גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אהבה זה לא כל הסיפור: איך מנהלים עסק זוגי?

בעשור האחרון נישאו בישראל כ-329 אלף זוגות ■ לא ידוע כמה מהם עובדים יחד, אבל ברור ששמירה על זוגיות בכלל ובעסק משותף בפרט, היא משימה לא פשוטה ■ לרגל ט"ו באב מספרים 4 זוגות עסקיים איך לדעתם הכי נכון לעשות זאת

בעשור האחרון נישאו בישראל כ-329 אלף זוגות. לא ידוע כמה מהם עובדים יחד, אבל ברור ששמירה על זוגיות בכלל ובעסק משותף בפרט, היא משימה לא פשוטה. לרגל ט"ו באב מספרים ל"גלובס" שלושה זוגות נשואים שהקימו עסק משותף איך לדעתם הכי נכון לעשות זאת. וגם: הזוג אתי וגבי רוטר מקסטרו נותנים 10 טיפים להתנהלות זוגית-עסקית יעילה.

"כשמתעוררת מחלוקת, שנינו יודעים לקחת צעד אחד אחורה"



אתי וכפיר לוצאטו
העסק: לוצאטו&לוצאטו
שנת הקמה: 1869
מס' עובדים: 80
מחזור מכירות שנתי: כמה עשרות מיליוני שקלים

*קילומטרז' זוגי בעסק:

כפיר (56) ואתי (52) לוצאטו חגגו בשבוע שעבר 30 שנות נישואין, הכוללות בתוכן מספר לא מבוטל של שנות עבודה משותפת בעסק המשפחתי: פירמת הפטנטים לוצאטו&לוצאטו. כפיר הצטרף לעסק המשפחתי שהקים סבא-רבא שלו ב-1869, כשהיה סטודנט בן 23 להנדסה כימית. אתי, ד"ר לכימיה, הצטרפה בגיל 28, תחילה במשרה חלקית ולימים כשותפה מנהלת לצד בעלה, המכהן כיום כשותף הבכיר ונשיא קבוצת לוצאטו&לוצאטו.

*חלוקת תפקידים:

כפיר אחראי על הצד המקצועי ואתי על ניהול החברה. "לכל אחד מאיתנו יש את התפקיד שלו, אך עדיין יש בינינו חפיפה ושנינו נוגעים זה בתחומו של זה. אחרי כל-כך הרבה שנים יחד בעסק משותף, אנחנו מבינים זה את זה. התקשורת מידית, החשיבה כמעט זהה, ולכן לא נוצרות בעיות. אבל המזל הגדול שלנו הוא שמגיל צעיר כרתו לנו את האגו, ולכן העסק זורם".

לדבריהם, הסכסוך המשפחתי, שהתגלע לפני מספר שנים בינם לבין אביו של כפיר וקרוב משפחה נוסף, העיב על האווירה והבהיר עד כמה חשובה חלוקת התפקידים. "הסיפור הזה נגמר לשמחתנו ב-2005. עברנו תקופה לא נחמדה, כך שאנחנו מודעים לפן הבעייתי של בני משפחה בעסק. גם לארבעת ילדינו אנחנו אומרים, שבבוא העת כל אחד מהם יצטרך לתפוס את מקומו המוגדר בעסק כדי לא להיקלע למצבים בעייתיים המאפיינים לא מעט עסקים משפחתיים".

*הפרדה בין זוגיות לעסק:

"אין. אנחנו לא מצליחים לא להביא את העבודה הביתה".

*יישוב מחלוקות רציניות:

"כשמתעוררת מחלוקת, שנינו יודעים לקחת צעד אחד אחורה. אני לא מכיר נושא אחד שלא הצלחנו ליישב, למרות שפה ושם הרמנו קול".

*השותפות העסקית-זוגית:

"לשותפות עסקית-זוגית יתרון גדול במובן זה שטובים השניים מן האחד. אנחנו יכולים להשלים ולגבות האחד את השני בעסק".

*מי מקבל את ההחלטות החשובות:

"את ההחלטות החשובות אנחנו מקבלים יחד. ואילו את ההחלטות הבינוניות בחשיבותן, כל אחד מקבל בתחומו".

*זוגיות ליד העובדים:

"אנחנו מקפידים על אווירה מקצועית ועניינית בעבודה ומשאירים את העניינים האחרים לבית. גם אם לא שוחחנו על כך באופן ספציפי, ברור לנו שאסור לנו לשדר משהו שעלול לעודד התנהגות לא מתאימה אצל העובדים שלנו. האווירה שיצרנו בפירמה במשך השנים היא של מקצועיות נינוחה, והכנסת כל גורם מתח עלול לקלקל אותה. מעבר לכך, אנחנו באופן טבעי קנאים מאוד לפרטיות שלנו".

*כשעובד אומר מילה רעה על בת/בן הזוג:

"אנחנו לא יכולים להעלות בדעתנו שעובד ירגיש חופשי לבוא ולומר לאחד מאיתנו מילה רעה על בת/בן הזוג שלו. מחלוקת או ויכוח עם עובד מתנהלים אצלנו באופן ענייני ובלי נימה אישית".

*שכר:

"אתי היא שר האוצר של הבית", אומר כפיר. "ומסיבה זו, לא ממש חשוב מי מרוויח כמה. אם אני צריך כסף אני לוקח מאתי, כך שלא ממש מפריע לי אם היא תרוויח פי-שלושה ממני. נהפוך הוא, ככה יהיה לי יותר כסף לבקש ממנה".

*טיפ להתנהלות זוגית-עסקית:

"לתת לבת/בן הזוג מרחב פעולה עצמאי ולא לנסות לכפות או להתערב בכל דבר קטן".

"בגלל העסק אי-אפשר להיות ברוגז ליותר מכמה שעות"

מאיר ושרית רסין, אופטיקנה / צלם תמר מצפי

שרית ומאיר רסין
העסק: אופטיקנה
שנת הקמה: 1988
מס' עובדים: 650
מס' סניפים: 78
מחזור מכירות שנתי: כ-300 מיליון שקל

*קילומטרז' זוגי בעסק:

ב-1978, שנה לאחר שנישאו, מאיר (60) ושרית (58) רסין החלו לעבוד יחד בחנות האופטיקה של הוריו של מאיר: מאיר כאופטומטריסט ושרית כמנהלת מסחרית. עשור לאחר מכן, כשהקימו את הסניף הראשון של רשת "אופטיקנה", התהפכו היוצרות: שרית, עובדת סוציאלית בהכשרתה, הפכה לאחראית על משאבי-אנוש ופיתוח עסקי, ומאיר הופקד על הצד הניהולי מסחרי בנוסף לצד הקליני. "אבי ואמי עבדו זה לצד זה שנים רבות, כך ששותפות זוגית-עסקית איננה זרה לי", אומר מאיר.

*חלוקת תפקידים:

"כששני בני זוג דעתניים כמונו עובדים יחד שעות ארוכות, ואין ביניהם חלוקת תפקידים ברורה, יש זליגה לתחומים שונים שיוצרת מלחמה מתמדת ובזבוז אנרגיה. אנחנו מודעים לזה, ולכן אנחנו מקפידים על חלוקת תפקידים ברורה".

*הפרדה בין זוגיות לעסק:

"כדי לשמור על חיי משפחה תקינים, קיבלנו החלטה משותפת לא להביא את העבודה הביתה. לכן, לא אחת מצאנו את עצמנו יושבים בחניה של הבית ומדברים ארוכות על העבודה".

*יישוב מחלוקות רציניות:

"ככל שהדעות מנוגדות יותר, כך הביקורת בונה יותר. עובדה, הספינה שלנו ממשיכה לשייט בעוצמה קדימה", אומרים בני הזוג. לדבריהם, העבודה השוטפת מונעת מהמחלוקות הרציניות להעיב לאורך זמן. "אי-אפשר להיות ברוגז ליותר מכמה שעות כי העסק מחייב הידברות", הם אומרים.

*השותפות הזוגית-עסקית:

"אנו רואים בשותפות מנוע צמיחה. זה כיף גדול שאתה פי-שניים. ובמקרה שלנו, פי-חמישה, שכן שלוש בנותינו עובדות גם הן בעסק".

*מי מקבל את ההחלטות החשובות:

"אני מקבל את ההחלטות, אבל אשתי מאשרת אותן", מודה מאיר. ובנימה רצינית קצת יותר הוא מסביר שהם מתייעצים, אך כל אחד מקבל את ההחלטה הסופית בתחומו בעצמו.

*זוגיות ליד העובדים:

"לא קיבלנו החלטה בעניין. אנחנו מתנהגים באופן טבעי".

*כשעובד אומר מילה רעה על בת/בן הזוג:

"כשעובד רוצה לומר למאיר משהו על שרית או ההיפך, אנחנו מסבירים לעובד שצריך לדבר עם מושא השיחה כי הטיפול והתשובה הם בתחום אחריותו", הם אומרים.

*שכר:

"השכר שלנו שווה, בכפוף ליתרונות המס. כלומר, אם רואה החשבון שלנו חושב שאחד מאיתנו צריך למשוך משכורת גבוהה יותר מכל מיני סיבות, אז זה מה שקורה בפועל. אם כי, זה לא ממש משנה כמה כל אחד מרוויח כי בסופו של דבר אנחנו בעל ואישה עם נכסים משותפים".

*טיפ להתנהלות זוגית-עסקית:

"להיות עניינים, לא להיגרר לנושאים אישיים ולחשוב פעמיים לפני שמדברים".

"אם מישהו טועה, מוותרים ולא מעירים הערות עוקצניות. רק כך אפשר לשרוד"



אתי ואברהם מימון
העסק: תבליני מימון
שנת הקמה: 1992
מס' עובדים: 100
מחזור מכירות שנתי: 40 מיליון שקל

*קילומטרז' זוגי בעסק:

אתי (50) ואברהם (56) מימון עובדים יחד כבר 22 שנה. ההתחלה היתה בחנות התבלינים של הוריו של אברהם בשוק העירוני בבאר-שבע, ומשנת 1992 ועד היום ב"תבליני מימון", מפעל לייצור תבלינים בבעלות השניים, אף הוא בבאר-שבע.

*חלוקת תפקידים:

אתי אחראית על ניהול החשבונות ואברהם על מכירות וניהול המפעל. שני בניהם השתלבו אף הם בעסק, אופיר כמנהל פיתוח עסקי וליאור כמנהל תפעול. "כשהעסק היה בחיתוליו, ישבנו זה מול זה במשרד קטן ועשינו הכול יחד בלי חלוקת תפקידים והסתדרנו די טוב", אומרים השניים.

*הפרדה בין זוגיות לעסק:

"גם אם רוצים מאוד, קשה מאוד עד בלתי אפשרי להפריד הפרדה מוחלטת בין הזוגיות לבין העסק. אנחנו תמיד לוקחים את העבודה הביתה כי זה חלק מהותי מהחיים שלנו בכללותם. וכמובן, שיש לזה חסרונות אבל גם יתרונות".

*יישוב מחלוקות רציניות:

"אין בינינו התנגשויות ומחלוקות רציניות", מצהירים בני הזוג. זאת, לטענתם, בזכות חלוקת תפקידים ברורה שהשכילו להגדיר ביניהם. "לכל אחד מאיתנו יש את הג'וב שלו. ואם מישהו טועה, אז מוותרים ולא מעירים הערות עוקצניות. רק כך אפשר לשרוד כל-כך הרבה שנים יחד כזוג בחיים ובעבודה".

*השותפות הזוגית-עסקית:

"מנוע צמיחה, כי האדם שלצדך הוא האדם הקרוב לך ביותר. אדם שאתה יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות, שנותן לך רוח גבית, שמבין את הצרכים שלך טוב יותר מכל אדם אחר, ושההצלחה שלו היא ההצלחה שלך".

*מי מקבל את ההחלטות החשובות:

"רק אני מקבל את ההחלטות החשובות", מודה אברהם. "אני חי את העסק ברמת האסטרטגיה והניהול. אתי לא עוסקת בצד הזה, ולכן אני זה שמקבל את ההחלטות העסקיות החשובות. למשל, ההחלטה להיכנס לתחום מוצרי האפייה הייתה שלי. אם כי, החלטה זו קיבלה גם את ברכת הדרך של אתי".

*זוגיות ליד העובדים:

"מעולם לא רבנו או התגפפנו בעבודה ליד העובדים. אפשר לומר שבעניין הזה אנחנו תמיד מקפידים לשמור על ממלכתיות. מה גם, שלכל אחד מאיתנו יש את העיסוק ואת המשרד שלו ולא תמיד אנחנו מתראים במהלך היום".

*כשעובד אומר מילה רעה על בת/בן הזוג:

"עד היום זה לא קרה לנו, אולי בגלל שכל אחד מאיתנו עובד במחלקה שונה ועם צוות עובדים אחר".

*שכר:

"מאז ומתמיד השכר שלנו היה שווה. יש לנו חשבון משותף, והכול מתנהל בשוויון".

*טיפ להתנהלות זוגית-עסקית:

"ותרנות, הצבת מטרות משותפות והסתכלות נכונה על החיים - גם בעסק וגם מחוצה לו".

10 טיפים להתנהלות זוגית-עסקית נכונה בעסק משותף

עפ"י אתי וגבי רוטר, בעלי קסטרו

אתי וגבי רוטר, קסטרו / צלם אלירן אביטל

1. One Team

זוגיות מחזקת את ערך שיתוף הפעולה, שחשוב כל-כך להשגת מטרות ויעדים עסקיים. חשוב לפעול יחד, לוותר על אגו, פוליטיקה או משחקי כוח, ולראות מעל הכול את חשיבות שיתוף הפעולה, לפעול בשקיפות מלאה האחד מול השני, לשוחח ולהקשיב.

2. שמירה על הערך "משפחה" גם בחברה

קסטרו הוא בית אופנה שהתפתח וגדל מתוך עסק משפחתי. כמנכ"לים משותפים שהם גם בני זוג, אנו מקפידים לשמור עליו ככזה. ההתנהלות היומיומית אצלנו לא פורמלית ודלתנו תמיד פתוחה.

3. חלוקת תפקידים מובהקת

חשוב שתהיה חלוקה מובהקת אך הרמונית של תפקידים, במסגרתה כל צד ממונה על הדברים שמתאימים לאופיו ושמהם הוא נהנה. חשוב שעשייתו של האחד תשלים את עשייתו של השני, ללא חיכוכים. חשוב גם לתת אמון מלא ביכולתו של הצד השני, לוותר כשצריך מבלי להתעקש, ומעל הכול - לסמוך זה על זה.

4. אהבה משותפת למקצוע

שנינו אוהבים אהבה גדולה את עולם האופנה, את התעשייה ואת העשייה. עולם האופנה הוא דינמי ובלתי פוסק, הקצב מהיר והזמן קצר. לעתים קרובות העבודה תובענית ומחייבת שעות עבודה ארוכות. שמירה על אהבה ועשייה משותפים יכולים לתת כוח להתמיד, להתמודד עם אתגרים וליהנות מהדרך ולא רק מהתוצאות.

5. למידה ממודל מצליח

כמו בכל דבר אחר בחיים, חשוב ללמוד מבעלי ניסיון ולקחת דוגמה ממודלים לחיקוי. במקרה שלנו, אהרון ולינה קסטרו, הוריה של אתי, שהקימו את העסק המשפחתי ולימדו אותנו כיצד לשמור על זוגיות בתוך סביבת העסק, על סבלנות, על כבוד הדדי, על אמונה משותפת במטרה, וכמובן - על אהבה. כל אלה מחזקים ומעניקים יציבות לבני זוג בעסק.

6. סובלנות ופתיחות לדעת האחר

כמו בחיים הפרטיים, גם בעבודה יש לא מעט פעמים שמתעוררים חילוקי דעות. גם אם לא מגיעים לעמק השווה, חשוב להקשיב אחד לשני ולהתגמש. כדאי לזכור ש תמיד ישנה האופציה "להסכים שלא להסכים".

7. ליישב את המחלוקות מחוץ לבית

במקרה של אי-הסכמה, חשוב ליישב את ההדורים בין כותלי המשרד, להשאיר את המחלוקות מחוץ לבית. במקרה הצורך, צריך לדעת לבקש סליחה, וחשוב לא פחות - לדעת לסלוח.

8. לשמר חיים פרטיים מהנים

צריך לפנות זמן להנאות קטנות וגדולות בשעות הפנאי, כמו ריצה משותפת בפארק, סרט בקולנוע או ארוחת ערב זוגית. במקרה שלנו, העבודה מצריכה גם לא מעט נסיעות לחו"ל, ולמרות שעות העבודה הארוכות אנו משתדלים תמיד למצוא זמן להפסקה משותפת, לדבר וליהנות.

9. פרגון כבוד הדדי

להקפיד על פרגון והקשבה הדדיים מתוך הערכה גדולה האחד כלפי השני. במקרה שלנו, אנו אנשים שונים עם התנהלות שונה ודרך חשיבה ופעולה שונה, אך תמיד אנחנו מכבדים את השוני. חשוב לטפח את הערך הזה גם בתוך החברה.

10. תמיד להיות אופטימיים

גם כשהעסק מציב בפניכם אתגרים אדירים, יש להסתכל תמיד על הצד החיובי. לראות בכל בעיה הזדמנות ופוטנציאל. לחזק האחד את השני, להאמין שדברים טובים יכולים לקרות ועוד רבים עתידים לקרות, וכמובן - לא לשכוח לחייך.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים עולה ב-1.7%, אודיוקודס צוללת ב-10%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

הבורסות באירופה עולות; פלנטיר צוללת ב-15% במסחר המוקדם בוול סטריט, דיסני ב-6%


מדד פוטסי עולה ב-1% ● לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח