גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך הפכו אנשי הנדל"ן ומגדלי היוקרה למותגים הכי חמים בשוק?

האירוע של גינדי בהיכל התרבות הוא השיא בשרשרת של מהלכי שיווק יוצאי דופן בשוק הנדל"ן ■ הפרסומאי גדעון עמיחי: "גינדי מאתגרים את תחום הנדל"ן בצורה שמעולם לא נעשתה בעבר"

מי היה מאמין לפני שנה שנדל"ן יהיה מילה נרדפת לסקס אפיל ושהנדל"ניסטים יהפכו לסלבריטאים החדשים בכלכלה הישראלית, קצת כמו שהיו ההיי-טקיסטים בימים שלפני "הבועה".

ואולם מי שביקר במוצ"ש האחרון באירוע ההשקה של פרויקט גינדי תל-אביב של חברת גינדי השקעות, כבר לא יכול היה לטעות. מדובר באירוע שהיה עד לאחרונה נחלתן של החברות התעשייתיות הגדולות במשק. איש לא הרים גבה על כך שחברות כמו שטראוס, תנובה, קוקה-קולה או יוניליוור הזמינו 2,500 איש לחגוג השקה של קטגוריה חדשה. אבל שכונת מגורים? זה כבר עניין חדש. ובגינדי לקחו את הדברים צעד אחד קדימה.

15 מיליון שקל הושקעו רק באירוע, מתוך תקציב שיווק חסר תקדים של כ-20 מיליון שקל. היכל התרבות נשכר לחודש ימים, וחברת סופר פוש בנתה בו מיני תל-אביב כתפאורה למשרד מכירות שיפעל במקום, ושפים מהשורה הראשונה הוזמנו לבשל למי שיבוא להתעניין בפרויקט, כדי שלא ישתעממו חלילה כשהם מחכים לנציג המכירות.

כל זה יצא לדרך באירוע שאליו הוזמנו כ-2,500 איש, אנשי עסקים, חברים של "הגינדים" וקונים פוטנציאליים, שצפו בהופעה של להקת המתופפים היפנית "קודו", אחרי קוקטייל אלגנטי.

פרויקט השוק הסיטונאי בת

אחרי כל המופע האור-קולי הזה נשאלת השאלה, מה גורם לחברת נדל"ן לנסות להפוך את עצמה לחברה שכביכול מוכרת קומודיטי. הרי דירות אינן ארטיקים או אבקת כביסה, ואם בגינדי אכן מוכרים מוצר אטרקטיבי במחיר סביר (על עניין המחיר הדעות כמובן חלוקות) - למה לייצר את כל המהומה הזאת מסביב?

מעבר לסופרלטיבים המרגשים ששופכים הספקים של משפחת גינדי, על חזון ואמונה, יש כאן שני עניינים כלכליים. הראשון קשור למימון פרויקטים נדל"ניים והשני למשבר הנדל"ן. רוב הפרויקטים הנדל"ניים יוצאים לדרך עוד לפני שיש להם בנק מלווה, לא כל שכן היתרי בנייה או קבלן מבצע. כך היה למשל בהשקת פרויקט "שרונה", גם הוא מבית משפחת גינדי. מרגע ההשקעה ועד שנתפרו כל הקצוות חלפו כמה חודשים טובים.

כאשר חברה נדל"נית צריכה לגייס מימון מוקדם, היא צריכה להיות מסוגלת למכור הרבה דירות לא זולות בזמן קצר ועוד לפני שהתקבלו ההיתרים כאמור. הדרך לעשות זאת היא גם ליצור בהילות בקרב הלקוחות הפוטנציאליים וגם ליצור מקדם אטרקטיביות גבוה. את הבהילות ראינו כבר בעבר אצל הגינדים בקמפיין ה"דד ליין" (פרויקט "שרונה" בו הוכרז על סגירת משרדי המכירות בשעה מסוימת) המפורסם, ואת האטרקטיביות ראינו בשיאה, באותו אירוע ששימש למעשה כהפגנת כוח של החברה.

הסיבה השנייה היא ביטחון. בעיקר אחרי משבר הנדל"ן העולמי ובפרט כשיותר ויותר קבוצות רכישה מתמוטטות בחודשים האחרונים, מתעורר צורך קריטי לשדר ללקוחות תחושה של ביטחון ולהראות להם שמי שעומד מאחורי ההשקעה החשובה ביותר אולי שיעשו בחייהם, הוא גוף חזק ויציב.

כששני המשתנים האלה מתקיימים, התוצאה הישירה היא קמפיין פרסום גדול ורחב היקף כמו זה שעוטף את תל-אביב בימים האחרונים.

"תקשורת חריגה וזכירה"

"בקבוצת גינדי מצליחים לאתגר את תחום הנדל"ן בצורה שמעולם לא נעשתה בעבר", אומר גדעון עמיחי, מי שיצר את הקמפיין. "הם לא מקבלים שום דבר כמובן מאליו, והכוונה היא שעד היום הנחת הבסיס היתה שפרויקט נדל"ן מוכרים במשך הרבה מאוד שנים. פותחים משרד מכירות ומחכים, ועד שהפרויקט נמכר עוברות 5 או 6 שנים.

"בגינדי לא קיבלו את זה, ועשו מהלכים שיווקיים דרמטיים, כשהמטרה היא למכור את כל הפרויקט או את רובו במכה אחת, על מנת להתפנות לשלבים הבאים כמו בנייה והשלמת הפרויקט.

"הם גם מתייחסים לזה כמו הדבר הכי חשוב בחייהם, ולכן הם מוכנים ללכת על צעדים נועזים מבחינה פרסומית, כמו לעשות טיזרים. טיזרים מתאימים לבנקים, לחברות סלולר, אפילו למוצרי חשמל, אבל הם לא נעשו עד היום בתחום הנדל"ן. זאת דוגמה לחשיבה אחרת.

"כשהם הגיעו למכרז ופרסו לפנינו את מה שהם רוצים, זה היה מאוד ברור: תקשורת חריגה וזכירה באופן יוצא דופן, אז מה הפלא שהנדל"ן הפך להיות כל-כך סקסי? הם בעצמם לא מסתכלים על זה כעל חלל עם 4 קירות, אלא כעל משהו גדול יותר".

בגינדי לקחו את הדברים צעד אחד קדימה, אבל הכתובת כבר היתה על הקיר. נדל"ן - לא מה שחשבתם. לפני כשנה השיקה קבוצת קפיטל גרופ, שמתמחה בקבוצות רכישה, את "מגדלי הספורט" בערים שונות במרכז הארץ, שהמשותף להם יהיה היצע של פעילויות ספורט ומגרשי ספורט בתוך המגדלים עצמם. השקת המגדלים נחנכה כמובן במסיבת עיתונאים מתוקשרת עם הדמיות מתוחכמות, שבהן נראו דיירים מאושרים וחטובים עושים כושר ברחבי הפרויקט.

אחרי פרויקט הספורט קיבלנו את מגדלי הצעירים. ענבל אור מ'אור סיטי' חברה לאחים חג'ג', וביחד הם הכריזו על השקת מגדל יוקרה בתל-אביב, לזכאי משרד השיכון, עם שומר בכניסה, מועדון דיירים, ספא ובריכה, תחת השם "מגדלי הצעירים". מכבש יחסי הציבור של הפרויקט פרש אותו בכל עיתון ובכל תוכנית טלוויזיה רלוונטית, עם רוח גבית של סלבריטאים שרכשו דירות במגדל, כמו הראל סקעת, לירז צ'רכי ועודד תאומי.

בפרויקט המגדלים שמקימים האחים גינדי ברמלה כבר נדרשה יצירתיות יתר, מה שהניב את הקונספט של 'שכונה סגורה'. מעין גטו יוקרתי שיכלול 4 מגדלים בני 18 קומות עם אבטחה במעגל סגור, קניון, קאנטרי קלאב, מועדון ספורט ונופש, מגרשי טניס וכדורסל, בריכת שחייה, חדר כושר וספא ועוד ועוד.

ואולם, האות לכך שדברים משתנים ניתן עם השקת פרויקט "שרונה". מבחינה שיווקית ופרסומית מדובר היה בקונספט פורץ דרך, היות שלפני שהיה לאחים גינדי (בני-הדודים של גינדי השקעות מהפרויקט בתל-אביב, ח"ב) קבלן מבצע וליווי בנקאי, ורגע אחרי שהם קנו את הקרקע במחיר גבוה פי שלושה משאר המתמודדים במכרז (1.5 מיליארד שקל), הם כבר שפכו מיליוני שקלים על קמפיין פרסום.

הפרסומאי של הפרויקט, דודי שמעוני, סיפר באותה עת ל"גלובס" כי למרות שבתקשורת תקפו את הפרויקט וטענו שהוא מסוכן, הם הצליחו איתו על-ידי כך שפנו ל-1,000 איש שרצו לקנות שם דירות בקבוצות הרכישה שהפסידו במכרז, ועשו את זה במאס מדיה.

בכלל, נדל"ניסטים הפכו לאורחי קבע בתקשורת. תרמו לכך התוכניות הכלכליות בטלוויזיה, כמו "לילה כלכלי" בערוץ 10 ו"תוכנית חיסכון" בערוץ 2, העיסוק בבועת הנדל"ן, אם תתפוצץ ומתי, אינפלציית מגדלי היוקרה והמאבק למען דיור בר-השגה.

לפתע פתאום דמויות אפורות בהגדרתן, כמו בכירים בהתאחדות הקבלנים, בוועדות תכנון עירוניות, בלשכתו של שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס, הפכו לכוכבי תקשורת פופולריים. ומי שלא הקדים למתג את עצמו, כשם שעשתה ענבל אור, או מי שלא הצטייד ביחצ"ן אימתני שעל כל מערבל בטון מכנס מסיבת עיתונאים, מצא את עצמו מחוץ ללופ.

"אם היית קונה בית בקיבוץ, היו עושים לך אירוע של קיבוץ, עם פרות וטרקטורים, ולכן כשרצינו לקדם את השכונה החדשה בתל-אביב, בנינו בהיכל התרבות ממש שכונה תל-אביבית, עם בתי-קפה, חנויות ואווירה אורבנית", אומר משה בקסי, מנכ"ל חברת סופר פוש, שהפיקה את אירוע ההשקה. "גינדי הם חבר'ה צעירים שרואים את הקריירה שלהם קדימה ורוצים כבר עכשיו למצב את עצמם".

עוד כתבות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן, היום / צילום: חיים צח-לע''מ

בלינקן הגיב בביטול לדברי נתניהו על מבצע ברפיח: "אנשים אומרים דברים"

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס