גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסכי הטלוויזיה החדשים יאפשרו שיחות בסקייפ וצפייה בתלת-מימד

מסכי הטלוויזיה הופכים למרכז מדיה משוכלל: בקרוב יגיעו לארץ דגמים שמאפשרים צפייה בתלת-מימד, שיחות וידיאו דרך סקייפ, גלישה באינטרנט, הקלטת תוכן, כונן קשיח פנימי וחיבור מרחוק למחשב ■ יש למה לחכות

לא רק צפייה בחדשות או במשדרי ספורט - בשנה האחרונה חלה קפיצת מדרגה של ממש ביכולות של מסכי הטלוויזיה, והם הופכים לפלטפורמה מגוונת המרכזת את התמונות והסרטים שהיו עד כה שמורים במחשב ובמצלמה בלבד, כך שאפשר לצפות בסלון בתמונות ובסרטים היישר מכוננים קשיחים ניידים או מכרטיסי זיכרון, מבלי להיאלץ לחבר את המחשב או המצלמה למטרה הזו.

מעבר ליכולות האלה, יש מגמה בולטת אחרת: חיבור אינטרנט אלחוטי לטלוויזיות המאפשר לנו לגלוש באינטרנט בעודנו מתרווחים בכורסה. כך למשל, מתאפשרת גישה לעמוד התמונות שלנו בפיקסה, התעדכנות בחדשות מאתרי אינטרנט שונים או קבלת דיווחים על מזג האוויר ומצב הבורסה.

השלב הבא הוא הכנסת שירותי תוכן שונים לתוך הטלוויזיות, בדומה ל-VOD של HOT או yes. במקום שהשירות יגיע באמצעות קופסה חיצונית, חלק מיצרניות הטלוויזיות, כמו סוני, מתכננות להכניס את שירותי התוכן שלהם לפי דרישה ישר לתוך המסך. התוצאה: נוכל להזמין סרטי קולנוע או תוכניות טלוויזיה ישירות מהמסך, ולשלם לחברת הטלוויזיה על התוכן מבלי להשתמש בגוף נוסף כמו חברת הכבלים או הלוויין למטרה הזו.

המחירים גבוהים מאוד, משום שמדובר בדגמי הדגל של החברות, עם טכנולוגיות חדשות שעד כה לא הופיעו במסכים. כך למשל מסך 55 אינץ' של טושיבה, שעוד לא נמכר מחוץ ליפן, וביפן עצמה נמכר ב-10,000 דולר. סביר להניח כי מחירו בישראל יהיה גבוה בהרבה. מצד שני, הלקוח מקבל איכויות תמונה ויכולת ניהול מדיה שלא היתה לו עד כה.

האם כדאי לחכות? כן. למי שאינו רגיש למחיר וחובב טכנולוגיות בהחלט מומלץ לחכות, במיוחד לאור זאת שהדגמים הראשונים יגיעו לארץ כבר בחודש הבא. אולם גם אחרים ייהנו מכניסת הדגמים החדשים, שכן מחיריהם של הדגמים שהיו עד כה דגמי הדגל - יירדו.

סמסונג: שיחות וידיאו ועיצוב דק

בדומה לפנסוניק, גם סמסונג תשיק טלוויזיה שתומכת באביזר סקייפ - דגם C7000. דגם זה, הפועל בטכנולוגיית LED ומציע תמיכה בצפייה בתלת-מימד, כולל הפיכה של תוכן דו-מימדי לתלת-מימדי. מלבד זאת ניתן לנגן כאן סרטים בפורמט DiVX או MKV (קבצי HD), כולל קריאת תרגום בעברית בפורמט SRT הפופולרי.

מבחינת עיצוב, סמסונג ממשיכה את קו הטלוויזיות הדק שלה, כאשר המסך הזה מגיע בעובי של 2.65 ס"מ.

סמסונג C7000 (מסך LED)

גודל: 40 אינץ'

תכונות עיקריות: תמיכה בסקייפ, תלת-מימד, קריאת פורמט DiVX או MKV, עיצוב דק

מחיר: 14,000 שקל (580 שקל לאביזר סקייפ)

הגעה לארץ: יוני

פנסוניק: סקייפ בסלון

בפנסוניק החליטו להכניס את שיחות הווידיאו של סקייפ לסלון. דגם V20 החדש, המגיע בטכנולוגיית פלזמה, כולל כניסת USB וחיבור קווי לאינטרנט.

מצלמת הסקייפ, המתחברת למסך הזה כאביזר, מאפשרת לנהל שיחות וידיאו בצורה שונה מזו שהתרגלנו אליה במחשב או בטלפון הסלולרי. אביזר הסקייפ מגיע בעיצוב של המסך, והוא כולל מצלמה זעירה ומיקרופון של פנסוניק, כאשר בניגוד למצלמות הרשת במחשבים האישיים - האביזר הזה מסוגל לקלוט תמונה וקול ממרחק של 1.5 עד 4 מטרים, מבלי לפגוע באיכויות.

הצופה מפעיל את המערכת דרך שלט המסך, כאשר התמונה המתקבלת היא באיכות HD (רזולוציה של 720x1280 פיקסלים) במהירות 30 בייט לשנייה. נכון להיום, יחידת המצלמה והמיקרופון (יחידה אחת) מתחברת לכניסת ה-USB של המסך, וניתן למקם אותה (עם קליפ) בחלקו העליון של המסך או להניח אותה על שידת הטלוויזיה או על שולחן הסלון הודות לכבל יציאה באורך 3 מטר.

בפנסוניק מציינים כי כבר בסדרת המוצרים הבאה ישנה כוונה להטמיע את מערכת התקשורת כסטנדרט בתוך המסך.

פנסוניק V20 (מסך פלזמה)

גודל: 50 אינץ'

תכונות עיקריות: שיחות וידיאו בסקייפ

מחיר משוער: 15,000 שקל (אביזר - 500 שקל)

הגעה לארץ: יוני

פנסוניק

שארפ: הקלטה בטלוויזיה

בחברת שארפ החליטו לצייד את הטלוויזיות מסדרת LE820E בנפח אחסון של 8 ג'יגה. המטרה היא לא להקליט תוכניות טלוויזיה, אלא לסספק פיתרון למקרה שאתם מפספסים קטע בשידור ורוצים לחזור אחורה, או שסתם בא לכם לעצור את התוכנית, ללכת לשירותים ולחזור אחרי כמה דקות. מי שמחזיק yes Max או HOT Magic מכיר ודאי את היכולת הזו, אולם נחמד מאוד שהחברה הוסיפה אותה כאופציה בטלוויזיה. זמן ההקלטה עצמו עומד על 150 דקות באיכות שידור רגילה ו-60 דקות ב-HD.

עוד יכולת שניתן יהיה למצוא כאן היא חריץ USB לשימוש בכוננים ניידים, כולל ניגון סרטוני וידיאו שהורדו מהאינטרנט (קבצי DiVX). הדבר חוסך רכישת מזרים מדיה או חיבור מחשב חיצוני

שארפ LE820E (מסך LCD)

גודל: 40 אינץ'

תכונות עיקריות: שליטה בשידוריים חיים

מחיר משוער: 11,000 שקל

הגעה לארץ: יוני-יולי

שארפ

LOEWE: סטרימר פנימי

חברת LOEWE ביצעה את הקאמבק שלה בשנה האחרונה לשוק הישראלי, ובקרוב היא תשיק בארץ דגם ראשון בטכנולוגיית LED מהדור השני. השיפור בדור החדש, לטענת החברה, אמור לספק צבע שחור טוב יותר, שהוא אחד המרכיבים המרכזים באיכות תמונה מוצלחת.

מלבד זאת, דגם ה-Individual Compose כולל גם מזרים מדיה פנימי (סטרימר), שמאפשר להתחבר באמצעות התקן האינטרנט האלחוטי של הטלוויזיה למחשב ולהציג את התמונות והסרטים, כולל תמיכה בקבצי HD.

למסך יש כונן קשיח פנימי בנפח 250 ג'יגה, שמאפשר לאחסן עליו תכנים. מלבד זה יש כאן אפשרות לצפות בקליפים מאתר YouTube.

הדגם הזה יגיע ב-3 צבעים: כסוף, שחור ולבן.

LOEWE (מסך LED)

גודל: 40 אינץ'

תכונות עיקריות: סטרימר פנימי עם תמיכה בקבצי HD, צבע שחור משופר, כונן קשיח פנימי, צפייה בקליפים מ-YouTube

הגעה לארץ: סוף מאי

מחיר: 24,000 שקל

טושיבה: כונן פנימי ותלת-מימד

אחת הטלוויזיות היותר מעניינות שאמורות להגיע לישראל היא ה-Cell של טושיבה. מדובר במפלצת טכנולוגית שמכילה כמעט כל משהו שצרכן טלוויזיה רוצה במסך שלו.

המסך פועלת בטכנולוגיית LED עם איכות שחור גבוהה במיוחד. כמו כן, הדגם הזה מגיע עם מעבד בשם Cell, שזהו אותו מעבד שנמצא במכשירי הסוני פלייסטיישן 3. המטרה היא לעזור למסך הזה להתמודד עם פעולות קשות כמו העברת תוכן דו-מימדי לתלת-מימדי בזמן אמת, כך שהצופים יכולים לראות כל שידור בתלת-מימד באמצעות משקפיים מיוחדים.

ל-Cell יש גם כונן קשיח פנימי בנפח עצום של 3 טרה, כאשר הוא מסוגל להקליט 8 ערוצים במקביל.

כמו כן, יש כאן גם חיבור לאינטרנט שמאפשר גם גלישה חופשית באתרים באמצעות דפדפן של אופרה.

טושיבה, Cell (מסך LED)

גודל: 55 אינץ'

תכונות עיקריות: כונן פנימי, גלישה חופשית באינטרנט, צבע שחור באיכות גבוהה, תלת-מימד

הגעה לארץ: יוני

המחיר ביפן: 10,000 דולר

פיליפס: הכנה לתלת-מימד

בפיליפס כנראה לא בטוחים עדיין איך יגיבו הצרכנים למסכי התלת-מימד, והחברה תשיק סדרת מסכים המגיעה בתקן 3D ready. מה זה אומר? שהטלוויזיות מוכנות לקלוט שידורי תלת-מימד, אבל לצורך כך הצרכן יצטרך לקנות ערכת שדרוג, שתכלול עדכון תוכנה למסך, שני זוגות משקפיים ומשדר מתאים באינפרה-אדום. הרעיון שעומד מאחורי ההפרדה הזאת הוא לא להכריח צופים שלא רוצים תלת-מימד, לשלם עבור היכולת הזו.

דגם 9705 של החברה פועל בטכנולוגיית LED, והוא מציע את אינטרנט אלחוטי כאביזר. השירות הזה מאפשר גישה לפיקסה, YouTube ועוד מספר אתרים.

כמו כן, הטלוויזיה הזו תומכת בתקן DLNA, מה שמאפשר למשוך תוכן בצורה אלחוטית ממחשבים אחרים בבית, לצורך צפייה בתמונות, סרטים או האזנה למוזיקה.

מלבד זאת, פיליפס ממשיכה לקדם עם הדגם הזה את טכנולוגיית האמבילייט שלה. יכולת זו משלבת תאורה אחורית לצידי המסך ובחלק העליון. התאורה מסונכרנת עם הצבעים שעל המסך, כך שהתאורה על הקיר זהה לזו שבסרט. התוצאה היא שהצופה מקבל תחושה שמדובר בתמונה גדולה יותר, כאשר התאורה הזו יוצרת גם תחושה מרגיעה בעיניים בחדר חשוך.

פיליפס 9705 (מסך LED)

גודל: 46 אינץ'

תכונות עיקריות: אינטרנט אלחוטי ותאורה אחורית

מחיר משוער: 27,000 שקל

הגעה לארץ: ספטמבר-אוקטובר

פיליפס

LG: מסך ללא חוטים

בחברת LG פועלים לשחרור המסכים שלהם מכבלים. דגם LD650, הפועל בטכנולוגיית LCD, כולל קופסה חכמה אליה הצרכן יכול לחבר את הממיר, הפלייסטיישן, נגן ה-DVD ובעצם כל מוצר אחר המתקשר עם הטלוויזיה. את הקופסה אפשר להניח הרחק מהטלוויזיה, כאשר היא תתקשר עם המסך בתקשורת אינטרנט אלחוטית.

התוצאה היא סביבה נקייה יותר מחוטים באזור המסך, כאשר הוא תלוי על הקיר. מלבד זאת, הדגם הזה גם כולל תמיכה בהתקן DLNA לשיתוף הקבצים שבמחשב לבין הטלוויזיה.

LG: דגם LD650 (מסך LCD)

גודל: 42 אינץ'

תכונות עיקריות: אין חוטי חשמל

מחיר: 8,000 שקל

הגעה לארץ: אמצע מאי

lg

סוני: אינטרנט ותלת-מימד

גם חברת סוני הולכת על שני הטרנדים החזקים בעולם המסכים: אינטרנט ותלת-מימד. דגם LX904 מסדרת Signature מגיע עם העיצוב המונוליטי של החברה, המספק לו מראה מינימליסטי, כאשר יכולת האינטרנט שלו מאפשרת באמצעות תקשורת אלחוטית להשתמש בשירותים של הרשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר וגם לצפות בקליפים מ-YouTube. מעבר לכך, הדגם הזה פועל בטכנולוגיית LED.

סוני LX904 (מסך LED)

גודל: 40 אינץ'

תכונות עיקריות: חיבור לפייסבוק ותלת-מימד

מחיר: 20,000 שקל

הגעה לארץ: יוני

עוד כתבות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק