גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אינטל: "המחשב האישי יהיה דומיננטי אצלנו בשנים הבאות"

טאבלטים? טלפונים חכמים? מולי אדן, סגן נשיא בחטיבת המחשבים האישיים באינטל, בראיון ל"גלובס": "להערכתי, הטאבלט יהיה מוצר משלים לצריכת תוכן ולא ליצירה שלו"

מולי אדן, סגן נשיא בחטיבת המחשבים האישיים באינטל, לא מאמין שסופו של המחשב האישי(PC) מתקרב. זאת, למרות שהשוק מלא עד גדותיו במוצרים מחליפים או משלימים כמו טאבלטים (מחשבי לוח), טלפונים חכמים ונטבוקים (מחשבים ניידים רזים).

"אף אחד לא באמת יודע אם הטאבלט יהיה תחליף למחשב האישי או משלים לו", אמר אדן ל"גלובס". "אנשים לא אוהבים היום מכשיר שעושה הכול כמו שעון שווייצרי, אלא דווקא מוצרים משלימים. לכן, אנשים רוצים טלפון חכם עם הרבה יכולות, והוא עדיין חיי בצורה טובה לצד המחשב. אני מאמין שטאלבט יהיה מוצר משלים בעיקר לצריכה של תוכן, ולא ליצירה שלו. מקלדת היא דבר חשוב לצרכן ליצירה".

* מהיכן הביטחון לומר דבר כזה?

"בין היתר מכך שבסופו של דבר, הקניבליזציה של הנטבוק למחשבים הניידים הייתה קטנה".

אלא שהצרכן הרוצה לקנות, לצרוך וליצור תוכן, מוצף במוצרים שונים. לא מן הנמנע שמכירות המחשבים הרגילים כן ייפגעו. "בעבר, עבדתי חמש שעות על המייל במחשב שלי", אומר אדן, "היום אני עובד שעתיים במייל באייפון וגם שלוש שעות במחשב, משום שהם מוצרים שחיים היטב האחד ליד השני. אני לא אפסיק להשתמש במחשב, כי אני צריך אותו בשביל לעבוד על מצגות ולראות סרטים. את זה אני לא אעשה על האייפון שלי".

כמות הטאבלטים והמוצרים המשלימים האחרים שמספקים ללקוח פתרונות שונים, יכולים לפגוע בצמיחה של אינטל בתחום המחשבים האישיים. "המחשוב האישי עדיין יוצר צמיחה אדירה", אומר אדן, "ואינטל רוצה להרחיב את הביזנס שלה גם לפתרונות לטלפונים חכמים. גם לטאבלטים יש לנו פתרונות, אבל המחשב האישי יהיה המוצר הדומיננטי אצלנו בשנים הבאות".

בתערוכת ה-CES למוצרי האלקטרוניקה שמתקיימת בלאס וגאס בימים אלה, השיקה אינטל את ארכיטקטורת הסנדי-ברידג', שפותחה בחיפה. לדברי אדן, הנוכחות בחיפה מהווה את מרכז הפיתוח הגדול ביותר של אינטל מחוץ לגבולות ארה"ב. "בשביל לשמור על כך שהמרכז בישראל יישאר משמעותי גם כאשר יש עובדים זולים בסין ובהודו, המרכז צריך לייצר מוצרים מורכבים מאוד", אומר אדן. "הסיבה לכך היא שלדברים פשוטים ניתן לעשות אאוטסורסינג למקומות יותר זולים. אם מפתחים מיקרו-מעבד ואז דוחים את ההצגה שלו בחודש, זה גורם לנזק רב יותר מאשר הרצון לחסוך במשכורות. כך שאם המהנדסים בישראל יהיו מבריקים וחדשניים, המקום שלהם מובטח. חשוב אבל גם שהם יהיו צנועים. מה שהחזיק את ישראל כל השנים אינה העלות אלא היצירתיות".

1,000 מתכנתים ומיליארד טרנזיסטורים שולבו במוצר החדש שפותח באינטל חיפה

"לכולנו היה ברור שהדבר החדש שפיתחנו בחיפה הוא מזן אחר", כך אומרת שלומית וייס על ארכיטקטורת סנדי-ברידג' (Sandy Bridge), שעל פיתוחה באינטל היא הייתה אחראית במשך ארבע השנים האחרונות.

הסנדי ברידג' היא כרטיס הביקור שמספקת אינטל לדור הבא של המחשבים האישיים, שאמורים לתפקד בשוק שבו יש לצרכן דרישות מוגברות מהמחשב האישי. מעבר לכך, היא אמורה לסייע לאינטל ולמחשבים האישיים עם התחרות החדשה אחרי דומיננטיות של יותר משלושה עשורים - הטאבלטים (מחשבי לוח).

הלילה תודיע אינטל בתערוכת ה-CES בלאס וגאס על הארכיטקטורה החדשה - כלומר, התשתית שמחברת את הרכיבים השונים שמהווים כיום את המוח של המחשב. ההכרזה תכלול 29 מעבדים שונים שיסתמכו עליה, מתוכם 15 למחשבים ניידים ו-14 למחשבים אישיים. הארכיטקטורה החדשה תבוא לידי ביטוי בכל קווי המוצרים שקשורים למחשבים הסטנדרטיים (Core i3/i5/i7), ובעתיד תשולב ככל הנראה גם בשרתים.

מהפכה, לא רק התקדמות

תחת ניהולה של וייס התבצע אחד ממאמצי הפיתוח המרשימים ביותר שהיה בשוק השבבים מעולם. לדבריה, הפרויקט כלל כמות גדולה של עובדי תוכנה - מעל ל-1,000 בשיא - מספר גבוה יותר מאשר בתכנונים מקבילים שביצעה אינטל בעבר. בסך הכול העבודה על הארכיטקטורה החדשה ארכה ארבע שנים.

רוב הפיתוח נערך בחיפה. המשמעות היא לא רק באמון ובחשיבות שמייחסת אינטל ליכולות שמספק מרכז הפיתוח הישראלי, אלא גם במגוון היכולות שנדרשו מהצוות. המוצר מורכב בהרבה ממה שאינטל הייתה רגילה לשלב על גבי המעבד, ולכן בחברה מציינים כי זוהי "מהפכה" ולא "התקדמות". בין התוספות החשובות יש מעבד גרפי (GPU) שמשולב בתוך יחידת העיבוד עצמה, וכן פונקציות מתקדמות רבות.

זו הפעם השנייה שבה פיתוח אסטרטגי בסדר גודל שכזה מתבסס על היכולת של מרכז הפיתוח הישראלי. הפעם הקודמת שבה פותחה ארכיטקטורה חדשה בישראל שפנתה לכל שוק המחשבים האישיים, כולל הניידים, הייתה עם ארכיטקטורת Core 2 Duo שיצא ב-2006. לפני כן, בלטה החשיבות של המרכז המקומי עם קו מוצרי הסנטרינו שיצא ב-2003 והביא לשינוי במפת הדרכים האסטרטגית של אינטל.

"אנחנו כל הזמן אומרים לעצמנו שלהיות בראש הגבעה זה קשה, אבל להישאר למעלה קשה אף יותר, כי גם רמת הציפיות של החברה עולה והתחרות גדלה", אומר רוני פרידמן, סגן נשיא בחברה ומנהל הפיתוח מעבדים וערכת שבבים. התחרות היא פנימית, מול מרכזי הפיתוח אחרים של החברה ובעיקר מול אלה שבארה"ב.

המורכבות של המוצרים נגזרת מהמעבר לייצור. במוצר החדש יהיו יותר ממיליארד טרנזיסטורים והוא מיוצר ברזולוציה של 32 ננומטר (כלומר, זהו עובי המעגל האלקטרוני שמשולב על גבי המעבד). טכנית, טוענת אינטל, יהיו המעבדים החדשים מהירים בעשרות אחוזים בתחומים שונים. למעבד יש יכולות לביצועים טובים בתחום האבטחה, שכוללים הצפנה לתכנים שעל המחשב, וכן פתרון שיאפשר צפייה בסרטים עם הגנת זכויות יוצרים.

הסנדי-ברידג' לא יכנס לאזור הנחשק יותר של מעבדים המיועדים לטלפונים חכמים והתקני מחשוב ניידים כגון הטאבלטים. הם ימשיכו להתבסס על ארכיטקטורת Atom, שמכוונת לצריכת אנרגיה יותר נמוכה.

עוד כתבות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

לאחר דברי פאוול אתמול ולפני הדוח של אפל הלילה: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.7% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה