גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפרוש בסטייל: 6 שגיאות שיש להימנע מהן בעזיבת תפקיד בכיר

פרישה של מנהל בכיר, גם כשהיא צפויה, לעולם תזעזע את הארגון ■ גם המנהל הבכיר עצמו טעון רגשית, דבר שעשוי לגרום לו לעשות טעויות שבעתיד הוא צפוי להתחרט עליהן

כשמנהל בכיר עוזב את הארגון שאותו הצמיח, פיתח ושירת במשך תקופה לא מבוטלת, תמיד יתלווה לתהליך העזיבה שלו מתח נפשי גדול. גם אם לא עומדים ברקע העזיבה "מים עכורים" בינו לבין הקולגות או בינו לבין הממונים, מדובר בתהליך טעון רגשית.

מנהלים בכירים רבים מספרים כי מרגע קבלת ההחלטה לעזוב ועד למועד ההודעה ופרסומה, הם מסתובבים עם בטן מתהפכת: הם לא ישנים היטב בלילות, המעמד של הודעת ההתפטרות מול המנהל או הבעלים מכניס אותם ללחצים ("לשיחות כאלו אתה יודע איך אתה נכנס, אבל אף פעם לא יכול לדעת איך תצא"), והחשש הגדול שלהם הוא שהשיחה תגלוש לכיוונים לא טובים ובמקרים הגרועים יותר אף תגיע לפיצוץ.

אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה חברה להשמת בכירים; ד"ר איוה חגי-ניב, יועצת ארגונית בכירה; ברוריה סופרין, סמנכ"לית משאבי אנוש היוצאת בחברת HP; ועו"ד נחום פיינברג, מומחה לדיני עבודה - ממפים עבור "גלובס" שש טעויות שכיחות שבכירים עושים בתהליך הפרישה, ומסבירים איך צריך לפרוש מתפקיד ניהולי בכיר ב"סטייל" ובלי צרימות מיותרות.

שגיאה 1: פיתוי אנשים טובים לעזוב יחד איתו

"במקרים מסוימים הבכיר עלול להיתבע על שידול לעזיבה. אבל גם אם הדברים לא ירחיקו לכת, הוא מייצר לעצמו דימוי של 'עוזב והורס', אדם שאין לו קווים אדומים. הוא גם פוגע בשם הטוב שלו מול הארגון הבא"

התפטרות מנהל בכיר שניהל כפיפים רבים תמיד מייצרת חרושת של שמועות מסדרון ונקיפות קנאה בקרב כפיפים וקולגות. הדימוי שהמהלך מקנה לו הוא של מנהיג פרואקטיבי, שלוקח את גורלו בידו ולא חושש לצאת מאזור הנוחות. כפיפים שהלכו אחריו שנים ופיתחו מיינדסט של "את אדוני אהבתי", עשויים לפנות אליו בבקשה להתלוות אליו בתפקידו הבא. גם אם הוא לא מתרברב על הג'וב הבא שלו, עם המשכורת וחבילת החופשה המדהימה שהוא קיבל, תמיד יהיו טאלנטים שירצו לתפוס טרמפ על עזיבתו ויבקשו ממנו לפרוש עליהם את כנפיו בארגון הבא.

סולומון: "כשההנהלה רוצה לגרום לבכיר בארגון לעזוב, היא מסמנת לו את הדרך החוצה על-ידי שורה של טקטיקות כמו הצרת צעדים, מידור ידע, התערבות בסמכויותיו וכיוצ"ב. במקרים רבים, סביב עזיבת המנהל נוצרים רחשי מסדרון, קנאה ודמיון שמתחיל לרוץ ('בטח משלמים לו שם פי-שלושה'). במקביל, המנהל שעוזב הופך את מהלכיו לאפופי מסתורין ומייצר באזז: רומז שהשוק בחוץ אצל המתחרים נראה הרבה יותר טוב מהביצה המקומית וש'יש חיים אחרי הארגון'. כך הוא מפתה אנשים טובים לעזוב יחד איתו או, לחלופין, נענה להצעות של כפיפים או קולגות בנוסח 'קח אותי איתך'.

- למה זה קורה?

"לעתים ממקום של נקמה, אבל לא בהכרח. הסיבה השכיחה יותר היא שאותו בכיר רוצה מאוד להצליח במקום החדש ולהוכיח את עצמו מהיום הראשון. כשהוא לוקח איתו קבוצת אנשים שמכירה את הענף, שיודעת 'לנגן' יחד ואפילו 'לנגן היטב', עקומת הלמידה היא אפס. למשל, מנהל בפלאפון לוקח איתו קבוצת אנשי מכירת טובים לאורנג', מיד הרי הוא בונה לעצמו גוף מכירות חזק ב'נו-טיים' ומגדיל את הסיכויים להצלחתו האישית. אבל, ברגע שהולך איתו העובד הראשון מתחילה מלחמה. מנקודת מבטו של הארגון זוהי תחילתה של מפולת ושל גלי נטישת עובדים בפוטנציה.

"במקרים מסוימים הבכיר עלול להיתבע על שידול לעזיבה. אבל גם אם הדברים לא ירחיקו לכת, הוא מייצר לעצמו דימוי של 'עוזב והורס', צ'יטר, אדם שאין לו קווים אדומים. הוא גם פוגע בשם הטוב שלו מול הארגון הבא: ההנהלה שם תאמר לעצמה שכנראה מדובר בדפוס התנהגות טיפוסי לאיש ('מי שעושה מהלך כזה למעסיקו הקודם, יעשה זאת גם למעסיק הבא')".

אייל סולומון / צלם תמר מצפי
אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה חברה להשמת בכירים

שגיאה 2: היענות להצעה נגדית מההנהלה

"הבעיה מתחילה כשתופרים לו חליפות מאולצות רק כדי שיישאר, ובגלל דיסוננס קוגניטיבי ('פה אני כבר מקבל הכרה') הוא נשאר. כשהוא מגלה שההבטחות שניתנו לו חסרות משמעות, הרכבת השנייה כבר נסעה"

יועצי קריירה מסבירים כי במעמד הודעת הפרישה מוטב, ברוב המקרים, לדחות הצעה נגדית מההנהלה הננטשת. בעיני הארגון, עצם העובדה שמנהל בכיר הגיש התפטרות הופכת אותו ל"לא נאמן", ועל-כן בגל הבא של הפיטורים סיכוי טוב שהשם שלו יהיה הראשון שיקפוץ לראש הרשימה. קבלת ההצעה הנגדית משווה לאותו בכיר דימוי של הססן ופוגעת במוניטין שלו גם מול החברה שאליה הוא עומד לעבור.

סולומון: "מנהלים עוזבים ארגון ממגוון סיבות שונות. זה עשוי להיות קידום תקוע, ואז נשמע מהם אמירה כמו 'אני נחסם על-ידי תקרת זכוכית בעובי של מטר ובחיים לא אתקדם כאן" או, למשל, על רקע ממונה בלתי נסבל בעל סגנון ריכוזי שמצר את צעדיו. כך או כך, כשאותו עובד בכיר מודיע להנהלה על ההחלטה לעזוב, הרי שבאופן טבעי מתחילה בארגון 'דינמיקה של שימור', והעלאת הצעות נגדיות. בנסיבות כאלו מתחילים 'לכתוב את הצ'קים' שמופיעים בצורות שונות: תוספת שכר, בונוס חתימה, מימון ללימודי MBA , וכמובן קידום בתפקיד. הנחת העבודה של הארגון היא 'שווה לנו לשלם את המחיר הזה כדי להרוויח את הידע שהבכיר צבר ולשמר אותו בארגון'.

"הבעיה מתחילה כשתופרים לו חליפות מאולצות רק כדי שיישאר. למשל, מעניקים לו טייטל של מנהל בכיר יותר, אבל מהר מאוד הוא מגלה שזו הייתה פירוטכניקה: גיוס העובדים המובטח נערך ב'סלואו מושן', בתפקידו החדש יש אחריות בלי סמכות, בקיצור עם הזמן הוא מגלה שזו 'לא הכלה שדיברו עליה'.

"מדוע במעמד הודעת הפרישה הוא בכלל נענה להצעה הנגדית? לרוב בגלל דיסוננס קוגניטיבי: כשבאים ואומרים לו 'אל תעזוב. בוא תעלה אצלנו בדרגת הניהול' מתחילים לצוף אצלו קולות כמו 'חבל לי לאבד כאן את הפיצויים', 'כאן יש לי ותק', 'פה אני כבר מקבל הכרה מקצועית', 'במקום החדש ייקח לי שנה-שנתיים רק כדי להוכיח את עצמי'. והוא נשאר. כשעם הזמן הוא מגלה שכל ההבטחות שניתנו לו בהצעה הנגדית היו חסרות משמעות בפועל - הרכבת השנייה (הקידום אל הארגון הבא) כבר נסעה".

שגיאה 3: דילוג על שיחות עם כפיפים

"סגירת קצוות עם כפיפים היא הזדמנות אדירה ללמוד משהו שבתנאים רגילים לעולם לא תלמד. זוהי הזדמנות לשמוע את הכפיפים שלך באופן אותנטי. מנהל שיילחם ביצר הנקמני, ישיג בונוס אדיר לפיתוח הקריירה שלו"

העלבון שחווה מנהל בכיר כשהסביבה הארגונית נוהגת בו שלא בכבוד, גורם לו לפעמים לפרוש מהארגון בטונים צורמים. הוא לא בהכרח יכבס כביסה מלוכלכת בחוץ, כי הוא מספיק מתוחכם לדעת שמי שמלכלכך גם מתלכלך, אבל הוא יאמץ לעצמו סגנון נטישה נקמני: לא יסגור קצוות פתוחים, לא ייפגש עם הכפיפים לשיחות סיכום, ולא יזרים את הידע במלואו למחליפו. אצל עובד פגוע קיים פיתוי לחשוב "מה כבר יכולים לעשות לי? לפטר אותי?".

ד"ר חגי-ניב: "אני מכירה מנהלת שעזבה ארגון אותו שירתה נאמנה בגלל פוליטיקה ארגונית מלוכלכת שהופעלה נגדה. היו שם המון כעסים טבעיים, ועל רקע זה היא נמנעה מלהיפגש עם הכפיפים הישירים שלה ולעשות איתם הערכה מסכמת.

"התנהלות כזו היא שגיאה עצומה, בעיקר עבור המנהל הפורש עצמו. סגירת קצוות עם כפיפים וקולגות היא הזדמנות אדירה ללמוד משהו שבתנאים רגילים לעולם לא תלמד. זוהי הזדמנות לשמוע את הכפיפים שלך באופן אותנטי ללא מורא השררה, ולקבל מהם פידבקים על סגנון הניהול שלך ומה לדעתם טעון שיפור בהתנהגותך.

"מנהל שיילחם ביצר הנקמני הטבעי של 'אחרי המבול' וינהל את האמוציה הזו של נטישה נקמנית, ישיג בונוס אדיר מבחינת פיתוח הקריירה שלו. מעבר לכך, כשהוא כובש את יצרו וסוגר דברים כהלכה, הוא מייצר לעצמו בשוק שם טוב של איש מקצוע שיכול להתעלות מעל הפוליטיקה הנמוכה גם כשהוא פגיע".

ד
ד"ר איוה חגי-ניב, יועצת ארגונית בכירה

שגיאה 4: משיכת הודעת הפרישה לאורך זמן

"מנהל כזה נתפס כאדם שעושה מה שנוח לאינטרסים הצרים שלו ומנסה ליהנות מכל העולמות. דימוי כזה גם לא מוסיף למנהל בכהונתו בארגון הבא: גם שם יחשדו בו שהוא מחפש את הגל הבא לרכוב עליו"

מהו הטיימינג האולטימטיבי להודעת הפרישה? שאלה קשה. פרסום מוקדם מדי מכניס את המערכת לפרנויה ומביא עליך לחצים מבחוץ. מאידך, הודעה רשמית מאוחרת מדי, כשכבר ברור לכולם שההחלטה מקננת בך חודשים, מייצרת סביבך חרושת שמועות ותפיסה של "לא אמין".

ד"ר חגי-ניב: "זמן ההכרזה הפומבית על עזיבת ארגון שאותו אתה מנהל היא אכן טריקית. כאשר כיהנתי בעבר כמנכ"לית של מפעל, החלטתי לעזוב באוקטובר אבל הודעתי לבעלים בפער של חמישה חודשים. זוהי דוגמה של משיכת זמן שיחד איתה אתה נושא על עצמך תחושת שקר: אתה עושה תהליכים ויודע שלא תסיים אותם, מטיל על כפיפים משימות לטווח הרחוק ויודע שלא תלווה אותם, וכשאתה ממשיך לעבוד איתם בשוטף וסוחב את הסוד הזה זמן ממושך - הם לימים ירגישו שרימית אותם.

"הנזק הוא שמנהל כזה נתפס כאופורטוניסט, כאדם שעושה מה שנוח לאינטרסים הצרים שלו ומנסה ליהנות מכל העולמות. דימוי כזה גם לא מוסיף למנהל בכהונתו בארגון הבא: גם שם כבר יחשדו בך שאתה מחפש את הגל הבא לרכוב עליו".

שגיאה 5: הטחת האשמות בארגון ובממונה

"אמנם יש מקום להעביר ביקורת בונה, אבל שיחת העזיבה היא טיימינג אומלל. הארגון זה עתה איבד עובד מפתח וצריך להתארגן מחדש, וכשהמנהל מעמיס עליו גם ביקורת הוא מייצר כלפיו המון כעסים"

במעמד הודעת הפרישה, הניסיון הראשון של ההנהלה יהיה לברר את הסיבות "כי אנחנו רוצים ללמוד מהמקרה". בכירים פגועים שעוזבים בתחושת עלבון מגורמים שונים במערכת, עשויים להטיח את האמת: "עזבתי בגלל תרבות ארגונית קלוקלת", "בגלל ששמתם מעלי ממונה שמסכל כל רעיון נועז". מנהלים בכירים שעוזבים בסטייל ישמרו את הסיבות האמיתיות לעצמם ויגידו משהו סתמי כמו "הגיע הזמן להתקדם".

סופרין: "כשעובד בכיר עוזב על רקע של 'דם רע' בינו לבין גורמים בארגון, קיים פיתוי גדול להציג תלונות, לזרוק רפש ולבקר את כל התופעות השליליות שהוא פגש בארגון, כדרך של הפגנת כעס על מקום העבודה שלא עמד בציפיות.

"אמנם יש מקום להעביר ביקורת בונה, אבל בשיחת העזיבה הטיימינג לביקורת אומלל. הארגון זה עתה איבד עובד מפתח, הוא צריך להתארגן מחדש, ואוטומטית צפות השאלות כמו מה יקרה עם עסקאות שעומדות ותלויות בו? כיצד העזיבה תשפיע על היעדים? או אילו רעשים זה יחולל בתוך הארגון?.

"כשמנהל מגיע בחלון זמן ספציפי זה ומעמיס על הארגון גם ביקורת, הוא מייצר כלפיו המון כעסים, גם אם מדובר בביקורת בונה ואמיתית שמגיעה ממקום טוב. הדינמיקה הזו עשויה להקשות על עזיבה חלקה".

ברוריה סופרין, סמנכ
ברוריה סופרין, סמנכ"לית משאבי אנוש היוצאת בחברת HP

שגיאה 6: הצגת נימוקים לא נכונים לפרישה

"אם, למשל, הוא אומר 'אני פורש כדי לדוג' ובהמשך יתברר שהוא עבר לעסוק בתחום דומה, שטיחת הנימוק הלא נכון תקל מאוד על המעסיק לתבוע על אי-תחרות. המסקנה, מוטב לא לנמק מאשר לתת נימוק לא נכון"

בשונה ממעסיק שחייב לנמק לעובד מדוע הוא מפטרו, עובד - לרבות מנהלים בכירים - לא חייב לתת נימוקים, להסביר או להתנצל. עם זאת, ישנם מנהלים שבמעמד הודעת הפרישה, כשהם נשאלים מדוע בחרו לעזוב, בוחרים לתת נימוקים לא נכונים ולטשטש את האמת.

עו"ד פינברג: "סיטואציה כזו עלולה להזיק מאוד למנהל הפורש, במיוחד במקרים שבהם הוא יבחר לעבוד בהמשך אצל מתחרים או להקים עסק מתחרה.

"אם, למשל, הוא אומר 'אני פורש כי אני רוצה להתחיל לצאת לדוג', ובהמשך דרכו יתברר כי הוא עבר לעסוק בתחום דומה, הרי ששטיחת הנימוק הלא נכון תקל מאוד על המעסיק לתבוע על אי-תחרות (סעיף שהפך על-פי הפסיקה קשה מאוד לאכיפה).

"במילים אחרות, הצגת נימוק לא נכון במעמד הודעת הפרישה עלולה לפעול כמשקולת לרעת העובד במקרה של תביעה. המסקנה היא שמוטב לעובד הבכיר שפורש שלא לתת נימוק בכלל, מאשר לתת נימוק לא נכון".

עו
עו"ד נחום פינברג, מומחה לדיני עבודה

עוד כתבות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות