גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד חיים משגב: "הסיכוי של נאשם לצאת מביהמ"ש בראש מורם שואף לאפס"

משגב, מבכירי הפרקליטים הפליליים, על מאבטח הרמטכ"ל ארז אפרתי: "הוא מקסים בצורה בלתי רגילה" ■ על לקוחו שי סימון, שהורשע בהריגת מיטל אהרונסון בתאונת פגע-וברח: "לדעתי השופט טעה. זה אחד הכישלונות הכי צורבים שלי"

"יש פרשייה שמאוד-מאוד כואבת לי - המשפט בנוגע לתאונת הדרכים שבה נהרגה מיטל אהרונסון. המשפט התנהל סביב הספק מי נהג ברכב. ייצגתי את החשוד שי סימון. החשוד האחר, שלום ימיני, בעל עבר פלילי, ישב על הריגה. אבל השופט קבע שהנאשם שייצגתי היה הנהג. אני חושב שטעה" - כך מספר בראיון ל"גלובס" עו"ד ד"ר חיים משגב, מבכירי הפרקליטים הפליליים בישראל.

"אני רואה בכך את אחד הכישלונות הכי צורבים שלי, שלא באשמתי", אומר משגב. "4 עדי ראייה הצביעו על ימיני - אחד מהם בנו של דודו טופז, בחור צעיר, אמיץ, שרדף אחרי הג'יפ. יומיים לאחר מכן ראה תמונה של ימיני בטלוויזיה והתקשר למשטרה: 'זה הנהג שראיתי'. במהלך המשפט הפרקליטות מתהפכת, השופט מתהפך וקובע את מה שקובע, ומטיל לטעמי עונש מפלצתי.

"היתה רשלנות, לא היה זדון. רגע אחד של איבוד עשתונות, ולמרבה הצער בחורה נהרגת. ובגלל העליהום, והקרקס התקשורתי, והארוגנטיות של השופט שאמר 'אני אקבע מי נהג', הוא הטיל עליו, על עבירת תנועה, 20 שנות מאסר.

"אני מקווה שבית המשפט העליון יתערב. זו טראומה. כי משפט פלילי עוסק בבני אדם, ומי שאוהב את המקצוע כמוני לפעמים לא נרדם בלילות. ואין תחושה יותר איומה מהתחושה שאדם שייצגת, ואתה יודע שהוא חף מפשע - מורשע".

"ארז אפרתי מקסים"

"הייתי מאוד סקרן לגבי מאבטח הרמטכ"ל ארז אפרתי שהואשם בניסיון אונס", מספר משגב. "באבו-כביר ראיתי בחור מקסים בצורה בלתי רגילה. אני יכול להתאהב בבחור כזה. זה לא עבריין מגעיל, להקיא ממנו, שאנס את הבת שלו.

"הוא מרגיש שהוא נמצא בחלום שכל רגע יתעורר ממנו. אדם שלא רק עתידו נחרב, כל עברו נחרב - הקורסים, היחידות המובחרות, קורס קצינים - בגלל מעשה שטות שלא יכול היה להסביר לעצמו. ואני מסתכל עליו ומרגיש חסר אונים. כי אני מבין שלא אוכל לסייע הרבה לאיש הזה במצוקתו העצומה, ולא אוכל להחזיר לו את עולמו שחרב עליו.

"נכון, הוא עשה דבר איום ונורא, אבל הוא לא האנס הקלאסי. הוא אמר לי: 'אם הייתי רוצה לברוח, הייתי בורח'. אני רואה את המשפחה, את ארוסתו, ואני יכול רק לעזור לו בשוליים, להוריד סעיף. השופטים לא יאמינו למתלוננת ויאמינו לו? הסיכוי שלך לצאת מבית משפט בראש מורם גם כך שואף לאפס. אין לך ברירה, אתה חייב ללכת להסדר טיעון".

עמנואל - סוגיה ערכית

"ברגע שבג"ץ, בהרשאת אהרן ברק, פתח את שעריו בפני עותרים ציבוריים - הוא עשה את עצמו חלק מהמשחק הפוליטי והתחיל להכריע בסוגיות שאינן משפטיות ובשאלות שלא מתפקידו", אומר משגב. "שופט שנבחר בגלל כישוריו בדיני קרקעות, באים אליו בסוגיית מיהו יהודי. זה שורש הרע, מכאן החלה ההידרדרות.

"פרשת עמנואל, למשל, היא סוגיה לא פשוטה, מאחר שזו לא בדיוק אפליה בין מזרחיים ללא מזרחיים. יש כאן סוגיות ערכיות - ובא העליון ומנסה לכפות על הורים ללכת על-פי דרכו. אבל מדובר באמונה דתית, הם לא הפרו שום חוק. אז חסידות לא רוצה שילמדו אצלה כאלה תלמידים - אז היא לא רוצה, ובלבד שמקיימים את חוק חינוך חובה.

"אני מקווה שהמגמה נעצרה. יש הרבה יותר ריסון, דורית ביניש הרבה יותר שקולה ומאופקת מקודמה בתפקיד - שהיה משפטן בחסד עליון אבל מגלומן לא קטן".

"האצבע של משגב"

"בראשית שנות ה-90 עלה הרעיון ללמוד משפטים גם במכללות", מספר משגב. "הייתי חבר בוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין, והאצבע שלי הכריעה בעד. בבחירות ללשכה שנערכו לאחר מכן הפיצו אלפי גלויות עם ציור של אצבע - וכתבו 'האצבע של משגב'.

"הכרעתי בעד המכללות, כי חשבתי שזה לא צודק ציבורית למנוע מאנשים צעירים ללמוד מה שהם רוצים אחרי שהם נותנים 3 שנים למדינה; ושלא יכול להיות שתהיה רשימה סגורה. נכון, בקהל הגדול יש גם עורכי דין עבריינים, כאלה שניסו להבריח סמים לבתי מעצר, יש עשבים שוטים. אבל אמרתי: 'השוק יעשה את שלו'.

מכללת נתניה, שם אני מרצה, מגיעים מהצפון הרחוק, ביניהם גם לא מעט בני מיעוטים, שלא היו מגיעים אלמלא הלגיטימיות שניתנה ללימודים במכללות. באחד הסמינריונים שלי, 'צדדים לעבירה', אחד התלמידים היה ח"כ משה כחלון. גם ראש עיריית בית-שמש למד אצלי.

"בדיונים פתחתי צוהר לחוקתיות של דברים וללגיטימיות של זכויות יסוד. בעקבות השיעורים, כחלון וגדעון סער יזמו הצעת חוק שעיגנה את 'ההגנה מן הצדק' - אדם שטוען שלא יהיה צודק להמשיך במשפט נגדו.

"בעיניי, זו אחת הזכויות הכי חשובות: לשופט יש זכות לבטל כתב אישום אם נפגעו לדעתו עקרונות של צדק והגינות משפטית".

* הראיון המלא עם עו"ד ד"ר חיים משגב - במהדורה המודפסת של "גלובס הערב".

עוד כתבות

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בבורסה: ת"א 35 מעל 3,500 נקודות; ארית צנחה בכ-20%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% וננעל בשיא חדש, ומדד ת"א 90 איבד 1.1% ● מדד הבנייה נפל ב-1.8% ● ארית תעשיות צנחה אחר שהודיעה שמתכננת להנפיק את החברה הבת ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק