גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקורב לוועדת טירקל: "אם הפוליטיקאים לא היו בסדר, שידאגו"

השופט יעקב טירקל, ראש ועדת החקירה לאירועי המשט לעזה, מנער את הדימוי הרך והמנומנם שדבק בוועדה ■ בניגוד לרושם הראשוני, לפוליטיקאים לא צפוי שיט תענוגות ■ מקורב לוועדה: "טירקל לא יזוז מהאמת ימינה או שמאלה"

השופט יעקב טירקל, שמונה לעמוד בראש ועדת הבדיקה לאירועי המשט לעזה, ביקש לקבל הבוקר (א') את אישור הממשלה לצירופם של שני חברים נוספים: מנכ"ל משרד החוץ לשעבר, ראובן מרחב, ופרופ' מיגל דויטש, מומחה לחוזים ולקניין מאוניברסיטת תל-אביב.

שני האישים התקבלו בתגובות מעורבות. נשמעה לא מעט ביקורת על הבחירה דווקא בשניים האלה, ועלו לא מעט שאלות על ההשפעה האפשרית של המינויים החדשים על תפקוד הוועדה ועל הממצאים העתידיים שלה.

"תוספת חברים חדשים לא מרחיבה את הסמכויות של הוועדה", אומר פרופ' אריאל בנדור, מומחה למשפט חוקתי, מינהלי ופלילי מאוניברסיטת בר-אילן.

- האם מדובר בחיזוק המעמד הציבורי של הוועדה?

בנדור: "אני מעריך שזה בא לחזק את ועדת טירקל מבחינה מקצועית. נראה כי היו"ר חשב שיש צורך לגוון אותה מבחינת האנשים שמשתתפים, אבל אין לזה שום משמעות משפטית. ציבורית אולי כן, אבל זה לא דבר משפטי".

לדברי בנדור, העובדה שהוועדה גדלה מ-3 ל-5 חברים אינה אומרת לגבי הסמכויות. לדידו, הבעיה העיקרית של ההרכב הוא חוסר הגיוון שלו. "יכולה להיות ועדה של 3 אנשים, וועדת חקירה ממלכתית עם סמכויות שמוגדרות בצורה מאוד רחבה; ויכולה להיות ועדה עם 5 אנשים, עם פחות סמכויות.

"זו לא ועדת חקירה ממלכתית. היא ביקשה וקיבלה סמכויות מקבילות לאלה של ועדת חקירה ממלכתית, אבל הנושא שהיא מונתה לחקור אותו הוא יחסית מצומצם. היא לא אמורה לחקור לא את תפקוד הצבא ולא את תפקוד הממשלה בקבלת ההחלטות הספציפיות בפרשה הזאת".

לא ישאיר אבן על אבן

פרופ' עמנואל גרוס, מומחה למשפט פלילי מאוניברסיטת חיפה, מזכיר כי בכתב המינוי של ועדת טירקל מדובר על אפשרות להרחיב אותה. "ההרחבה עצמה, ההוספה של שני אנשים, לא שינתה את המטרה ואת היקף הדברים שהוועדה צריכה לחקור. יש כאן שאלה אחרת - האם באמת ההוספה הזאת יכולה מבחינה מהותית לסייע לוועדה להתקדם יותר טוב לעבר מיצוי כתב המנדט שלה".

על השאלה הזו אומרים גורמים משפטיים רבים כי התוספת המשמעותית ביותר היא זו של פרופ' דויטש. ד"ר הלל סומר, מומחה למשפט חוקתי מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, דוחה את הביקורת שנשמעה כאילו דויטש, שאינו מתמחה במשפט בינלאומי, הוא בחירה מוזרה.

סומר: "דויטש הוא אדם רציני ביותר, יסודי, מתעסק או מתעמק בפרטים, עם זיכרון פנומנלי, עם יכולת עיבוד של כמויות עצומות של מידע. מעטים משתווים לו בתחום הזה. על אף שכמה גבות הורמו בשאלה מה לדויטש - שהוא פרופסור למשפט אזרחי - ולסיפור הזה, כי הוא הרי לא מומחה לפלילים או למשפט ציבורי, אז התשובה היא שההתמחות שלו היא רחבה, והוא באמת איש מקצוע, משפטן מהשורה הראשונה שיש לו יכולת עיבוד עצומה, וזה מתחבר היטב עם זה שטירקל פנה אל גורמים שונים וביקש מהם למסור לו את כל החומר".

סומר מתרשם כי דויטש הוא האיש הראוי להתמודד עם מבול המסמכים שעומד לנחות על הוועדה. "מתאים לו לקרוא את כל החומר. הוא לא ישאיר אבן על אבן".

עו"ד אילן בומבך, מומחה למשפט מינהלי, מתאר את צירופו של דויטש כ"שדרוג לוועדה", בין היתר בגלל הזיכרון המפליא שלו והיכולת שלו להמשיך וללמוד. "עקומת הלמידה שלו מאוד מהירה והיכולת המשפטית שלו מזהירה. הוא יסייע מאוד לטירקל לנווט את הוועדה קדימה במהירות רבה. הוא מאוד מהיר, יסודי וקפדן, מוציא מתחת ידיו דבר מושלם".

לא יהיו חותמות גומי

הוועדה התחילה קצת ברגל שמאל. היא מונתה על-ידי ממשלה שמאוד לא חפצה בה, ורבים העריכו כי הבחירה בשופט בדימוס טירקל, איש נעים הליכות ונוח לבריות, נועדה לבנות הרכב שיסמוך את ידיו על החלטות הממשלה וישמש כחותמת שמאשרת למפרע את המהלכים שהתרחשו בנושא המשט.

גורמים משפטיים בכירים המכירים את טירקל ואת דויטש דוחים את ההערכות הללו. לדבריהם, אנשים כמו טירקל ודויטש לא היו מתעניינים בהשתתפות בוועדת 'כסת"ח'. "להיות חותמות גומי זה לא מעניין. אף אחד בוועדה הזאת לא היה מוכן להיות בה אם הוא היה חושב שזו אמורה להיות חותמת גומי", אומר משפטן בכיר.

- אולי הרושם הזה נוצר בשל אופיו של השופט טירקל?

"טירקל הוא אדם מאוד תרבותי, קורקטי, שלא התעסק עד היום עם התקשורת במיוחד", מודה מקורב לוועדה שמכיר את היו"ר. אך לדבריו, חוסר הניסיון הזה לא רלוונטי לתפקיד או למסקנות העתידיות. "לא מוכרחים להיות גס-רוח כדי להיות נאמן לתפקיד ולעשות את העבודה שצריך".

- נראה שמי שמינה אותו הסתמך על התדמית שלו.

"מה שהפוליטיקאים חשבו כשהם מינו אותו זה דבר אחד, אבל האמת שלו היא המציאות העובדתית, ואליה הוא יתייחס. הוא לא יזוז מהאמת ימינה או שמאלה. טירקל הוא אדם מצפוני בצורה בלתי רגילה. הוא מאוד נוח, אבל כשהוא מגבש דעה הוא עומד מאחוריה. הוא לא יחשוב להטות את דעתו מפני מישהו. הוא רואה הכול, שוקל הכול ומגבש דעה".

משפטן נוסף נוסף, המכיר היטב את דויטש ואת טירקל, מחזק את התחושה שהרושם החיצוני, התדמית, לא מרמזים דבר על התוצאות של עבודת הוועדה. מרגע שטירקל קיבל על עצמו להוביל את הוועדה - הוא מחויב רק לאמת כפי שהיא תתברר.

על השאלה אם המינוי של דויטש ומרחב, כמו גם הצעדים הקודמים של טירקל להרחבת סמכויות הוועדה, אמורים להדאיג את הפוליטיקאים, משיב המקורב לוועדה באופן חד-משמעי: "אף אחד לא יודע מה יהיו התוצאות של הבדיקה. כל החברים בוועדה יעשו את הנדרש מהם. יש להם מנדט מהממשלה, ואת המנדט הזה הם יפרשו ויישמו".

- לפוליטיקאים יש עכשיו יותר סיבות לדאוג?

"הכול תלוי בעובדות. אם הם עשו את הדברים בסדר - אין להם מה לדאוג. אם לא - אז שידאגו. איש מהאנשים האלה לא יעלה על דעתו לחפות על מישהו".

- אולי זה נובע מהתדמית שנוצרה לוועדה?

"יש הבדל בין התעסקות בתדמיות לבין האמת. התדמית של הוועדה במצב לא טוב, אבל חברי הוועדה לא שולטים בתדמית. בעניין הזה יש להניח שהמציאות תעשה את שלה. נכון שהדימוי של הוועדה לא טוב, אבל הוא ישתפר".

גיבשו יחד חוק ירושה חדש

טירקל ודויטש עבדו יחד כאשר דויטש ריכז את ועדת הקודקס, שיזם בזמנו נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק, שגיבשה מכלול חוקים שנועדו להחליף את החוקים בתחום המשפט האזרחי. טירקל עמד בראש הוועדה שגיבשה חוק ירושה חדש. שם למד טירקל על סגולותיו של דויטש כמשפטן מגוון, כאדם עם יכולת למידה מרשימה ובעל יכולת אנליטית וכישרון כתיבה.

כל אלה, אומרים אנשי אקדמיה, מצביעים על כך שדויטש מתואר כ"כוח עבודה מיוחד", שתרומתו לוועדה תהיה מכרעת, עד כדי כך שהוא עשוי להיות האיש שיכתוב את הדו"ח.

לדברי קולגה שעבדה עמו, "דויטש יכול לכתוב תוך זמן קצר ספר בתחום שהוא בוחר לעסוק בו, וספר רציני. הרי בסוף יהיה צורך לכתוב גם דו"ח. סביר שהתרומה הבולטת שלו לעבודת הוועדה תהיה קשורה בניתוח החומר ובכתיבה".

גורם נוסף, שמכיר את העבודה שביצעו השניים בוועדת הקודקס, מהמר כי דויטש יחבר את הדו"ח. "זו השערה סבירה. הוא כתב את הפרק הכללי של הקודקס, והוא מביא לוועדה יכולת אנליטית יוצאת מהכלל, כמו גם יכולת לשפוט עובדות כראוי ולבצע עבודה בהספק שנדיר למצוא באקדמיה".

לדברי משפטן בולט, התרומה של דויטש לוועדה כזאת אינה מוטלת בספק. "לשאול שאלות כל חבר ועדה יכול, אך היות שחלק מהחברים אינם משפטנים - תרומתו של דויטש תהיה מעבר לזה. יש לשער כי לפחות את טיוטת הדו"ח יטילו עליו לכתוב".

מיגל דויטש - "משפטן בחסד עליון"

פרופ' מיגל דויטש, 55, הוא אמנם צעיר חברי הוועדה, אבל הפרט הזה זניח כאשר מונים את יתרונותיו ואת הרזומה שלו. נוסף לכך שוועדת טירקל עשויה לזכות בשיפור במעמד הציבורי שלה בעקבות צירופו אליה, מדובר בתוספת משמעותית של כוח עבודה.

דויטש עסק בפרקטיקה ושימש כעורך דין במשך עשור. עם שובו לאקדמיה הוא בלט ביכולת שלו להתפרס על תחומים רבים וכתב 10 ספרים בתחומים כמו חוזים, קניין, משפט מסחרי ומשפט חוקתי.

משפטנים מתארים את דויטש כאדם שהיקף ידיעותיו, התעסקותו והבנתו רחבים ביותר. לדברי משפטן ידוע, "הוא עסק בכל מיני תחומים מעבר לנושא שבו הוא מוכר, ובכל התחומים האלה הוא הצליח מאוד".

שמו של דויטש הועלה מספר פעמים כמועמד לשופט בבית המשפט העליון על הטיקט ה"אקדמי". בקרב עורכי הדין הוא נתפס כמועמד המועדף לכיסא האקדמי, כפי שעלה מסקר שערך "גלובס" בעבר.

בין תפקידיו בעבר ניתן למנות את ניהול המכון להשתלמות עורכי דין. דויטש שימש כעורך הביטאון המשפטי "הפרקליט", היה הממונה על המשמעת ונשיא בית הדין לערעורים באוניברסיטת תל-אביב. פעילותו הענפה באקדמיה לא מנעה ממנו להיות יועץ לפירמת עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע ולשם, השלישית בגודלה בארץ.

לדברי עו"ד אילן בומבך, "מה שמייחד את דויטש זה הוורסטיליות שלו. דויטש הוא בעל שליטה מוחלטת בכל תחום של משפט אזרחי. הוא ידוע בתחום של חוזים וקניין, אבל הוא גם מרצה על כל הדברים שמסתעפים משם. הוא משפטן בחסד עליון. הוא היה מועמד לבית המשפט העליון, יש לו ניסיון ומוניטין בינלאומיים, והוא גם משפטן בעל קצב עבודה והספק בלתי רגילים".

בניגוד לאנשי אקדמיה אחרים, שנוטים להתמקד בתחום מקצועי צר, הידע של דויטש לא נגמר בתחומים שהוא מומחה בהם. לדברי איש אקדמיה שמכיר אותו, זו תכונה הראויה לכל משפטן. "אפשר ללמוד מהר מאוד כל דבר. משפטן טוב עושה את זה כל יום. תמיד יש סוגיות חדשות, אפילו בתחום העיסוק שמוכר לך".

עוד כתבות

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"