גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: כל הדרכים להשיג ירקות ופירות אורגניים

מחירי הירקות והפירות האורגניים ירדו, והזמינות שלהם גדלה ■ מי שלא מוצא את מבוקשו ברשתות או בחנויות הטבע, יכול להזמין ישירות מהמגדלים ואפילו לשכור אדמה ולטפח ערוגות

לאחר שבמשך שנים היו מחיריהם של הירקות האורגניים גבוהים מכדי להפוך לדיירי קבע בסל הקניות המשפחתי, ירדו המחירים בעשרות אחוזים. נכון להיום נמכר ק"ג אבוקדו אורגני ב-11 שקל, לעומת 10 שקל לק"ג רגיל, וגזר אורגני נמכר ב-6 שקל לק"ג, לעומת 5 שקל לק"ג גזר רגיל.

במקרים אחרים הפערים עדיין גדולים: בננה מתוצרת רגילה נמכרת בכ-7 שקל לק"ג, ואילו בננה אורגנית מתחילה ב-13.50 שקל. ק"ג עגבניות רגילות נמכר בכ-4 שקל, לעומת מינימום 8 שקל לעגבנייה אורגנית.

לדברי ארבל שירן, מנהל רשת ניצת הדובדבן, מספר השחקנים בענף גדל, בהתאם לגידול בצריכה: "מנגד, האיכות לא נפגמה, משום שישראל, כיצואנית מובילה בתחום הירקות האורגניים (כ-1.3 מיליארד ב-2011), כפופה לתקנים מחמירים, כך שהצרכן הישראלי נהנה מתוצרת מובחרת ולא מהשאריות".

שוק הירקות והפירות האורגני נאמד ב-900-1,000 טון בחודש, המתורגמים ל-7.5 מיליון שקל במונחי צרכן, כך לפי גיא פרוביזור, מנכ"ל עדן טבע מרקט. לדבריו, המספרים גבוהים פי 2.5 ביחס לנתונים של לפני 3 שנים.

עוד בשורה טובה היא שהפעם הצרכן הישראלי לא משלם יותר ביחס לעמיתו האירופי, נהפוך הוא: "המחירים של הירקות האורגנים זולים ב-30%-40% בישראל", קובע פרוביזור, ובתוך כך מדגיש כי שוק צרכני המזון האורגני גדל ב-15% כל שנה, "הנגישות מגדילה את הצריכה, לצד רמת מודעות גדלה ורמת מחירים שהוא מגדיר כ"סבירה".

איך שומרים על רמת המחירים הסבירה? "הביקוש כיום מאפשר לנהל שוק עם תחזיות לשנה הבאה ולהתחייבויות מול הספקים", מסביר פרוביזור. "המגדל יכול להגדיל את כמות הירקות בשדה ולדעת שימכור את כל הסחורה. בשונה מבעבר, היום השוק מאורגן, זמין ואיכותי".

פרוביזור מתייחס לצמצום המחירים של התוצרת האורגנית ביחס לתוצרת הקונבנציונלית. "את המחיר של הירקות האורגניים אני משווה למחירון העליון של השוק הסיטונאי (כלומר לסחורה הטובה ביותר מבין שלוש הסקאלות - נמוכה, בינונית וטובה). בעבר הירקות האורגניים היו יקרים עד פי שניים".

שורה של דרכים עומדות בפני הצרכן המבקש לצרוך ירקות ופירות אורגניים: קנייה ברשתות ובחנויות הטבע, הזמנה הביתה דרך המגדלים הישר מהשדה (האורגני) ואפילו טיפוח גינה אורגנית באופן עצמאי במשתלות הפרטיות וברשויות המקומיות.

ירקות אורגניים באינטרנט לא הרבה יותר יקרים מירקות רגילים

1. לגדל לבד בשטח ציבורי

טרנד נפוץ בארה"ב ובאירופה שעשה עלייה לישראל מיועד בעיקר למי שאין בביתו גינה שבה יוכל לגדל ירקות עצמאית. מדובר על החכרת שטחים בהם מגדלים עצמאית תוצרת בדרך אורגנית וללא ריסוס (בהתאם לקריטריונים ובדרך-כלל תחת פיקוח). לצד הפיצוי למי שלא מחזיק גינה בשטח ביתו, מדובר בדרך נפלאה לחוות את תוצרת האדמה לאורך שלביה. את השטחים ניתן לשכור במשתלות פרטיות ובמסגרות של "גינה לתושב" ברשויות ובערים, במחיר המתחיל ב-100 שקל לחודש.

במסגרות עירונית מפעילות חלק מהרשויות פרויקטים להשכרת שטחים חקלאיים לעיבוד ולגידול תוצרת באופן עצמאי:

"גינה לתושב"

* תל-אביב, החווה החקלאית: 90 חלקות עומדות להשכרת התושבים - 180 שקל לחודש לשטח של 40 מ"ר, ו-100 שקל לשטח של 17 מ"ר.

* תל-אביב, מתחם גני יהושע, "ראש ציפור": שטח של 40 מ"ר בעבור 240 שקל. המחיר לא כולל השקיה ושתילים וכולל ליווי והדרכה.

* ראשון-לציון: מאות חלקות מחזיקים תושבי העיר במרכז ראשון ומעבדים ערוגה אורגנית. 130 שקל ל-30 מ"ר.

* מודיעין, חווה ואדם: השכרת שטח של 30 מ"ר, כולל השקיה, קומפוסט, זריעה והדרכה ב-100 שקל לחודש.

משתלת הכפר הירוק

כ-5 דונם עומדים לטובת החכרת שטחים פרטיים בני 100 מטר כל אחד. הלקוח בוחר את הערוגות, ולפיהן נבחרת מערכת השקיה. טיפוח החלקה נעשה על-ידי הלקוח בסופי שבוע או בשעות הפנויות, עד לשיא של קטיף התוצרת.

מחיר: 2,300 שקל לשנה (כ-190 שקל לחודש).

אוריגני

במושב גני עם ובכפר מעש, ניתן להשכיר שטחים של 50 מ"ר ולגדל תוצרת בהתאם לעונתיות ולדרישה. השירות כולל השקיה, קומפוסט וחומרי הזנה לצמחים, הדרכה ושתילים.

מחיר: 220 שקל לחודש.

חממית, בית יצחק

שטחים להתנסות מעשית לנרשמים לקורסים במשתלה: לדוגמה קורס "ביופאלחה" , לחקלאות אקולוגית המשלבת שיטות מסורתיות עם חקלאות מודרנית (1050 שקל ל-7 מפגשים). במקום ניתן להתנסות גם בגידול בתוך חממות בהן יש גם גישה לנכים.

2. לקנות בחנויות

מאות רשתות וחנויות עצמאיות פזורות ברחבי הארץ ומנגישות את התוצרת האורגנית לצרכן. המחירים משתנים ונתונים גם לתנאי התחרות באזור. חלק מהרשתות מעניקות הנחות בימים קבועים. אורגניק מרקט עורכת מדי יום שלישי יום "שוק" של הנחות על ירקות ופירות, בטבע ספורט קסטל יש מבצעי הוזלה בימים ד'-ו'. בניצת הדובדבן ובעדן טבע מרקט המבצעים הם ספונטניים ומשתנים בין הסניפים ולפי הדילים עם הספקים וטריות המוצרים. ההנחות עשויות להגיע ל-80% מהמחיר המקורי, מה שעשוי להוזיל את מחיר הירק האורגני לעומת הירק הרגיל.

למרות הדעה הרווחת כי צרכן של מוצרים אורגנייים קונה בעיקר בחנויות ייעודיות, גם רשתות השיווק הבינו כי הטרנד הבריאותי הפך מנישה לענף הצובר קהל צרכנים גדל. במגה מציינים כי מכר הירקות האורגנים מהווה פחות מחצי אחוז ממכר הירקות בחנויות הלא מתמחות, והדרישה עדיין מועטה. בחלק מסניפי מגה מצויים תתי-סניפים של האחות עדן טבע מרקט, שמאפשרת את הרחבת סל המוצרים האורגני. ב-13 מסניפי שופרסל פועלים מתחמי GREEN המציעים סחורה אורגנית הודות לרכישת רשת אורגניק מרקט בידי שופרסל. גם בטיב טעם מדגישים כי תוצרת אורגנית נמכרת בסניפים מסוימים "בהתאם לדרישה".

מכירה באינטרנט? רק בניצת הדובדבן

נוכחות הרשתות באינטרנט דלה: ניצת הדובדבן המתעתדת לפתוח את הסניף ה-15 בימים אלה, היא היחידה המבצעת מכירה מקוונת (באתר nizat.com). המחירים זולים במעט ביחס לממוצע בסניפים (משלוח: 15 שקל בקנייה ב-100-300 שקל, חינם בקנייה ב-300 שקל ויותר).

בקרוב תשיק עדן טבע מרקט אתר מכירתי בו יוצעו מוצרי הרשת במחירים הזהים לסניפים. בשלב זה אורגניק מרקט הורידה את האתר המכירתי מהאוויר ומבצעת הזמנות טלפוניות. בעתיד יתאפשר להזמין דרך אתר שופרסל. בטבע ספורט קסטל ניתן להזמין ויטמינים ותוספי מזון בלבד.

3. להזמין מהשדה

הזמנת מוצרים טריים מהשדה עד הבית אפשרית באתרים לא מעטים. התוצרת משתנה בהתאם לחסדי הטבע, והאתרים מתעדכנים לעיתים קרובות. מכיוון שהירקות מגיעים הישר מהשדה ואינם ארוזים או נושאים חותמת אורגנית, שווה לבדוק אם יש תו פיקוח.

היות ומדובר על תוצרת טרייה שמחיריה משתנים חדשות לבקרים, כדאי לערוך השוואה קלה לפני שמזמינים. נכון לאתמול (ג'), לדוגמה, חלק גדול מהמוצרים היו הכי זולים באתר גן השדה: בננה - 13.50 שקל לק"ג, פלפל אדום - 12.50 שקל לק"ג, גזר - 6 שקלים לק"ג. בחלק מהמוצרים אתר organicex הציע את המחירים הנוחים ביותר: 5.90 שקלים לק"ג תפוז ו-10.90 לק"ג אבוקדו. המשלוח באתר זה הוא חינם בקנייה מ-250 שקל, מה שמעניק לו יתרון נוסף.

ארגז פעם בשבוע

שירות נפוץ הוא הזמנה קבועה של סל המאגד לקט ירקות. לדוגמה: ב"גן השדה" ניתן להזמין סל ב-100 שקל ובו ירקות בסיס, ירקות לבישול ועשבי תיבול. גם באתר thegreen.co.il ניתן להזמין סלים אורגניים מ-100 עד 200 שקל (בהתאם לגודל).

בחלק מהמקרים ניתן לגוון את תוצרת האדמה עם ביצים אורגניות או מוצרים משלימים אחרים כלחמים או ממרחים. הרעיון הוא שהמשלוח (שאינו כלול במחיר הארגז) מגיע אחת לשבוע ביום מסוים. מכיוון שמדובר על תוצרת טרייה תמהיל הסל עשוי להשתנות, מעבר לירקות הבסיס הקבועים.

שירות כזה מציעים גם חקלאים פרטיים המפיצים את מרכולתם באזורי חלוקה מסוימים ובמועדים קבועים (ימי שלישי הם ימי החלוקה הפופולריים). לצד העובדה כי ניתן לפרגן לחקלאי ולחסוך את דמי התיווך לחנות, מדובר בתוצרת המגיעה הישר מהשדה, רומנטי וטעים ככל שזה יישמע. איפה אפשר להזמין?

אורגניק-אקס

כאן נמכרים ירקות ופירות, מוצרי עוף קפוא, דגים, מוצרי חלב, קטניות, תבלינים, טופו. המוצרים נארזים באריזות מתכלות. המוצרים ומחיריהם מוצגים ברשימה בטבלה מרוכזת מה שמקל על הבחירה הנדרשת אולם ויזואלית פחות נעים לעין.

* משלוחים: תל-אביב, אזור חוף הכרמל ונתניה. 25 שקל לקנייה עד 250 שקל, חינם בקנייה מעבר לכך.

* כתובת: Organicex.co.il

אורגניק נטעים

התוצרת האורגנית של מושב נטעים וקיבוץ שדה אליהו כוללת פירות וירקות, לחמים, דגנים, מוצרי חלב, דגנים, ויטמינים מוצרי ניקוי ועוד.

האתר ידידותי, כולל הצגת המוצרים בצורה ברורה לרבות תמונה, מחיר וערכים תזונתיים של כל ירק או פרי.

* משלוחים: ברחבי גוש דן והשפלה: 25 שקל בקנייה ב-120-150 שקל, 20 שקל בקנייה עד 500 שקל, וחינם בקנייה מ-500 שקל.

* כתובת: Organic-netaim.co.il

משק ברזילי

תוצרת אורגנית של משק ברזילי ובה ירקות ופירות, ממרחים, לחמים ועוגות. ההזמנה נעשית באמצעות מילוי טופס ובו מסמנים את כמות המוצרים (מ-0.5 ק"ג עד 2.5 ק"ג). המחיר מצוין בטופס.

* משלוחים: 20 שקל בשרון, 30 שקל באזור תל-אביב ופתח-תקווה.

* כתובת: Meshekbarzilay.co.il

גן השדה

היצע מכובד של פירות וירקות ומוצרים אורגנים משלימים מהתוצרת של כפר רות. התוצרת מוצגת בטבלה מסודרת הכוללת הערות יומיות. ההזמנה מתבצעת בקלות כשאת הזמנת הירקות אפשר לבצע לפי מספר יחידות או לפי משקל בקילוגרם.

* משלוחים: באזור מודיעין: 8 שקל, באזור ירושלים, תל-אביב, יהוד: 20 שקל.

* כתובת: Gan-hasade.com.

עוד כתבות

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים