גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה צריך את חוקי הבעלויות הצולבות באמצעי התקשורת?

חוקי הבעלות על אמצעי תקשורת שנוסחו לפני 20 שנה אינם רלוונטיים ופוגעים בהתפתחות השוק ובצרכנים ■ "גלובס" מסמן 7 מגבלות צורמות במיוחד ומסביר מדוע הגיע הזמן לבטל אותן

אנשי עסקים מתחום המדיה חששו לדבר און-רקורד לכתבה הזאת. אפשר להבין אותם - הם אכלו כל-כך הרבה קש מהרגולציה במשך השנים, שכבר באמת לא מתחשק להם להסתבך איתה.

הם ראו את השקעותיהם מתכווצות וכספם מתאייד, ובעבור מה? היום אפילו הרגולטורים מודים כי חוקי הבעלות על אמצעי התקשורת אינם רלבנטיים יותר, רק שאף אחד לא מזדרז לשנות אותם.

שורה של חוקים הטילו מגבלות רבות על אלה המבקשים להחזיק עסקים בעולם התקשורת. בעוד הטכנולוגיה דוהרת קדימה, ויחסי הכוחות משתנים - החוקים נותרו כפי שהיו.

מדובר בחוקים שכוננו בעידן בו העיתונות המודפסת היתה המדיום השולט, עיתון אחד היה דומיננטי והוכרז כמונופול, והוט מוזגה ממספר חברות שונות. אף אחד לא חשב על IPTV או DTT, ולא היו גופי תוכן משמעותיים כמו ynet או mako. מעל לכל, לא היו רישיונות טלוויזיה מסחרית באופק.

נוצר מצב לפיו מי שמחזיקים בעולם השידור הישראלי הם בעלי הון מעולמות עסקיים אחרים. אנשי העסקים מתחום התקשורת, שזהו משלח-ידם האמיתי והטבעי, נותרים מחוץ למשחק, וצמיחת עסקיהם מסורסת.

בעוד החשש המהותי היה תמיד כי ריבוי אחזקות בתחום התקשורת בידי גורם אחד יהיה אנטי-דמוקרטי, ראינו היווצרות של מצב הפוך לחלוטין. דווקא העובדה שאנשים שאינם מתחום התקשורת מחזיקים בה, מעוררת שאלות עד כמה מאפשרים לעצמם הערוצים המרכזיים באמת למתוח ביקורת ולתחקר נושאים הקשורים באותם בעלי הון.

בינתיים, גופי התקשורת המסורתיים, ובראשם העיתונים, שרויים במלחמות קיום באופן שעשוי לפגוע במהימנות הדיווח.

בימים אלה הרגולטורים השונים מושכים דיונים ארוכים על דרכים לשנות את המגבלות הארכאיות, והעניין מתעכב. ומי סובל בינתיים? צרכן התוכן, שעליו בעצם נועדו החוקים להגן.

מבולבלים? גם אנחנו. לכן עשינו קצת סדר בבלגן.

1. זכיין בערוץ מסחרי מוגבל באחזקת ערוצים נוספים

אביב גלעדי, מבעלי המניות של זכיינית ערוץ 2 רשת ובעלי נגה תקשורת וערוץ הספורט (קבוצת RGE), הוא הדוגמה הישראלית הקלאסית לשיבוש בהגבלות על הבעלויות בישראל.

כמי שמחזיק ב-24% מרשת, הוא אינו יכול להוסיף ערוצים נוספים לארסנל שלו בכבלים או בלוויין, שם הוא מחזיק בערוץ הילדים, לוגי, ערוץ 8 ו-5 ערוצי הספורט. כל תוספת של ערוץ משמעותה עבירה על החוק, שלא מאפשר להחזיק יותר מ-10% מכלל הערוצים הישראלים של כל אחת מהפלטפורמות הרב-ערוציות.

כבר שנים שגלעדי אינו מעורב פעיל במה שקורה ברשת, ואין לו ממש עניין בזכיינית, אך הוא אינו מוכר את מניותיו. מצב כזה תוקע מקלות בגלגלי רשת, שזקוקה נואשות לתמיכה מלאה של כל בעלי הבית שלה - גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה אסטרטגית. באותו זמן, העסקים של גלעדי תקועים בתחום הרב-ערוצי.

אך גלעדי הוא רק המשל. באותה מידה, חוק זה מעכב את רשת כולה, שבימים אלה עושה דריסת רגל ראשונה בעולם הרב-ערוצי. החוק אף מונע מקשת ומישראל 10 להגדיל משמעותית את אחזקותיהן בטלוויזיה הרב-ערוצית. והרי מדובר בגופים שמחזיקים בהררי תכנים מסוגים שונים ואשר כל שקל שזורם אליהם, הוא כאוויר לנשימה.

* השורה התחתונה:

החוק מקדם מעורבות של בעלי הון בתחום התקשורת - וחוסם את מי שתקשורת היא מטה לחמו העיקרי.

2. בעל השליטה (51%) חייב להיות ישראלי

ענקיות התקשורת ברחבי העולם, כמו ניוז קורפ למשל, הולכות ורוכשות ערוצים מניבים בכל פינה על הגלובוס. רק לכאן לא נותנים לאף אחד להיכנס.

החוק מחייב שרק ישראלים יוכלו להיות בעלי שליטה בערוץ מסחרי (וגם זו כאמור מוגבלת). אנחנו נמצאים בעידן גלובלי, בו כל הגבולות נפרצים במיוחד בתחום כמו תקשורת. התקשורת הולכת ומתרכזת בידי גופים שיודעים לעשות טלוויזיה שתדבר לאמריקני, לבריטי, לרוסי ולערבי כאחד.

ההגבלה כאן נובעת מפוביה מתמשכת מהתקשורת. התפיסה היא כאילו מי שיממן את שידור "האח הגדול" בערב ישפיע על עולמנו, יפיל או יקים ממשלות. אך אין כאן אלא מניעה של תמריץ נוסף מבעלי מניות מקומיים להיכנס לעולם התקשורת הישראלי.

לו איש עסקים מסוים היה סבור כי יום אחד הוא יוכל למכור את חלקו ברשת לגוף כמו דיסני למשל - הוא מזמן היה קונה את חלקו של אביב גלעדי.

סביר להניח כי לאדם כמו רופרט מרדוק יש הרבה פחות עניין בציבוריות הישראלית מאשר ליוסי מימן למשל. הוא יודע לעשות טלוויזיה, יש לו גב כלכלי, והוא יכול להכניס מיליונים למדינה. כל חשש אחר להיעדר ישראליות בתכנים הוא מופרך, כי עם כל מגבלות הרגולציה והטעם של הצופה הישראלי, אין בכך סיכון.

* השורה התחתונה:

הכסף הגדול מחו"ל נשאר מחוץ למסך שלנו - אבל האינטרסים המקומיים נשארים.

3. הגבלות על בעלים של עיתונים יומיים

עולם העיתונות המודפסת נמצא באחד מרגעי השפל הגדולים ביותר בתולדותיו. שוב ושוב מדברים על הדרכים להציל את העיתונות, אך לאור המגבלות החלות על גופי התוכן המסורתיים האלה, אין כל תמיהה בכך.

הדרך הטובה ביותר להציל את העיתונים היום היא לאפשר להם לעשות תקשורת - ולא רק על גבי הנייר המתכלה.

בימים בהם התקבלו החוקים השונים, "ידיעות אחרונות" הוכרז כמונופול, ולא הכירו כל גורם אחר שעשוי היה לאיים עליו באופן מהותי. החשש של הגופים המשפטיים שניסחו את החוק היה ממונופול כללי של "ידיעות" על כל שוק התקשורת - כלומר ערוץ 2. אך היום, לא רק ש"ידיעות" אינו המולך היחיד, גם ערוץ 2 כבר לא.

ריבוי הערוצים ושפע המידע מחד ומאידך כניסה של גופים כמו שלדון אדלסון אל עולם העיתונות והאיום הממומש שלו על ההגמוניה של נוני מוזס, מראים כי אבד הכלח על החוקים אשר אינם מאפשרים ל"ידיעות אחרונות", ל"מעריב" או לכל עיתון אחר דריסת רגל במגרש שהוא ההתפתחות הטבעית בעבורם.

בכל צורה שלא נביט על זה, החשש מהשתלטותם של גופי תקשורת הוא קטן לעומת החשש מהשתלטותם של גופים פוליטיים, והכוח המאיים התחלף. הפרינט עצמו אולי לא יינצל, אבל ללא ספק הגופים שניהלו אותו עד היום בהחלט כן.

* השורה התחתונה:

העיתונות המודפסת נלחמת על חייה - והחוקים המיושנים מימי הזוהר שלה חונקים עוד יותר.

4. בעל רישיון בכבלים מוגבל באחזקת ערוץ מסחרי

הגבלה דומה חלה על מי שמגיע מתחום הטלוויזיה בכבלים או בלוויין ומבקש למצוא את דרכו בעולם הרישיונות. ב-2013 אמור להיכנס לתוקפו חוק הרישיונות. בחיפוש אחר גורמים שיחזיקו בערוצים כאלה, נשללים מיידית "החשודים המיידיים" - אלה שכבר עושים טלוויזיה טובה ומצליחה.

באופן מוצדק, אם כי לא בהכרח לא שנוי במחלוקת, לא ניתן יהיה לבעלי רישיון לערוץ מסחרי להחזיק בחלק מערוץ נוסף. אבל מדוע לא לאפשר לבעלי מניות בהוט או ב-yes להחזיק בערוץ ברישיון?

השאלה מתחדדת בעיקר לנוכח העובדה שמוקמת פלטפורמת ה-DTT - הטלוויזיה הדיגיטלית הלוא היא "עידן +". מדובר באותו גוף אימתני שאמור לטרוף את הקלפים בעבור הכבלים והלוויין ולמעשה לפגוע משמעותית בשתי החברות.

אם כבר משנים בעבורן את חוקי המשחק, אין כל מניעה נראית לעין שגם יהיו שינוי של התנאים בעבור חברות אלה, והן תוכלנה לנגוס גם הן מעוגת הפרסום, הנשללת מהן באופן קבוע. הציבור, ללא ספק, רק ירוויח מכך.

* השורה התחתונה:

בעידן הרישיונות, מי שיודע לעשות טלוויזיה טובה יישאר מחוץ למשחק.

5. אין יכולת להחזיק יותר מ-51% בערוץ מסחרי

לא היה גבול ליכולת של יוסי מימן להשקעה בערוץ 10. הוא ובעלי המניות האחרים השקיעו קרוב ל-1.3 מיליארד שקל בערוץ מאז הקמתו. אבל היכולת שלהם להרוויח הייתה מוגבלת בהחלט.

מימן לא באמת יכול היה למקסם את יכולת ההכנסה שלו מהערוץ המדמם שתחת ידיו. לא רק שהרגולציה על מגבלותיה שמה לו אין ספור משוכות בדרך - גם יכולת השליטה שלו בערוץ מוגבלת עד ל-51% מהמניות, והוא עדיין בעל שליטה.

כמו מימן ניתן למנות גם את אודי אנג'ל ברשת ואת מוזי ורטהיים בקשת. לכל אלה יש רק גבול מסוים אליו הם יכולים להגיע בהכנסה שלהם מגופים שגם כך מפסידים בשנים האחרונות.

הרעיון שעומד מאחורי מגבלה זו הוא כי יש לאפשר ריבוי החזקות בשל פלורליזם. והלא פלורליזם הוא הדבר האחרון שחסר בתקשורת היום.

אתרי תוכן עצומים כמו mako, וואלה ו-ynet מהווים היום את מוקד הכוח האמיתי. כמוהם, מאות ואלפי בלוגים, פורומים, אתרי תוכן ופייסבוק אחד, מעלים גיחוך לנוכח הטענה כי הגבלה של כוח של בעל מניות משרתת את הפלורליזם.

ה"ריכוזיות" הזו ממנה חוששים כבר נטולת כל תוקף. יש לאפשר לבעל מניות שרוצה כבר לשלוט בגוף תקשורת לנצל את מלוא יכולתו גם להרוויח ממנו.

* השורה התחתונה:

חלק ניכר מהכוח עבר לאינטרנט - ושיחה על "ריכוזיות" או פלורליזם כבר אינה רלוונטית.

6. סוכן של מבצע אינו יכול להחזיק בגוף שידור מסחרי

בעבר, כשהיו מעט מאוד פלטפורמות להופיע בהן, היה איסור על מי שהוא אמרגן או גוף שמנהל אנשים להחזיק גם בגוף תקשורת, על מנת לא לפגוע ביכולות של אמנים להגיע אל הציבור.

היום, בעידן YouTube ואתרים לשיתוף קבצים, וערוצים כמו MTV ישראל, ערוץ 24 וערוץ ים-תיכוני שבדרך - בעיית הפלטפורמות נפתרה, אבל החוק עדיין לא נפטר.

גופי התוכן הטבעיים לכניסה לעולם הטלוויזיה המסחרית הם גופים חיים, יוצרים ובועטים, שחלק מהפורטפוליו שלהם כולל גם ייצוג של אמנים וחברות מוזיקה שונות.

בין היתר אפשר למנות את טלית, ADD, טדי הפקות ואת ניהול פלוס, ואולי אף סוכנים מבוססים כמו בועז בן-ציון, מאיר קוטלר או אריק קנולר.

* השורה התחתונה:

ריבוי הפלטפורמות דורש התמחות מגוונת, שקיימת בתוך גופים המנועים להשתתף במשחק.

7. הגבלות על הוט ו-yes באחזקת ערוצים רב-ערוציים

אחד האבסורדים הבולטים במדיה הישראלית הוא ההבדל בחוקי הבעלויות על ערוצים בין הוט ו-yes. כאשר חברות הכבלים התאחדו ויצרו את הוט, הוטלו על החברה שורה של מגבלות המתייחסות אליהן כאל קבוצה של גופים - למרות שבכל הנוגע לתוכן, yes כבר מסתכלת עליה מגובה העיניים.

על חברת הוט, או נכון יותר על בעליה, קיימת מגבלה חמורה שאומרת אילו ערוצים מותר לה להחזיק עוד מימי המיזוג, ואילו אסור לה. בין היתר אסור לחברה להחזיק בערוצים הנחשבים על-פי פרמטרים של שנות ה-90 "ארציים", כמו ערוץ הספורט, ילדים, סרטים וסדרות.

היא יכולה להחזיק ערוצים חדשים - אך גם רק 20% מכלל הערוצים שמוגדרים "ערוצים מקומיים", כלומר של הפלטפורמה בלבד.

האירוניה היא שכל ערוץ של הכבלים נקרא ערוץ משותף, כאילו משדר אותו יותר מגוף שידור אחד. זאת לעומת yes, שהמגבלה עליה קטנה יותר. כך, ל-yes מותר ש-30% מערוציה יהיו ערוצי בית.

כדי להוכיח עד כמה זה מגוחך, צריך להראות זאת על דרך ההיפוך - על-ידי היעדר הרלוונטיות של ערוצי הטלוויזיה הרב-ערוצית. הטלוויזיה הרב-ערוצית אינה חזקה כפי שהייתה בעבר, והערוצים שלה מאבדים את מקומם לטובת הפלטפורמות המתחזקות - הטאבלטים, הסלולר, ועולמות הניו-מדיה האחרים.

לזאת מצטרפת כמובן ההבנה כי פלטפורמת ה-DTT מחלישה אותם ומחזקת את ערוצי הברודקאסט משמעותית על פניהם.

אירוניה נוספת היא כי מגבלה שלא קיימת היא ביכולת של זכייניות הטלוויזיה המסחרית להחזיק בערוצים ייעודיים הקיימים במרחב הרב-ערוצי, בעוד שבעלות הפלטפורמות הנאבקות בזכייניות מוגבלות בביתן שלהן.

* השורה התחתונה:

מגבילים את הטלוויזיה הרב-ערוצית, בתקופה שהיא דווקא מאבדת חלק ניכר מכוחה.

ורטהיים

צולבות

עוד כתבות

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

רווח של 1.3 מיליארד שקל למזרחי טפחות גם כשהכנסות המימון ירדו והאשראי האט

מזרחי טפחות הציג ברבעון הראשון רווח נקי של 1.27 מיליארד שקל, פחות מהרבעון המקביל אך יותר מאשר ברבעון האחרון של 2023 שהושפע לרעה בעקבות המלחמה • הכנסות המימון ירדו למרות גידול של 6% בתיק האשראי • ההוצאות להפסדי אשראי נותרו גבוהות, על אף שלא הורגשה הרעה משמעותית מצד הלווים ● הבנק יחלק 40% מהרווח כדיבידנד

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

מטרות חשודות הופלו בדרך לאילת, שיגורים מעזה הפעילו אזעקות ליד אופקים

צה"ל והשב"כ חיסלו את מפקד גדוד בית חאנון של חמאס בתוך מנהרה בג'באליה • דקות לאחר הודעת הצבא - אזעקות הופעלו סמוך לאופקים • 2 מטרות חשודות יורטו בדרכן לאילת • בית במטולה ספג פגיעה ישירה של טיל נ"ט • עדכונים מכל החזיתות

אוהד טל, הציונות הדתית / צילום: שחר כהן

האם איחוד האמירויות מתנגד רשמית לשליטה של הרש"פ בעזה?

מה חושבים באיחוד האמירויות על סוגיית "היום שאחרי"? זה תחום אפור ● המשרוקית של גלובס

עבד אל־פתאח א־סיסי ומוחמד בן סלמאן / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

בלעדיהם אין לא־סיסי כסף: הנתון החריג על הפועלים המצרים במפרץ

לפי דיווח בעיתון הסעודי "אילאף", פועלים מצרים שעובדים בערב הסעודית ובאיחוד האמירויות היוו מקור למעל 70% מכלל העברות הכספים במצרים בשנת 2023

ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, מכריז על בחירות כלליות במדינה, אתמול (ד') / צילום: ap, Kin Cheung

באמצע גשם שוטף, ראש ממשלת בריטניה הכריז על בחירות שבהן הוא כנראה יפסיד

ראש ממשלת בריטניה פתח את המרוץ לקו הסיום בעמדה של אנדר־דוג ● כשברקע פער גדול בסקרים לטובת מפלגת הלייבור, שחזרה למרכז הפוליטי לאחר שנים של שיטוט במחוזות השמאל הקיצוני, ניסה סונאק בעיקר לשחק על הרגשות השליליים של הציבור

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

מחיר למשתכן: חברה תקבל מחצית מהאגרות ששילמה

ביהמ"ש המחוזי קבע כי תוכנית מחיר למשתכן נועדה לסיוע לשכבות סוציו־אקונומיות נמוכות ● סכום המחלוקת היה 118,886 שקל בלבד, אך לפסק הדין, שיגיע בקרוב לבית המשפט העליון, עשויות להיות השלכות רוחב

אחרי ההכרזה על מדינה פלסטינית: המכה החדשה שעשויה להגיע מכיוון נורבגיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: קרן העושר הנורבגית מתמודדת עם לחץ להפסיק להשקיע בישראל, למה כרים חאן החליט להודיע על הצווים בראיון ל-CNN, מפגינים פרו-פלסטינים השתלטו על אוניברסיטה בברלין ובאירלנד מסקרים איך מדווחים בישראל על המדינה ● כותרות העיתונים בעולם 

יאיר לוינשטיין, מנכ''ל אלטשולר שחם פיננסים / צילום: סם יצחקוב

הנכסים הצטמצמו ולקוחות עזבו: הרווח של אלטשולר שחם פיננסים עמד על 28 מיליון שקל

חברת הגמל והפנסיה של בית ההשקעות פרסמה את תוצאות הרבעון הראשון מהם עולה כי למרות השיפור בתשואות, הרווח ירד ב-24% לעומת הרבעון המקביל אשתקד • החברה תחלק דיבידנד של 21 מיליון שקל • מנכ"ל החברה הציבורית יאיר לוינשטיין: "רואים פוטנציאל במנועי צמיחה נוספים דוגמת ההשקעות האלטרנטיביות"

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן צ'ייס / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

מנכ"ל ג'יי.פי מורגן בטוח: כולם טועים לגבי כיוון האינפלציה

ג'יימי דיימון לא מאמין שהריבית תרד, יותר מזה - הוא אומר שהיא עלולה לעלות ● בנוסף הוא לא שולל נחיתה קשה לכלכלה האמריקאית, ואומר השוק טעה בקרוב ל-100% מהתחזיות שלו

משתתפי כנס ''עולים על מדים'' / צילום: יונית שילר

הצעירים מרחבי העולם שבחרו להתגייס לצה"ל דווקא בעת המלחמה

כ-500 צעירים בגילאי 16-22 לקחו חלק באירוע "עולים על מדים" - יוזמה של "נפש בנפש", הסוכנות היהודית וקרן מיראז' ישראל ● חלקם עלו עם המשפחה, אחרים ישרתו כחיילים בודדים ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה זינקה בכ-9%

מדד מנהלי הרכש שפורסם בארה"ב והיה מעל הצפי, העלה את החשש לעליית האינפלציה וגרם לירידות ● אנבידיה הציגה תוצאות רבעוניות מרשימות, המנכ"ל ג'נסן הואנג בטוח: "המהפכה התעשייתית הבאה החלה" ● מניית ניוז קורפ זינקה לאחר שחתמה על עסקת הרשאת תוכן עם OpenAI ● שתי "מופלאות" שהמשקיעים הכבדים מוכרים, ואחת שהם קונים ● מנכ"ל ג'יי.פי מורגן בטוח: כולם טועים לגבי כיוון האינפלציה

בצלאל סמוטריץ' / צילום: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חברות הדירוג מזהירות, הסל מתייקר, ואיפה שר האוצר?

הכניסה של השר קרעי ב-AP השפילה אותנו פעמיים ● הקבלנים המטירו על הלקוחות מבצעים שפוגעים בתזרים ● וסמוטריץ' לא מתעסק בענייני האוצר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

משה סעדה, הליכוד / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הצווים מהאג: מאיפה מגיעה הסמכות לתת אותם, ומה אפשר לעשות עכשיו?

הבקשה להוציא צווי מעצר לנתניהו וגלנט הסעירה את המערכת הפוליטית בישראל ● רבים זעמו על התערבותו של ה־ICC, למרות שישראל לא חברה בו, אבל הרש"פ פתחה לו דלת אחורית ● אחרים התבלבלו עם ה-ICJ ● המומחים מציעים פתרונות מוועדת חקירה ועד כפירה בסמכות ● המשרוקית של גלובס

בית המשפט עלול להעביר מידע מדיונים חסויים לרשות המסים / צילום: Shutterstock, Shutterstock

הסיכון שבית המשפט ילשין עליכם למס הכנסה

בתי המשפט לענייני משפחה נחשפים דרך קבע לעבירות מס שונות ● במקרה שהוכרע לאחרונה החליט ביהמ"ש להעביר לרשויות המס את פרוטוקול פסק הדין, למרות שההליך התנהל בדלתיים סגורות - מתוך חשש שהתבצעו עבירות מס בהיקף משמעותי

אלביט מדשדשת / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלביט מערכות

התעלומה של חברת הנשק הישראלית: ההזמנות בשיא, אז למה המניה מדשדשת?

מניית החברה הביטחונית ירדה ב־6% השנה למרות מומנטום חיובי מתמיד בעסקיה והזמנות של מיליארדי דולרים מתחילת המלחמה ● מומחים: "משקיעים זרים מוכרים את המניה כי היא ישראלית"

תמותה של קיפודי ים באי ריוניון / צילום: אוניברסיטת תל אביב

מגיפה עולמית מסכנת את קיפודי הים; חשש לשוניות האלמוגים

מאז דצמבר 2022 מגיפה חיסלה את רוב פרטי קיפודי הים מהמינים שנפגעו בים האדום ● מחקר חדש מגלה שהמגיפה התפשטה לאוקיינוס ההודי ● ד"ר עומר ברונשטיין, אוניברסיטת תל אביב: "המחזה היה סוריאליסטי. לראות מין שהיה כל כך דומיננטי בסביבה מסויימת פשוט נמחק בפרק זמן של שעות"

את'ריום / צילום: Shutterstock

הביטקוין לא לבד: מטבע קריפטו נוסף מגיע לוול סטריט

רשות ני"ע האמריקאית אישרה השקת קרנות סל שעוקבות אחר מחיר האת'ריום בספוט, מה שהופך אותו למטבע השני שייכנס בדלת הראשית של וול סטריט, אחרי הביטקוין ● מה משמעות המהלך, מה הוביל לשינוי ואיך זה יעבוד בפועל? ● גלובס עושה סדר

סשה טרופנוב, עובד אמזון. נחטף ב–7 באוקטובר / צילום: פרטי

עובדי אמזון: בחברה העולמית המליצו לנו לא להביע הזדהות עם העובד החטוף

מאז נחטף סשה טרופנוב, מהנדס חומרה באמזון, עובדי החברה בישראל ערכו שלל יוזמות הקוראות לשחרורו ● החברה העולמית, לעומת זאת, לא הביעה הזדהות רשמית כלל ● כעת מתברר כי מאחורי הנמכת הפרופיל הציבורי עומדת מדיניות, וכי אמזון אף הנחתה את העובדים שלא להביע תמיכה פומבית

פעילות כוחות צה''ל ברצועה / צילום: דובר צה''ל

צה"ל ושב"כ חילצו את גופותיהם של שלושה חטופים מצפון הרצועה

גופותיהם של החטופים חנן יבלונקה, מישל ניסנבאום ואוריון הרננדז ז"ל חולצו מרצועת עזה ● המיליציות אף טענו כי שיגרו כטב"ם לעבר נמל חיפה • בהמשך לכך, דובר צה"ל עדכן כי מטוס קרב יירט כטב"ם בצפון הארץ, וכי שרפה פרצה באזור צפת בגלל שברי המיירט • יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון: בקרוב נארח את רה"מ נתניהו בישיבה משותפת של הקונגרס • עדכונים בולטים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

שכר הדירה טיפס, הוצאות המימון ירדו והרווח הנקי של עזריאלי זינק ב-23% ברבעון

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עזריאלי הציגה דוח רבעוני חזק עם גידול ברווח ובהכנסות ● גם דלתא גליל הציגה זינוק חד בשיעור הרווחיות הגולמית ● חברת הביטוח איילון הציגה גידול מרשים ברווח הנקי הרבעון שיותר מהוכפל לעומת התקופה המקבילה ● פנינסולה: גידול בהפרשות להפסדי אשראי הביא לירידה ברווח ● מדור חדש