גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השלד טופספין במגעים לרכישת חברה עם מכירות ורווחים

ד"ר אשר שמולביץ': "לחברת האסתטיקה שרכשנו יש פוטנציאל, אבל אין מכירות; טופספין זו תקלה, אבל אעשה מהלימון הזה לימונדה"

באחרונה השלים השלד הבורסאי טופספין את רכישת חברת מטהמורפיקס, שעוסקת באסתטיקה וריפוי פצעים. כעת טופספין מתכננת לרכוש חברה נוספת. "מטהמורפיקס מייצגת פוטנציאל עצום אבל אין לה עדיין מכירות.

"עכשיו אנחנו מחפשים חברה שכבר יש לה מכירות ורווחים", אומר חנן ווקסמן, מנכ"ל טופספין, בראיון ל"גלובס".

"הכוונה היא לרכוש חברה ולמזג אותה למטהמורפיקס, כך שנהנה מהסינרגיה בין הגופים", מוסיף ד"ר אשר שמולביץ', בעל השליטה בטופספין, "זה דבר שעדיין לא השכילו לעשות בהצלחה בישראל".

שמולביץ' מצטרף לחזון של יזמים אחרים, בהם ישראל מקוב יו"ר ביולייט - להשתמש בבורסה כדי ליצור אגדי חברות שעוסקות בתחומים דומים.

"לא בונה חברה של 10-20 מיליון דולר"

שמולביץ' הוא שם חדש יחסית בבורסה בתל אביב, אך הוא יזם ותיק בתחום הביומד שביצע כמה אקזיטים נאים. האחרון שבהם הוא מכירת Labcoat לבוסטון סיינטיפיק ביותר מ-100 מיליון דולר לפני כשנתיים.

זמן קצר לאחר האקזיט נכנס לראשונה לבורסה דרך טופספין, תחילה כמשקיע בלבד. טופספין ניסתה אז לרכוש את מפעל הסיליקון KAST, אך העסקה לא יצאה לפועל. בניגוד למשקיעים האחרים שעזבו לאחר שהמיזם לא צלח, שמולביץ' נשאר ואף הגדיל החזקתו בשלד.

מאוחר יותר היה מעורב במיזם שביקש להפוך את חברת נקסטג'ן, שלד שהחזיקה בזמנו חברת די מדיקל, לחברת החזקות בתחום המזון הרפואי. אך גם העסקה הזו לא יצאה לפועל.

"הכניסה לבורסה הייתה תקלה, טעות", הוא אומר בהומור, "אחרי שהעסקה הראשונה בטופספין התמוססה, ידעתי שאני משקיע כסף טוב אחרי כסף רע, אבל הייתי נחוש להפוך את הלימון הזה ללימונדה. אני לא אוהב להיכשל ואני לא נכשל בדרך כלל".

כך נולדה העסקה הנוכחית להפיכת טופספין לחברת אסתטיקה. הצעד הראשון היה הכנסת פעילות האסתטיקה של טופספין למטהמורפיקס, ולאחר מכן לרכוש חברה נוספת שתספק את תזרים המזומנים והמכירות.

גם הרכישה הבאה תהיה של מיזם שבו אתה שותף?

שמולביץ': "בשום אופן לא. שבעתי מהביורוקרטיה שכרוכה בעסקאות מסוג זה".

בכוונתכם לבצע גיוס בבורסה בתל אביב בקרוב?

ווקסמן: "ביצענו גיוס פרטי לחברה בהיקף של 2.7 מיליון שקל עם ההכרזה על כוונות המיזוג לפני חודשים מספר. אנחנו מתכוונים לבצע גיוס פרטי נוסף לטופספין שיתמוך בפעילות מטהמורפיקס. כנראה שלגיוס ציבורי נצא רק אחרי שנשלים את רכישת החברה הנוספת, ונציג למשקיעים את המודל המשולב שלנו".

טופספין נסחרת באחד העם, אך רשומה כחברה אמריקנית ומגישה מסמכים גם ל-SEC (המקבילה האמריקנית לרשות ני"ע). העובדה שהחברה רשומה בארה"ב ושציבור המשקיעים בה לא גילה בה עניין בתקופה שהייתה שלד, חייבה את שמולביץ' להוציא אותה להליכי פשיטת רגל (Chapter 11), לפני ביצוע המיזוג של מטהמורפיקס לתוך החברה.

"זה היה כאב ראש לא נורמלי להיסחר בארה"ב בזמן הכנסת הפעילות של מטהמורפיקס לטופספין, אך כעת זהו דווקא יתרון", אומר ווקסמן, "אנחנו רואים את עצמנו מגיעים ביום מן הימים לנאסד"ק".

"אני לא מנסה לבנות כאן חברה של 10-20 מיליון דולר", אומר שמולביץ', "הדרך היחידה להצדיק את קיומה של חברה בורסאית היא להביא אליה פעילות משמעותית. אבל זה לא יקרה ביום אחד, אני לא מחפש כאן סיבוב מהיר".

אין הרבה הבדל בין קמט לפצע

מטהמורפיקס הוקמה על-ידי שמולביץ', קרן IHCV ומשה מזרחי, בעבר מבכירי סינרון והיום משקיע אנג'ל שמתמחה בחברות אסתטיקה.

החברה פיתחה חומר חדשני שמיועד למילוי קמטים וריפוי פצעים. "קמט ופצע הם תופעות די דומות", מסבירה מנכ"לית החברה, ד"ר מזל דהן.

החומר החדש הוא למעשה שילוב של שני חומרים מוכרים. מתעשיית הטיפול בקמטים הביאה החברה את החומצה ההילורונית, שמשמשת למילוי קמטים אך מתפרקת מהר, כך שיש לחדש את ההזרקה פעם בכמה חודשים. "היו ניסיונות לעבד את החומר ולהופכו לעמיד יותר, אך בד בבד הוא הפך ליותר סינתטי, ובעל יותר תופעות לוואי", אומרת דהן.

מטהמורפיקס החליטה לשלב את החומצה ההילורונית עם חומר טבעי לגוף בשם פיברין. חומר זה מופק מן הדם ומשמש בתהליכים של קרישת דם. התברר כי שילוב שני החומרים מאריך את חיי החומצה מבלי לשנות את המאפיינים הבטיחותיים שלה.

הפיברין קשור ביצירת קרישי דם. על פניו זה לא נשמע רעיון טוב במיוחד.

דהן: "קריש דם מסוכן כשהוא בתוך מחזור הדם. בעור הוא חלק מתהליך הריפוי. הפבירין גדול יותר מחומרים מעודדי קרישה שנעשה בהם שימוש בעבר, ואנחנו גם שולטים בגודל החלקיק כך שהוא לא יכול להיכנס למחזור הדם. מחוץ לדם, קריש אינו מפחיד".

את החומצה ההילורונית מספק מפעל ביוטכנולוגיה כללית לשעבר (היום פרינג). "אנחנו נהנים מחומצה ברמת ייצור מסחרית, מהניסיון שלהם בעבודה עם החומר, ונשארים חברה רזה וקטנה", אומרת דהן.

המוצר עבר ניסויים בבעלי חיים בשתי האינדיקציות שלו, וכבר הוזרק בהצלחה לארבעה בני אדם בסלובקיה במסגרת טיפול בריפוי קמטים. כעת נכנס המוצר לניסויים רשמיים בבני אדם. הוא יירשם לתחום ריפוי הפצעים במסלול 510k, המסלול המקוצר של תחום המכשור הרפואי, ולתחום האסתטיקה במסלול ה-PMA, המסלול הארוך למכשור רפואי.

"הרגולציה בתחום האסתטיקה בשנים האחרונות מחמירה יותר מאשר בתחום מכשור רפואי קלאסי. ההיגיון הוא שבהיעדר תועלת רפואית מידית, חשוב יותר לבחון את הסיכון", מסביר שמולביץ', "בעבר הרגולציה על התחום לא הייתה מחמירה כלל כי הרשויות לא ידעו איך להתייחס אליו, אבל עכשיו התמונה השתנתה".

"ייתכן שנתפתח גם לתחום של מניעת שחיקת סחוס והולכת תרופות באמצעות החומר שפיתחנו", אומרת דהן, "אבל כרגע אנחנו לא עוסקים בזה".

חלוקת ההחזקות בטופספין

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

מספר 2 ברמ"י על התוכניות לקרקעות באזורי הביקוש: "אני באמת מקווה שהקריה תתפנה"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

העליות בוול סטריט הזניקו את הטבת האופציות לעובדים בהייטק הישראלי לכ־2 מיליארד דולר

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור