גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לקחנו הימור עם קמפיין 'לא רואה מוסך' של רנו"

אחרי שנים של דשדוש, קבוצת קרסו, יבואנית ניסן ורנו, יצאה בקמפיין נועז ■ איציק וייץ, מנכ"ל חטיבת רכב של הקבוצה, מסביר את המהלך ומספר גם על שיתוף-הפעולה עם בטר פלייס

העשור האחרון נחשב בעיני רבים לתקופת הרנסנס של ענף הרכב הישראלי. העלייה המואצת ברמת החיים, בשילוב עם מנטליות ה"רכב חדש לכל פועל" שיצר ענף הליסינג התפעולי, הביאו לזינוק של קרוב ל-50% במסירות הרכב החדש לאורך התקופה.

במקביל התרחב דרמטית מבחר הדגמים המוצעים בישראל בהובלתם של רכבי הפרימיום והיוקרה, שניערו מעליהם את התדמית הנושנה של "מנציחי פערים מעמדיים" וזכו ללגיטימציה מחודשת.

השינויים הללו מצאו את ביטויים גם בשדרוג משמעותי של טקטיקות השיווק והפרסום בענף. אם בשנות ה-90 "הארד סייל" היה המלך, הרי שבעשור הקודם ראינו יותר ויותר קמפיינים וצעדים שיווקיים, שמטרתם בנייה ארוכת-טווח של תדמית המותג, ללא קשר ישיר למכירות ולמחירים.

הענק הרדום מתעורר

בתוך ההתעוררות הזו נחשבה חטיבת הרכב של קבוצת קרסו ל"ענק רדום", שהפוטנציאל שלו רחוק ממיצוי. זיכיונות היבוא שבהם היא מחזיקה, רנו וניסן, היו ועודם מקור לקנאה. למעט דלק רכב, אין עוד קבוצת יבוא רכב שמחזיקה בזיכיון משולב של מותג אירופי, שנחשב לאחד המובילים במערב ובדרום אירופה, ביחד עם מותג יפני ענק, שמייצר פורטפוליו מלא של דגמים בכל רחבי העולם.

באופן ספציפי, מותג הרכב היפני נחשב בשוק הרכב הישראלי בתור "נכס צאן ברזל", בשל היותו הסחורה המועדפת על הלקוח הישראלי באופן מסורתי. אם מוסיפים לכך את העובדה שלשני המותגים הללו יש את אותה חברת-אם - מה שמעניק גמישות רבה מאוד ביבוא, בלוגיסטיקה ובתכנון שיווקי - ניתן היה לצפות לנוכחות קבועה של קבוצת קרסו בצמרת דירוג מכירות הרכב לפי קבוצות יבוא.

בפועל, נעדרה הקבוצה במשך תקופה ארוכה מאוד מהצמרת, למעט פרקי זמן בהם הצליחה להחדיר מוצר "מוצר מוביל" אחד או שניים לציי הרכב, כמו המגאן 1.6 ליטר מהדור הקודם.

אבל ב-3 השנים האחרונות מתחיל הענק הרדום להתעורר. רנו רושמת צמיחה מכובדת, מכירות ניסן כמעט שילשו את עצמן בשנה שעברה, ולפורטפוליו הקבוצתי נוסף מותג יוקרה ייעודי, אינפיניטי, שזוכה להשקעה רבה.

במקביל החלה החברה לאמץ קמפיין פרסומי חדשני למותג רנו, שהתמקד ב"עצבים החשופים" של המותג - תדמית השירות והאמינות.

איציק וייץ, מנכ"ל חטיבת רכב של קרסו, אומר כי לקמפיין "לא רואה מוסך" קדמו הרבה ויכוחים בתור החברה. "לקחנו הימור", הוא אומר. "במקום לטשטש, החלטנו לשים את הבעיה התדמיתית של השירות במרכז ולדבר עליה, מבלי לדעת מה יהיו התוצאות".

עם זאת, הוא מוסיף כי "המהלך לא היה מצליח אם הוא לא היה מלווה בהשקעה מקבילה בבניית רשימת מוסכים מתקדמת ובעלייה של עשרות אחוזים ברמת השירות, במקביל לשיפור משמעותי שהוביל היצרן בכל הנוגע לאיכות המוצרים עצמם".

בעקבות הצלחת הקמפיין הקודם, מלווה אותו קרסו החודש בקמפיין המשך נועז לא פחות בסגנון "תוכניות הריאליטי", שבו מככבות משפחות שהן לקוחות בפועל של רנו, שמצולמות בסביבתן הטבעית.

עמדת ה"אנדרדוג" המסורתית מובילה כיום את הקבוצה לחדשנות ותעוזה שיווקית בקידום המותג ניסן. החברה פתחה השנה אולם תצוגה ייעודי עבור רכבי היוקרה והפרימיום של ניסן ויצאה בקמפיין על טהרת האינטרנט עבור רכב הפנאי "ג'וק".

- ניסן היתה במשך שנים מותג כמעט "בלתי נראה" בישראל. האם היא כבר בשלה לטפס תדמיתית למעמד של פרימיום-יוקרה?

"זה שינוי שמלווה את שינוי התדמית של ניסן באירופה ואת קו הדגמים שלה. אנחנו מציגים באולם החדש את רכב הפנאי 'קאשקאי', שהפך להיות אחד ממובילי המכירות והתדמית של ניסן המתחדשת; את הרכב הצעיר 'ג'וק'; את מכונית הספורט Z350, שהגיעה לארץ לאחרונה, את רכבי הכביש-שטח ואת המוראנו החדש. בשנה הבאה תצטרף להיצע גם מכונית ספורט 'GT-R'. זה קו מוצרים שמתכנס באופן טבעי לכיוון הפרימיום".

- את רכב הפנאי "ג'וק" החלטתם להשיק בבכורה באינטרנט בלבד, ללא מחיר סופי וללא מודעות פרינט או טלוויזיה.

"זה נבע בין השאר מהכמות הראשונית הקטנה יחסית שהקצה היצרן. בפועל, שיטת ההזמנות הווירטואליות באינטרנט היתה הצלחה גדולה לא פחות ממבצעי 'הארד סייל' קלאסיים. רשמנו למעלה מ-300 הזמנות לרכב - כל הכמות הראשונית שהוקצתה לישראל - ורשימת ההמתנה לרכב נמתחת 3 חודשים קדימה".

מהמרים על בטר פלייס

בשנת 2011 אמורה רנו להשיק בישראל בבכורה עולמית את הרכב החשמלי שלה, שתוכנן עבור "בטר פלייס". בעבר פורסם כי לקרסו יש הסכם שיתוף-פעולה עם "בטר פלייס".

- האם לא מדובר בהימור עם סיכון פוטנציאלי לשם המותג בישראל?

"הרכב החשמלי הוא רעיון אסטרטגי, שרנו אימצה אותו ברמה הניהולית הבכירה של החברה בעולם ולא רק בישראל. זה חוד החנית הטכנולוגית של החברה, ואם יהיו קשיים, הם יטופלו ברמת הקונצרן. אנחנו נהיה שותפים במכירות ובשירות. אני מאחל להם הצלחה".

- מלבד ה"קאמבק" של רנו וניסן, אתם מתמודדים גם עם החדרה מבראשית של מותג יוקרה עצמאי.

"אינפיניטי מצליחה היטב בשוק הישראלי, למרות העיתוי הבעייתי בו הושקה. המותג הגיע לארץ בשיא המשבר. התחלנו למכור את המכוניות בלי אולם תצוגה, בחנות רהיטים מוסבת בדרום תל-אביב, ואחרי חצי שנה עברנו לאולם מאולתר ברחוב רוטשילד. רק בדצמבר 2009 הוקם אולם התצוגה הייעודי של החברה בהרצליה".

- ואם כבר בענייני אולמות תצוגה, כיצד אתם רואים את תפקידם של האולמות והסוכנים האזוריים בשיווק כלי רכב?

"בעיקרון אנחנו שואפים להקים ולהפעיל אולמות בבעלות ישירה של הקבוצה. במקומות שבהם אין סוכנים ויש פוטנציאל מכירות, המדיניות היא לפתוח אולם תצוגה בבעלותנו הישירה, כמו שעשינו לאחרונים ברעננה והרצליה, או עם שותפים כפי שעשינו בנצרת עם משפחת עפיפי".

עוד כתבות

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע