גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כל הכותרות שחברת החשמל פושטת רגל הן קשקוש; צריך להעלות את תעריפי החשמל"

גלובס tv מנכ"ל חברת החשמל עמוס לסקר בוועידת תקשורת ונתח שוק של "גלובס": "אנו משקיעים סכומים נכבדים בשנה וכמה כבר אפשר לגייס בשוק ההון?" ■ מנכ"ל בזק בינלאומי: "הצרכן הישראלי לא משלם יותר מדי על האינטרנט שלו" ■ PwC: "צפוי גידול של 10% לשנה בפרסום באינטרנט עד 2014" ■ לריכוז כל הידיעות מהוועידה

מנכ"ל חברת החשמל, עמוס לסקר, אותת היום (ב') כי בכוונת החברה לתת מאבק תחרותי עז בחברות האינטרנט, לקראת קבלת הרישיון בעוד מספר חודשים.

"כל מי שקרא עיתונים בחודשים האחרונים ראה שכל העולם עט עלינו; אבל יש חברת חשמל שאתם לא מכירים - המון דוקטורים, מהנדסים, מעבדות - ומוקד שירות שאף חברת תקשורת לא מסוגלת להגיע לרמה כזו. יש לנו פוטנציאל טכנולוגי ואנושי שמסוגל לקחת אותנו להרבה תחומים מעבר לחשמל", אמר לסקר בפאנל "עושים סדר בשוק התקשורת" במסגרת ועידת תקשורת ונתח שוק של "גלובס" שמתקיימת היום בתל-אביב.

"ברור לכולנו שפס רחב הוא טריגר לצמיחה כלכלית", הוסיף לסקר. "ולגבי השר משה כחלון - לא הכרתי אף שר תקשורת שעשה כל-כך הרבה למען השוק, ואני רוצה לברך אותו. בחברת החשמל יש רצון, מוטיבציה ויכולת להקים תשתית של פס רחב לתקשורת. בגלל הפריסה שלנו בכל הארץ מבחינת הסיבים האופטיים, שם מונח היתרון שלנו, אין צורך לחפור; אנחנו פורשים את הסיבים על קווי החשל ומסוגלים לפרוש 4-5 ק"מ ביום - את זה אין לאף אחד".

לסקר התייחס לדברים שאמר הבוקר בוועידה שר התקשורת משה כחלון, שהבטיח כי בעוד מספר חודשים חברת החשמל "תפתח לנו את הדרך לנתיבים מהירים באינטרנט".

הפאנל עסק בהשפעת חוק ההסדרים והרפורמות שמובילים משרדי הממשלה על שוק התקשורת. בין המשתתפים היו איציק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי; אברשה בורשטיין, מנכ"ל מירס; אבי הוכמן, מנכ"ל דואר ישראל; עדן בר-טל, מנכ"ל בכיר לכלכלה במשרד התקשורת; וכאמור גם עמוס לסקר, מנכ"ל חברת החשמל.

"כל הכותרות שאנחנו על סף פשיטת-רגל הן קשקוש"

לסקר הוסיף כי "עד כה חיברנו בקריית-שמונה 150 בתי-אב לרשת הפס הרחב שלנו - רוחב פס של של כ-100 מגה. רק שרואים את זה מבינים את האפשרויות האינסופיות האלה. עד שיעבור חוק ההסדרים אנחנו עסוקים במכרז לשותף שייקח את מחצית החברה החדשה שתוקם, ובשנה הבאה אני מאמין שכבר אוכל לדבר על מה עשינו, ולא על מה נעשה. כל הרציונל של התוכנית הוא שבסיכומו של דבר המחיר לצרכן יהיה נמוך משמעותית מהמחירים כיום".

לסקר התייחס גם לדו"ח הבנק העולמי שנחשף לאחרונה ב"גלובס", אשר קבע כי הממשלה צריכה להזרים לחברת החשמל 6 מיליארד שקל, ואמר: "כל הכותרות שאנחנו על סף פשיטת-רגל הן קשקוש. יש בעיות, אבל ממש לא כמו שכתוב בתקשורת. אנחנו משקיעים סכומים נכבדים בשנה, וכדי לממן אנחנו מנסים לגייס גם בשוק ההון - אבל יש גבול כמה אפשר לגייס. אחת הדרכים היא העלאת תעריפי החשמל, והבנק העולמי מבין זאת".

הוכמן: "הבנו שצריך להשתנות"

אבי הוכמן, מנכ"ל דואר ישראל, התייחס בדבריו לבקשת רישיון MVNO שהגישה דואר ישראל, ואמר כי הבקשה הוגשה "מתוך הצורך להתמודד עם שוק משתנה ותחרות. הבנו שאנחנו צריכים להשתנות, ולכן ביקשנו רישיון MVNO (מפעיל וירטואלי, י.נ.)".

הוא הוסיף כי "לגבי נושא הסלולר אנחנו יכולים לראות את עניין ההפרדה בין שוק ציוד הקצה לבין התעבורה; אנחנו רואים את הניתוק ושינויי ההחלטות - וזה משמעותי".

הוכמן אמר עוד כי סוגיית הפחתת דמי הקישוריות, שנידונה בימים אלה במשרד התקשורת, הינה "אחת מאבני-היסוד בשאלה האם להיות מפעיל וירטואלי; ייתכן ובגלל זה לא יהיה משתלם לחברה להפוך למפעיל וירטואלי. גם הנושא של מפעיל סלולרי נוסף בשוק ישפיע על התחרות, וזה המניע הגדול ביותר לשינויים".

בנבנישתי: "הצרכן לא משלם יותר מדי על האינטרנט"

איציק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי, אמר בפאנל כי האינטרט זה דרך חיים: "אני רוצה להעביר מסר שכולם יפנימו; קישוריות, טשטוש הגבולות, עולמות השליטה ועולמות ענן המחשוב - אלה 4 הטרנדים שאנחנו בבזק בינלאומי מאמינים בהם ורוצים לקדם בתור חברת אינטרנט".

בנבנישתי הדגיש בהמשך דבריו את ענן המחשוב והחשיבות שלו: "תוך 3 שנים כולם יהיו בענן מחשוב. יהיה להם בעסק רק מסך ומקלדת, וכל השאר ייעשה בענן - זו התשתית האמיתית. אני לא חושב שהצרכן משלם יותר מדי עבור האינטרנט. רוחב הפס הולך וגדל, והשירות רק מתרחב, אז התשובה היא לא - הצרכן לא משלם יותר מדי".

אברשה בורשטיין, מנכ"ל מירס, נשאל מה הוא צריך כדי להיכנס לשוק, וענה: "פטור ממתקני גישה ומדידה פנים-ארצית. דמי הקישוריות הם חלק מכריע גם כן. התוכנית שלנו מדברת על הכנת פלטפורמה LTE; אין עדיין בשלות של יחידות קצה, אבל אנחנו הולכים בכיוון".

עדן בר-טל, מנכ"ל משרד התקשורת, התייחס לסוגיה מנקודת המבט של הרגולטור, ואמר: "שלב האסטרטגיה הוא המשמעותי. הבחנו שהיה עיסוק רב בבעיות שנוצרו בשוק התקשורת, והמשרד התמודד איתן אחת לאחת. ניסינו לחזות מה הולך להיות ופעלנו למאקרו-רגולציה: לא ברמה של חברה כזו או אחרת אלא פתרונות כוללים לשוק. בשוק הסלולר הבחנו בחוסר התחרות, ולכן הבנו שצריך יותר מתחרים. הובלנו גם רפורמות כדי להעצים את הלקוח, בהקשר של יבוא מכשירים שירחיב את המגוון בשוק ויגביר את התחרות ולפיכך יועיל ללקוח".

PwC: צפוי גידול של 10% לשנה בפרסום באינטרנט עד 2014

פרסום באינטרנט צפוי לצמוח ב-10% לשנה בישראל עד 2014", כך מעריכים בפירמת רואי החשבון קסלמן וקסלמן PwC ישראל. את הדברים הציגה ענבל אורבך-גמליאל, מנהלת השיווק ב-PwC, בפאנל "עושים סדר בשוק התקשורת".

בפירמת רואי החשבון מעריכים כי סגמנט הפרסום באינטרנט והגישה לאינטרנט יהיו הכוחות שיציגו את הצמיחה המשמעותית ביתר בשנים הקרובות בשוק הנייד.

"בשנת 2009 היו השינויים הכלכליים הפרמטר המשמעותי ביותר על המדיה", טוענת אורבך-גמליאל. לדבריה, "החברות לא יכולות לבזבז זמן על זיהוי המיקום שלהן בשרשרת הערך הדיגיטלי. השנתיים האחרונות היו קשות עקב המיתון, אך התרומה עשויה להיות שהוא שיחק תפקיד במעבר לטכנולוגיה דיגיטלית".

לפי המחקר, שוק הניידות מגיע לשלב בגרות בשנים 2010-2011, כאשר בין השנים 2010-2014 יהיה בישראל גידול שנתי של 32% בהוצאות על תוכן ופרסום נייד.

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח