גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דן שילון: "קשת עובדת יום-יום בחרדה, וזה המפתח להצלחה"

אחרי שנתיים שבהן התחיל את היום ב-3 לפנות בוקר, דן שילון פורש מהגשת תוכנית הבוקר של קשת ■ בראיון ל"גלובס" הוא מסביר את סוד ההצלחה של קשת וגם נותן טיפים ליאיר לפיד

בעוד כ-4 חודשים יוכל דן שילון לסמן עוד וי קטן ברשימה גדולה של תפקידים שבהם שימש במהלך 50 שנות קריירה עיתונאית. אחרי אינספור תפקידים, שילון ישאיר מאחוריו גם את הטריטוריה של תוכנית הבוקר של זכיינית ערוץ 2 קשת, שאותה הגיש במשך שנתיים.

- מה גרם לך לקחת את התפקיד הזה מלכתחילה?

"הייתה הצעה דומה של קשת ושל קסטינה תקשורת לפני בערך 3-4 שנים. הייתי אז בתחושה שאני רוצה לנוח מהטלוויזיה וגם העניין של השכמה מוקדמת ב-3 לפנות בוקר הטריד אותי. לא שאני ישן כל יום עד שעות מאוחרות, אבל בכל זאת לקום כל יום ב-3 בבוקר זה מוקדם.

"אבל כשהציעו לי להגיש את תוכנית הבוקר עם טלי מורנו, אמרתי לעצמי שזה נשמע לי מעניין. לא הכרתי אותה לפני כן, אבל ראיתי אותה עושה כתבות בערוץ 10 והערכתי מאוד את עבודתה העיתונאית. אמרתי לעצמי שהחיבור הזה יכול להיות מעניין. השתכנעתי. בסופו של דבר זה המקצוע שלי, וכנראה שזה דגדג לי באותה נקודת זמן לשוב למסך. הדגדוג הזה הועיל לעניין, ואז החלטתי לחזור לטלוויזיה".

- איך אתה מגדיר את עצמך - יותר כאיש טלוויזיה או יותר כעיתונאי, או שאולי התפקידים סותרים אחד את השני?

"אין סתירה בין הדברים. אני רואה את עצמי כעיתונאי, נקודה. עיתונאי שעובד אמנם בטלוויזיה אבל לא רק בטלוויזיה, אני כותב גם בעיתון. אגב, ביום הראשון שפגשתי את טלי מורנו, שאלתי אותה איך היא מגדירה את המקצוע שלה, והיא אמרה: 'עיתונאית'. זה מצא חן בעיניי".

- בזמנו זכית לביקורת עקב אמירתך כי "ספק אם היית רואה את תוכניתך המצליחה - 'בשידור חי עם דן שילון'". האם היית צופה בתוכנית הבוקר שאותה אתה מגיש כבר שנתיים?

"אני אגיד משהו לגבי אותה אמירה, שתורגמה לצערי לא נכון, ואולי גם אני לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב. בזמנו התבקשתי על-ידי העורך לתאר מה אני עושה בתרבות הפנאי שלי, ומה לעשות שבזמן הפנוי שלי אני לא צופה יותר מדי בטלוויזיה. כלומר, אני צופה כמעט בכל דבר, פעם, פעמיים או שלוש, כדי לדעת מה קורה, אבל אני לא מצופי הטלוויזיה השבויים בתוכנית כזו או אחרת. בזמני הפנוי אני אוהב לקרוא ספרים, לשמוע מוזיקה, לראות הצגות בתיאטרון, ולכן אמרתי שאפילו את התוכנית שלי ספק אם הייתי רואה - זאת הייתה האמירה שלי".

- בכל זאת, האם היית רואה את תוכנית הבוקר שלך?

שילון צוחק ומשיב: "הייתי צופה בזה בוודאי אם זה היה משודר בשעות קצת יותר נוחות. הייתי צופה לפחות בחלק האקטואלי של התוכנית".

- מעבר לצדדים החדשותיים והמעקב אחר אירועי השעה וכותרות העיתונים היומיים, הפכו תוכניות הבוקר בישראל לכלי מקדם של שאר תוכניות הערוץ או הזכייניות. איך אתה מתמודד עם זה?

"אני לא יכול לדבר על תוכניות אחרות, אך תוכנית הבוקר שאני משתתף בה כוללת איזון מאוד רחב של עניינים שאנו עוסקים בהם. במידה מסוימת זה אפילו מזכיר לי את 'המעגל'. גם ב'מעגל' עסקנו באקטואליה, בנושאים חברתיים, כלכליים, בבידור, בבדרנים וכו'. אותו דבר קיים גם בתוכנית הבוקר.

"בכל מה שנוגע לקידום תוכניות של קשת, אני לא רואה בזה שום בעיה. כשם שבעמוד הראשון של העיתון יש הפניות לכתבות וספיישלים, כך גם אנחנו. אנחנו מעבירים תוכנית במסגרת הזכיינית קשת, וזה רק טבעי שנראיין אנשים ונעשה אייטמים על תוכניות של קשת, כמובן מנקודת ראותנו כעיתונאים. אף אחד לא הכתיב לנו איך לראיין שם".

- יש לדעתך מינון נכון בין האקטואליה לחדשות הרכות והבידוריות?

"אצלנו בתוכנית יש מינון אקטואליה די גבוה. התוכנית מתחילה ב-6:30, ועד 8:00 יש רק תכנים אקטואליים. כלומר שעה וחצי שאנחנו עוסקים באקטואליה על כל סוגיה, לרבות אמירות דעתניות גם של טלי וגם שלי על הנושאים. ככה שכשאנחנו מתייחסים לכותרות העיתונים אנחנו מביעים גם את הדעות שלנו עליהם - זה דבר די נדיר בתקשורת האלקטרונית. זה דבר שמאוד אהבנו לעשות אותו. ככה זה בימים רביעי וחמישי. ביום שישי יש יותר מינון של דברים רכים, בגלל האווירה של סוף השבוע".

- קיבלת ביקורת על זה שנקטת גישה ביקורתית או על עצם זה שביטאת ביקורת בתוכנית?

"כל נקיטת עמדה יכולה לשמח חלק מהאנשים ולעצבן חלק אחר. לפני שהתחלנו את התוכנית שאלתי באופן מפורש את אבי ניר (מנכ"ל קשת, ר"ב) האם הדעתנות שהבענו בפיילוט ראויה. ניר ענה לנו: 'אני מאוד מעוניין שזה יהיה', ואחרי זה שאלתי אותו עוד מספר פעמים את אותה השאלה - והוא ענה את אותה התשובה.

"אז כמובן שיש אנשים שלא אוהבים אמירה כזאת או אחרת, אבל באופן עקרוני נדמה שהתקשורת יודעת היום שאין אובייקטיביות אבל צריכה להיות הגינות. אני חושב שאנחנו נוהגים בהגינות בנושאים שאנחנו מטפלים בהם, ויחד עם זה אנחנו נוקטים עמדה. אין סתירה בין הדברים, כי אם השלמה".

עקיצות קולגיאליות

שילון מבקש להתייחס לשמועות שנפוצו בשנתיים האחרונות ביחס לחוסר כימיה בינו לבין מורנו. "יש משהו שנורא חשוב לי שייאמר, אוהבים פה ושם לדבר על הכימיה ביני ובין טלי. האווירה המקצועית בינינו יוצאת מן הכלל, מופלאה הייתי אומר, והוכח שזה עובד מבחינת הרייטינג. אנחנו הכפלנו את הרייטינג של תוכנית הבוקר במהלך התקופה הזאת".

- אז מאיפה באמת מגיעות כל השמועות?

"זה קשקוש. אנחנו אוהבים לעקוץ זה את זו אבל באופן לגמרי חברי ולגמרי קולגיאלי, והאווירה לגמרי נפלאה. באמת נפלאה".

- כתבת, ערכת, הנחת, הגשת והפקת תוכניות רבות לאורך 50 שנות קריירה. מה אתה מגדיר כשיא הקריירה שלך?

"יש שני דברים במהלך הקריירה שלי שאני הייתי קורא להם 'פיקים' או שהם בהחלט דברים שהיו אתגרים מאוד רציניים. הראשון שבהם היה לנהל את החדשות בערוץ הראשון. זה היה חלון של חופש ביטוי ודיווח שרשות השידור לא ידעה עד אותה תקופה ומאותה תקופה. וזה הודות לא רק לי אלא למי שהיה מנהל הטלוויזיה באותם ימים, ארנון צוקרמן, ומי שהיה מנכ"ל רשות השידור, יצחק לבני. זאת הייתה תקופה של עשייה. בחדשות הייתי אני ומי שהיה סגני, חיים יבין, ועשינו את העבודה שלנו כמו שאנחנו האמנו שצריך לעשות חדשות.

"הדבר השני הוא הקמת ערוץ 2 המסחרי כשהייתי בתפקיד מנכ"ל רשת - זה היה אתגר לא פשוט. כמובן שאפשר לדבר גם על 'המעגל', אבל הוא היה פועל יוצא של העשיות האחרות שעשיתי. כלומר, מכיוון שהתנסיתי במגוון רחב של דברים כגון ניהול, עריכה, הגשת חדשות בערוץ הראשון, הגשת 'ערב חדש' ועוד, אז לאט-לאט הצטרפו לי הדברים שאפשרו לי לבסוף להרכיב תוכנית שהיא 'המעגל', שהיא בהחלט דבר שאני יכול לציין כאחד השיאים הגדולים בקריירה. מבחינת הקהל זה בוודאי שיא, כי זה הגיע לצפייה שלא הייתה כדוגמתה. הגענו לשיאי של 42% צפייה בשתיים-שלוש תוכניות".

- איפה ממוקמת תוכנית הבוקר על הסקאלה הזאת?

"תוכנית הבוקר היא אחת התוכניות היותר מהנות ומקצועיות שעשיתי אי-פעם".

- האם יש מקום לתכנית אירוח כמו "המעגל" על המסך של היום?

"אני לא יודע אם בסגנון של 'המעגל' בדיוק, אבל יש היום צורך בתוכנית שמערבת בין החדשותי לתרבותי-בידורי. אני חושב שבהחלט יש לזה מקום, בעיקר בתקופה הזאת שהיא מאוד סוערת מבחינה חדשותית. אני לא יודע באיזה משבצת שידור, ואני בטח לא מנסה להציע למישהו לעשות את זה, אבל יש לזה בהחלט מקום".

"גאון תקשורת"

שילון הקים את רשת עוד בטרם הוקם הערוץ השני, כחברת הפקה שהייתה בבעלות "ידיעות אחרונות". כשהמכרז על הערוץ השני התקרב, רשת הייתה בבעלות של 5 שותפים. בסך-הכול ניהל שילון את רשת במשך 14 שנה, כשבחלקן הוא גם הגיש תוכניות בזכיינית.

- יש לך מחשבות לגבי הסיבות שהובילו לכך שרשת, שנתוני הפתיחה שלה היו מעולים, נמצאת כיום במצב פחות טוב מקשת?

"אני יכול לומר שרשת בזמנו הובילה את התעשייה. אלכס גלעדי, שהקים את קשת, עשה עבודה יוצאת מן הכלל. מולו בעצם התמודדנו בשלב הראשון, ואחר-כך הגיע אבי ניר, שהוא - אין מילה אחרת לומר - גאון תקשורת. על כל פנים, בתקופה שאני ניהלתי, רשת הייתה חברה מובילה".

- אז מהן הסיבות למהפך?

"אני לא כל-כך יודע מה קורה ברשת. בשנה וחצי האחרונות ראיתי מה קורה בקשת, והם לא נחים לשנייה על זרי דפנה. הם לא לוקחים שם שום דבר כמובן מאליו ולא משאירים דבר ליד המקרה. כל דבר שניגשים לעשות בקשת, הם עושים אותו מעולה.

"אני מסתכל על רשת, וגם שם אני רואה דברים מעולים. למה רשת לא נותנת פייט לקשת? אין לי תשובה כרגע. אני בהחלט מרגיש שקשת עובדת יום-יום בחרדה, וטוב שכך, זה המפתח להצלחה. אני לא יודע מה קורה ברשת או בערוץ 10, אבל הייתי אומר שהתוצאות מדברות בעד עצמן".

"לסגור את רשות השידור"

"רשות השידור נמצאת במצב אנוש כבר שנים רבות, והיא הגיעה היום ממש לתחתית הסיר", אומר שילון ומוסיף: "אני לא מאמין שאפשר להציל אותה במתכונתה הקיימת, אך מצד שני אסור שלא יהיה בארץ שידור ציבורי".

לדבריו, "את רשות השידור במתכונתה הנוכחית צריך לסגור - ובאותו היום לפתוח ערוץ שידור ציבורי, לא ממלכתי ולא ממשלתי אלא ציבורי. לא רשות שראש הממשלה ימנה שם את המנכ"ל והמנהלים שם, אלא ערוץ שידור ציבורי שנתון לפיקוח ציבורי אבל לא פוליטי.

"יש שם קומץ אנשים מעולים, אבל הם מיואשים ומסתובבים עם האף באדמה. צריך לקחת את הקומץ הטוב ולהוסיף עליו אנשים טובים ולהפוך את הרשות לתחנת שידור 'רזה' ומנוהלת בצורה נכונה. אבל זה מן הסתם לא יקרה, ומה שהיה הוא שיהיה. אני לא רואה איך הם יוצאים מזה".

שילון מוסיף כי "הפוליטיזציה שם היא לא רק מלמעלה אלא גם מלמטה. עובדים ברשות פנו ופונים לכל מיני חברי כנסת, שרים וראשי ממשלה ומבקשים מהם לעזור להם. הפוליטיזציה היא דו-כיוונית. המסורת במקום הזה היא שעובדים היו פונים לפוליטיקאים כדי שיעזרו להם לקבל מינויים ותפקידים - וזה דבר פסול מעיקרו. המסורת הזאת הייתה קיימת לאורך כל שנות רשות השידור, ועכשיו זה הגיע לשיאו".

יאיר לפיד צריך להחליט

- יש הטוענים כי יאיר לפיד משתמש בפרסונה הטלוויזיונית שלו לקידום פוליטיקה ואג'נדה ואולי אפילו ככרטיס כניסה לפוליטיקה.

"אני חושב שאם יאיר לפיד אכן מתכוון לגשת לפוליטיקה, וכנראה שהוא החליט כך, אז הוא חייב לעשות את זה עכשיו, וכל יום שעובר הוא לא ראוי. אם יש לו מה לומר בתחום הפוליטי, לא ייתכן שהוא יישב על כיסא המגיש של 'אולפן שישי'.

"בסופו של דבר לפיד הוא עיתונאי, והוא עושה את העבודה שלו באופן ראוי ובהחלט מכובד, אבל לעשות את זה ויחד עם זאת לפזול לקריירה פוליטית, אני חושב שיש עם זה בעיה ושהוא כבר היה צריך להודיע לאן מועדות פניו.

"אם הוא מתכוון ללכת לפוליטיקה - אז עכשיו זה הזמן, ואם הוא לא מתכוון - אז כדאי להודיע את זה עכשיו ולסגור את הפרשה הזאת. אחרת זה משאיר מקום להרבה פרשנויות".

עוד כתבות

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

"בכלכלה הסמויה של הטבע יש פוטנציאל עצום לתיקון העולם": נרי אוקסמן חושפת את החברה החדשה שהקימה

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מצא כי 100 עורכים בכירים בוויקיפדיה פועלים בנחישות כדי לייצר נרטיב אנטי־ישראלי מובהק - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ●  הערך "ציונות", שעורר סערה בעבר ואף הוגבל לשינויים לפני שנה, ייפתח החודש שוב, והצדדים מתכוננים לחידוש הקרבות ● כשמודלי AI מסתמכים על האנציקלופדיה השיתופית - האיום הופך גדול הרבה יותר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

כלים בלתי מאוישים במצעד צבאי בבייג'ינג, ספטמבר. גרסאות חמושות של כלבים רובוטיים וכטב''מים / צילום: Reuters, Sheng Jiapeng/China News Service/VCG

סין ערכה מצעד מרהיב של זאבים רובוטיים - הנשק החדש שלה למלחמה

מהנדסים סינים שרצו לאמן כלים לא מאוישים בלחימה החליטו לשאוב השראה מהטבע ● התוצאות הכניסו את המדינה למרוץ, שבסופו נחילי רחפנים שמדמים יונים, להקות זאבים רובוטיים ומערכות דומות יציפו את שדה הקרב העתידי במדינה ● המודל שואף לשפר את כשירותו של הצבא, שלא נלחם כבר 50 שנה

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר