גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן טוביהו: "אין היום מקום ל-3 זכיינים בטלוויזיה"

טוביהו, המשנה למנכל רשת, בוועידת ישראל לעסקים: "הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" ■ גיל סמסונוב: "התקשורת שפכה את התינוק עם המים"

"אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" - כך אמר היום (ב') אילן טוביהו, המשנה למנכל זכיינית ערוץ 2 רשת, בדיון על "מדיה בזמן משבר" בוועידת ישראל לעסקים 2011, שהנחתה העיתונאית ואשת הטלוויזיה לינוי בר-גפן.

גיל סמסונוב, שהשתתף בפאנל, התייחס למשבר בשוק הפרסום והמדיה ואמר כי במהלך המחאה החברתית "התקשורת לא ידע לעצור ושפכה את התינוק עם המים, ובכך הביאה על עצמה את המשבר הנוכחי".

לריכוז הידיעות מוועידת ישראל לעסקים 2011 - לחצו כאן

"אנחנו יודעים שהעתיד שלנו הוא בעולם שאנחנו לא חיים בו היום", אמר בפאנל המשנה לעורך ה"ניו-יורק טיימס", ג'ים שכטר. "אני רק עורך, אני בכלל לא עוסק בצד העסקי, אבל הקולגות שלי בתחום העסקי ב'ניו-יורק טיימס' יודעים שהם צריכים להיות חדשניים ויצירתיים מבחינה טכנולוגית", הוסיף.

"העורך שלנו לא יודע מתי נפסיק להדפיס עיתונים ונעביר את הכול לאינטרנט", אמר שכטר, שסיפר גם כי כיום יש ל"טיימס" הרבה יותר קוראים מאי-פעם, וכי העיתון מודפס כיום ביותר מקומות מאי-פעם. "הרבה אנשים ברחבי העולם רוצים לקרוא את ה'ניו-יורק טיימס', אבל זה כמובן לא מספיק, כי השינויים מגיעים, ואנחנו צריכים להיות הכי טובים בכל דבר, באפליקציות בטלפון, באייפד וכו'... אף אחד לא יודע מה באמת יהיה בעתיד. אבל כיום יש לנו 700 אלף איש שמשלמים כסף בעבור ה'טיימס' באינטרנט".

יחד עם זאת הוסיף שכטר כי הוא אינו "חושב שהתקשורת יותר פגיעה מאשר חלקים אחרים באוכלוסייה, כגון חקלאות".

אילן טוביהו, המשנה למנכ"ל זכיינית ערוץ 2 רשת, התייחס לדיון להחלטה שהתקבלה היום בוועדת הכלכלה לא לדחות את תשלום התמלוגים לערוץ 10. לדבריו, "אם מישהו חושב שבערוץ 2 מישהו הרים שמפניות, אז הוא טועה. זה יום עצוב לתעשייה בכלל ולערוץ 2 בפרט. מצבו של ערוץ 10 משקף את מצבו של התעשייה בכלל. ערוץ 10 נקלע לסיטואציה לא פשוטה, אבל צריך להבין שגם קשת ורשת בדרך לשם. אם נמשיך בסיטואציה הזאת של מצב כלכלי רעוע, גם רשת וקשת יגיעו מתישהו לסיטואציה כזאת".

טוביהו הוסיף כי "אנחנו בנקודה מאוד קריטית גם בגלל עניין הרישיונות, מי ייקח רישיון ומתי. מדובר בהחלטות לא פשוטות בכלל. אנחנו הרי מעסיקים אלפי אנשים במעגלים הרחבים".

ד"ר גיל סמסונוב, שותף במשרד הפרסום גליקמן-נטלר-סמסונוב, התייחס גם הוא להחלטה של ועדת הכלכלה בעניין ערוץ 10 ואמר: "אני מצטער על ההחלטה הזאת. יש לנו איטנרס אחד, וזה שיהיו 3 ערוצים. אני מקווה שזה רק משבר, ואני מקווה שבעלי הבית ירצו להמשיך להחזיק בערוץ. אני חושב שבגדול כל הדיון הזה הוא אבסורד. זה מזכיר דיונים בברית-המועצות. למה שוק העיתונות לא תלוי בממשלה, והטלוויזיה כן?".

לדברי סמסונוב, "העידן של הרישיונות הוא העידן שצריך לעניין אותנו. צריך לקבוע כמה עקרונות ברזל, וצריך לעמוד בהם ולעבור לרישיונות. אנחנו צעד לפני הרישיונות, והוא אמור לשחרר אותנו מכל מיני השפעות".

לדברי טוביהו, "אני בזמנו סגרתי את טלעד. הרמנו אז קול צעקה למה סוגרים ערוץ, אבל הרגוליציה החליטה. למה זה לא נפתר עד היום? מישהו זוכר כמה שרי תקשורת היו בשנים האחרונות? אף אחד לא מטפל בענף הענק הזה לעומק. בחודשים האחרונים התעשייה הזאת פיטרה מאות אנשים. רשת פיטרה 400 אנשים, שאנחנו אפילו לא יודעים איך קוראים להם. כשאני נאלץ לבטל הפקות, הרבה אנשים הולכים הביתה".

ערן גפן, מייסד ומנכ"ל של FANGAGER, הסביר בדיון את הסיבה למשבר בתעשייה. "למה שמשיהו ירצה להשקיע כסף בעסק שלא מרוויח לו כסף? המניה של ה'ניו-יורק טיימס' ירדה בשנים האחרונות מ-4 מיליארד דולר למיליארד דולר בלבד. בגוגל המציאו שיטה אחרת לחבר בין מפרסמים לצרכנים, והם הצליחו לעשות 150-200 מיליון דולר. המדיה בנויה על הפרסום, ולכן היא בבעיה קשה. העיתונים מרוויחים מ-3 דברים: מנויים, פרסום ומודעות דרושים. אין יותר צורך היום בדרושים בעיתונים, המנויים פוחתים, והפרסום הפך לבעייתי".

"כל הכלכלה מתרחבת, ושוק הפרסום קטן. המודל העסקי של התקשורת הוא רעוע, ולכן רק מי שהמציאו את הפתרונות החדשים - גוגל, פייסבוק, יו-טיוב - מצליחים להרוויח", הוסיף גפן.

בניסיון להרגיע את הביקורת שנשמעת באחרונה על השוק בישראל אמר סמסונוב: "צריך לזכור שיש לנו כלכלה מדהימה. עד לפני חצי שנה היא עמדה מול ארה"ב שנמצאת במיתון כבר 3 שנים. באירופה יש ירידות כבר שנים. גם התקשורת".

סמסונוב התייחס למחאה החברתית שמואשמת באחרונה באחריות למיתון בשוק הפרסום והמדיה, ואמר כי לדעתו "המפגינים ברוטשילד עשו עבודה מצויינת". ואולם, סמסונוב טען גם כי האשמה בעיקר מוטלת על התקשורת, ש"לא ידעה מתי לעצור ורואה הכול בצבעים של שחור או לבן".

לדברי סמסונוב, "אצלנו לא יודעים לעצור, ולכן שפכנו את התינוק עם המים והבאנו על עצמנו את המיתון".

סמסונוב הדגיש כי הוא אינו "מדבר נגד המחאה. יש לי טענה לתקשורת, שלא ידעה מתי לעצור, בזה שהיא קבעה שהכל שחור. התקשורת אמרה לא-אמת".

סמסונוב הוסיף כי הוא "ממליץ לאנשי עסקים לא להתראיין, כי הם יחטפו. כיום מי שמוציא את הראש מהבונקר - חוטף ומיד. אני מרגיש שבחודש האחרון יש שינוי לטובה, ואני מקווה שזאת מגמה".

"עשינו לא מעטו דיונים בחברת רשת בתקופת המחאה החברתית", סיפר טוביהו. "שאלנו את עצמנו איך כגוף תקשורת מתייחסים למחאה כזאת, כי המחאה כמעט הרגה אותנו. אני חושב דווקא שגילינו, אנחנו וערוץ 10, בגרות מדהימה. זה כמעט הביא אותנו למצב של סגירה. חברות החדשות סיקרו אותה ללא הפסקה".

בתגובה אמרה לינוי בר-גפן כי "התקשורת סיקרה את המחאה, עד לשלב מסוים שבו המחאה פגעה בפרסום וברווחים". טוביהו ביטל את דבריה של בר-גפן ואמר כי הוא אינו מסכים עם הדברים, וכי התקשורת לא פעלה ממניעים אלה במהלך תקופת המחאה.

לדברי טוביהו, "אנחנו מרגישים שהמפרסמים מתחילם לחזור, תנובה, שטראוס ויוניליוור חוזרות. אנחנו יצאנו מהמגננה והתחלנו לתקוף. חיפשנו מפרסמים קטנים שפעם אפילו לא חלמו לפרסם בטלוויזיה והיום הם מפרסמים. אני נמשיך לדבוק בהם גם כשנצא מהמשבר. מי שהיו איתנו בתקופה הקשה - אנחנו נהיה איתו בעתיד".

בתגובה לשאלת בר-גפן לגבי מיזוג בין רשת לערוץ 10, ענה טוביהו כי מדובר בהחלטה של בעלי המניות. טוביהו הוסיף מיד גם כי בשלב זה "אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?