לעבור. תלונות בענייני אתיקה ומשמעת נגד כל עורך דין באשר הוא נדונות בוועדת האתיקה במחוז שבו רשום אותו עורך דין; לבכירי הלשכה, כך נראה, יש דין משל עצמם.

מלחמתו של ון-אמדן

זה שנים רבות שורר בלשכת עורכי הדין נוהג, המעוגן בעקיפין גם בחוק הלשכה, שלפיו מטופלים ענייני האתיקה והמשמעת של כל עורך דין במחוז שבו הוא רשום. מחוז תל-אביב והמרכז, שבו רשומים 28 אלף מבין 44 אלף עורכי הדין, הוא מטבע הדברים הגדול והעמוס ביותר. מלבד ועדות האתיקה המחוזיות, פועלת בלשכה גם ועדת אתיקה ארצית, שבראשה עומד עו"ד דרור ארד-איילון, מקורב וידיד אישי של ראש הלשכה גיא-רון.

כשתלונות בענייני אתיקה נגד עורך דין אינן ממוענות לוועדת אתיקה מחוזית מסוימת באופן קונקרטי, הן מגיעות מטבע הדברים לוועדת האתיקה הארצית, וזו אמורה לנתב אותן לוועדה המחוזית הרלוונטית, לפי המחוז שבו רשום עורך הדין נשוא התלונה. זאת, למעט מקרים יוצאי דופן, שבהם משיקולים של ניגוד עניינים לא ראוי שהתלונה תידון באותה ועדה מחוזית. למשל, אם התלונה מופנית כנגד עורך דין שהוא חבר באותה ועדת אתיקה.

לא זה היה המקרה שבו הגיש מנהל בתי המשפט, השופט משה גל, תלונה נגד יו"ר המועצה הארצית של הלשכה, עו"ד עמוס ון-אמדן. התלונה הוגשה, כמנהגו של גל בחודשים האחרונים, בעקבות התבטאות חריפה של ון-אמדן נגד שופט מכהן. הדבר היה בעקבות פסק דינו של השופט עוזי פוגלמן, בימיו האחרונים כשופט מחוזי לפני מינויו לעליון, בעתירה שהגישו שניים מחבריו לסיעה של ון-אמדן, עו"ד אהוד בר-עם ועו"ד אפרים נוה, נגד ראש הלשכה גיא-רון, בדרישה למנוע ממנו מלקיים הצבעה במשאל טלפוני בין חברי הוועד המרכזי, במקום לכנס אותם כמקובל.

פוגלמן דחה את הבקשה, ובעקבות זאת שיגר ון-אמדן מכתב לחברי הוועד המרכזי, שבו תקף את החלטתו של פוגלמן וכינה אותה "החלטה שערורייתית" שבעטיה "הושלם תהליך ההשחתה של הלשכה". הוא גם רמז כי פוגלמן, שהפך החלטה של שופט מחוזי אחר שניתנה רק שבוע קודם לכן, היה צריך לפסול את עצמו, שכן מועמדותו לעליון נדונה באותם ימים בוועדה לבחירת שופטים שבה חברים גם נציגי הלשכה.

בעקבות מכתבו של ון-אמדן, שפורסם בעיתונות, שיגר גל תלונה נגדו לוועדת האתיקה: "אנו סבורים", כתב עו"ד ברק לייזר מלשכתו של גל, "כי בפועלו של ון-אמדן הופרו באופן בוטה כללי ההתנהגות הבסיסיים המצופים מעורך דין בכלל ומבעל תפקיד רשמי בלשכת עורכי הדין בפרט". אלא שאת תלונתו מיען גל, כהרגלו, לא לוועדת האתיקה המחוזית הרלוונטית - של מחוז תל-אביב, במקרה זה - אלא ליו"ר ועדת האתיקה הארצית, ארד-איילון.

ארד-איילון נמנע מלהעביר את התלונה לוועדת האתיקה של מחוז תל-אביב, ובחר להעביר אותה דווקא למחוז ירושלים. נימוקו: יו"ר ועדת האתיקה התל-אביבית, נוה, מצוי בניגוד עניינים מאחר שהוא איש סיעתם של עו"ד יראון פסטינגר ועו"ד ון-אמדן, ולפיכך ועדת האתיקה התל-אביבית פסולה כולה.

ון-אמדן סירב להתייחס לתלונה עצמה, ובמקום זאת תקף במכתבו לוועדת האתיקה הירושלמית את החלטתו של ארד-איילון להעביר את תלונתו למחוז שבו הוא, ון-אמדן, איננו רשום. "אתם נדרשים שלא לטפל בכל דרך, צורה ואופן בתלונה שהוגשה נגדי", כתב ון-אמדן בסגנונו הייחודי, במכתב ליו"ר ועדת האתיקה הירושלמית, עו"ד דורון תמיר, בספטמבר 2009, "שהטיפול בה מסור לוועדת האתיקה של מחוז תל-אביב".

הוא ציין כי ב-1996 החליט אומנם הוועד המרכזי של הלשכה כי תלונות נגד חברי ועדים מחוזיים יטופלו בוועדת האתיקה הארצית, וכי תלונות נגד חברי הוועד המרכזי יטופלו בוועדת אתיקה מחוזית, כדי למנוע מצב שבו גוף מטפל בתלונות נגד חבריו. הדבר היה לפני הרפורמה האחרונה בלשכה, שנכנסה לתוקף לפני חודשים אחדים, ושניתקה את הזיקה בין הוועדים המחוזיים לוועדות האתיקה, שהפכו לעצמאיות.

ואולם, ון-אמדן עצמו איננו חבר ועד המחוז או הוועד המרכזי, אלא משמש יו"ר המועצה הארצית. "אין כל מניעה שיש בה למנוע כי התלונה נגדי תידון בפני ועדת האתיקה במחוז שבו אני רשום", הוא כתב. ועדת האתיקה המחוזית השתכנעה מנימוקיו והחזירה את התיק לוועדה הארצית. אלא שארד-איילון שב והחזיר את התיק לירושלים. במכתבו השני לוועדה הירושלמית כתב ון-אמדן כי מי שמצוי בניגוד עניינים הוא דווקא ארד-איילון עצמו, שהתמודד באותם ימים כנגד ון-אמדן על תפקיד היועץ המשפטי לכנסת, ולכן היה עליו למשוך את ידיו מהטיפול בעניינו.

בסופו של דבר החליטה ועדת האתיקה הירושלמית לגנוז את התלונה, בנימוק כי לא נעברה עבירה אתית, "הגם שניתן היה להתבטא בלשון פחות חריפה".

מלחמתו של גזית

עו"ד רון גזית, איש סיעתם של גיא-רון וארד-איילון, ספג כמה מהלומות מקצועיות בחודשים האחרונים. מלבד זאת, הוא נאלץ להתמודד גם עם תלונה משמעתית שהוגשה נגדו ללשכה. מדובר בתלונתו של עו"ד משה כהן מאשדוד, שעניינו שלו טופל לא פעם בידי מוסדות האתיקה בלשכה, בעקבות התבטאויותיו החריפות נגד שופטים.

תלונתו של כהן נגד גזית עסקה במספר הזדמנויות שבהן העניק גזית ראיונות לעיתונות, ובהן פירט מיהם הלקוחות העיקריים במשרדו, מתח ביקורת על תפקודו של שר המשפטים שכיהן באותה עת, פרופ' דניאל פרידמן, "בבוטות וללא כל רסן", כדברי כהן, וכן על ראש הממשלה באותה עת, אהוד אולמרט. לדעת כהן, הפר גזית שלל עבירות פליליות ומשמעתיות חמורות, לרבות המרדה, השפעה לא הוגנת על תוצאות הליך שיפוטי, מרמה והפרת אמונים, פרסומת אסורה והתנהגות שאיננה הולמת את מקצוע עריכת הדין.

תלונתו של כהן הופנתה הן לוועד מחוז תל-אביב של הלשכה והן לראש הלשכה, גיא-רון. ארד-איילון, הטוען שלא ידע על כך שהוועדה התל-אביבית כבר החלה לטפל בתלונה, העביר את העותק שקיבל מראש הלשכה דווקא לוועדת האתיקה של מחוז חיפה, וזאת מנימוק לא ברור. נוה פנה פעם אחר פעם הן לארד-איילון והן לוועד המחוזי בחיפה, בדרישה שאלה יחדלו מלטפל בעניינו של גזית ויותירו את העניין לטיפולו.

ארד-איילון הסביר לבסוף כי "בשל טעות, סברה מזכירת ועדת האתיקה הארצית שהמדובר בפנייה שמוענה במישרין לוועדה, ובשל היותו של גזית חבר הוועד המרכזי התבקשה הנחייתי לאיזו ועדה יש להעבירה, ואני הנחיתי להעבירה למחוז חיפה. ברור כי אילו הייתי רואה מבעוד מועד שמדובר בפנייה ישירה לוועד מחוז תל-אביב הייתי נמנע מכל טיפול, ובכלל זה מהעברה לוועדה אחרת, כנהוג וכמקובל". אלא שבדבריו אלה של ארד-איילון אין הסבר לעצם החלטתו לשגר את התלונה לבירור בחיפה, גם אם לא ידע על כך שהתלונה טופלה במקביל בתל-אביב.

בסופו של דבר החליטה ועדת האתיקה בחיפה לגנוז את התלונה, מאחר שהדברים לא הקימו לדעתה עבירה אתית כלשהי.

מלחמתו של גיא-רון

מה גורם אפוא ליו"ר ועדת האתיקה הארצית, ארד-איילון, לשוב ולנתב את התלונות נגד בכירי הלשכה למחוזות הלא נכונים? את התשובה אפשר לחפש אולי בחזרה בפרשת התלונה נגד גיא-רון עצמו. חשיפת העיתון "כלכליסט" בדבר מודעות-המין ששווקו על-ידי החברה שבבעלות גיא-רון ורעייתו גררו סדרה של מכתבי תלונה נגד הכתבת ענת רואה, שפרסמה את הסיפור. על המכתבים, הממוענים לעורכים הראשיים של העיתון, יואל אסתרון וגלית חמי, וכן ליועצו המשפטי עו"ד מיבי מוזר, חתום לא אחר מאשר חברו וידידו של גיא-רון, ארד-איילון.

דווקא במקרה של גיא-רון, ניתוב התלונה לחוף מבטחים ירושלמי אינה מסייעת לו במיוחד: בעקבות הפרסום הוגשו נגד ראש הלשכה 3 תלונות, האחת, של תנועת אומ"ץ, שמוענה לוועדה הארצית והועברה על-ידה למחוז ירושלים, שהחליט לגנוז אותה, הן בשל העובדה שהתנועה משכה את תלונתה והן מאחר שלדבריה לא נפל פגם בהתנהלותו של גיא-רון. אלא ששתי תלונות אחרות שהוגשו על-ידי עורכי הדין רפאל שטוב ומשה זינגל, שוגרו ישירות לוועדת האתיקה המחוזית בתל-אביב, והן אמורות לעלות לדיון באחת מישיבותיה הקרובות. גיא-רון עצמו פנה לוועדה התל-אביבית בטענה כי עליה להימנע מלדון בעניינו, אולם דרישתו לא התקבלה.

"ככלל, הטיפול בתלונות אתיקה בלשכה מתנהל במסלולים מקבילים", מסר ארד-איילון בתגובה לפניית "גלובס", "מבחינת הסמכות, יש לכל ועדת אתיקה מחוזית או ארצית סמכות מקבילה, ואין הוראות של בירור תלונות דווקא במחוז 'הטבעי', זאת אומרת במחוז אליו משתייך הנילון. ועדת האתיקה הארצית מוסמכת לטפל כערכאת בירור ראשונה בכל תלונה שמוגשת אליה, והיא אף עושה כן בפניות אליה שנמצאות בעיניה מתאימות לכך, או במקרים שהסמכות הייחודית בידיה (כמו מתמחים). הוועדה הארצית אינה מטפלת בעניינים שבהם היא מצויה כוועדה בניגוד עניינים. כך למשל, עניינים שהמעורבים בהם כוללים חברי ועד מרכזי, מועצה ארצית או חברי ועדה".

"הוועדה הארצית נמנעת מהעברת תיקים לוועדה מחוזית שיש חשש ממשי שהיא מצויה בניגוד עניינים באותו עניין. ועדות האתיקה פועלות בעניין זה מתוך אמון זו בזו, כעניין של מינהל תקין, ואין בהעברת תלונה מוועדה אחת לוועדה אחרת משום פחיתות כבוד או היעדר אמון בפעולתה של הוועדה הראשונה".

אלא שארד-איילון סירב להתייחס ל-3 המקרים שהועלו בכתבה זו, בנימוק ש"המידע הקשור לקיומן של תלונות ולטיפול בהן הוא חסוי, וכך גם השיקולים בכל עניין ועניין. ככלל, ועדת האתיקה הארצית אינה מטפלת בעניינים הנוגעים לחברי ועד מרכזי ומועצה ארצית, ולגבי העברתם - היא נמנעת מהעברת תיקים לוועדה מחוזית המצויה בניגוד עניינים. באשר לתלונה שמתייחסת לראש הלשכה, עו"ד ארד-אילון הנחה את מנגנון הוועדה שהוא עומד בראשה, להעביר את הטיפול בתלונה ממנו לחבר אחר בוועדה בשל היכרותו האישית הקרובה עם עו"ד גיא-רון".

זה נכון. את ההחלטה להעביר את התלונה נגד גיא-רון לירושלים במקום לתל-אביב קיבל פורמלית עו"ד אבנר כהן, ממלא מקומו של ארד-איילון בוועדת האתיקה הארצית. כהן, בנה של השופטת בדימוס טובה שטרסברג-כהן, גם הוא, כמו ארד-איילון, איש סיעתו של גיא-רון. תגובת לשכת עורכי הדין בעניינו לא התקבלה.

"לא היתה לי כל מעורבות בשאלה לאיזו ועדה הוגשה התלונה כנגדי ועל-ידי איזו ועדה נדונה בסופו של דבר", מסר גיא-רון ל"גלובס", "את מה שהיה לי לומר לגבי סמכויות הדיון בנוגע לתלונות שהוגשו כנגדי לוועדת האתיקה שליד מחוז תל-אביב, והיה לי, הפניתי לוועדה עצמה. אני חוזר ומדגיש בכל פעם, שדיוני ועדת האתיקה הינם חסויים על-פי הדין, ולהבדיל מאחרים אין לי כל כוונה לעסוק בהם בתקשורת, וזאת גם כשיש לי הרבה מה לומר וכשהעובדות וההחלטות נוחות לי".

עוד כתבות

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לישראל יש הזדמנות להכריע את איראן, וזה לא בעזרת הצבא

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, אתמול / צילום: Reuters, Selcuk Acar/Anadolu Agency

מצוידים ברימוני הלם: המשטרה פשטה על אוניברסיטת קולומביה ופינתה את המפגינים

השוטרים הגיעו אתמול בלילה מצוידים ברימוני הלם ופשטו על בניין המילטון באוניברסיטת קולומביה בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים ● באוניברסיטאות אחרות ברחבי ארה"ב נמשכו המהומות בעוצמה נמוכה יותר

בורסת שנחאי, סין. / צילום: Shutterstock

רוב הבורסות באירופה סגורות; ג'ונסון אנד ג'ונסון תשלם 6.5 מיליארד דולר להסדרת רוב התביעות נגדה

מדד ניקיי ירד ב-0.4% ● AMD פרסמה תחזית פושרת, המניה ירדה ב-7% במסחר המאוחר ● גם סופר מיקרו צוללת ב-10% בעקבות הדוח הרבעוני ● המדדים המרכזיים בארה"ב סגרו את החודש עם ירידות של כ-4% ● היום הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, ואגב כך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

ירידות בתל אביב; בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס מזנקות, אינטרקיור ב-19%

ההתחממות בצפון ופסימיות לגבי עסקת החטופים? מדד הבנקים יורד ב-1.8% ● השקל מוסיף ומתחזק מעט, 3.73 שקלים ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה מזנקת ב-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ●  נאייקס השלימה את רכישת חברת הטכנולוגיה הברזילאית VMtecnologia ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, ואגב כך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטעמה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלה בשופרסל

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין