גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"להימנע מהשקעות ספקולטיביות שנשענות על כלכלה חזקה"

דיוויד שטיינהארדט, נשיא ומייסד KCPS, וערן פלג, מנהל שותף בחברת ניהול ההשקעות, זהירים אבל אופטימיים - בייחוד בכל הנוגע לשוק האמריקני ■ בראיון ל"גלובס" הם מסמנים את ההזדמנויות הנוכחיות בשווקים

"למרות הראלי, הסנטימנט עדיין שלילי ויש לא מעט מזומנים בצד. לכן עדיף להימנע מהשקעות ספקולטיביות שנשענות רק על כלכלה חזקה", כך אומר דיוויד שטיינהארדט, נשיא ומייסד חברת ניהול ההשקעות KCPS, בראיון בלעדי ל"גלובס". "מבחינתי, ארה"ב היא אחד המקומות הכי אטרקטיביים כרגע להשקעה - העליות בשוק שלה יפות והמומנטום בה חיובי, ובסוף היום זו מדינה חזקה".

שטיינהארדט, בנו של גורו קרנות הגידור מייקל שטיינהארדט, שאחראי גם על מדיניות ההשקעה של KCPS, מסביר מה עומד מאחורי הזהירות שהם נוקטים השנה. "הרווח התפעולי של 500 המניות הגדולות בארה"ב נמצא כרגע בשיא היסטורי מאז שנות ה-70 של המאה שעברה, וקשה לי להאמין שיש להן עוד לאן להשתפר.

"החברות יוכלו להציג ביצועים טובים מהצפוי, רק במידה שהכלכלות יהיו מאוד חזקות; אך מאחר שזה לא המצב, ולדעתנו ההכנסות לא צפויות לצמוח, פוטנציאל האפסייד ברבעונים הקרובים מוגבל".

לדברי שטיינהארדט, המשמעות היא לאו דווקא שהשוק עומד לחוות ירידות, ושאין כרגע אפשרויות השקעה טובות, אלא כי מדובר בנקודה שצריך לשים לב אליה.

נראה צמיחה, אבל לא גבוהה

אז מהיכן שואבים ב-KCPS את האופטימיות? "כולם פחדו שהכלכלה עולמית הולכת למיתון, אך תמונת המאקרו התייצבה ואף השתפרה, בייחוד בארה"ב, כך שהעולם ממשיך לצמוח", מסביר לנו ערן פלג, מנהל שותף בחברה ומי שמנהל את פעילות ההשקעות בהון פרטי וגופים מוסדיים של הקבוצה.

לדברי פלג, תחושת הרגיעה הנוכחית בקרב המשקיעים לגבי אירופה משתקפת בירידה בתשואת האג"ח של איטליה, פורטוגל וספרד. עם זאת, הוא סבור כי הצמיחה הגלובלית בשנה הקרובה תהיה חלשה יחסית במדינות המפותחות, מול צמיחה חזקה יותר במדינות המתפתחות, כך שבשורה התחתונה נראה צמיחה, אבל לא גבוהה.

- מה הסיבה לזהירות שאתם נוקטים כלפי השווקים המתעוררים?

"בניגוד למצב בארה"ב, שבה הכיוון הוא חיובי, הסיכונים והמומנטום הכללי בשווקים המתעוררים הם שליליים. קיים סיכוי יותר גדול שסין תציג צמיחה בשיעור נמוך מהצפוי מאשר צמיחה בשיעור גבוה", אומר פלג.

"כרגע אנחנו במצב ביניים", הוא מוסיף, "צריך להיות מוכנים לפעול במקרה הצורך. המחירים בשוק מגלמים כל מיני תסריטים, אבל האטה בסין, למשל, היא תסריט שלא מגולם. אמנם בשקלול הדברים ארה"ב נראית כרגע יותר טוב, אך צריך לזכור שיש גם צורך בפיזור. אני חושב שלמשקיעים יש צורך להיות גם בשווקים המתעוררים, אם כי ברמה האסטרטגית בלבד".

- אז איפה נמצאות היום הזדמנויות?

פלג: "למי שמעוניין לפזר את התיק פתוחות לא מעט אפשרויות. מניות הבנקים בארה"ב מעניינות מאוד לדעתנו. שילוב של גורמים, כמו השיפור בנתוני המאקרו והעובדה שהן נסחרות מתחת לשווי שלהן בספרים, מעמיד אותן היום באור הרבה יותר חיובי מאשר בעבר.

"בנוסף, הזהב עלה מאוד בשנים האחרונות, אבל מניות חברות כריית הזהב נשארו מאחור, ואנחנו מעריכים שהן נסחרות בדיסקאונט של 25% ממחיר הזהב. עם זאת, צריך לזכור שמדובר במניות מאוד תנודתיות, ולכן נדרש אורך רוח.

"גם אג"ח High Yield (בסיכון גבוה, ל' א') בדירוגים נמוכים בארה"ב נראות אטרקטיביות. כמובן שהסיכון גבוה בהשוואה לאג"ח ממשלתיות, אבל בהתחשב בשיעורי חדלות הפירעון הנמוכים בארה"ב, הסיכון מגולם בתוך המחיר. תשואה של 7%-8% היא בהחלט הצעה אטרקטיבית, על אחת כמה וכמה בהתחשב בעובדה שזו תשואה שמצפים לקבל ממניות".

שטיינהארדט מוסיף: "כ-47% מהמניות בארה"ב שמחלקות דיבידנד, מעניקות תשואה גבוהה יותר לעומת התשואה באג"ח. בנוסף, באחרונה אפשר למצוא מניות שמחלקות דיבידנד בשיעור של 4%-5%. כמובן שאי אפשר להשוות את הסיכון לאג"ח, אבל מניות מסוג זה הן בהחלט מעניינות לדעתנו".

על הדינמיקה בשוק הישראלי

מנגד, השניים מציינים כי הם מעדיפים להימנע מכל מה שתלוי באופן ישיר בחוזקן של כלכלות, כגון סקטור התעשייה.

"בשנה שעברה, כשהשוק נראה מפחיד יותר, מחירי מניות חברות התרופות ירדו, והן נסחרו לפי מכפילי רווח נמוכים של 7-8 ובתשואת דיבידנד של 4%-5%.

"זה בדיוק סוג המצבים שצריך לזהות, כי במידה שאנחנו טועים והדברים יתפרקו - אז לא נאבד הרבה; ואם אנחנו צודקים, נעשה כסף. אמנם בשוק התרופות הצמיחה נמוכה, אבל זאת צמיחה שאפשר לבנות עליה בכל כלכלה", אומר שטיינהארדט.

ומה לגבי השוק הישראלי?

פלג: "הדינמיקה בשוק הישראלי מזכירה יותר את זו שבשווקים המתעוררים מאשר המפותחים. שיעור הצמיחה בסדר, אבל במונחים של ציפיות צמיחה, יש לחץ וירידה. מנגד, שיעורי הריבית הריאלית אפסיים, וזה בהחלט מהווה תמריץ.

"באג"ח קונצרניות בישראל יש הזדמנויות, אך רובן בחברות שהן קטנות ומסוכנות בהשוואה לחברות בשוק האג"ח העולמי. מכאן החשיבות להשקיע באג"ח קונצרניות גלובליות, למרות שהתשואה בהתאם.

"צריך לזכור שהסיכונים ואיכות האשראי באג"ח הקונצרניות בישראל נמוכה יותר, וכך גם הנזילות. הפתרון הוא למצוא את האיזון בין התשואה, הסיכון והנזילות".

איפה להשקיע ממה להתרחק

הגורמים בכתבה עשויים להשקיע בניירות ערך ו/או מכשירים, לרבות אלו שהוזכרו בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע הזה ראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

שוק המשכנתאות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוק המשכנתאות בחודש מרץ חזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש מרץ נלקחו משכנאות בהיקף של 6.23 מיליארד שקל ● היקף משכנתה ממוצעת שנלקחה במרץ הגיע ל-918 אלף שקל

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

חברות הביטוח האמריקאיות מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

חניה בכל מקום: כך זינק מספר תווי הנכה ב-55% בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו–פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים