גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

Burberry - מותג האופנה המוביל במרחב הדיגיטלי

עפ"י מחקר של L2, אתר הבית של Burberry משלב תוכן משובח לצד יכולות מסחר מקוון לצרכנים מסביב לעולם ■ מספר החברים בעמוד הפייסבוק של החברה צמח ב-450% תוך שנה

בשנה האחרונה תעשיית האופנה הבינלאומית החלה לאמץ שירותים טכנולוגיים חדשים כמו פורסקוור, שירות הבלוגים Tumblr ואף את אפליקציית שיתוף התמונות הפופולרית Instagram, לצד פייסבוק וטוויטר. אך מחקר חדש של חברת L2, שבנתה מדד דיגיטלי שבוחן את יכולותיהם של מותגי האופנה המובילים, מראה כי מרבית מותגי האופנה הבינלאומיים עדיין מתייחסים לתחום הדיגיטלי כזירת ניסוי בלבד ולא כחלק מאסטרטגיה רב-ערוצית.

כך עולה כי על אף של-94% מהמותגים במדד יש נוכחות בפייסבוק, 25% מהם אפילו לא מציעים יכולות של רכישה מקוונת של בגדים ואקססוריז באתרי הבית שלהם. יתרה מזאת, 30% ממותגי האופנה אפילו לא כוללים שדה חיפוש בסיסי באתר האינטרנט.

על אף שהתמונה הכוללת מאכזבת, נראה כי יש מותגים שמצליחים לבלוט משמעותית מעל לאחרים. מנכ"ל L2, סקוט גאלווי, מציין כי ב-3 השנים האחרונות שבהן נערך המדד הדיגיטלי של מותגי האופנה המובילים, נראים שינויים רבים.

כך, למשל, טיפס המותג Burberry ממקום טוב באמצע המדד ב-2009 לראש הטבלה השנה, לצד הפתעה של המותג החדש במדד, Kate Spade, שהתברג במקום השני. זאת, בעוד מותגים ותיקים כמו פראדה והרמס התרסקו בשנים האחרונות.

גאלווי מציין כי מותגים אלה הם קורבנות של ההצלחה של עצמם, כשהאמינו שהסטטוס היוקרתי שלהם מהווה חלופה ראויה לחדשנות ולהשקעה אונליין. "ההיבריס הזה ירדוף אותם ואת בעלי המניות שלהם", כותב גאלווי.

פראדה צנח ב-33% לעומת שנה שעברה, בעוד הרמס צנח ב-35%. מנגד, מי שטיפס הכי גבוה בשנה החולפת היו מותגי האופנה דונה קארן ואלכסנדר מקוויין (עלייה של 43% כל אחד).

המדד בחן את היכולות הדיגיטליות של 49 מותגי אופנה בינלאומיים ודירג אותם לפי ה-IQ הדיגיטלי שלהם, כשהוא מסתמך על 4 פרמטרים: האפקטיביות של אתר הבית של העיתון מבחינת חדשנות ואינטראקציה עם הגולשים (30%); מאמצי השיווק והקידום הדיגיטליים דרך כלים כמו מנועי חיפוש ומיילים (30%); נוכחות והשפעה ברשתות החברתיות (20%); ופעילות בתחום הסלולר (20%). הציונים הסופיים חולקו לפי רמות שונות של IQ דיגיטלי, כשהגבוהים ביותר זכו להימנות על קבוצת "הגאונים" עם ציון 140 ומעלה.

על-פי נתוני המדד, רק 4% מהמותגים השיגו ציון של 140 ומעלה ונמנים על קבוצת המותגים ה"גאונים", ו-29% נמצאים בקבוצת ה"מוכשרים". הקבוצה הגדולה ביותר היא קבוצת ה"ממוצעים", ששיעורה זינק מ-20% מהמותגים בשנה שעברה ל-36% השנה.

Burberry - חוויה יוצאת דופן באתר

את המקום הראשון תופס, כאמור, המותג Burberry עם ציון של 144 במדד הדיגיטל IQ, בזכות חוויה יוצאת דופן באמצעות אתר הבית של החברה, שמשלב באופן מושלם תוכן משובח לצד יכולות מסחר מקוון לצרכנים מסביב לעולם.

גם עמוד הפייסבוק של המותג נהנה מפעילות ערה עם יותר מ-9 מיליון חברים (גידול של למעלה מ-450% לעומת 2010), בין היתר בזכות קמפיין השקה מוצלח שהעלתה באחרונה החברה דרך פייסבוק לבושם Body. החברה אפשרה לחברי העמוד לקבל בחינם דוגמאות של הבושם החדש עוד לפני שהוא יוצא לחנויות באמצעות משלוח (למדינות מסוימות).

כמו כן, החברה הבריטית מפעילה חשבון פעיל במיוחד בטוויטר עם יותר מ-590 אלף עוקבים (גידול של כ-170% לעומת 2010) ו-105 אלף עוקבים בשירות שיתוף התמונות באייפון, Instagram.

צמוד ל-Burberry נמצא המותג Kate Spade, שהרשים עם ציון גבוה במיוחד של 143 נקודות, וזאת בהיותו מותג חדש לגמרי במדד הדיגיטל IQ של חברת L2. חברת Kate Spade, בת ה-15 שנה, הגיע למקום השני במדד בזכות פעילות חברתית נרחבת, שכוללת לא רק חשבונות בפייסבוק, בטוויטר וביו-טיוב אלא גם בלוג מושקע במיוחד ברשת הבלוגים המתקדמת tumblr.

זאת, לצד אתר קניות מהוקצע, ששם במרכז את חוויית המשתמש ומאפשר לו לשתף את חבריו בפריטים שהוא מעוניין לרכוש, כמו גם השקעה בכל הקשור לשירות לקוחות. חלק מהתובנה של לשים את הלקוחות במרכז מביאה לכך שלקוחות שעוזבים את החנות המקוונת לפני השלמת העסקה, מקבלים מיד מייל שמציע להם לשוב לחנות ולהשלים את הרכישה בתמורה למשלוח חינם.

את המקום השלישי חולקים גוצ'י (שפעיל גם הוא ב-tumblr ומציע חוויית קניות מרעננת), לצד מותג התיקים והאקססוריז הניו-יורקי Coach, עם ציון 141. גם במקום החמישי נמצאים שני מותגים - דולצ'ה וגבאנה לצד המעצבת Tory Burch (שזכתה לשבחים על החנות המקוונת בפייסבוק) - עם ציון 136.

את העשירייה סוגרים ראלף לורן, הוגו בוס, לואי ויטון ומייקל קורס. בתחתית הרשימה נמצאים ג'יבנשי (ציון 46 ומקום 48) לצד מנולו בלניק (ציון 44 ומקום 49 ואחרון).

מסחר מקוון גם למותגי יוקרה

מחקר שערכה באחרונה חברת Altagamma האיטלקית מצא כי המסחר המקוון של פריטי יוקרה צפוי לרשום גידול שנתי של 20% עד 2015, אך נראה כי מותגי האופנה במדד לא ממש מספקים את הסחורה, כש-20% מהם עדיין לא מאפשרים לרכוש בגדים אונליין.

העובדה שמותגים שכן כוללים חנויות מקוונות זוכים לכ-20% יותר טראפיק לאתריהם צריכה לעמוד בעוכריהם של אלה שאינם משלבים מסחר מקוון. בפלטפורמת הסלולר, רק 18% מהמותגים מפעילים מסחר מקוון דרך הסמארטפונים, אף שמדובר בעלייה לעומת 5% בלבד ב-2010.

בתחום החברתי דווקא רואים תמונה חיובית יותר, אם כי באופן יחסי. מספר המותגים בעלי פעילות בפייסבוק גדל ב-3 השנים האחרונות ב-19%, בטוויטר בכ-400%, וביו-טיוב ב-200%. בשאר השירותים החברתיים הנוכחות הייתה דלה בשנים הקודמות, והיום עומדת הנוכחות בפורסקוור על 18%, ב-Instagram על 24%, וב-Tumblr על 18%.

עוד עולה מהמחקר כי על אף שמחקרים קודמים הראו כי מידע שחברים משתפים ברשתות חברתיות משפיע על כוונת הקנייה של לקוחות, בקושי מחצית מהמותגים משלבים אלמנטים שיתופיים באתרי האופנה שלהם.

כך, למשל, רק 53% שילבו כפתור לשיתוף בפייסבוק, ו-57% שילבו כפתור לשיתוף בטוויטר. עורכי המחקר מסבירים כי מותגים ששילבו כפתורים וכלים אחרים חברתיים שונים זכו לצמיחה שנתית כפולה בטראפיק, לעומת מותגים שלא השכילו לעשות זאת.

בתי האופנה המובילים בדיגיטל / צלם: אתרי החברה, רויטרס

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

חילוקי דעות בוול סטריט: מדוע "השור" הגדול אד ירדני חותך את תחזית ה-S&P 500?

זינוק האג"ח ל-5% מוביל את בכירי האסטרטגים לחשב מסלול מחדש לאחר חודשים של אופטימיות שיא ● אד ירדני ווולס פארגו חותכים את היעד ל-S&P 500 ● טום לי מ-Fundstrat שומר על אופטימיות: "התיקון ייגמר ברגע שהפד יסיר את חוסר הוודאות" ● גולדמן זאקס חושפים כי השקעות ה-AI מניעות כמחצית מצמיחת הרווחים של כלל המדד

חנות נעלי רוקפורט / צילום: תמר מצפי

אוריג'ינלס תשלם מעל 3 מיליון שקל בעקבות פגיעה ביבוא האישי של רוקפורט

לפי רשות התחרות, היבואנית הרשמית בישראל סייעה לחסימת גישת ישראלים לקנייה באתר האמריקאי של רוקפורט, תוך כדי הפנייתם לאתר המקומי שהיה יקר יותר ● המקרה מצטרף לשורת צעדי אכיפה נגד פגיעה ביבוא המקביל והאישי

עו''ד גיא נאמן ועו''ד לילך קינן, מייסדי משרד ה-AI החדש / צילום: אמיר חרודי

שישה שותפים עוזבים את הרצוג ומקימים משרד עורכי דין מבוסס AI

עו"ד גיא נאמן, לשעבר ראש מחלקת צווארון לבן ופתרונות מיוחדים במשרד הרצוג, ועו"ד לילך קינן מקימים עם ארבעה שותפים נוספים משרד חדש במודל AI-Native • כ־80% מעורכי הדין במשרד יהיו שותפים ועורכי דין בכירים, והטכנולוגיה תשמש למחקר, אנליזה ועיבוד מידע, כאשר לדבריהם היא אינה "תוספת לפעילות הקיימת, אלא חלק מהתשתית שעליה בנוי המודל המקצועי והעסקי"

סניף קרפור / צילום: טלי בוגדנובסקי

לקראת מאבק שליטה? המטרה של הנפקת קרפור והדמיון למקרה אל על

מכירה של רבע ממניות קרפור על ידי אלקטרה צריכה, במסגרת הנפקה מתוכננת, צפויה להוביל לשינוי במבנה השליטה ברשת, ואולי אף לכניסת גורם דומיננטי מתחום הקמעונאות ● פעיל בשוק: "קרפור הוגבלה ביכולת הצמיחה שלה עד כה בשל מורכבות בין בעלי המניות"

שלמה בר, שמוביל את אס.טי.ג'י / צילום: איל יצהר

ייפגשו עם 100 מיליון שקל: השותפים השקטים לאקזיט של אלטשולר ושחם

לצמד המייסדים שימכרו את השליטה בפעילות הגמל והפנסיה של בית ההשקעות, יצטרפו גם בני משפחת בר, ילדיו של בעל השליטה בחברה הביטחונית אס.טי.ג'י ● הללו ימשיכו להחזיק בכ־10% מהפעילות הפרטית של אלטשולר שחם, ששווה מאות מיליוני שקלים

ברלין / צילום: Shutterstock

בברלין קוראים לציבור לענוד מגן דוד - וזו הסיבה

כותרות העיתונים בעולם: נורבגיה רוצה להטיל עונש מאסר על מי שירכוש מוצרים מאיו"ש, כ-125 אלף תימנים נאלצו לברוח משטחים שנכבשו על ידי החות'ים, ובברלין מנסים לעודד את תושבי העיר לענוד מגן דוד כתמיכה בקהילה היהודית ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

יאיר מגיד / צילום:  צילום פרטי

גילה את שוק ההון בגיל 26: "אם הייתי משקיע רק במדדים הייתי משתעמם"

יאיר מגיד גדל במשפחה מרובת ילדים, והחל לעבוד מגיל 13. כמעט עשור אחר כך גילה שהכסף שחסך בעבודה יכול לייצר לו עוד כסף ● לצד עסק שפתח בתחום החינוך, הוא משקיע במדדים ומניות בעיקר דרך אפליקציה, שמאפשרת לו "להרגיש שהוא שולט בהכול"

הצוללת האמריקאית הבלתי מאוישת שנפלה לידי איראן / צילום: ערוץ היוטיוב של Anduril industries

איראן השתלטה על טכנולוגיה ביטחונית אמריקאית. עכשיו היא תעתיק אותה

צוללת אמריקאית בלתי מאוישת נפלה בשלמותה לידי איראן, שכעת תוכל לבצע בה הנדסה הפוכה ולנסות להעתיק את הטכנולוגיה ● במקביל, חברת רחפנים ישראלית מסמנת את מזרח אירופה כשוק יעד, ואיחוד האמירויות מספקת לאנגולה מסוקים בלתי מאוישים בעסקה של מיליארד אירו ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

התקן החדש שיקבע מהו שטח דירה / אילוסטרציה: Shutterstock

מה השטח האמיתי של דירה? התקן החדש שיעשה סדר

מועצת שמאי המקרקעין אישרה את תקן 9.1 שנועד ליצור שיטה אחידה למדידת שטח דירה ולצמצם הבדלים בין מדידות של אותו נכס ● התקן מבהיר כיצד יחושבו בין היתר קירות משותפים, עליות גג ומחסנים, ומחליף את תקן 9.0 שהיה בתוקף מאז 2006

נועם בוסידן ודגן רונן מנכ״לים משותפים בהייטקזון / צילום: ענבל שני

השת"פ החדש של הייטקזון וכאל

מועדון הצרכנות הייטקזון משתף פעולה עם כאל ומשיק ארנק מט”ח דיגיטלי, שיאפשר לחבריו לרכוש ולנהל מטבעות זרים ולשלם באמצעותם בחו”ל ללא עמלת המרה בעת הרכישה ● המהלך מסמן צעד נוסף של המועדון בהרחבת פעילותו לתחום השירותים הפיננסיים ● אירועים ומינויים

מרוקו - מרקש / צילום: דובי זכאי

הישראליות חוזרות למרקש: מה קורה למחירי הטיסות?

בחודש שעבר, אחרי כמעט שלוש שנים במהלכן לא היו טיסות ישירות בקו ת"א-מרקש, חזרה לראשונה ארקיע לקו ● עד אמצע נובמבר יחלו לפעול בקו גם ישראייר וארקיע, ולאחר מכן גם סאן דור תיכנס ● יש לציין כי למרות חזרת הטיסות הישירות, הזמינות עדיין מוגבלת בחלק מהימים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט: הפד מחק את העליות, הדאו ג'ונס צלל

המסחר, שנפתח באופטימיות, התהפך לחלוטין בעקבות המסר הניצי של הפד ● גהדאו ג'ונס נפל לשפל של 3 חודשים, הנאסד"ק מחק את הירידות ● התשואה ל-10 שנים ננעלה מעל ל-5% (שיא של 19 שנים) ● במקביל, מדד הפחד זינק ביותר מ-5% ● היום הגרוע ביותר לסקטור הבנקים מאז חודש פברואר בעקבות החשש מהמשך הידוק מוניטרי ● הדולר האמריקאי מזנק לשיא של חודש וחצי ● מניות אינטל זינקה בעקבות דיווח על מגעים ראשוניים לייצור שבבי זיכרון בארה"ב • מחירי הנפט ננעלו בירידה

נעמה אלשיך / צילום: שי בראל

המנכ”לית החדשה של יאנגו דלי: "בקרוב נכריז על שיתופי פעולה ומהלכים חדשים"

נעמה אלשיך, שכיהנה בתפקידה האחרון כמשנה למנכ"ל שופרסל אמיגה (הזרוע המוסדית של שופרסל) תיכנס לתפקיד המנכ"לית של יאנגו דלי ותנסה להרחיב את פעילות החברה בשוק משלוחי הסופר המהירים ● המינוי מגיע בתקופה שבה שוק משלוחי המזון והסופר באונליין בישראל עובר שינוי משמעותי ● אלשיך: "המטרה היא להחזיר את יאנגו דלי למעמד של שחקן מרכזי בשוק"

אפקט העושר לא הביא לרכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

ירידה של 10% בקצב האכלוס: הערים שמובילות בהיצע הדירות שבבנייה

תל אביב עקפה את ירושלים והובילה את התחלות הבנייה בישראל עם 7,611 דירות בשנה האחרונה, ואחריה ירושלים וחיפה ● למרות היקף גבוה של היתרי בנייה והתחלות בנייה, גמר הבנייה ירד ב-9.7% ברבעון השני ● השלמת הפרויקטים ומסירת הדירות מתעכבות מסיבות של מחסור בכוח אדם וטכנולוגיות בנייה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה ירוקה בתל אביב בעקבות נתוני האינפלציה; דוראל וטאואר קפצו

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.3% ● מדדי הקלינטק והטכנולוגיה הובילו את העליות ● סנטימנט חיובי גם באירופה, מניות השבבים בוול סטריט התאוששו ● השקל התחזק מול הדולר ● הפד צפוי להעלות את הריבית הערב, טראמפ לא יאהב את זה ● תשואת האג"ח בארה"ב בשיא של 19 שנה - מה וורן באפט חושב על זה ● וגם: ג'נסן הואנג מסמן את התחום הבא שיזנק עם מהפכת ה-AI

צילומים: Shutterstock

גם מאנדיי ו-WIX בפנים: אלה המרוויחות הגדולות מבלימת ה-AI

קריאות בכירי התחום להאט ולפקח על ההתפתחויות ב–AI, הפילו בתחילת שבוע המסחר בוול סטריט את מניות השבבים, אך הקפיצו את מניות התוכנה והסייבר ● האנליסטים חלוקים לגבי רצינות הדאגה של בכירי הענף, אבל מסכימים לגבי ההזדמנויות שנפתחו, וגם מי יסבלו מכך

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

יום לאחר מייל הפיטורים האכזרי: המסר המפתיע שקיבלו העובדים שנותרו

ענקית התוכנה אורקל החלה השבוע בגל פיטורים נוסף המוערך באלפי עובדים ● למחרת הפיטורים הופיעה סמנכ״לית הכספים החדשה בפני הנותרים והבטיחה להם: לא נדרוש מכם לעבוד יותר עם פחות

ChatGPT / אילוסטרציה: Shutterstock

מעכשיו גם אצלנו: הפרסום בצ'אט GPT הגיע לישראל

תשעה חודשים אחרי שהחלה את פיילוט הפרסום בארה"ב, מערכת הפרסום של ChatGPT מתרחבת גם לישראל ● החל מאתמול יכולים מפרסמים להריץ קמפיינים המיועדים לקהל הישראלי, והמודעות ישולבו בשיחות בהתאם להקשר ולכוונת המשתמש ● חברות ישראליות כבר התנסו בפלטפורמה בחו"ל, וכעת השוק המקומי נפתח לסוכנויות ולמותגים

קווין וורש, יו''ר הפד / צילום: Reuters, Sha Hanting/China News Service/VCG

הפד מעלה את הריבית ב-0.25% - לראשונה מזה שלוש שנים

לאחר תקופת המתנה של יותר משלוש שנים שבה לא התרחשה העלאת ריבית, הפדרל ריזרב מעלה את הריבית ב-0.25% לטווח של 3.75%-4.00% ● המהלך מונע מזינוק מחירי הנפט וממדד מחירים חם באוגוסט ● בפד מאותתים: עוד העלאת ריבית השנה ● תשואות האג"ח מזנקות לשיא של כמעט שני עשורים, והיו"ר וורש מבהיר: "הסרנו הרחבה מוניטרית, הכלכלה מתחזקת"

רועי מור ויונתי לוין, מייסדי לורה / צילום: רחל פרידמן

אל תלמדו אנגלית עם ChatGPT: אפליקציית לורה מגייסת 22 מיליון דולר

Loora, שהגיעה לכ־15 מיליון משתמשים בעולם, מציעה מורה פרטי וירטואלי לאנגלית שמותאם אישית ללומד ומשלב מודלים של GPT, קלוד ומודלים פתוחים ● החברה מגייסת 22 מיליון דולר, לאחר שהכפילה את הכנסותיה בשנה האחרונה ● רועי מור, מנכ"ל לורה: "עבור רוב העולם, אנגלית היא שער הכניסה לעתיד אחר לגמרי"