גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק פסגות עבר לפרקליטות: ורמוס וירון חשודים במעורבות בתרמית

מקורב לאחד החשודים בפרשת פסגות: "זו מכונה עם גלגלי שיניים שיכולה לטחון אותך עד דק"

תיק פסגות עובר לפרקליטות. רשות ניירות ערך מצאה ראיות למעורבותם של רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות, ושי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך, בקשר לעבירות של תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במירמה והפרת אמונים.

הראיות נמצאו בעקבות חשד לפעילות תרמית באיגרות חוב שבוצעה בחשבון הנוסטרו של פסגות במשך מספר שנים - כך עולה מתיק החקירה שהועבר היום (א') על-ידי הרשות לפרקליטות מיסוי וכלכלה בתל-אביב.

"זו טרגדיה נוראית שאנשים נורמטיבים נקלעו אליה. מכונה עם גלגלי שיניים שאתה נתפס בה, והיא יכולה לשאוב אותך פנימה ולטחון אותך עד דק", אומר מקורב לאחד החשודים.

הבוקר (א') הודיעה רשות ניירות ערך, בראשות פרופ' זוהר גושן, כי סיימה את החקירה בפרשה והעבירה את התיק לידי הפרקליטות כדי שזו תחליט על המשך הטיפול.

שלושה מבכירי פסגות נחשדו במעורבות בתרמית בניירות ערך ובהרצת מניות דרך תיק הנוסטרו: ורמוס, ירון והיו"ר אריק שטיינברג, המשמש גם כיו"ר פסגות ניירות ערך. לטענת הרשות, "ממצאי החקירה הצביעו על ראיות למעורבותם של ורמוס וירון בעבירות שבוצעו".

החשוד השלישי, אריק שטיינברג, יצא נקי. שטיינברג אמנם נחקר עם ורמוס וירון, אך שמו לא מוזכר בחומר החקירה שהעבירה הרשות לפרקליטות. השמטת שמו מעידה כי הרשות אינה רואה את העבירות שיוחסו לו באותה חומרה שבה היא רואה את העבירות שורמוס וירון חשודים בהן.

בתגובה להודעת הרשות נמסר מפסגות: "אנו משוכנעים כי אנשינו פעלו על-פי חוק וכי חפותם מלאה".

במרכז החקירה, שהחלה בפברואר השנה, עומד חשד לפעילות תרמיתית באיגרות חוב קונצרניות וממשלתיות שבוצעה בשנים 2007-2009 באמצעות הנוסטרו של פסגות, על-ידי סמנכ"ל הברוקראז' דוד אדרי ומנהל חדר המסחר שי בן-דוד. השניים עזבו את פסגות לפני שנה, לאחר שסגר בית ההשקעות את תיק הנוסטרו.

לטענת הרשות, "נמצאו ראיות לפעילות תרמיתית של אדרי ובן-דוד במכרז הנפקת איגרות חוב ממשלתיות של משרד האוצר, אשר בוצעה יחד עם אהרון נבון, ששימש אז כמנהל חדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל, ועם סער וינטראוב, ששימש כברוקר בחדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל".

כתב אישום מהיר

לאחר העברת התיק, תלמד הפרקליטות את הנושא, והפרקליטה המלווה, אורלי דורון, מנהלת מחלקת ניירות ערך, תנסה לגבש כתב אישום בתוך זמן קצר. ההערכות הן כי בחודשים הבאים יתקיים שימוע לחלק מהחשודים או לכולם. התיק עצמו, אם לא תהיה עסקת טיעון, יגיע לדיון בבית המשפט הכלכלי החדש.

לפי פרסומים, בתחילת החקירה עלתה האפשרות שיימנעו מהגשת כתב אישום בתמורה לתשלום קנס בסכום של 100 מיליון שקל, אך המגעים בין הצדדים בעניין לא הבשילו לכדי הסכמה. הרשות הכחישה את הדברים, וכך גם בפסגות, המיוצגת על-ידי עו"ד דורי קלגסבלד.

3 בכירי פסגות המעורבים בפרשה ממשיכים בינתיים בתפקידם, אך כנראה לפרק זמן קצר יחסית. לפי הערכות, לאחר סגירת העסקה למכירת פסגות לאיפקס והעברת הבעלות, יסיים שטיינברג את תפקידו כיו"ר תוך שבועות ספורים, ומנכ"ל איפקס, זהבית כהן, תמנה איש מטעמה לתפקיד.

ביחס לורמוס וירון, כהן בוחנת כרגע עם יועציה המשפטיים את המשמעות המשפטית של החלטת הרשות, אולם מעבר לכך תביא כהן בחשבון גם שיקולים של נראות ציבורית ואתיקה.

פסגות הוא גוף הנמצא תחת רגולציה כבדה, וכהן לא תיכנס לעימות עם הרגולטורים בשאלת הישארותם של ורמוס וירון. לכן ההערכות הן כי בהמשך השנה יעזבו שניהם את תפקידם בבית ההשקעות.

פסגות הוא בית ההשקעות הגדול בישראל והגדול ביותר בניהול קופות גמל וקרנות נאמנות. בניהולו כ-136 מיליארד שקל, ומתוכם 48 מיליארד שקל בקופות גמל ו-32 מיליארד שקל בקרנות נאמנות. מאז החלה הפרשה לא נפגעו נכסי פסגות ואף עלו באחוזים בודדים.

מריצים אג"חים

רקע / צמרת פרנט ורועי ברגמן

החקירה בפרשת פסגות החלה בפברואר האחרון. על-פי החשד, דוד אדרי ושי בן-דוד פעלו בחשבון הנוסטרו של בית ההשקעות לאורך שנים במטרה להשפיע על שערים של ניירות ערך, תוך התמקדות באג"ח של דלק נדל"ן. לפי ממצאי חקירת רשות ניירות ערך, מנכ"ל פסגות, רועי ורמוס, ומנכ"ל פסגות ניירות ערך, שי ירון, היו מודעים לעבירות של השניים.

מחומר החקירה עולה כי אדרי ובן-דוד העלו והורידו שערי ניירות ערך בהתאם לצורכיהם, וכתוצאה מכך גרף הנוסטרו של פסגות רווחים עצומים, והם עצמם קיבלו בעקבות זאת בונוסים שמנים.

על-פי החשד, השניים נהגו בסוף יום המסחר, בשלב טרום הנעילה, להזרים באמצעות חשבון הנוסטרו הוראות קנייה בשער הגבוה מהוראות המכירה שנתנו במהלך היום, וכך הביאו לקביעת שער נעילה גבוה מזה שבו בוצעה העסקה האחרונה. המטרה: למכור את האג"ח בשער גבוה יותר בבורסה או מחוץ לבורסה.

ביוני האחרון הסתעפה חקירת רשות ניירות ערך גם לסניף הישראלי של דויטשה בנק. על-פי החשד, אדרי ובן-דוד זכו בתרמית במכרזי החלף שביצע משרד האוצר, וזאת תוך שיתוף-פעולה עם אהרון נבון, מנהל המסחר לשעבר של דויטשה בנק בישראל, וסער וינטראוב, לשעבר ברוקר בחדר המסחר של דויטשה.

החקירה העלתה כי טרם המכרז חברו אדרי, בן-דוד, וינטראוב ונבון כדי לפעול במסחר יחדיו במטרה להוריד את השער של אג"ח ממש"ק 217, שאותה היו מעוניינים לקבל במכרז. במקביל, פעל אדרי להעלאת השער של אג"ח גליל 5501, שאותה ביקש למסור לאוצר כנגד אג"ח ממש"ק 217.

על-פי ממצאי הרשות, כתוצאה מפעילות זו הרוויחו נבון וויינטראוב עבור דויטשה בנק מיליוני שקלים, ואדרי ובן-דוד הכניסו לחשבון הנוסטרו של פסגות סכומים גבוהים בהרבה.

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות