גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": היכן ניתן לקבל באינטרנט ייעוץ משפטי בחינם?

החל מעורכי דין פרטיים, דרך עמותות וגופים ממשלתיים ועד פורומים - תשובות לשאלות משפטיות ניתנות באינטרנט חינם לכל דורש ■ מתי אפשר לסמוך עליהן, וממה יש להיזהר?

סוגיות משפטיות כאלה ואחרות שזורות בחייו של כל אחד: מהיתקלות צרכנית פשוטה ועד חתימה על חוזה אימתני, מבעיות המתעוררות במקום העבודה ועד הסתבכות משפחתית. רבות מהן דורשות ייעוץ משפטי או ליווי של איש מקצוע, אולם לא תמיד נמהר לשכור את שירותיו של אחד כזה. אילו אלטרנטיבות חינמיות קיימות עבור מי שאינו מעוניין או אינו יכול לשלם עבור בירור משפטי?

עמותות וארגונים רבים מציעים היום את עזרתם בתחום, לצד גורמים ממשלתיים המעמידים את משאביהם לרשות הקהל הרחב. חלקם נועדו על-פי הגדרה למעוטי יכולת, וחלקם פתוחים לכולם; חלקם מתמחים בנושאים ספציפיים, ואחרים מבקשים לקדם אג'נדה מסוימת.

"לשירות חינם יש יתרונות וחסרונות", אומר עו"ד דרור ארד-איילון, יו"ר ועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין. "היתרון המרכזי הוא כמובן העלות, ולעתים גם הזדהות רבה עם המטרות של הפונה".

"מנגד", הוא מציין, "קיימים גם חסרונות", וצריך לזכור שמה שזול לפעמים פחות מוצלח. זה שהשוק פלורליסטי ומאפשר לקבל שירותים ללא תשלום זו תופעה חיובית המגדילה את נגישות משפט, אבל גם צריך לדעת להיזהר".

עו"ד און ליין

כר מידע פורה מאין כמוהו ניתן למצוא באינטרנט. רשימת הפורטלים המשפטיים והפורומים מתארכת; מאחורי רובם עומדים גורמים פרטיים - עורכי דין או משרדים שלמים המפעילים צוות מומחים רחב המשיב לפניות הגולשים.

"גם עבור עורכי הדין", אומר עו"ד אדם ברקוביץ, מנכ"ל פורטל "משפטי" שהושק בינואר 2010, "מדובר בהזדמנות שיווקית להציג ולהביע את עצמם. עורך דין צריך היום להיות יצירתי ובגובה בעיניים יותר מאי-פעם", הוא אומר, "אין לו את הפריבילגיה לחכות במגדל השן שידפקו לו בדלת. הוא חייב להיות אמפתי ונגיש לצרכן".

הפורומים אף משמשים פעמים רבות זירה להחלפת רעיונות בין אנשים הנתקלים בסוגיות דומות; דוגמה לכך היא התביעה הייצוגית בעקבות הופעת להקת "מטאליקה" בארץ, לפני חודשים ספורים, שנולדה מפניות של רוכשי כרטיסים מאוכזבים לאתר משפטי ברשת. בעקבות הדיון שהתפתח הם חברו להגשת תביעה בסך 4.2 מיליון שקל נגד ההפקה.

יעיל ככיוון ראשוני

עד כמה אפשר לסמוך על המידע המשפטי המוצע ברשת? "הבעיה המרכזית עם כל סוג של ייעוץ מקצועי היא כל מיני דקויות שאי אפשר לרדת לעומקן בפורום אינטרנטי", אומר עו"ד אייל שגיא ממשרד עמר, רייטר, ז'אן ושות', מתמחה בדיני תקשורת. "הרבה כללים לא חלים על נסיבות פרטיות, וצריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות. פורום מסוג כזה מתאים לגישוש ראשוני, ללמוד את השטח. אנשים היום עושים 'שיעורי-בית' ובאים מוכנים לפגישה עם עורך דין - דבר טוב כשלעצמו - אבל הרבה פעמים המידע שצברו לא רלבנטי. החקיקה כל-כך ענפה, שכל ניסיון להבין מכתבות בעיתון או ממקרים באינטרנט בעייתי, וצריך מאוד להיזהר".

עו"ד ברקוביץ סבור כי הפוטנציאל הטמון ברשת רב. "ייעוץ משפטי ברשת הוא הזדמנות לאזרח מהשורה לקבל פלסטר לכאב יומיומי", הוא אומר. "לכל אחד מאיתנו יש 'אישיו' משפטי ביומיום - עבודה, רפורט, עניינים בינו לבינה. חלקם קטנים וחלקם גדולים: מ'האם אני חייב לצאת לחופש בחול המועד?', ועד דברים קשים כמו משמורת של ילד.

"הפורומים באינטרנט הם הזדמנות של הגולש באשר הוא לקבל מידע ראשוני חינם - כמו לדפוק על דלת של עורך דין ולומר 'אני רק שאלה', אבל בלי לשלם. זה לא נכון ולא מקצועי לתת חוות-דעת מלאה על גבי האינטרנט, אבל בהחלט ניתן לתת כיוון ראשוני. זה לא תחליף לפגישה ומסמכים ואותיות קטנות, מדובר בקריאת כיוון".

"שיטת 'הכה את המומחה' המקובלת באינטרנט היא אזור מאוד בעייתי מבחינת האתיקה", מסכים עו"ד ארד-איילון. "עורכי הדין לא באמת יודעים מי הלקוח, לא מכירים היטב את המקרה, ואין אחריות לעצתם. שירות הייעוץ המשפטי הוא ביסודו אישי, זו נקודת המוצא; לכן חשוב שעורך דין יסייג תמיד את העצות, ואסור לאדם לחשוב שכך פתר את בעיותיו. כמו שלא היית נכנס לניתוח על-פי עצה בפורום רפואי, כך לא נוקטים מהלך משפטי ללא בחינה אישית ומדוקדקת של המקרה".

שאלה של מינון ואמינות

מתי בכל זאת מתאימה פנייה מקוונת למומחה? "השאלה כמובן היא בכמה כסף יכול אותו אדם לקבל ייעוץ משפטי מלא, וכמה הדבר חשוב עבורו", אומר עו"ד שגיא. "בעיקרון, אם משהו שווה לך הרבה כסף כדאי להשקיע בו - לא הייתי ניגש לתביעה של עשרות אלפי שקלים על בסיס התייעצות בפורום באינטרנט, אבל כדי לסייע בסכסוכי שכנים או לפתור בעיות צרכניות בסדר גודל מסוים, יכול להיות שזה מתאים. עורך דין הוא לא פתרון לכל דבר, והמחיר כשלעצמו לא צריך להיות סיבה לאדם לוותר על זכויותיו".

שגיא מזכיר להיזהר מעצות אנונימיות: "דרישת בסיס היא שם מלא של נותן המידע, עדיף אפילו תמונה".

הבעיות האתיות נוגעות כמובן לקיומם של יחסי אמון עם הלקוח ולחציית הקו שבין ייעוץ חינם לשידול לקוחות לשכור את שירותי המייעץ.

"אסור לעורך דין לומר 'דבר איתי' או להפנות את השואל ליצור קשר עמו", מסביר עו"ד ארד-איילון היכן עובר הקו. " עורך הדין חייב לשמור על רשמיות, על כבוד, על מקצועיות ועל אדיבות, ועליו להדגיש כי אין בדבריו תחליף לייעוץ משפטי מלא ומסודר על יסוד מלוא הנתונים הדרושים".

הכי חשוב, מסכם ברקוביץ, "הוא לשאול את עצמך מי עומד מאחורי האתר שבו אתה גולש".

5 כללי אצבע לקבלת סיוע משפטי חינם

עו"ד דרור ארד-איילון, יו"ר ועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין, מספק טיפים למי שנעזר בייעוץ משפטי ללא תשלום.

1. איכות השירות: גם כשהשירות חינם, יש לוודא כי מקבלים שירות ברמה מספקת. כשאין יחסי 'תן וקח' צריך להיות קפדן יותר.

2. מה האג'נדה? כדאי לוודא כי האג'נדה של נותן השירות והלקוח לא מתנגדים; ארגונים בעלי אג'נדה מסוימת לא תמיד ירצו להגיע לפתרון הרצוי על-ידי הפונה. האג'נדה משפיעה על קו ההגנה, וצריך להיות זהיר, זכותו של לקוח להתעקש על קו הגנה.

3. אין חצי חינם: כללי האתיקה לא מרשים לגוף לקבל חלק מהעלויות - חצי שכר, העברת הוצאות משפט לידי הגוף המסייע וכדומה. זה נכון לכל הגופים - ממשלתיים, התנדבותיים וכדומה.

4. רק עורך דין מוסמך: לפעמים האנשים שנותנים ייעוץ משפטי אינם משפטנים, וכדאי להקפיד על כך. גם אם הסיוע ניתן על-ידי סטודנט או משפטן, עורך דין מוסמך צריך להיות אחראי על התיק.

5. ללא פרסומת סמויה או גלויה: לעורך דין אסור לשלם כדי להשתתף בפורום משפטי באינטרנט, קל וחומר לשבח את עצמו, להפנות למשרד או לשדל לפנות לשירותיו. פורום משפטי הוא לא אזור חסר פניות, ויש להתייחס אליו בבחינת "כבדהו וחשדהו".

5 הנושאים הפופולריים ביותר לייעוץ משפטי באתר "משפטי"

1. דיני עבודה: בין השאלות נפוצות - איך להתפטר ולקבל זכויות, לצד שאלות אחרות הנוגעות ליחסי עובד-מעביד וזכויות עובדים.

2. יחסי משפחה: הסכמי ממון, ענייני משמורת, מזונות, אימוץ, בתי דין רבניים.

3. מקרקעין: רכישת דירה, יחסי שוכר-משכיר, ליקויי בנייה, זכויות בנכס ועוד.

4. נזיקין: תאונות עבודה, תאונות דרכים, פיצויים רפואיים ועוד.

5. חובות והוצאה לפועל: נושא הטורד כנראה את מנוחתם של גולשים רבים, אם לשפוט על סמך התנועה באגף הזה באתר.

היכן ניתן לקבל סיוע משפטי חינם?

ארגונים ומיזמים נוספים

* תוכנית "שכר מצווה" של לשכת עורכי הדין: תוכנית שהוקמה ב-2002. מעניקה סיוע משפטי חינם למעוטי יכולת על-ידי מתנדבים, עורכי דין וסטודנטים - בתחומים אזרחיים בלבד (דיני עבודה, דיני משפחה, הגנת הצרכן, הוצאה לפועל ועוד).

במסגרת התוכנית ניתן סיוע משפטי בתחומי חובות, הוצאה לפועל, דיני עבודה, נזיקין ולשון הרע, באמצעות 44 מוקדים שונים ברחבי הארץ.

במקרה הצורך מוצע אף ייצוג משפטי בהליכים משפטיים, בכפוף לקריטריונים ענייניים וכלכליים של הלשכה (www.israelbar.org.il/pro-bono ; טל' 1700-505-500).

* עמותת "ידיד": מעניקה ללא תשלום סיוע משפטי מעורכי דין לאזרחים שאינם זכאים לסיוע משפטי מהגורמים הממלכתיים הרגילים. תחומי הייעוץ של העמותה: הוצאה לפועל, דיור ציבורי, משכנתאות, צרכנות, תשלומי ארנונה וכדומה. לעמותה סניפים בירושלים ובתל-אביב (www.yedid.org.il).

* קליניקות משפטיות: פועלות ב-7 פקולטות למשפטים באוניברסיטאות ומכללות, ובמסגרתן מתחייבים הסטודנטים לפעילות הכוללת שיעור שבועי ושעות רבות המוקדשות לטיפול בתיקים המגיעים לקליניקה, בהנחיית עורכי דין העובדים.

גופים ממשלתיים

* האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים: האגף מעניק סיוע משפטי למעוטי יכולת הזקוקים לסיוע משפטי בתחום האזרחי. עורכי דין מוסמכים מייצגים אותם בבתי המשפט על-פי הצורך. הזכאות לסיוע נמדדת הן כלכלית והן לפי לסיכויי ההצלחה של התביעה (www.justice.gov.il).

* מרכזי הסיוע המשפטי של הביטוח הלאומי: על מנת לקבל סיוע חינם, יש למלא טופס בקשה אותו ניתן להוריד באתר הביטוח הלאומי (www.btl.org.il/free-legal-assistance.html).

* המועצה לצרכנות: מספקת ייעוץ משפטי בעניינים צרכניים (www.consumers.org.il).

סיוע ברשת

פורטלים משפטיים: מציעים לרוב סוללת עורכי דין המתמחים בתחומים שונים, לצד מאמרים וחדשות משפטיות בנושאים שונים.

הייעוץ, כמובן, העירבון מוגבל ואינו מחייב; יש להיזהר ממידע כוללני מדי ללא בקיאות בפרטי המקרה. כמה מהפורומים הבולטים:

* "משפטי", מבית דפי זהב (www.mishpati.co.il)

* אתר הפורומים המשפטיים (www.lawforums.co.il)

* לו-גייד (www.lawguide.co.il)

ארגונים עם אג'נדה

לא מעט ארגונים שמו לעצמם לתת סיוע משפטי ואחר, ביניהם "קו לעובד" (דיני עבודה), האגודה לזכויות האזרח, עמותת טבקה המספקת ייעוץ משפטי חינם לקהילה האתיופית, ו"אמון הציבור" לקידום הגינות בעסקים. הנה עוד כמה:

* עמותת איתך: משפטניות למען צדק חברתי. הוקמה ומופעלת על-ידי קבוצה של משפטניות שפועלות למען נשים מהשכבות החלשות בחברה; מציעות יעוץ משפטי חינם וסיוע בהגשת תביעות לנשים שמרוויחות שכר מינימום או פחות. ל"איתך" סניפים בבאר-שבע, חיפה ותל-אביב (www.itach.org.il).

* ארגון משפחה חדשה: ארגון לקידום זכויות המשפחה. מדובר בארגון בעל אופי לוחמני, דוגל בנישואים אזרחיים ומקדם את ההכרה בהרכב משפחתי מכל סוג ומין, מידועים בציבור ועד זוגות חד-מיניים (www.newfamily.org.il).

* העמותה הישראלית לסיוע משפטי: מעניקה סיוע משפטי חינם בעיקר בכל הקשור לדיני משפחה. (www.ishi.org.il)

* מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית: מייעצים ומלווים במקרה הצורך בכל מקרה בנוגע לתחום (http://info.1202.org.il).

עוד כתבות

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי