גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זירת תוכניות הבוקר מתחממת: מיהם המנחים הכי אהובים?

רגע לפני שגם ערוץ 10 מסתער על הנישה עם תוכנית בוקר חדשה בהובלת גיא מרוז ואורלי וילנאי, "גלובס" מביא את המסקנות ממחקר מיוחד שנערך לגבי תוכניות הבוקר בישראל

אמריקה הזילה השבוע דמעה כאשר ריג'ס פילבין, מגיש תוכניות הבוקר המיתולוגי של רשת ABC, הודיע כי הוא תולה את מאג הקפה שלו ופורש לאחר 28 שנה. בעוד ש-"Live! with Regis and Kelly", כמו תוכניות בוקר רבות במדינה, הן חלק אינטגרלי ויציב בלוח השידורים, הקהל הישראלי מתקשה להיקשר לתוכנית "ארוחת הבוקר" שלו, כפי שהן מכונות בבריטניה. במשך השנים הפכו מגזיני הבוקר לחלק הניצב בשולי יום הצפייה המקומי, ומגישיהם באו והלכו ללא שהותירו חותם משמעותי.

זה לא פלא. לפי נתוני הצפייה, מתוך כ-19% ממשקי-הבית היהודיים אשר צופים בטלוויזיה בין השעות 07:00 ל-09:00 בבוקר, רק כ-7.8% בממוצע, בוחרים לצפות בתוכנית הבוקר של זכייניות ערוץ 2 רשת או קשת, שמשיגות בשנה האחרונה רייטינג ממוצע של 6.3%, או של ערוץ 10, שמתקשה לעלות מעל 1.3%. הרוב מעדיפים לראות ערוצים אחרים, חלק ניכר מהם עושים בטלוויזיה באותה עת שימוש כבייבי סיטר, כשהם מכינים את ילדיהם ליומם מול ערוץ הילדים, ניקלודיאון, דיסני או הופ!.

החדשות משכו את הצופים

בשבוע הבא מתכנן ערוץ 10 להשיק תוכנית בוקר חדשה, בהגשתם של אורלי וילנאי וגיא מרוז. לרגל עליית התוכנית ערך הערוץ שורה ארוכה של מחקרים הכוללים גם קבוצות מיקוד, אשר ביקשו לגלות מה באמת רוצים הישראלים לראות בבוקר, אם בכלל. חלק מהנתונים הגיעו לידי "גלובס", והם נחשפים כאן לראשונה.

לכאורה, זה נראה כמו השקעה מיותרת. אמנם העבר מלמד כי פוטנציאל הצפייה בתוכניות הבוקר גדול יותר. זאת ניתן ללמוד מימים של חדשות מתגלגלות, בהם קיימת עלייה דרמטית בצפייה.

דוגמה מובהקת לכך היא ה-4 בינואר 2009, ימי מבצע עופרת יצוקה, אז הגיע הרייטינג בבוקר ל-14.1%. רשת הגיעה עם "העולם הבוקר" באותה תקופה גם ל-10% רייטינג בשעות הבוקר. אולם ימים אלה נדירים, כאמור, ומי ששולט בשגרה בשלט הישראלי הוא הילדים ולא בהכרח ההורים, שיכולים להסתפק במבזק החדשות.

אז מהיכן בכל זאת מגיעה העקשנות של גופי השידור לחפש במשך שנים את הנוסחה המתאימה לתוכנית הבוקר האטרקטיבית ביותר? כנראה מ-3 מקומות מאוד מובהקים - מסיבות פרוגרמטיות, של ייצוב לוח שידורים ויצירת המשכיות צפייה, מן הפן הקידומי ליתר תוכניות הגוף המשדר, ועד כמה שזה מפתיע לנוכח הצפייה הדלה, מסיבות כלכליות. מתברר כי תוכניות בוקר הן עדיין תוכניות מכניסות.

לפי גורמים בענף הטלוויזיה, התחשיב הכלכלי הוא שבעבור כל אחוז רייטינג בתוכנית הבוקר אפשר לייצר הכנסות של כ-20 אלף שקל רק מפרסומות וחסויות. זאת בעוד שתוכניות הבוקר נחשבות לזולות להפקה, כשיום הפקה עשוי להגיע לכל היותר לעלות של 25 אלף שקל. כך שגם בימיה הקשים ביותר של תוכנית הבוקר של ערוץ 10, די היה שתצלח את רף ה-1.1% רייטינג כדי לכסות את עלותה. וזאת עוד לפני הכנסות מתוכן שיווקי כזה או אחר.

הסיבה לתשומת-הלב של המפרסמים כלפי תוכניות אלה היא שהקהלים שהן מביאות הם בעיקר נשים. 61% מהצופים בטלוויזיה בשעות הבוקר הם נשים, כך לפי נתונים שסיפק ערוץ 10.

אבל כאמור, היתרון בתוכניות הבוקר אינו רק כלכלי. חלק ניכר מתוכניות הבוקר בארץ, וגם בחו"ל יש לציין, עוסק ביתר שידורי הערוץ. "יום חדש" של קשת, בהגשת דן שילון וטלי מורנו, עוסקת בהרחבה ב"האח הגדול" למשל; ו"העולם הבוקר" של רשת הקדישה שעות ארוכות לעיסוק ב"רוקדים עם כוכבים".

לצד זה, ייעודה האמיתי של כל תוכנית בוקר הוא להיות כה אטרקטיבית עד שהיא תהיה הדבר האחרון שהצופים יראו לפני שהם יוצאים לעבודה. כך, כשהם ישובו להדליק את הטלוויזיה, היא כבר תהיה מכוונת על הערוץ הנכון.

לא בכדי קשת החליטה לעשות את השינוי המהותי בתוכנית הבוקר שלה עם מעברה לשידור בסופי השבוע, כחלק מהאסטרטגיה שלה לחיזוק יום שישי כיום צפייה לגיטימי ומשגשג.

תחרות מצדה של רשת

"העולם הבוקר", של רשת צפויה להיות התחרות הקשה יותר של אורלי וילנאי וגיא מרוז - כך עולה מסדרה של לא פחות מ-8 קבוצות מיקוד שערכו בערוץ 10 בקרב אלה שצופים לפחות פעמיים בשבוע בתוכניות בוקר.

הנחקרים חולקו לפי מגדרם, גילם, וגיל הילדים בבית. התוצאות הראו כי המנחים של רשת (ראשון עד שלישי), אברי גלעד והילה קורח, אהובים מאוד על רוב הנחקרים, אשר שיבחו את ה"שנינות", "ההומור" וה"הרמוניה".

דווקא אל שילון ומורנו מקשת נרשם חיבור מועט יותר. משתתפי קבוצת המחקר העירו על "תחרותיות", "משחקי אגו", ו"ציניות מוגזמת".

השאלה היא האם מרוז ווילנאי, שידועים בעיקר בהטרדת הרשויות ובמסעות דוקומנטריים נוקבים, יכולים לספק את הנועם של הבוקר. לפי המחקרים, אחת הדרישות של הציבור מתוכנית הבוקר שלהם היא "קלילות לא מתעמקת". הנחקרים רוצים לקבל מידע באופן שלא יצריך עומק מופרז, לא פרשנות מפורטת ולא כתבה ארוכה.

כמו כן ציינו הנחקרים, ובעיקר הנשים, כי הם רוצים בוקר חיובי - אופטימיות, ורעננות ואפילו דרישה ל"אולפן מאיר עיניים" חזרה על עצמה שוב ושוב על-ידי נשאלות.

"היא הרצינית והוא הליצן"

מחקרי העומק של ערוץ 10 הבהירו כי לפני הפורמט מגיעים המנחים. הצופים מחפשים "מנחים שיעשו לי את הבוקר", שהרי כל דקה בבוקר חשובה, ומנחים לא מתאימים "יגרמו לי לבזבז זמן יקר".

המנחים הנדרשים אמורים להיות "חכמים", "מתמצאים", "זורמים", "קצת מצחיקים" ו"קלילים". שפת הגוף ביניהם חייבת להביע התעניינות הדדית. הצופים הבחינו היטב כשמגישים הביעו קור הדדי או "הקטינו" האחד את השני. "שנינות" נתפסה כמאפיין הכרחי, ואילו "עוקצנות שלילית" הביאה את הצופים למבוכה.

וילנאי ומרוז, בני-זוג גם מחוץ למסך, "הפתיעו", לפי גורמים בערוץ 10, את הצופים להם הוצג הפיילוט לתוכנית שהוקלט מראש, כאשר הם הדגימו "חמימות" ו"קלילות". "היא הרצינית והוא הליצן", היתה הגדרה שחזרה בבדיקה.

"לפני שראו את הפיילוט, הביעו חשש מאיתנו", אומר ל"גלובס" גיא מרוז, "אנחנו הרי יודעים שלא כולם אוהבים אותנו. אנחנו מכירים את התופעה, ולפי קבוצות המיקוד זה עבד בסדר. אנחנו לא נוטשים לגמרי את האג'נדה הברורה שלנו, ובכל זאת, אנחנו לא צורחים על אף אחד בבוקר. אחרי השידור, בין 9:00 ל-10:00, אנחנו הולכים לענות לטלפונים ולפתור בעיות ולהפוך אותן למחרת לאייטם.

"חוץ מזה, כל יום נמצא למישהו עבודה, ואנחנו מביאים ראיונות וסיפורים בלעדיים. אבל כל הטון יהיה יותר משועשע ושקשור בחיים עצמם. אנחנו ממשיכים לכתוב ולעשות דוקומנטרי, אבל אחרי שפגשנו כל-כך הרבה אנשים רעים, מגיע גם לנו לראות אנשים טובים על הבוקר. זו הרפתקה גדולה ומשימה ענקית. אנחנו באים באתגר נורא גדול ורוצים להביא פן אחר".

- נדרשתם למאמץ כדי להביא את הפן הזה בבוקר?

"זה אנחנו לחלוטין, זה כרוך במאמץ אולי רק כי זו שעה מאוד מוקדמת. בינתיים אין דבר שאני עושה בחוסר נוחות".

- תוכניות הבוקר הן מאוד דלות תקציב. איך אתם מתמודדים עם זה?

"כלכלית, אולפני הרצליה (החברה המפיקה - ל"א) מתאבדים על זה. לא אמרו לנו עדיין פעם אחת לא. גם הערוץ משקיע המון".

הזוגיות הזו של השניים היא "המפתח", לפי בכירים בערוץ 10, לשינוי הכף בתחרות על תשומת-הלב בבוקר.

והנה עוד סופרלטיב שבערוץ 10 כבר רגילים אליו - "דינמיים". מתברר שגם בבוקר, כמו במהדורת החדשות המרכזית ו"השבוע", המגישים יקומו ממקומם ויישבו לסירוגין ויציגו מאפיינים אינטראקטיביים.

למרות הציפיות שתולים במנחים, יש גם אלמנטים שלא תלויים בהם. בראש ובראשונה מצפה הצופה הישראלי מתוכנית הבוקר "לקבל עדכון מלא בנושאי חדשות" - זאת בעיקר בשל ההתנתקות הארוכה של הלילה מהמסך. הצופה המתעורר מוכן לקבל גם "תכנים לא נעימים" ליד הקורנפלקס.

עיקרון חשוב אחר הוא המחזוריות, כאשר ברור למשדר כי צופיו באופן נדיר נשארים איתו מתחילת המשדר עד סופו. הבוקר של כל אחד מהצופים נראה אחרת, וכשהוא פותח את התוכנית הוא חייב להרגיש שהוא פתח בדיוק בעיקר הדברים.

גם נושא הקצב עלה. מתברר כי לתוכניות הבוקר יש קצב משלהן, כאשר הוא חייב להיות קולח ואינטנסיבי, אך לא מהיר מדי.

ערוץ 10 מגיע אל ביצוע המהלך ברצועת הבוקר לאחר שורה של שינויים שכבר התקיימה ברצועות הלילה והפרה-פריים. לפי גורמים בערוץ, היעד שהוגדר הוא לשפר בצורה משמעותית את הרייטינג ולהגדיל ב-50% את הרייטינג כבר תוך חודשיים לכ-2%. היעד הבא יהיה בתוך 3-5 חודשים לצלוח את קו ה-2.5% האחוזים, שהם כאמור כבר כ-30% מנתח הצפייה.

מרוז, מכיר בגודל האתגר ומודע לכך "שייקח זמן", לדבריו. הוא גם לא מוטרד מהיסטורית התחלופה בקרב מגישי תכניות הבוקר. "יש מנעד מרשים של אנשים שעשו את זה לפנינו, שכולל המון אנשי אקטואליה. זו רשימה שווה של אנשים", הוא אומר. "מצד שני, אני מכיר את המשימה, ושום דבר לא בטוח, אולי ניכשל. אבל בחיים עושים גם דברים לא בטוחים. נשאלתי אם אנשים עושים תוכניות בוקר כשהם כבר לא בשיא כוחם. אני חושב שההיפך הוא נכון - שאנשים בשיא כוחם לא עושים ריאליטי, למשל, אלא בדיוק את זה".

מה הצופים רוצים ממנחי תוכנית בוקר?

* שנינות והומור

* אולפן מאיר עיניים

* הרמוניה בין המנחים

* התמצאות במגוון נושאים

* קלילות לא מתעמקת

* התעניינות הדדית

* רעננות על המסך

(מקור: ערוץ 10)

רייטינג תוכניות בוקר

קהל הצופים בבוקר

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם