גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת רשות המסים: 5 חודשי מאסר בפועל ליגאל סער

סער, לשעבר נציג רשות המסים בארה"ב, הורשע ב-3 עבירות של הפרת אמונים ■ ‎בניגוד לבכירי הרשות שהודו והורשעו בהסדרי טיעון, סער הוא היחיד שכפר באישומים

נאשם נוסף בפרשת רשות המסים נכנס לכלא: בית המשפט המחוזי מרכז בפתח-תקווה גזר היום (ה') 5 חודשי מאסר בפועל ושנת מאסר על-תנאי על יגאל סער, לשעבר נציג רשות המסים בארה"ב, שהורשע בחודש שעבר ב-3 עבירות של הפרת אמונים. בנוסף, בית המשפט קבע כי במעשיו של סער דבק קלון. סער יתחיל לרצות את עונשו בעוד 45 יום.

השופט זכריה כספי ציין כי "אם רוצים אנו לקיים בישראל חברה מתקדמת הבנויה על מינהל ציבורי תקין, על שלטון חוק ועל יחסי אנוש המעוצבים על בסיס של יושר, הגינות וטוהר המידות - עלינו לענוש ביד קשה את העבריינים שפגעו בשירות הציבורי... ופגעו ברצון לקיים בישראל חברה מתקדמת".

באשר לקלון ציין כספי כי דרגת החומרה במעשיו של סער "יוצרת לא רק דופי חוקי, אלא גם דופי מוסרי וערכי ועד כדי המטת קלון על העושה. כל שכן כך, כשמודבר בעובד ציבור כה בכיר".

סער הוא הנאשם השביעי בכתב האישום שהוגש לפני כשנתיים בפרשת רשות המסים. דינם של שאר הנאשמים, בהם בכירי רשות המסים לשעבר ג'קי מצא ואחרים, נגזר לאחר שהגיעו להסדרי טיעון עם הפרקליטות.

סער, שהואשם בקבלת שוחד, בסיוע למתן שוחד ובמירמה והפרת אמונים, היה היחיד שכפר באישומים נגדו וניהל הוכחות בתיק, ובסיומם אף זוכה מעבירות השוחד והסיוע למתן שוחד שיוחסו לו.

לפי כתב האישום, מינויו של סער לתפקיד נציג רשות המסים בארה"ב נבע מתכתיב של אנשי העסקים יורם קארשי וקובי בן-גור לג'קי מצא ונועד לרצותם. לפי האישום, סער ביקש להתמנות לסמנכ"ל למינהל ברשות המסים, וקארשי פעל עבורו בנושא כדי שירגיש מחויב כלפיו. מצא הבטיח למנותו אך בהמשך חזר בו, וקארשי הבהיר למצא כי עד שלא ימנה את סער - יעוכבו המינויים שמצא ביקש להביא לאישור השר.

עוד על-פי האישום, קארשי תבע ממצא הסברים באשר להפרת הבטחתו, ואף הודיע לו כי יבדוק "מי זה הבחור" שהוא מעדיף על פני סער. לבסוף נפגשו בן-גור, קארשי ומצא במסעדה בצומת שורש, שם סוכם כי סער ימונה לתפקיד אחר שיהיה מקובל עליו.

"במקום יושר וטוהר, הפגין הנאשם שחיתות מידות. במקום תקינות ותרבות ניהול ראויה, הרחיב הנאשם את התופעה הפסולה והעבריינית של הכנסת גורמים זרים לתוככי ארגון אכיפה גדול וחשובו ויזם את הפעלת השפעתם על הממונים עליו. במקום הקפדה על שורת הדין והכללים, סטה מן השורה", כתב השופט.

‎‎נאשם שלישי שנשלח לכלא

‏יגאל סער הוא הנאשם השלישי בפרשת רשות המסים שנשלח לכלא. במסגרת הסדרי הטיעון נידון ג'קי מצא לשנת מאסר בפועל (לפני מספר שבועות השתחרר מצא מהכלא, אחרי שריצה 8 חודשי מאסר - שני שלישים מהתקופה); יורם קארשי נידון ל-7 חודשי מאסר בפועל; ‏איש העסקים קובי בן-גור נידון ל-6 חודשי עבודות שירות (המדינה ערערה לעליון); על שמואל בוברוב, לשעבר סמנכ"ל למינהל ומשאבי אנוש ברשות, יוסי שטיינמץ, לשעבר מנהל תחום יבוא אישי ומכס ברשות, וגידי בר-זכאי, לשעבר סמנכ"ל לעניינים מקצועיים ברשות, הוטלו עבודות שירות ומאסרים על-תנאי.

בגזר הדין ציין כספי מספר פעמים כי מעשיו של סער חמורים ממעשיהם של כל אחד מיתר הנאשמים עובדי הרשות, למעט מצא. לכן, קבע, יש להטיל עליו עונש מאסר בפועל, אך אין להשוותו לעונשו של מצא, כפי שדרשה הפרקליטות.

סנגוריו של יגאל סער, עורכי הדין גיל דחוח וגלית רוטנברג, מסרו: "הפרשה, שהתחילה בקול תרועה רמה כ'פרשת השחיתות הגדולה מקום המדינה', הגיעה היום לאקורד הסיום שלה, שלא תואם את גובה הלהבות שליוו אותה בתחילתה. התקדמנו מאוד בזיכוי מעבירות השוחד, ואנחנו מאמינים שנמשיך להתקדם בבית המשפט העליון, שם תקבל הפרשה הזו באופן סופי את מקומה הראוי".

העונשים בפרשת רשות המסים

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקני מאשר: השיחות עם איראן יחודשו בז'נבה בחמישי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"