גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיעים במניות? הדרך הטובה ביותר - דרך תעודות סל

הנתונים היבשים לא מותירים ספק: למרות שלקרנות הנאמנות יש מספר יתרונות תיאורטיים על פני תעודות הסל, השקעה באחרונות מבטיחה תשואה דומה לזו של מדדי המניות הגדולים, בעוד הקרנות נותרות כמעט תמיד מאחור

מזה יותר מחמש שנים מתנהל בשוק ההון ויכוח: איזו מדיניות השקעה מניבה תוצאות טובות יותר: השקעה פאסיבית (באמצעות היצמדות למדדים) או אקטיבית (בחירת מניות). את הוויכוח מנהלים מנהלי קרנות הנאמנות מול מנהלי תעודות הסל - ענף צעיר יחסית, שהתפתח בעיקר בחמש השנים האחרונות, והיקף נכסיו כבר מתקרב ל-60 מיליארד שקל.

קרנות נאמנות ותעודות סל הן עוגן בתיק השקעות של משקיע מוסדי או פרטי. היקף הנכסים המנוהלים בשתי התעשיות עומד על למעלה מ-200 מיליארד שקל, נכון לסוף פברואר האחרון. את חלק הארי תופסת תעשיית קרנות הנאמנות, המנהלת כ-147 מיליארד שקל.

היצע המוצרים של שתי התעשיות הללו אדיר ביחס לגודל השוק המקומי, כ-1,200 קרנות נאמנות וכ-430 תעודות סל; אך דווקא כשהמגוון גדול כל-כך, אפשר ללכת לאיבוד, ועולה השאלה במה עדיף להשקיע.

"תעודת סל היא גרעין בתיק של משקיע פשוט. ככל שאתה פחות אוהב סיכון, תהיה קרוב למדדים. התעודות בסופו של דבר חיות עם קרנות הנאמנות בצורה טובה, הן סוג של כלי שמשתמשים בהן גם מנהלי הקרנות", אומר ל"גלובס" אייל סגל, מנכ"ל תכלית.

מנגד סבור גילעד אלטשולר, מנכ"ל משותף בבית ההשקעות אלטשולר שחם, כי דווקא קרנות הנאמנות הן הגרעין שבתיק ההשקעות: "נתונים של השנתיים האחרונות, מראים שהקרנות שלנו מכות את המדדים, ובטח לאחר התיקון שנעשה מ-1 בינואר, ולפיו עמלות קנייה ומכירה חלות מעתה על מנהל הקרן - מה שמקטין עלויות למשקיע".

"גלובס" בדק מה עשו קרנות הנאמנות ותעודות הסל העוקבות אחר מדד ת"א 100, מי הביס את מי, ואילו יתרונות יש לכל מכשיר. התשובות לפניכם.

הכוכב העולה: הקרנות המחקות

מבדיקת "גלובס" עולה כי בתקופה של שלוש השנים האחרונות מי שהצליח להכות את מדד ת"א 100 הן דווקא שתי קרנות נאמנות (אחת מהן היא קרן מחקה שפועלת בדומה לתעודות הסל - ראו הרחבה בהמשך).

תעודות הסל הציגו, בהתאם למטרתן, תשואה הדומה לתשואת המדד, אם כי מעט נמוכה ממנו. אך רובן המוחלט של קרנות הנאמנות הציגו במהלך התקופה שנבדקה תשואה הנמוכה משמעותית מתשואת המדד (פער שמגיע במקרים החריפים ביותר גם ליותר מ-20%, ראו טבלה).

קרן הנאמנות מיטב ת"א 100 היא הטובה ביותר בשלוש השנים האחרונות, עם תשואה של 72.31%, כשבמקום השני הקרן המחקה של מגדל MTF 100. אבל למעשה מיטב ת"א 100 היא קרן הנאמנות היחידה מתוך 18 בקטגוריה, שהצליחה להכות את המדד, שכן הקרן של מגדל היא כאמור קרן מחקה, שהיא מעין יצור כלאיים.

זהו מוצר הדומה לקרנות סל בחו"ל (ETFs), קרן הרוכשת נכסים המרכיבים את המדד, ומשקיעה אותם בנאמנות עבור המשקיעים. תחום זה צבר תאוצה בשנתיים האחרונות בשוק המקומי.

מבין תעודות הסל, שכאמור השיגו פחות או יותר את תשואת המדד (70.73%), הטובה ביותר היא תעודת הסל קסם ת"א 100, עם 70.28%.

בטווח של שנתיים ושנה אחורה מאבדות קרנות הנאמנות, שתפסו את המקומות הראשונים בטבלה, את מקומן. מנגד, תעודות הסל והקרנות המחקות הן אלו שכובשות את פסגת הטבלה, וממשיכות להשיג את תשואת המדד.

תעודת הסל הטובה ביותר בשנתיים האחרונות היא הראל סל ת"א 100, שהציגה תשואה שלילית של 10.75% (לעומת 11.29%- במדד ת"א 100). בתקופה זו לא הצליחה אף קרן נאמנות מלבד שתי קרנות מחקות - פסגות (11.05%-) ומגדל (11.29%-), להכות או להדביק את המדד, בעוד כל תעודות הסל הצליחו לעשות כן.

מצב דומה נרשם גם בשנה האחרונה: אף לא קרן נאמנות אחת הצליחה להכות את המדד, פרט לקרנות המחקות שהעפילו לראש הטבלה. במקום הראשון הקרן העוקבת של פסגות ת"א 100 עם 16.44%- (לעומת 16.80%- בת"א 001) ; אחריה הקרן המחקה של מיטב ת"א 100 עם 16.48%-, במקום השלישי תעודת הסל של קסם עם 16.73%- ובמקום הרביעי הקרן המחקה של מגדל עם 16.81%-.

כל הנתונים שנמנו כאן מבוססים על בדיקה שבה חישבנו את התשואות של כל קרנות הנאמנות ותעודות הסל העוקבות אחר המדד, על פני שנה, שנתיים ושלוש השנים האחרונות. כדי להגיע למסקנות נטרלנו קרנות עם אופציות על מדדי המניות בשיעור של מעל כ-5% מהחזקות הקרן, וכן קרנות שמחזיקות תעודות סל ביותר מ-20% מהחזקותיהן ותעודות סל ממונפות.

דמי הניהול בקרנות לא מצדיקים עצמם

אחד היתרונות הבולטים של תעודות הסל על קרנות הנאמנות הוא הסחירות. בעוד את קרן הנאמנות ניתן למכור או לקנות פעם אחת ביום (לקראת סוף המסחר), תעודת הסל נזילה יותר וניתן לרכוש אותה לכל אורך שעות המסחר. בשווקים תנודתיים, שבהם נרשמות עליות או ירידות חדות במדדים במהלך יום המסחר, הופך עניין הסחירות לפרמטר קריטי.

יתרון מרכזי נוסף של תעודות הסל הוא העלות. רוב קרנות הנאמנות המנייתיות גובות דמי ניהול גבוהים שמגיעים עד 3%, לעומת דמי ניהול של פחות מ-1% בתעודות הסל. עם זאת, העלות ללקוח בתעודות הסל היא בעיקר עמלות הקנייה והמכירה הבנקאיות הנעות סביב 0.5% (תלוי בלקוח).

השאלה המתבקשת, אם כן, היא האם דמי הניהול הגבוהים בקרנות מספקים תמורה? האם כדאי לשלם יותר כדי לקבל יותר? הבדיקה שערכנו מראה כי גם אם ישנן קרנות נאמנות שמצילחות לנצח בפרקי זמן מסוימים את המדדים (ואלה הן כאמור מיעוט קטן ביותר), למשקיע אין יכולת מעשית לבחור דווקא בהן. זאת בניגוד לעקביות הניכרת בתעודות הסל, שכאמור הצליחו לאורך זמן לשמור על מקומן בטבלה. אלטשולר מודה: "בת"א 25 ו-100 קיימים עיוותים פחות גדולים, ואין עדיפות לקרנות נאמנות, אך לדמי ניהול גבוהים יותר בקרנות בתל בונד יש הצדקה".

ואמנם, מרבית קרנות הנאמנות מושקעות באפיק האג"ח באמצעות חשיפה למדדי התל בונד השונים, שבהם, לדברי אלשטולר, אמור להיות להן יתרון על פני התעודות. אלטשולר מציין עוד, כי מעמדן של קרנות הנאמנות כמשקיע מוסדי מקנה להן בהנפקות המקור או בהרחבות סדרת אג"ח, קנייה במחיר מופחת. כך, דמי ההפצה נעים בין 0.5%-1% - דבר שתעודות סל לא יכולות לעשות. נציין כי לא כל הקרנות משתתפות בהכרח בהנפקות שכאלה.

יתרון נוסף הנוגע לקרנות שמזכיר אלטשולר נעוץ בבעיה המובנית של תעודות הסל ככלי טכני לניהול כספים. "הקרנות יכולות לקנות אג"ח חדשות, ולאחר פרק זמן מסוים למכור. כשהתעודות נכנסת לקנות בהיקף גדול, הן מעלות את מחיר האג"ח. משקיעים מתוחכמים קונים את האג"ח בהנפקה, ומחכים שהתעודות ייכנסו, יעלו מחיר, ואז מוכרים במחיר גבוה יותר מההנפקה", הוא מסביר.

לדבריו, "כתוצאה מההיקף הגדול של תחום התל בונד נוצרים עיוותים, וכך נוצר מצב שבו אג"ח הנמצאות במדדי התל בונד מתומחרות יחסית גבוה לאג"ח שאינן שם. מנהל קרן מנוסה ידע לנצל זאת, ולהביא לקרן שלו תשואה גבוהה יותר".

הטיעון של אלטשולר נכון תיאורטית, אך הוא תלוי בגורם האנושי, באיכותו של מנהל הקרן. רוב מבין 1,200 מנהלי קרנות הנאמנות לא עונים על הקטגוריה הזו, שכן בדרך-כלל מדובר באנשים צעירים וחסרי ניסיון, שמנהלים יותר מקרן אחת, ואינם מתמידים לאורך זמן בניהול הקרן.

יתרון המס של הקרנות לא מנוצל

"לקרנות יתרון גדול מאוד בתחום המיסוי, ומי שמחזיק אותן לאורך זמן נהנה מדחיית מס לטווח ארוך; זאת, להבדיל מתעודות שהוא קונה ומוכר ומשלם מס לאורך כל הדרך", מציין אלטשולר.

ואכן, תעודות הסל נחשבות מבחינת היבטי המיסוי כני"ע, בהתאם חלות עליהן אותן תקנות המיסוי של ניירות ערך אחרים. מנגד, מרבית קרנות הנאמנות מתפקדות כיום בצורה של קרנות מעורבות שכוללות מספר אפיקי השקעה. מעמד המיסוי של אלו ושל קרנות פטורות, מאפשר למשקיע לדחות את המס עד למועד המימוש.

בנוסף, באמצעות השקעה בקרנות נאמנות מעורבות יכול המשקיע ליהנות מהאפשרות לקזז מס על רווח הון בישראל מול הפסד הון על ניירות ערך זרים בחו"ל, או להיפך. בקרנות החייבות במס, יש יתרון לקרנות שמשקיעות בניירות ערך זרים ו"סוחבות" איתן הפסדים מוכרים לצורך מס, וכך ניתן להימנע מתשלום מס על השקעות בחו"ל במקרה של רווחים עתידיים.

כל זה נכון מבחינה טכנית, אבל הסטטיסטיקה בשוק המקומי מראה כי מרבית המשקיעים מוכרים לפחות פעמיים בשנה את קרנות הנאמנות שברשותם, ועל כן בסופו של דבר הם לא נהנים מהטבת המס הזו.

בהקשר זה נספר כי רשות ני"ע פועלת כיום לאפשר לקרנות לגבות עמלות קנייה ומכירה משמעותיות, הנגזרות ממשך ההחזקה. בנוסף, למרות היתרון של דחיית המס בקרנות הנאמנות, משקיע המחזיק תעודת סל לאורך זמן, יכול גם הוא ליהנות מדחיית מס ארוכה.

שורה תחתונה

לסיכום, לא ניתן לקבוע באופן גורף האם תעודת סל עדיפה על קרן נאמנות או להפך, והדבר נתון לטעמיו של המשקיע. מבחינה תיאורטית קיימים לקרנות יתרונות בדחיית מס ובניצול עיוותים בשוק. אך בעולם המעשה התמונה שונה, בעיקר בשל הגורם האנושי: מרבית המשקיעים לא מחזיקים קרנות למשך מספיק זמן בכדי ליהנות מיתרון המיסוי, ומרבית מנהלי הקרנות אינם מנוסים ומקצועיים דיים בכדי לנצל את העיוותים הקיימים בשוק.

מנגד, נראה כי ישנה עדיפות ברורה לקרנות מחקות ותעודות סל העוקבות אחר מדדי המניות, בעיקר בתנאים של שוק עולה כתיקון לאחר ירידות עמוקות. אך הבעיה היא שמניות מהוות רק כ-20% מהיקף המסחר בבורסה (נכון לסוף 2011); רוב המסחר מתבצע בתחום האג"ח (כ-53%), ושם המשחק מורכב הרבה יותר.

האופנות המתחלפות פוגעות במשקיעים

אחת מההמלצות הגורפות היום בשוק ההון המקומי היא להגדיל את החשיפה לחו"ל, בפרט בכל הקשור לתחום המנייתי. גם כאן בא לידי ביטוי היתרון של דמי הניהול הנמוכים אשר גובות תעודות הסל העוקבות אחר המדדים המובילים כגון נאסד"ק, S&P 500 ודאקס; לא כל שכן באג"ח - אפיק שבו חלה אמנם התעוררות בקרב תעשיית תעודות הסל העולמית, אך עדיין נשלט בידי קרנות הנאמנות.

התעוררות נוספת שמורגשת בתחום ההשקעות, היא הרדיפה אחר מניות דיבידנד המספקות לכאורה קופון גם בתנאי שוק קשים. "זה עניין של אופנה, סוג של אשליה. אם מניות הדיבידנד היו עושות יותר, אז כולם היו הולכים לזה", מציין סגל. אלטשולר מוסיף: "אם הדבר נעשה באופן טכני לחלוטין, זה עלול להביא לעיוותים, ופה שוב עדיף ניהול אקטיבי, ובטח כאשר מחזורי המסחר אינם גבוהים, כמו בבורסה בארץ. אך ככל שהמחזורים גבוהים יותר, נראה שניהול אקטיבי עדיף פחות".

כמו התעודות, גם קרנות הנאמנות עובדות לפי אופנה, אלא שכאן מדובר בניהול אקטיבי. תשואת קרנות הנאמנות מפורסמות בדיעבד, וכך קורה שלרוב משקיעים נכנסים לקרנות בעלות התשואות הגבוהות כבר בגל עולה, מפסידים את העליות שכבר התרחשו, ונשארים עם הירידות שבדרך.

ראש בראש

מי הכה את המדד

עוד כתבות

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"