גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן טוביהו: "אין היום מקום ל-3 זכיינים בטלוויזיה"

טוביהו, המשנה למנכל רשת, בוועידת ישראל לעסקים: "הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" ■ גיל סמסונוב: "התקשורת שפכה את התינוק עם המים"

"אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" - כך אמר היום (ב') אילן טוביהו, המשנה למנכל זכיינית ערוץ 2 רשת, בדיון על "מדיה בזמן משבר" בוועידת ישראל לעסקים 2011, שהנחתה העיתונאית ואשת הטלוויזיה לינוי בר-גפן.

גיל סמסונוב, שהשתתף בפאנל, התייחס למשבר בשוק הפרסום והמדיה ואמר כי במהלך המחאה החברתית "התקשורת לא ידע לעצור ושפכה את התינוק עם המים, ובכך הביאה על עצמה את המשבר הנוכחי".

לריכוז הידיעות מוועידת ישראל לעסקים 2011 - לחצו כאן

"אנחנו יודעים שהעתיד שלנו הוא בעולם שאנחנו לא חיים בו היום", אמר בפאנל המשנה לעורך ה"ניו-יורק טיימס", ג'ים שכטר. "אני רק עורך, אני בכלל לא עוסק בצד העסקי, אבל הקולגות שלי בתחום העסקי ב'ניו-יורק טיימס' יודעים שהם צריכים להיות חדשניים ויצירתיים מבחינה טכנולוגית", הוסיף.

"העורך שלנו לא יודע מתי נפסיק להדפיס עיתונים ונעביר את הכול לאינטרנט", אמר שכטר, שסיפר גם כי כיום יש ל"טיימס" הרבה יותר קוראים מאי-פעם, וכי העיתון מודפס כיום ביותר מקומות מאי-פעם. "הרבה אנשים ברחבי העולם רוצים לקרוא את ה'ניו-יורק טיימס', אבל זה כמובן לא מספיק, כי השינויים מגיעים, ואנחנו צריכים להיות הכי טובים בכל דבר, באפליקציות בטלפון, באייפד וכו'... אף אחד לא יודע מה באמת יהיה בעתיד. אבל כיום יש לנו 700 אלף איש שמשלמים כסף בעבור ה'טיימס' באינטרנט".

יחד עם זאת הוסיף שכטר כי הוא אינו "חושב שהתקשורת יותר פגיעה מאשר חלקים אחרים באוכלוסייה, כגון חקלאות".

אילן טוביהו, המשנה למנכ"ל זכיינית ערוץ 2 רשת, התייחס לדיון להחלטה שהתקבלה היום בוועדת הכלכלה לא לדחות את תשלום התמלוגים לערוץ 10. לדבריו, "אם מישהו חושב שבערוץ 2 מישהו הרים שמפניות, אז הוא טועה. זה יום עצוב לתעשייה בכלל ולערוץ 2 בפרט. מצבו של ערוץ 10 משקף את מצבו של התעשייה בכלל. ערוץ 10 נקלע לסיטואציה לא פשוטה, אבל צריך להבין שגם קשת ורשת בדרך לשם. אם נמשיך בסיטואציה הזאת של מצב כלכלי רעוע, גם רשת וקשת יגיעו מתישהו לסיטואציה כזאת".

טוביהו הוסיף כי "אנחנו בנקודה מאוד קריטית גם בגלל עניין הרישיונות, מי ייקח רישיון ומתי. מדובר בהחלטות לא פשוטות בכלל. אנחנו הרי מעסיקים אלפי אנשים במעגלים הרחבים".

ד"ר גיל סמסונוב, שותף במשרד הפרסום גליקמן-נטלר-סמסונוב, התייחס גם הוא להחלטה של ועדת הכלכלה בעניין ערוץ 10 ואמר: "אני מצטער על ההחלטה הזאת. יש לנו איטנרס אחד, וזה שיהיו 3 ערוצים. אני מקווה שזה רק משבר, ואני מקווה שבעלי הבית ירצו להמשיך להחזיק בערוץ. אני חושב שבגדול כל הדיון הזה הוא אבסורד. זה מזכיר דיונים בברית-המועצות. למה שוק העיתונות לא תלוי בממשלה, והטלוויזיה כן?".

לדברי סמסונוב, "העידן של הרישיונות הוא העידן שצריך לעניין אותנו. צריך לקבוע כמה עקרונות ברזל, וצריך לעמוד בהם ולעבור לרישיונות. אנחנו צעד לפני הרישיונות, והוא אמור לשחרר אותנו מכל מיני השפעות".

לדברי טוביהו, "אני בזמנו סגרתי את טלעד. הרמנו אז קול צעקה למה סוגרים ערוץ, אבל הרגוליציה החליטה. למה זה לא נפתר עד היום? מישהו זוכר כמה שרי תקשורת היו בשנים האחרונות? אף אחד לא מטפל בענף הענק הזה לעומק. בחודשים האחרונים התעשייה הזאת פיטרה מאות אנשים. רשת פיטרה 400 אנשים, שאנחנו אפילו לא יודעים איך קוראים להם. כשאני נאלץ לבטל הפקות, הרבה אנשים הולכים הביתה".

ערן גפן, מייסד ומנכ"ל של FANGAGER, הסביר בדיון את הסיבה למשבר בתעשייה. "למה שמשיהו ירצה להשקיע כסף בעסק שלא מרוויח לו כסף? המניה של ה'ניו-יורק טיימס' ירדה בשנים האחרונות מ-4 מיליארד דולר למיליארד דולר בלבד. בגוגל המציאו שיטה אחרת לחבר בין מפרסמים לצרכנים, והם הצליחו לעשות 150-200 מיליון דולר. המדיה בנויה על הפרסום, ולכן היא בבעיה קשה. העיתונים מרוויחים מ-3 דברים: מנויים, פרסום ומודעות דרושים. אין יותר צורך היום בדרושים בעיתונים, המנויים פוחתים, והפרסום הפך לבעייתי".

"כל הכלכלה מתרחבת, ושוק הפרסום קטן. המודל העסקי של התקשורת הוא רעוע, ולכן רק מי שהמציאו את הפתרונות החדשים - גוגל, פייסבוק, יו-טיוב - מצליחים להרוויח", הוסיף גפן.

בניסיון להרגיע את הביקורת שנשמעת באחרונה על השוק בישראל אמר סמסונוב: "צריך לזכור שיש לנו כלכלה מדהימה. עד לפני חצי שנה היא עמדה מול ארה"ב שנמצאת במיתון כבר 3 שנים. באירופה יש ירידות כבר שנים. גם התקשורת".

סמסונוב התייחס למחאה החברתית שמואשמת באחרונה באחריות למיתון בשוק הפרסום והמדיה, ואמר כי לדעתו "המפגינים ברוטשילד עשו עבודה מצויינת". ואולם, סמסונוב טען גם כי האשמה בעיקר מוטלת על התקשורת, ש"לא ידעה מתי לעצור ורואה הכול בצבעים של שחור או לבן".

לדברי סמסונוב, "אצלנו לא יודעים לעצור, ולכן שפכנו את התינוק עם המים והבאנו על עצמנו את המיתון".

סמסונוב הדגיש כי הוא אינו "מדבר נגד המחאה. יש לי טענה לתקשורת, שלא ידעה מתי לעצור, בזה שהיא קבעה שהכל שחור. התקשורת אמרה לא-אמת".

סמסונוב הוסיף כי הוא "ממליץ לאנשי עסקים לא להתראיין, כי הם יחטפו. כיום מי שמוציא את הראש מהבונקר - חוטף ומיד. אני מרגיש שבחודש האחרון יש שינוי לטובה, ואני מקווה שזאת מגמה".

"עשינו לא מעטו דיונים בחברת רשת בתקופת המחאה החברתית", סיפר טוביהו. "שאלנו את עצמנו איך כגוף תקשורת מתייחסים למחאה כזאת, כי המחאה כמעט הרגה אותנו. אני חושב דווקא שגילינו, אנחנו וערוץ 10, בגרות מדהימה. זה כמעט הביא אותנו למצב של סגירה. חברות החדשות סיקרו אותה ללא הפסקה".

בתגובה אמרה לינוי בר-גפן כי "התקשורת סיקרה את המחאה, עד לשלב מסוים שבו המחאה פגעה בפרסום וברווחים". טוביהו ביטל את דבריה של בר-גפן ואמר כי הוא אינו מסכים עם הדברים, וכי התקשורת לא פעלה ממניעים אלה במהלך תקופת המחאה.

לדברי טוביהו, "אנחנו מרגישים שהמפרסמים מתחילם לחזור, תנובה, שטראוס ויוניליוור חוזרות. אנחנו יצאנו מהמגננה והתחלנו לתקוף. חיפשנו מפרסמים קטנים שפעם אפילו לא חלמו לפרסם בטלוויזיה והיום הם מפרסמים. אני נמשיך לדבוק בהם גם כשנצא מהמשבר. מי שהיו איתנו בתקופה הקשה - אנחנו נהיה איתו בעתיד".

בתגובה לשאלת בר-גפן לגבי מיזוג בין רשת לערוץ 10, ענה טוביהו כי מדובר בהחלטה של בעלי המניות. טוביהו הוסיף מיד גם כי בשלב זה "אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה".

עוד כתבות

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק