גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בטר פלייס: ברן תקים תחנות החלפת סוללות בעשרות מ' ד'

בטר פלייס תקים בישראל עד כ-70 תחנות בעלות של 1.5-1.7 מ' ד' לתחנה ועוד כ-30 תחנות בדנמרק ■ החברה רשמה עד אמצע יוני כ-3,000 הזמנות "סגורות" לרנו פלואנס ■ ההערכות: החברה לישראל תהיה בין הראשונות לאמץ את הרכב החשמלי; מחזיקה בצי של 1,600 רכבים

חברת "ברן הנדסה" נמצאת במגעים מתקדמים לניהול פרויקט הקמת "תחנות החלפת הסוללות" של בטר פלייס. בטר פלייס מתכוונת לפרוש בשנים הקרובות בישראל 50-70 תחנות החלפה על צירים מרכזיים בערים ומחוצה להן בעלות שמוערכת כיום ב-1.5-1.7 מיליון דולר לתחנה, כולל עלות הקרקע. בנוסף יוקמו עוד כ-30 תחנות בדנמרק, שם אמור הפרויקט להתחיל במקביל.

תחנות ההחלפה של בטר פלייס כוללות מתקן רובוטי להחלפה אוטומטית של הסוללות, מערך לוגיסטי לאחסון סוללות מלאות וטעינה מהירה של סוללות ריקות ומערכות תקשורת ותמיכה שונות. חלק מהתחנות יוקמו בתחנות דלק ואחרות על שטחים עצמאיים. עדיין לא ידוע מה חלקה של ברן בפרויקט וככל הנראה התקנת המערכות הרובוטיות עצמן תתבצע על ידי קבלן נפרד כאשר ברן תנהל את הצד ההנדסי.

מנתונים שחשפה לאחרונה רנו בכנס משקיעים עולה כי מלבד הרנו פלואנס ZE, שכבר נחשפה, בכוונתה לצייד דגם רכב נוסף במערכת החלפת הסוללות המהירה שפותחה בשיתוף עם בטר פלייס. מדובר ברכב העירוני "ZOE", שייצורו יחל בצרפת באמצע 2012. ה-ZOE, שתהיה בגודל של רנו קליאו לערך, תהיה מיועדת בעיקר ללקוחות שרוב נסיעותיהם קצרות ומתבצעות בעיר. היא תצויד במערכת הפעלה מתקדמת לרכב, שמבוססת על מסך מגע ו"אייקונים" בנוסח IPAD ודומיו.

בכנס חשפה רנו כי עד אמצע יוני נרשמו בישראל כ-3,000 הזמנות מוקדמות "סגורות" לרנו פלואנס.

1,600 כלי רכב

צי הרכב של החברה לישראל על שלוחותיה השונות - צים, בז"ן, כי"ל, טאואר ואחרות - מוערך בכ-1,600 כלי רכב והוא מופעל כיום על ידי שלוש חברות ליסינג גדולות. בענף מעריכים כי חברות אלה ימנו עם המאמצות הראשונות של כלי הרכב החשמליים כאשר אלה יהיו זמינים למסירה נרחבת בסוף 2011. טאואר סמיקונדוקטור כבר הודיעה כי בכוונתה לעבור לרכב חשמלי כאשר זה יהיה זמין. לחברה זו בלבד כ-500 כלי רכב.

בכנס המשקיעים הבינלאומי חשפה רנו גם כמה נתונים על טווחי הנסיעה הריאליים של המכונית החשמלית "LEAF" של ניסן, שמצוידת בסוללה במשקל 250 קילו שטווח הנסיעה הממוצע המוצהר שלה הוא כ-160 קילומטר וחלל משפחתי ל-4-5 נוסעים ומטען.

מהנתונים עולה כי בתנאים אירופיים טווח הנסיעה האופטימלי של ה"LEAF" (כ-170 קילומטר או כשבע שעות פעולה רצופות) מושג בנהיגה עירונית במהירות ממוצעת של כ-24 קמ"ש, עם טמפרטורת חוץ של 20 מעלות ומזגן לא פועל. נסיעה עירונית ופרברית עם טמפרטורה חיצונית של 27 מעלות ומזגן פועל מפחיתה את הטווח הרצוף ל-113 ק"מ או 3.2 שעות פעולה. מבטר פלייס נמסר כי הרנו פלואנס החשמלית שתגיע לישראל מצוידת בסוללה ובמערכת ניהול שונות מאלה של הניסן LEAF.

נסיעה פרברית ובין עירונית במהירות ממוצעת של 81 קמ"ש עם טמפרטורה חיצונית של 35 מעלות כמו בקיץ הישראלי, מפחיתה את הטווח הרצוף ל-76 ק"מ ושעת נסיעה אחת עד התרוקנות המצברים. עם זאת, ניתן להשיג גם טווח של 220 קמ"ש בנסיעה "רגועה" בכבישים משניים במהירות ממוצעת של כ-60 קמ"ש וללא מזגן. עדיין לא ברור אם הנתונים תקפים גם לגבי המכוניות החשמליות שישווקו בישראל.

כל המכוניות החשמליות של רנו וניסן יצוידו במערכות תומכות, שאמורות להקנות לנהג הרגלי נהיגה מתאימים לאופייה ולמצב הסוללה ולדווח לו על הטווח הריאלי ליעדו.

מבטר פלייס נמסר בתגובה כי "הנתונים מוכיחים ביקוש הולך וגדל לרכב החשמלי בישראל כמו גם בעולם. אכן יותר מ-3,000 לקוחות פרטיים כבר נרשמו במרכז המבקרים להזמנת רכב. טכנולוגיית החלפת הסוללה היא הפתרון היחיד היום בעולם שמתמודד עם טווח הנסיעה המוגבל של הרכב החשמלי ומאפשר נסיעה בטוחה למרחקים ארוכים. פתרון הסוללה המתחלפת עתיד להיות בכמה דגמים נוספים שיגיעו לישראל בשנים הקרובות ונבחן היום ע"י כמה מדינות בעולם. בנוגע להסכמים שלנו עם חברות במשק הישראלי ומחוצה לו, החברה אינה מוסרת פרטים על תהליכים אלו".

מחברת ברן נמסר כי "חברה ציבורית אינה נוהגת להגיב על ידיעות הנוגעות לפעילותה העסקית".

עוד כתבות

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות, הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

גוגל מכה את התחזיות ומכריזה על השקעת עתק

אלפאבית עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות של 111.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.82 ● החברה דיווחה על הגדלה משמעותית של הוצאות ההון שלה ב-2026 ל-175-185 מיליארד דולר - משמעותית מעל צפי האנליסטים ● המניה יורדת במסחר המאוחר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכב מסין

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות