גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דן שילון: "קשת עובדת יום-יום בחרדה, וזה המפתח להצלחה"

אחרי שנתיים שבהן התחיל את היום ב-3 לפנות בוקר, דן שילון פורש מהגשת תוכנית הבוקר של קשת ■ בראיון ל"גלובס" הוא מסביר את סוד ההצלחה של קשת וגם נותן טיפים ליאיר לפיד

בעוד כ-4 חודשים יוכל דן שילון לסמן עוד וי קטן ברשימה גדולה של תפקידים שבהם שימש במהלך 50 שנות קריירה עיתונאית. אחרי אינספור תפקידים, שילון ישאיר מאחוריו גם את הטריטוריה של תוכנית הבוקר של זכיינית ערוץ 2 קשת, שאותה הגיש במשך שנתיים.

- מה גרם לך לקחת את התפקיד הזה מלכתחילה?

"הייתה הצעה דומה של קשת ושל קסטינה תקשורת לפני בערך 3-4 שנים. הייתי אז בתחושה שאני רוצה לנוח מהטלוויזיה וגם העניין של השכמה מוקדמת ב-3 לפנות בוקר הטריד אותי. לא שאני ישן כל יום עד שעות מאוחרות, אבל בכל זאת לקום כל יום ב-3 בבוקר זה מוקדם.

"אבל כשהציעו לי להגיש את תוכנית הבוקר עם טלי מורנו, אמרתי לעצמי שזה נשמע לי מעניין. לא הכרתי אותה לפני כן, אבל ראיתי אותה עושה כתבות בערוץ 10 והערכתי מאוד את עבודתה העיתונאית. אמרתי לעצמי שהחיבור הזה יכול להיות מעניין. השתכנעתי. בסופו של דבר זה המקצוע שלי, וכנראה שזה דגדג לי באותה נקודת זמן לשוב למסך. הדגדוג הזה הועיל לעניין, ואז החלטתי לחזור לטלוויזיה".

- איך אתה מגדיר את עצמך - יותר כאיש טלוויזיה או יותר כעיתונאי, או שאולי התפקידים סותרים אחד את השני?

"אין סתירה בין הדברים. אני רואה את עצמי כעיתונאי, נקודה. עיתונאי שעובד אמנם בטלוויזיה אבל לא רק בטלוויזיה, אני כותב גם בעיתון. אגב, ביום הראשון שפגשתי את טלי מורנו, שאלתי אותה איך היא מגדירה את המקצוע שלה, והיא אמרה: 'עיתונאית'. זה מצא חן בעיניי".

- בזמנו זכית לביקורת עקב אמירתך כי "ספק אם היית רואה את תוכניתך המצליחה - 'בשידור חי עם דן שילון'". האם היית צופה בתוכנית הבוקר שאותה אתה מגיש כבר שנתיים?

"אני אגיד משהו לגבי אותה אמירה, שתורגמה לצערי לא נכון, ואולי גם אני לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב. בזמנו התבקשתי על-ידי העורך לתאר מה אני עושה בתרבות הפנאי שלי, ומה לעשות שבזמן הפנוי שלי אני לא צופה יותר מדי בטלוויזיה. כלומר, אני צופה כמעט בכל דבר, פעם, פעמיים או שלוש, כדי לדעת מה קורה, אבל אני לא מצופי הטלוויזיה השבויים בתוכנית כזו או אחרת. בזמני הפנוי אני אוהב לקרוא ספרים, לשמוע מוזיקה, לראות הצגות בתיאטרון, ולכן אמרתי שאפילו את התוכנית שלי ספק אם הייתי רואה - זאת הייתה האמירה שלי".

- בכל זאת, האם היית רואה את תוכנית הבוקר שלך?

שילון צוחק ומשיב: "הייתי צופה בזה בוודאי אם זה היה משודר בשעות קצת יותר נוחות. הייתי צופה לפחות בחלק האקטואלי של התוכנית".

- מעבר לצדדים החדשותיים והמעקב אחר אירועי השעה וכותרות העיתונים היומיים, הפכו תוכניות הבוקר בישראל לכלי מקדם של שאר תוכניות הערוץ או הזכייניות. איך אתה מתמודד עם זה?

"אני לא יכול לדבר על תוכניות אחרות, אך תוכנית הבוקר שאני משתתף בה כוללת איזון מאוד רחב של עניינים שאנו עוסקים בהם. במידה מסוימת זה אפילו מזכיר לי את 'המעגל'. גם ב'מעגל' עסקנו באקטואליה, בנושאים חברתיים, כלכליים, בבידור, בבדרנים וכו'. אותו דבר קיים גם בתוכנית הבוקר.

"בכל מה שנוגע לקידום תוכניות של קשת, אני לא רואה בזה שום בעיה. כשם שבעמוד הראשון של העיתון יש הפניות לכתבות וספיישלים, כך גם אנחנו. אנחנו מעבירים תוכנית במסגרת הזכיינית קשת, וזה רק טבעי שנראיין אנשים ונעשה אייטמים על תוכניות של קשת, כמובן מנקודת ראותנו כעיתונאים. אף אחד לא הכתיב לנו איך לראיין שם".

- יש לדעתך מינון נכון בין האקטואליה לחדשות הרכות והבידוריות?

"אצלנו בתוכנית יש מינון אקטואליה די גבוה. התוכנית מתחילה ב-6:30, ועד 8:00 יש רק תכנים אקטואליים. כלומר שעה וחצי שאנחנו עוסקים באקטואליה על כל סוגיה, לרבות אמירות דעתניות גם של טלי וגם שלי על הנושאים. ככה שכשאנחנו מתייחסים לכותרות העיתונים אנחנו מביעים גם את הדעות שלנו עליהם - זה דבר די נדיר בתקשורת האלקטרונית. זה דבר שמאוד אהבנו לעשות אותו. ככה זה בימים רביעי וחמישי. ביום שישי יש יותר מינון של דברים רכים, בגלל האווירה של סוף השבוע".

- קיבלת ביקורת על זה שנקטת גישה ביקורתית או על עצם זה שביטאת ביקורת בתוכנית?

"כל נקיטת עמדה יכולה לשמח חלק מהאנשים ולעצבן חלק אחר. לפני שהתחלנו את התוכנית שאלתי באופן מפורש את אבי ניר (מנכ"ל קשת, ר"ב) האם הדעתנות שהבענו בפיילוט ראויה. ניר ענה לנו: 'אני מאוד מעוניין שזה יהיה', ואחרי זה שאלתי אותו עוד מספר פעמים את אותה השאלה - והוא ענה את אותה התשובה.

"אז כמובן שיש אנשים שלא אוהבים אמירה כזאת או אחרת, אבל באופן עקרוני נדמה שהתקשורת יודעת היום שאין אובייקטיביות אבל צריכה להיות הגינות. אני חושב שאנחנו נוהגים בהגינות בנושאים שאנחנו מטפלים בהם, ויחד עם זה אנחנו נוקטים עמדה. אין סתירה בין הדברים, כי אם השלמה".

עקיצות קולגיאליות

שילון מבקש להתייחס לשמועות שנפוצו בשנתיים האחרונות ביחס לחוסר כימיה בינו לבין מורנו. "יש משהו שנורא חשוב לי שייאמר, אוהבים פה ושם לדבר על הכימיה ביני ובין טלי. האווירה המקצועית בינינו יוצאת מן הכלל, מופלאה הייתי אומר, והוכח שזה עובד מבחינת הרייטינג. אנחנו הכפלנו את הרייטינג של תוכנית הבוקר במהלך התקופה הזאת".

- אז מאיפה באמת מגיעות כל השמועות?

"זה קשקוש. אנחנו אוהבים לעקוץ זה את זו אבל באופן לגמרי חברי ולגמרי קולגיאלי, והאווירה לגמרי נפלאה. באמת נפלאה".

- כתבת, ערכת, הנחת, הגשת והפקת תוכניות רבות לאורך 50 שנות קריירה. מה אתה מגדיר כשיא הקריירה שלך?

"יש שני דברים במהלך הקריירה שלי שאני הייתי קורא להם 'פיקים' או שהם בהחלט דברים שהיו אתגרים מאוד רציניים. הראשון שבהם היה לנהל את החדשות בערוץ הראשון. זה היה חלון של חופש ביטוי ודיווח שרשות השידור לא ידעה עד אותה תקופה ומאותה תקופה. וזה הודות לא רק לי אלא למי שהיה מנהל הטלוויזיה באותם ימים, ארנון צוקרמן, ומי שהיה מנכ"ל רשות השידור, יצחק לבני. זאת הייתה תקופה של עשייה. בחדשות הייתי אני ומי שהיה סגני, חיים יבין, ועשינו את העבודה שלנו כמו שאנחנו האמנו שצריך לעשות חדשות.

"הדבר השני הוא הקמת ערוץ 2 המסחרי כשהייתי בתפקיד מנכ"ל רשת - זה היה אתגר לא פשוט. כמובן שאפשר לדבר גם על 'המעגל', אבל הוא היה פועל יוצא של העשיות האחרות שעשיתי. כלומר, מכיוון שהתנסיתי במגוון רחב של דברים כגון ניהול, עריכה, הגשת חדשות בערוץ הראשון, הגשת 'ערב חדש' ועוד, אז לאט-לאט הצטרפו לי הדברים שאפשרו לי לבסוף להרכיב תוכנית שהיא 'המעגל', שהיא בהחלט דבר שאני יכול לציין כאחד השיאים הגדולים בקריירה. מבחינת הקהל זה בוודאי שיא, כי זה הגיע לצפייה שלא הייתה כדוגמתה. הגענו לשיאי של 42% צפייה בשתיים-שלוש תוכניות".

- איפה ממוקמת תוכנית הבוקר על הסקאלה הזאת?

"תוכנית הבוקר היא אחת התוכניות היותר מהנות ומקצועיות שעשיתי אי-פעם".

- האם יש מקום לתכנית אירוח כמו "המעגל" על המסך של היום?

"אני לא יודע אם בסגנון של 'המעגל' בדיוק, אבל יש היום צורך בתוכנית שמערבת בין החדשותי לתרבותי-בידורי. אני חושב שבהחלט יש לזה מקום, בעיקר בתקופה הזאת שהיא מאוד סוערת מבחינה חדשותית. אני לא יודע באיזה משבצת שידור, ואני בטח לא מנסה להציע למישהו לעשות את זה, אבל יש לזה בהחלט מקום".

"גאון תקשורת"

שילון הקים את רשת עוד בטרם הוקם הערוץ השני, כחברת הפקה שהייתה בבעלות "ידיעות אחרונות". כשהמכרז על הערוץ השני התקרב, רשת הייתה בבעלות של 5 שותפים. בסך-הכול ניהל שילון את רשת במשך 14 שנה, כשבחלקן הוא גם הגיש תוכניות בזכיינית.

- יש לך מחשבות לגבי הסיבות שהובילו לכך שרשת, שנתוני הפתיחה שלה היו מעולים, נמצאת כיום במצב פחות טוב מקשת?

"אני יכול לומר שרשת בזמנו הובילה את התעשייה. אלכס גלעדי, שהקים את קשת, עשה עבודה יוצאת מן הכלל. מולו בעצם התמודדנו בשלב הראשון, ואחר-כך הגיע אבי ניר, שהוא - אין מילה אחרת לומר - גאון תקשורת. על כל פנים, בתקופה שאני ניהלתי, רשת הייתה חברה מובילה".

- אז מהן הסיבות למהפך?

"אני לא כל-כך יודע מה קורה ברשת. בשנה וחצי האחרונות ראיתי מה קורה בקשת, והם לא נחים לשנייה על זרי דפנה. הם לא לוקחים שם שום דבר כמובן מאליו ולא משאירים דבר ליד המקרה. כל דבר שניגשים לעשות בקשת, הם עושים אותו מעולה.

"אני מסתכל על רשת, וגם שם אני רואה דברים מעולים. למה רשת לא נותנת פייט לקשת? אין לי תשובה כרגע. אני בהחלט מרגיש שקשת עובדת יום-יום בחרדה, וטוב שכך, זה המפתח להצלחה. אני לא יודע מה קורה ברשת או בערוץ 10, אבל הייתי אומר שהתוצאות מדברות בעד עצמן".

"לסגור את רשות השידור"

"רשות השידור נמצאת במצב אנוש כבר שנים רבות, והיא הגיעה היום ממש לתחתית הסיר", אומר שילון ומוסיף: "אני לא מאמין שאפשר להציל אותה במתכונתה הקיימת, אך מצד שני אסור שלא יהיה בארץ שידור ציבורי".

לדבריו, "את רשות השידור במתכונתה הנוכחית צריך לסגור - ובאותו היום לפתוח ערוץ שידור ציבורי, לא ממלכתי ולא ממשלתי אלא ציבורי. לא רשות שראש הממשלה ימנה שם את המנכ"ל והמנהלים שם, אלא ערוץ שידור ציבורי שנתון לפיקוח ציבורי אבל לא פוליטי.

"יש שם קומץ אנשים מעולים, אבל הם מיואשים ומסתובבים עם האף באדמה. צריך לקחת את הקומץ הטוב ולהוסיף עליו אנשים טובים ולהפוך את הרשות לתחנת שידור 'רזה' ומנוהלת בצורה נכונה. אבל זה מן הסתם לא יקרה, ומה שהיה הוא שיהיה. אני לא רואה איך הם יוצאים מזה".

שילון מוסיף כי "הפוליטיזציה שם היא לא רק מלמעלה אלא גם מלמטה. עובדים ברשות פנו ופונים לכל מיני חברי כנסת, שרים וראשי ממשלה ומבקשים מהם לעזור להם. הפוליטיזציה היא דו-כיוונית. המסורת במקום הזה היא שעובדים היו פונים לפוליטיקאים כדי שיעזרו להם לקבל מינויים ותפקידים - וזה דבר פסול מעיקרו. המסורת הזאת הייתה קיימת לאורך כל שנות רשות השידור, ועכשיו זה הגיע לשיאו".

יאיר לפיד צריך להחליט

- יש הטוענים כי יאיר לפיד משתמש בפרסונה הטלוויזיונית שלו לקידום פוליטיקה ואג'נדה ואולי אפילו ככרטיס כניסה לפוליטיקה.

"אני חושב שאם יאיר לפיד אכן מתכוון לגשת לפוליטיקה, וכנראה שהוא החליט כך, אז הוא חייב לעשות את זה עכשיו, וכל יום שעובר הוא לא ראוי. אם יש לו מה לומר בתחום הפוליטי, לא ייתכן שהוא יישב על כיסא המגיש של 'אולפן שישי'.

"בסופו של דבר לפיד הוא עיתונאי, והוא עושה את העבודה שלו באופן ראוי ובהחלט מכובד, אבל לעשות את זה ויחד עם זאת לפזול לקריירה פוליטית, אני חושב שיש עם זה בעיה ושהוא כבר היה צריך להודיע לאן מועדות פניו.

"אם הוא מתכוון ללכת לפוליטיקה - אז עכשיו זה הזמן, ואם הוא לא מתכוון - אז כדאי להודיע את זה עכשיו ולסגור את הפרשה הזאת. אחרת זה משאיר מקום להרבה פרשנויות".

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסכים ירוקים בוול סטריט: נאסד"ק עולה באחוז וחצי

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה