גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זירת תוכניות הבוקר מתחממת: מיהם המנחים הכי אהובים?

רגע לפני שגם ערוץ 10 מסתער על הנישה עם תוכנית בוקר חדשה בהובלת גיא מרוז ואורלי וילנאי, "גלובס" מביא את המסקנות ממחקר מיוחד שנערך לגבי תוכניות הבוקר בישראל

אמריקה הזילה השבוע דמעה כאשר ריג'ס פילבין, מגיש תוכניות הבוקר המיתולוגי של רשת ABC, הודיע כי הוא תולה את מאג הקפה שלו ופורש לאחר 28 שנה. בעוד ש-"Live! with Regis and Kelly", כמו תוכניות בוקר רבות במדינה, הן חלק אינטגרלי ויציב בלוח השידורים, הקהל הישראלי מתקשה להיקשר לתוכנית "ארוחת הבוקר" שלו, כפי שהן מכונות בבריטניה. במשך השנים הפכו מגזיני הבוקר לחלק הניצב בשולי יום הצפייה המקומי, ומגישיהם באו והלכו ללא שהותירו חותם משמעותי.

זה לא פלא. לפי נתוני הצפייה, מתוך כ-19% ממשקי-הבית היהודיים אשר צופים בטלוויזיה בין השעות 07:00 ל-09:00 בבוקר, רק כ-7.8% בממוצע, בוחרים לצפות בתוכנית הבוקר של זכייניות ערוץ 2 רשת או קשת, שמשיגות בשנה האחרונה רייטינג ממוצע של 6.3%, או של ערוץ 10, שמתקשה לעלות מעל 1.3%. הרוב מעדיפים לראות ערוצים אחרים, חלק ניכר מהם עושים בטלוויזיה באותה עת שימוש כבייבי סיטר, כשהם מכינים את ילדיהם ליומם מול ערוץ הילדים, ניקלודיאון, דיסני או הופ!.

החדשות משכו את הצופים

בשבוע הבא מתכנן ערוץ 10 להשיק תוכנית בוקר חדשה, בהגשתם של אורלי וילנאי וגיא מרוז. לרגל עליית התוכנית ערך הערוץ שורה ארוכה של מחקרים הכוללים גם קבוצות מיקוד, אשר ביקשו לגלות מה באמת רוצים הישראלים לראות בבוקר, אם בכלל. חלק מהנתונים הגיעו לידי "גלובס", והם נחשפים כאן לראשונה.

לכאורה, זה נראה כמו השקעה מיותרת. אמנם העבר מלמד כי פוטנציאל הצפייה בתוכניות הבוקר גדול יותר. זאת ניתן ללמוד מימים של חדשות מתגלגלות, בהם קיימת עלייה דרמטית בצפייה.

דוגמה מובהקת לכך היא ה-4 בינואר 2009, ימי מבצע עופרת יצוקה, אז הגיע הרייטינג בבוקר ל-14.1%. רשת הגיעה עם "העולם הבוקר" באותה תקופה גם ל-10% רייטינג בשעות הבוקר. אולם ימים אלה נדירים, כאמור, ומי ששולט בשגרה בשלט הישראלי הוא הילדים ולא בהכרח ההורים, שיכולים להסתפק במבזק החדשות.

אז מהיכן בכל זאת מגיעה העקשנות של גופי השידור לחפש במשך שנים את הנוסחה המתאימה לתוכנית הבוקר האטרקטיבית ביותר? כנראה מ-3 מקומות מאוד מובהקים - מסיבות פרוגרמטיות, של ייצוב לוח שידורים ויצירת המשכיות צפייה, מן הפן הקידומי ליתר תוכניות הגוף המשדר, ועד כמה שזה מפתיע לנוכח הצפייה הדלה, מסיבות כלכליות. מתברר כי תוכניות בוקר הן עדיין תוכניות מכניסות.

לפי גורמים בענף הטלוויזיה, התחשיב הכלכלי הוא שבעבור כל אחוז רייטינג בתוכנית הבוקר אפשר לייצר הכנסות של כ-20 אלף שקל רק מפרסומות וחסויות. זאת בעוד שתוכניות הבוקר נחשבות לזולות להפקה, כשיום הפקה עשוי להגיע לכל היותר לעלות של 25 אלף שקל. כך שגם בימיה הקשים ביותר של תוכנית הבוקר של ערוץ 10, די היה שתצלח את רף ה-1.1% רייטינג כדי לכסות את עלותה. וזאת עוד לפני הכנסות מתוכן שיווקי כזה או אחר.

הסיבה לתשומת-הלב של המפרסמים כלפי תוכניות אלה היא שהקהלים שהן מביאות הם בעיקר נשים. 61% מהצופים בטלוויזיה בשעות הבוקר הם נשים, כך לפי נתונים שסיפק ערוץ 10.

אבל כאמור, היתרון בתוכניות הבוקר אינו רק כלכלי. חלק ניכר מתוכניות הבוקר בארץ, וגם בחו"ל יש לציין, עוסק ביתר שידורי הערוץ. "יום חדש" של קשת, בהגשת דן שילון וטלי מורנו, עוסקת בהרחבה ב"האח הגדול" למשל; ו"העולם הבוקר" של רשת הקדישה שעות ארוכות לעיסוק ב"רוקדים עם כוכבים".

לצד זה, ייעודה האמיתי של כל תוכנית בוקר הוא להיות כה אטרקטיבית עד שהיא תהיה הדבר האחרון שהצופים יראו לפני שהם יוצאים לעבודה. כך, כשהם ישובו להדליק את הטלוויזיה, היא כבר תהיה מכוונת על הערוץ הנכון.

לא בכדי קשת החליטה לעשות את השינוי המהותי בתוכנית הבוקר שלה עם מעברה לשידור בסופי השבוע, כחלק מהאסטרטגיה שלה לחיזוק יום שישי כיום צפייה לגיטימי ומשגשג.

תחרות מצדה של רשת

"העולם הבוקר", של רשת צפויה להיות התחרות הקשה יותר של אורלי וילנאי וגיא מרוז - כך עולה מסדרה של לא פחות מ-8 קבוצות מיקוד שערכו בערוץ 10 בקרב אלה שצופים לפחות פעמיים בשבוע בתוכניות בוקר.

הנחקרים חולקו לפי מגדרם, גילם, וגיל הילדים בבית. התוצאות הראו כי המנחים של רשת (ראשון עד שלישי), אברי גלעד והילה קורח, אהובים מאוד על רוב הנחקרים, אשר שיבחו את ה"שנינות", "ההומור" וה"הרמוניה".

דווקא אל שילון ומורנו מקשת נרשם חיבור מועט יותר. משתתפי קבוצת המחקר העירו על "תחרותיות", "משחקי אגו", ו"ציניות מוגזמת".

השאלה היא האם מרוז ווילנאי, שידועים בעיקר בהטרדת הרשויות ובמסעות דוקומנטריים נוקבים, יכולים לספק את הנועם של הבוקר. לפי המחקרים, אחת הדרישות של הציבור מתוכנית הבוקר שלהם היא "קלילות לא מתעמקת". הנחקרים רוצים לקבל מידע באופן שלא יצריך עומק מופרז, לא פרשנות מפורטת ולא כתבה ארוכה.

כמו כן ציינו הנחקרים, ובעיקר הנשים, כי הם רוצים בוקר חיובי - אופטימיות, ורעננות ואפילו דרישה ל"אולפן מאיר עיניים" חזרה על עצמה שוב ושוב על-ידי נשאלות.

"היא הרצינית והוא הליצן"

מחקרי העומק של ערוץ 10 הבהירו כי לפני הפורמט מגיעים המנחים. הצופים מחפשים "מנחים שיעשו לי את הבוקר", שהרי כל דקה בבוקר חשובה, ומנחים לא מתאימים "יגרמו לי לבזבז זמן יקר".

המנחים הנדרשים אמורים להיות "חכמים", "מתמצאים", "זורמים", "קצת מצחיקים" ו"קלילים". שפת הגוף ביניהם חייבת להביע התעניינות הדדית. הצופים הבחינו היטב כשמגישים הביעו קור הדדי או "הקטינו" האחד את השני. "שנינות" נתפסה כמאפיין הכרחי, ואילו "עוקצנות שלילית" הביאה את הצופים למבוכה.

וילנאי ומרוז, בני-זוג גם מחוץ למסך, "הפתיעו", לפי גורמים בערוץ 10, את הצופים להם הוצג הפיילוט לתוכנית שהוקלט מראש, כאשר הם הדגימו "חמימות" ו"קלילות". "היא הרצינית והוא הליצן", היתה הגדרה שחזרה בבדיקה.

"לפני שראו את הפיילוט, הביעו חשש מאיתנו", אומר ל"גלובס" גיא מרוז, "אנחנו הרי יודעים שלא כולם אוהבים אותנו. אנחנו מכירים את התופעה, ולפי קבוצות המיקוד זה עבד בסדר. אנחנו לא נוטשים לגמרי את האג'נדה הברורה שלנו, ובכל זאת, אנחנו לא צורחים על אף אחד בבוקר. אחרי השידור, בין 9:00 ל-10:00, אנחנו הולכים לענות לטלפונים ולפתור בעיות ולהפוך אותן למחרת לאייטם.

"חוץ מזה, כל יום נמצא למישהו עבודה, ואנחנו מביאים ראיונות וסיפורים בלעדיים. אבל כל הטון יהיה יותר משועשע ושקשור בחיים עצמם. אנחנו ממשיכים לכתוב ולעשות דוקומנטרי, אבל אחרי שפגשנו כל-כך הרבה אנשים רעים, מגיע גם לנו לראות אנשים טובים על הבוקר. זו הרפתקה גדולה ומשימה ענקית. אנחנו באים באתגר נורא גדול ורוצים להביא פן אחר".

- נדרשתם למאמץ כדי להביא את הפן הזה בבוקר?

"זה אנחנו לחלוטין, זה כרוך במאמץ אולי רק כי זו שעה מאוד מוקדמת. בינתיים אין דבר שאני עושה בחוסר נוחות".

- תוכניות הבוקר הן מאוד דלות תקציב. איך אתם מתמודדים עם זה?

"כלכלית, אולפני הרצליה (החברה המפיקה - ל"א) מתאבדים על זה. לא אמרו לנו עדיין פעם אחת לא. גם הערוץ משקיע המון".

הזוגיות הזו של השניים היא "המפתח", לפי בכירים בערוץ 10, לשינוי הכף בתחרות על תשומת-הלב בבוקר.

והנה עוד סופרלטיב שבערוץ 10 כבר רגילים אליו - "דינמיים". מתברר שגם בבוקר, כמו במהדורת החדשות המרכזית ו"השבוע", המגישים יקומו ממקומם ויישבו לסירוגין ויציגו מאפיינים אינטראקטיביים.

למרות הציפיות שתולים במנחים, יש גם אלמנטים שלא תלויים בהם. בראש ובראשונה מצפה הצופה הישראלי מתוכנית הבוקר "לקבל עדכון מלא בנושאי חדשות" - זאת בעיקר בשל ההתנתקות הארוכה של הלילה מהמסך. הצופה המתעורר מוכן לקבל גם "תכנים לא נעימים" ליד הקורנפלקס.

עיקרון חשוב אחר הוא המחזוריות, כאשר ברור למשדר כי צופיו באופן נדיר נשארים איתו מתחילת המשדר עד סופו. הבוקר של כל אחד מהצופים נראה אחרת, וכשהוא פותח את התוכנית הוא חייב להרגיש שהוא פתח בדיוק בעיקר הדברים.

גם נושא הקצב עלה. מתברר כי לתוכניות הבוקר יש קצב משלהן, כאשר הוא חייב להיות קולח ואינטנסיבי, אך לא מהיר מדי.

ערוץ 10 מגיע אל ביצוע המהלך ברצועת הבוקר לאחר שורה של שינויים שכבר התקיימה ברצועות הלילה והפרה-פריים. לפי גורמים בערוץ, היעד שהוגדר הוא לשפר בצורה משמעותית את הרייטינג ולהגדיל ב-50% את הרייטינג כבר תוך חודשיים לכ-2%. היעד הבא יהיה בתוך 3-5 חודשים לצלוח את קו ה-2.5% האחוזים, שהם כאמור כבר כ-30% מנתח הצפייה.

מרוז, מכיר בגודל האתגר ומודע לכך "שייקח זמן", לדבריו. הוא גם לא מוטרד מהיסטורית התחלופה בקרב מגישי תכניות הבוקר. "יש מנעד מרשים של אנשים שעשו את זה לפנינו, שכולל המון אנשי אקטואליה. זו רשימה שווה של אנשים", הוא אומר. "מצד שני, אני מכיר את המשימה, ושום דבר לא בטוח, אולי ניכשל. אבל בחיים עושים גם דברים לא בטוחים. נשאלתי אם אנשים עושים תוכניות בוקר כשהם כבר לא בשיא כוחם. אני חושב שההיפך הוא נכון - שאנשים בשיא כוחם לא עושים ריאליטי, למשל, אלא בדיוק את זה".

מה הצופים רוצים ממנחי תוכנית בוקר?

* שנינות והומור

* אולפן מאיר עיניים

* הרמוניה בין המנחים

* התמצאות במגוון נושאים

* קלילות לא מתעמקת

* התעניינות הדדית

* רעננות על המסך

(מקור: ערוץ 10)

רייטינג תוכניות בוקר

קהל הצופים בבוקר

עוד כתבות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את צביקה לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסה; הבנקים עולים ב-1%, מניית משק אנרגיה מזנקת ב-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● איי.בי.איי: אפסייד של 56% למניית הכשרת היישוב ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"