גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המובילים להחליף את רובינק: מאור אבן-חן וליאת בן-ארי

על תפקיד פרקליט מחוז ת"א מיסוי וכלכלה מתמודדים גם עוה"ד טלי נג'רי, אורלי דורון, נועם עוזיאל ומינה זמיר

אבן חן, בן ארי, נג'רי, דורון, עוזיאל / צלם: תמר מצפי, איל יצהר, רוני שיצר

עו"ד ד"ר מאור אבן-חן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ועו"ד ליאת בן-ארי מפרקליטות מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה הם המועמדים המובילים להחליף את עו"ד אלה רובינק בתפקיד פרקליט מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה - כך נודע ל"גלובס".

לפני כשבועיים הודיעה עו"ד רובינק על פרישתה מהתפקיד, לאחר כ-11 שנות כהונה. כעבור ימים ספורים פורסם מכרז פנימי, המיועד לפרקליטים במשרד המשפטים, להגיש את מועמדותם לתפקיד.

מרשימת המועמדים שהגיעה לידי "גלובס" עולה כי לא פחות מ-6 פרקליטים מבקשים להתמודד על התפקיד, בהם עו"ד טלי נג'רי, סגנית פרקליטת מיסוי וכלכלה; עו"ד אורלי דורון, מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות; ועורכי הדין נועם עוזיאל ומינה זמיר, גם הם מפרקליטות מיסוי וכלכלה. עם זאת, ייתכן שיהיו עוד מועמד אחד או שניים שינסו להתמודד על התפקיד.

יתרון לאבן-חן

עו"ד אבן-חן, הנחשב לפרקליט מוכשר ובולט, נתפס כמי שיש לו יתרון בולט על פני שאר המתמודדים לתפקיד בזכות ידענותו בדיני ניירות ערך. אבן-חן כתב את הדוקטורט בתחום זה וגם פירסם ספר, "האיסור הפלילי בשימוש במידע פנים", העוסק באחת מהעבירות הנפוצות בתחום. אבן-חן ליווה בתקופה האחרונה את חקירתו של יו"ר בנק הפועלים לשעבר, דני דנקנר.

כיום, מחלקת ניירות ערך פועלת באופן נפרד ועצמאי מפרקליטות מיסוי וכלכלה, ומינויו של אבן-חן לפרקליט המחוז יכול לסייע לפרקליטות מיסוי וכלכלה לשלוט באופן טוב יותר על התחום החשוב.

בן-ארי: מובילת תיק הולילנד

המועמדת הבולטת השנייה היא עו"ד בן-ארי, שהגיעה לפרקליטות מיסוי וכלכלה ב-1998 כאחראית על תחום המיסוי, לאחר שאת ראשית דרכה עשתה במע"מ. מאז היא הובילה כתובעת מספר תיקים חשובים, בהם תיק השוחד של איש העסקים דודי אפל.

לאחרונה מונתה בן-ארי כראש צוות התביעה בתיק השוחד של הולילנד, שיתחיל בשבוע הבא. מדובר אולי בתיק החשוב ביותר בתולדות פרקליטות מיסוי וכלכלה, והוא עשוי להוות "קו פרשת מים" בתולדות המלחמה בשחיתות הציבורית במדינת ישראל.

למרבה האירוניה, דווקא הבחירה בעו"ד בן-ארי להוביל את צוות התביעה בתיק הולילנד עלולה למנוע ממנה להיבחר למחליפתה של רובינק. אם תיבחר בן-ארי לתפקיד, קרוב לוודאי שימונה לה מחליף או עוזר נוסף מטעם הפרקליטות בתיק הולילנד.

סיכוי קטן לנג'רי

פרקליטה בכירה נוספת שמתמודדת במכרז היא עו"ד נג'רי, המשמשת מאז אוגוסט 2010 כסגניתה של רובינק, ולכאורה היא אמורה הייתה לשמש כיורשת הטבעית בתפקיד. ואולם, לדברי בכירים בפרקליטות, מפלות שנחלה נג'רי בתיקים מרכזיים שניהלה, בהם תיקי הלבנת ההון בבנק הפועלים, כמו גם חוסר הערכה אליה מצד פרקליט המדינה משה לדור, מביאים לכך שסיכוייה לרשת את רובינק קטנים.

נג'רי עמדה בראש צוות התובעים בפרשת הלבנת ההון בדסק הרוסי בסניף הירקון של בנק הפועלים, שהסתיים בזיכוי גורף. השופט דוד רוזן מתח באותו מקרה ביקורת קשה על האופן שניהל צוות הפרקליטים בראשות נג'רי את התיק, כינה את התנהלות הפרקליטות "שערורייתית" והגדיר אותה ככזו "שיש בה כדי לערער באופן משמעותי את אמון הציבור בתביעה ובנציגיה".

דורון לא מוותרת

פרקליטה בולטת נוספת שרואה עצמה מועמדת ראויה להחליף את רובינק היא עו"ד דורון, המכהנת כיום כמנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות. דורון ביקשה להגיש מועמדות למכרז, ואולם העובדה שמדובר במכרז פנימי, כשדורון מועסקת בחוזה אישי וכפופה למשרד האוצר, מונעת ממנה לפי שעה להתמודד במכרז.

עם זאת, גורמים המקורבים לעבודת הפרקליטות אמרו ל"גלובס" כי דורון אינה מתכוונת לוותר על התפקיד, וכי בכוונתה לפנות לנציבות שירות המדינה או לבית הדין לעבודה ולבקש לאפשר לה להתמודד במכרז על התפקיד.

שני פרקליטים נוספים שהגישו מועמדות להחליף את רובינק הם עורכי הדין נועם עוזיאל ומינה זמיר מפרקליטות מיסוי וכלכלה. השניים נחשבים לבעלי סיכויים פחותים, ולפחות עוזיאל נחשב כמי שהגיש את מועמדותו כדי למצב את שמו לקראת הסיבוב הבא של ההתמודדות על התפקיד.

סכין בין השיניים

לדברי גורמים המקורבים לעבודת הפרקליטות, אחת הסיבות לכך שיש ריבוי מתמודדים על התפקיד היא בחירתו של עו"ד ג'ואי אש לפני כחצי שנה למנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות.

לדבריהם, בחירתו של אש - שהיה חסר כל ניסיון של הופעה בעליון למשרה שדורשת הופעה יומיומית בעליון - גרמה לאנשים בפרקליטות להבין שהמכרזים על התפקידים הבכירים בפרקליטות פתוחים יותר מכפי שנחשבו.

המקורבים ציינו עוד כי בחירתו של אש גרמה לאנשים בפרקליטות להבין כי ייתכן מצב שבו פרקליט מגיש מועמדות לתפקיד, שהוא סבור כי אין לו סיכוי רב להיבחר אליו, ולפתע לגלות כי הוא נבחר לתפקיד בכיר ומתגמל מבחינת שכר.

אש, טוענים המקורבים, נבחר לתפקיד למרות חוסר ניסיונו, רק עקב רצונו של פרקליט המדינה לדור שמי שיוביל את המחלקה הפלילית יהיה פרקליט עם "סכין בין השיניים".

חוד החנית במלחמה בעבריינות הצווארון הלבן

פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) מהווה את חוד החנית של משרד המשפטים במלחמה בעבריינות הצווארון הלבן, בעבירות על חוק ניירות ערך ובהון השחור. פרקליטות מיסוי וכלכלה ממונה על הטיפול בתיקי ניירות ערך ומתמחה בניהול תיקים כלכליים גדולים, מורכבים ועתירי מסמכים.

בין היתר ניהלה פרקליטות מיסוי וכלכלה בשנים האחרונות כמה מהתיקים החשובים והעקרוניים ביותר בתולדות המדינה, בהם משפטם של עו"ד יעקב וינרוט ופקיד שומה גוש דן לשעבר, שוקי ויטה, שהסתיים במפלה לפרקליטות ובזיכויו של וינרוט; ופרשת המנויים ברשות המסים, שהסתיימה בהסדרי טיעון עם בכירי רשות המסים.

בשבוע הבא ייפתח משפטם של נאשמי פרשת הולילנד - בהם ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט - אולי התיק החשוב ביותר בתולדותיה של פרקליטות מיסוי וכלכלה.

עו"ד אלה רובינק פרשה מכהונתה כפרקליטת מחוז מיסוי וכלכלה בעקבות הכללים שנכנסו לתוקפם לפני שנים אחדות, המגבילים את אורך הקדנציות של פרקליטי מחוז. במהלך שנות כהונתה טיפלה רובינק בתיקים פליליים של רבים מראשי המשק, בתיקי ניירות ערך, שוק ההון ומיסוי ובפרשות צווארון לבן.

עם זאת, בשנות כהונתה של רובינק ספגה פרקליטות מיסוי וכלכלה ביקורת חריפה בגין לא מעט מפלות בבתי המשפט, לרבות בתיקים שהוגדרו כתיקי דגל. על מחליפה של רובינק תוטל המשימה החשובה לשקם את מעמד פרקליטות מיסוי וכלכלה ולהחזיר את אמון הציבור בה.

עוד כתבות

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט, ו'להתקרב לצלחת'"

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע בחודש דצמבר: 14,677 שקל. וכמה בהייטק?

מדובר בעלייה של 3.1% לעומת דצמבר 2024 ● עלייה זו גבוהה אפילו יותר מהאינפלציה השנתית שנרשמה באותו חודש, 2.5%, כך שמדובר למעשה בעלייה ריאלית שמתגברת על ההתייקרויות

ערד / צילום: Shutterstock

חמישה זוכים מחסידות גור, והמכרז בערד שמרים גבות בשוק הנדל"ן

מכרז בערד שווק במלואו ליזמים ששמם נקשר בחסידות גור ● כעת, יש הסבורים בענף כי סכומי הזכייה מצביעים על תיאום מחירים - לכאורה בניגוד לכללי חוק התחרות הכלכלית ● האיש החזק בחסידות גור מוטי בבצ'יק: "מופרך לגמרי"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

גוגל מכה את התחזיות ומכריזה על השקעת עתק

אלפאבית עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות של 111.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.82 ● החברה דיווחה על הגדלה משמעותית של הוצאות ההון שלה ב-2026 ל-175-185 מיליארד דולר - משמעותית מעל צפי האנליסטים ● המניה יורדת במסחר המאוחר

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג רוצה לסדר ליו"ר ולמנכ"ל עלות שכר שנתית של 20 מיליון שקל

חברת המרכזים המסחריים מבקשת לאשר לבכיריה תגמול בהיקף חריג, הכולל הקצאות אופציות ושדרוג תנאי ההעסקה של היו״ר איתן בר זאב והמנכ״ל חי גאליס ● בר זאב צפוי לקבל אופציות בשווי כ־14 מיליון שקל ושכר בעלות שנתית של 11.7 מיליון שקל, בעוד גאליס יקבל אופציות בשווי כ־9 מיליון שקל ושכר בעלות של כ־7.5 מיליון שקל

איור: גיל ג'יבלי

"כמעט בלתי אפשרי לתזמן את השוק": איך בונים תיק השקעות כשהעולם סוער?

בין המתיחות הגיאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

אכזבה בים השחור: מה הפיל את מניית ניו-מד במסחר?

ירידה חדה נרשמה ביחידת ההשתתפות של ניו מד, הנמצאת בשליטת קבוצת דלק ומקווה לתוצאות טובות יותר בקידוח הבא שמתוכנן בשטח הזיכיון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה, בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16%, בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

וורן באפט / צילום: ap, Richard Drew

לפני שפרש: האם ההימור האחרון של וורן באפט משתלם?

בשנים האחרונות, ברקשייר צברה הר של מזומנים, לא רכשה כמעט מניות וביצעה מעט מאוד רכישות עצמיות של מניותיה ● אבל לפני שפרש, וורן באפט השקיע למעלה מ-58 מיליארד דולר בסקטור אחד ●  כעת, ההשקעה הזו מתחילה להוכיח את עצמה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בענק ההשקעות מעריכים - הטלטלה בשווקים מייצרת הזדמנות במניות השבבים

יום המסחר ייפתח במגמה שלילית, בעקבות הירידות במניות הטכנולוגיה בוול סטריט - המניות הדואליות ייפלו במעל 1% ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, המשקיעים ממשיכים להעביר את כספיהם מסקטור הטכנולוגיה לאזורים אחרים בשוק ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

משתלם לעבוד אצל ליאורה עופר: כמה יקבל המנכ"ל ב-2026?

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל ● רשת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

מחיר הבגידה: הודעת הוואטסאפ שעלתה לגרוש בפנטהאוז

שני פסקי דין שניתנו לאחרונה במחוזי תל אביב ובמחוזי חיפה מחדדים את גבולות שיתוף הרכוש בין בני זוג ● מתי מסר כתוב ייחשב להתחייבות מחייבת, מתי בן זוג יוכר כ"חלש" לצורך חלוקה לא שוויונית – ומה המשקל שניתן לסיוע כלכלי של הורים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

מדינות ערב לחצו - ארה"ב הסכימה להיפגש עם איראן בעומאן

לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי-די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של הנשיא" ● עדכונים שוטפים

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ״ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: ״החפיר של המניות הללו נפרץ״

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

חברת מלם / צילום: בר - אל

על רקע נפילה במניות ה-IT בת"א: ההפסד הצפוי של מלם תים בשוק הגמל

מניית חברות המחשוב בת"א צללו בשיעור חד על רקע החששות מהשפעות עתידיות של ה-AI על שוק התוכנה ● בד בבד, הודיעה מלם תים כי תפריש 30 מיליון שקל, בעקבות סיומו של מו"מ שניהלה במשך שנתיים עם בנק, לשיתוף פעולה בתחום תפעול קופות גמל וקרנות השתלמות

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

מה היה בדוחות אמדוקס, ורוניס ואודיוקודס

הישראלית שמחליפה מנכ"ל, ושתי החברות שנפלו לשפל אחרי הדוחות

אחרי כ-8 שנים בתפקיד נשיא ומנכ"ל אמדוקס, שוקי שפר צפוי לפרוש בסוף מרץ, ובמקומו מונה שמעי הורטיג ● בעקבות הדוח הרבעוני, ורוניס ממשיכה לצנוח בשיעור דו-ספרתי ולשפל של מעל שלוש שנים ● ואודיוקודס צנחה לשפל של למעלה משנתיים

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות התוכנה מחקו 5.6 מיליארד שקל מהשווי

ת"א 35 ננעל ביציבות, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● מניות התוכנה קרסו בעקבות הירידות וול סטריט אתמול: מג'יק צנחה בכ-20%, לצד מטריקס, וואן טכנולוגיות ומלם תים ● מייקל ברי: קריסת הביטקוין עלולה להתפתח ל"ספירלת מוות" שמזינה את עצמה ●  הזהב מעל 5,000 דולר לאונקייה, למרות רכבת ההרים - הבנקים הגדולים בטוחים שמחירו יזנק מעל ל-6,000 דולר

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

הקאמבק של הקרנות האקטיביות: רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר זה עשור

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?