גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Burberry - מותג האופנה המוביל במרחב הדיגיטלי

עפ"י מחקר של L2, אתר הבית של Burberry משלב תוכן משובח לצד יכולות מסחר מקוון לצרכנים מסביב לעולם ■ מספר החברים בעמוד הפייסבוק של החברה צמח ב-450% תוך שנה

בשנה האחרונה תעשיית האופנה הבינלאומית החלה לאמץ שירותים טכנולוגיים חדשים כמו פורסקוור, שירות הבלוגים Tumblr ואף את אפליקציית שיתוף התמונות הפופולרית Instagram, לצד פייסבוק וטוויטר. אך מחקר חדש של חברת L2, שבנתה מדד דיגיטלי שבוחן את יכולותיהם של מותגי האופנה המובילים, מראה כי מרבית מותגי האופנה הבינלאומיים עדיין מתייחסים לתחום הדיגיטלי כזירת ניסוי בלבד ולא כחלק מאסטרטגיה רב-ערוצית.

כך עולה כי על אף של-94% מהמותגים במדד יש נוכחות בפייסבוק, 25% מהם אפילו לא מציעים יכולות של רכישה מקוונת של בגדים ואקססוריז באתרי הבית שלהם. יתרה מזאת, 30% ממותגי האופנה אפילו לא כוללים שדה חיפוש בסיסי באתר האינטרנט.

על אף שהתמונה הכוללת מאכזבת, נראה כי יש מותגים שמצליחים לבלוט משמעותית מעל לאחרים. מנכ"ל L2, סקוט גאלווי, מציין כי ב-3 השנים האחרונות שבהן נערך המדד הדיגיטלי של מותגי האופנה המובילים, נראים שינויים רבים.

כך, למשל, טיפס המותג Burberry ממקום טוב באמצע המדד ב-2009 לראש הטבלה השנה, לצד הפתעה של המותג החדש במדד, Kate Spade, שהתברג במקום השני. זאת, בעוד מותגים ותיקים כמו פראדה והרמס התרסקו בשנים האחרונות.

גאלווי מציין כי מותגים אלה הם קורבנות של ההצלחה של עצמם, כשהאמינו שהסטטוס היוקרתי שלהם מהווה חלופה ראויה לחדשנות ולהשקעה אונליין. "ההיבריס הזה ירדוף אותם ואת בעלי המניות שלהם", כותב גאלווי.

פראדה צנח ב-33% לעומת שנה שעברה, בעוד הרמס צנח ב-35%. מנגד, מי שטיפס הכי גבוה בשנה החולפת היו מותגי האופנה דונה קארן ואלכסנדר מקוויין (עלייה של 43% כל אחד).

המדד בחן את היכולות הדיגיטליות של 49 מותגי אופנה בינלאומיים ודירג אותם לפי ה-IQ הדיגיטלי שלהם, כשהוא מסתמך על 4 פרמטרים: האפקטיביות של אתר הבית של העיתון מבחינת חדשנות ואינטראקציה עם הגולשים (30%); מאמצי השיווק והקידום הדיגיטליים דרך כלים כמו מנועי חיפוש ומיילים (30%); נוכחות והשפעה ברשתות החברתיות (20%); ופעילות בתחום הסלולר (20%). הציונים הסופיים חולקו לפי רמות שונות של IQ דיגיטלי, כשהגבוהים ביותר זכו להימנות על קבוצת "הגאונים" עם ציון 140 ומעלה.

על-פי נתוני המדד, רק 4% מהמותגים השיגו ציון של 140 ומעלה ונמנים על קבוצת המותגים ה"גאונים", ו-29% נמצאים בקבוצת ה"מוכשרים". הקבוצה הגדולה ביותר היא קבוצת ה"ממוצעים", ששיעורה זינק מ-20% מהמותגים בשנה שעברה ל-36% השנה.

Burberry - חוויה יוצאת דופן באתר

את המקום הראשון תופס, כאמור, המותג Burberry עם ציון של 144 במדד הדיגיטל IQ, בזכות חוויה יוצאת דופן באמצעות אתר הבית של החברה, שמשלב באופן מושלם תוכן משובח לצד יכולות מסחר מקוון לצרכנים מסביב לעולם.

גם עמוד הפייסבוק של המותג נהנה מפעילות ערה עם יותר מ-9 מיליון חברים (גידול של למעלה מ-450% לעומת 2010), בין היתר בזכות קמפיין השקה מוצלח שהעלתה באחרונה החברה דרך פייסבוק לבושם Body. החברה אפשרה לחברי העמוד לקבל בחינם דוגמאות של הבושם החדש עוד לפני שהוא יוצא לחנויות באמצעות משלוח (למדינות מסוימות).

כמו כן, החברה הבריטית מפעילה חשבון פעיל במיוחד בטוויטר עם יותר מ-590 אלף עוקבים (גידול של כ-170% לעומת 2010) ו-105 אלף עוקבים בשירות שיתוף התמונות באייפון, Instagram.

צמוד ל-Burberry נמצא המותג Kate Spade, שהרשים עם ציון גבוה במיוחד של 143 נקודות, וזאת בהיותו מותג חדש לגמרי במדד הדיגיטל IQ של חברת L2. חברת Kate Spade, בת ה-15 שנה, הגיע למקום השני במדד בזכות פעילות חברתית נרחבת, שכוללת לא רק חשבונות בפייסבוק, בטוויטר וביו-טיוב אלא גם בלוג מושקע במיוחד ברשת הבלוגים המתקדמת tumblr.

זאת, לצד אתר קניות מהוקצע, ששם במרכז את חוויית המשתמש ומאפשר לו לשתף את חבריו בפריטים שהוא מעוניין לרכוש, כמו גם השקעה בכל הקשור לשירות לקוחות. חלק מהתובנה של לשים את הלקוחות במרכז מביאה לכך שלקוחות שעוזבים את החנות המקוונת לפני השלמת העסקה, מקבלים מיד מייל שמציע להם לשוב לחנות ולהשלים את הרכישה בתמורה למשלוח חינם.

את המקום השלישי חולקים גוצ'י (שפעיל גם הוא ב-tumblr ומציע חוויית קניות מרעננת), לצד מותג התיקים והאקססוריז הניו-יורקי Coach, עם ציון 141. גם במקום החמישי נמצאים שני מותגים - דולצ'ה וגבאנה לצד המעצבת Tory Burch (שזכתה לשבחים על החנות המקוונת בפייסבוק) - עם ציון 136.

את העשירייה סוגרים ראלף לורן, הוגו בוס, לואי ויטון ומייקל קורס. בתחתית הרשימה נמצאים ג'יבנשי (ציון 46 ומקום 48) לצד מנולו בלניק (ציון 44 ומקום 49 ואחרון).

מסחר מקוון גם למותגי יוקרה

מחקר שערכה באחרונה חברת Altagamma האיטלקית מצא כי המסחר המקוון של פריטי יוקרה צפוי לרשום גידול שנתי של 20% עד 2015, אך נראה כי מותגי האופנה במדד לא ממש מספקים את הסחורה, כש-20% מהם עדיין לא מאפשרים לרכוש בגדים אונליין.

העובדה שמותגים שכן כוללים חנויות מקוונות זוכים לכ-20% יותר טראפיק לאתריהם צריכה לעמוד בעוכריהם של אלה שאינם משלבים מסחר מקוון. בפלטפורמת הסלולר, רק 18% מהמותגים מפעילים מסחר מקוון דרך הסמארטפונים, אף שמדובר בעלייה לעומת 5% בלבד ב-2010.

בתחום החברתי דווקא רואים תמונה חיובית יותר, אם כי באופן יחסי. מספר המותגים בעלי פעילות בפייסבוק גדל ב-3 השנים האחרונות ב-19%, בטוויטר בכ-400%, וביו-טיוב ב-200%. בשאר השירותים החברתיים הנוכחות הייתה דלה בשנים הקודמות, והיום עומדת הנוכחות בפורסקוור על 18%, ב-Instagram על 24%, וב-Tumblr על 18%.

עוד עולה מהמחקר כי על אף שמחקרים קודמים הראו כי מידע שחברים משתפים ברשתות חברתיות משפיע על כוונת הקנייה של לקוחות, בקושי מחצית מהמותגים משלבים אלמנטים שיתופיים באתרי האופנה שלהם.

כך, למשל, רק 53% שילבו כפתור לשיתוף בפייסבוק, ו-57% שילבו כפתור לשיתוף בטוויטר. עורכי המחקר מסבירים כי מותגים ששילבו כפתורים וכלים אחרים חברתיים שונים זכו לצמיחה שנתית כפולה בטראפיק, לעומת מותגים שלא השכילו לעשות זאת.

בתי האופנה המובילים בדיגיטל / צלם: אתרי החברה, רויטרס

עוד כתבות

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

מה יהיה מחר בבורסה? / צילום: Shutterstock

הנתון שעשוי לסלול את הדרך לראלי בוול סטריט, ומה צפוי מחר בת"א?

לאחר שבוע שיא בבורסה בת"א, המסחר צפוי להיפתח מחר בצל העליות בוול סטריט ● האינפלציה הנמוכה והתאוששות במניות ה-AI מפיחה אופטימיות לגבי ראלי סנטה קלאוס בניו יורק ● המניות הדואליות יחזרו למסחר בת"א בפערי ארביטרז' מעורבים ● חברת הביטוח והקמעונאית שצפויות לרדת ● וגם, הרשימה הלא קטנה של ההפתעות של השנה

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

3,400 חנויות ו־18.5 מיליארד דולר בשנה: כך הפכה רשת הביוטי היוקרתית לגדולה בעולם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

לא מסתכלים על תוצאות בדיקות? החוקר שמגלה מתי אנחנו נמנעים ממידע

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

Playground של Nex . אלגנטי / צילום: יח''צ

על הצעצוע הכי חם של השנה חתום סטארט־אפ טכנולוגי שלא שמעתם עליו

חברה אלמונית שהתחילה בכלל מאפליקציות וכמעט אזל לה הכסף - הצליחה לבנות משחק שהפך ללהיט ● הרעיון: קונסולת משחקים שגם הורים רוצים לילדים שלהם, וקהל היעד שלה הוא ממש לא הגיימר הסטריאוטיפי

מאירה ברנע-גולדברג וכראמל / צילום: ליה יפה

הסופרת שהקימה מפעל של מיליונים: "בתעשייה כועסים, אבל אני לא מתנצלת"

עם יותר מחצי מיליון עותקים, חמש עונות בטלוויזיה, 300 אלף צופים בהצגות ושלל מרצ'נדייז - המותג כראמל הוא לא רק סדרת ספרים, אלא מפעל קמעונאי שהכניס עד כה יותר מ-10 מיליון שקל ● מאירה ברנע-גולדברג, שעומדת מאחורי התופעה, מסבירה: "סופרים מזלזלים במי שעושה מאמצים. אבל אני לא יכולה להיות חולת שחפת בעליית גג, לכתוב ספר ולזכות בפרס נובל"

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף, הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

אנדרו סטנטון ודמותו של וול-E. ''נתיב אחר לגמרי בכביש המהיר'' / צילום: Reuters, Martin Klimek

יוצר "וול-E" של פיקסאר ראה שחורות בנוגע לעבודה בעתיד, וצדק

לבמאי והתסריטאי-המשותף אנדרו סטנטון היה חזון של עולם דיסטופי, שנראה כעת נבואי באופן מטריד ● בראיון כעת הוא אומר שבעיניו הבינה המלאכותית לא תמחק את היוצרים: "המגע האנושי צריך תמיד להיות מעורב איכשהו"

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?