גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו אומרים תודה על חלוקה של 50-50 עם הוט ו-yes"

עמרי בץ, מנכ"ל טלית תקשורת שמפיק ומייצג בישראל עשרות ערוצים, יודע שהשוק עומד להשתנות בצורה דרמטית ■ בראיון ל"גלובס" הוא מגלה מהו תנאי הסף להצלחה של ערוצי פרימיום, ומסביר איך מתבצעת חלוקת ההכנסות מול הוט ו-yes

"בעוד 5 שנים", אומר עמרי בץ בביטחון, "התעשייה הזאת תראה אחרת לגמרי". בץ (38), מנכ"ל טלית תקשורת, מנהל את אחת החברות המשמעותיות בעולם ההפכפך של הטלוויזיה הרב-ערוצית. כשהוא מביט אחורה על השנה הלא פשוטה שעבר וקדימה על מה שצפוי בשנה הקרובה, נראה שלא תמיד הוא יודע אם לשדר אופטימיות או פסימיות. בכל אופן, ברור לו שהכול עומד להיראות אחרת, והוא ערוך לכל תרחיש.

"השינוי הכי משמעותי שיקרה הוא כניסה של חברות תקשורת חדשות לשוק הזה, במקביל להתקדמות טכנולוגית", הוא אומר בראיון ל"גלובס". "ברגע שכל בית פה יהיה מחובר ל-100 מגה-בייט, אז צריכת התכנים באינטרנט תהיה שונה לחלוטין מהצריכה היום. אני עדיין חושב ש-yes והוט יהיו השחקנים הכי חזקים, אבל המפה תשתנה, הצריכה שלנו תשתנה, הסכומים ישתנו, כל נושא התקשורת יהפוך להיות הרבה יותר ממה שהוא היום".

קבוצת טלית תקשורת היא מחברות התוכן הוותיקות בישראל. את שמה קנתה לעצמה בהתחלה בעיקר בזכות זרוע ייצוג האמנים והפקות הבמה שלה. כיום מחזיקה החברה במספר חברות-בת ובהן זרוע הערוצים המחזיקה בזכויות לכ-30 ערוצים, בהם 20 שמשודרים על המסך כרגע. המוכרים שבמותגים הם שלל ערוצי נשיונל ג'יאוגרפיק, יורוספורט על ערוצי הבת שלהם, הערוצים הצרפתיים TV5 ופראנס 24 וערוץ האופנה הבינלאומי FTV.

בתחום הילדים מחזיקה החברה בערוץ ג'וניור ובערוץ בייבי הבינלאומי, אולי אחת ההצלחות הישראליות הגדולות בעולם הטלוויזיה. טלית שולטת לחלוטין בבייבי ישראל, והיא שותפה שווה עם ענקית הטלוויזיה פוקס אינטרנשיונל בשלוחותיו של הערוץ על פני הגלובוס. כיום הוא נחשב לערוץ התינוקות הגדול בעולם.

- עד כמה השוק הרב-ערוצי הוא מנוע צמיחה אמיתי לחברה כמו שלכם?

"מנועי הצמיחה היחידים של חברות כמו שלנו הם ערוצים בתשלום. היום קשה לבוא להוט ול-yes עם ערוץ ולבקש עליו מחיר קבוע. האפשרות היחידה לבקש כסף על ערוץ, היא אם אתה בא להחליף ערוץ אחר. תקציבי התוכן בפלטפורמות הולכים ויורדים, והם מנסים לקצץ בהוצאות שלהם בטלוויזיה".

- אז היום כל ערוץ שיש לך, אתה צריך להציג אותו כערוץ פרימיום, ואז יש חלוקת רווחים. איך מתחלקת העוגה?

"זה יכול לנוע מ-50-50 וצפונה".

- לכיוון הפלטפורמה?

"אם זה צפונה, זה תמיד לכיוון הפלטפורמה. בוא נאמר שעל חלוקה של 50-50 אנחנו אומרים היום תודה".

- אתה חי בנוח עם האחוזים?

"הייתי שמח אם המילה 'צפונה' הייתה נעלמת".

- ועדיין שווה ללכת ולהשקיע, למצוא ערוצים חדשים ולהפיק אותם?

"לא כל הערוצים מרוויחים. אני לא יכול להגיד לך שזה מודל שהייתי ממליץ לכולם להיכנס אליו. אבל אם אתה יודע לעשות אותו נכון, אז זה מודל שאפשר לעשות ממנו הכנסות יפות".

- אבל בסיס המנויים הוא מאוד צר, במיוחד כשאתה מדבר על ערוצי נישה.

"לערוץ טוב יש עשרות אלפים מנויים. הוא יכול להגיע ל-30-50 אלף מנויים, אבל זה הולך ונהיה יותר ויותר קשה. המכירות היום גם הולכות ונעשות יותר קשות, ואתה צריך להוציא הרבה יותר כסף על מכירות מאשר מה שהוצאת פעם".

במהלך השיחה בץ מסמן את רף הקיום של כל ערוץ: "כל ערוץ שיכול בסופו של יום להביא לעצמו כמות מנויים של 20 אלף מנויים ומעלה מכל פלטפורמה - יש לו זכות קיום. המפיק הוא זה שצריך לשים את הכסף, ולכן ההימור הוא שלו".

השקה מחדש של ערוצי לייף סטייל

המחאה החברתית השפיעה מהותית על שוק התוכן הניזון מפרסומות. בץ טוען כי הזעזוע הורגש גם בטלוויזיה הרב-ערוצית, בעיקר בשל המודעות הצרכנית שהתחדדה. "בטלוויזיה הרב-ערוצית זה תהליך ארוך יותר. אני חושב שבשנה וחצי-שנתיים האלה עשינו מאמצי שיווק עילאיים, והיום כל מנוי שאני מביא עולה לי הרבה יותר כסף. אני מוציא יותר כסף על תוכן, ויותר ויותר קשה לגייס מנויים. יש תחרות מאוד קשה, כי הפלטפורמות גם העלו הרבה מאוד ערוצים, מתוך ניסיונות להילחם באיומים מהסלולר והאינטרנט תוך קניית יותר תכנים".

מאמצי השיווק של טלית התרכזו באחרונה גם בשני ערוצי לייף סטייל שרכשה והשיקה מחדש, "בית" ו"קארמה". "אני מניח שיצטרפו לערוצים האלה השנה עוד 2-3 ערוצים", אומר בץ.

שני הערוצים נמצאים בחבילות בהוט ופתוחים כמעט לכל בתי-האב של חברת הכבלים. "קארמה", לעומת זאת, לא משודר ב-yes, ואת "בית" צריך לקנות בלוויין, בנפרד. לדברי טלית, יש לו כמה עשרות אלפי מנויים. "בימים אלה עשינו רכישה משמעותית של תכנים בערוצים שילכו וישתדרגו".

- משלמים עליו 17.90 בחודש, זה יקר מאוד, לא?

"מי שקובע את המחירים של הערוצים הן הפלטפורמות, והמחירים הם די סטנדרטים לכל ערוצי הלייף סטייל. אפשר לקנות חבילות, ואז זה זול יותר".

- אתה חושב שזה מחיר סביר?

"כל ערוץ כזה עולה הרבה מאוד מיליוני שקלים בשנה. בסופו של יום יש לנו שני לקוחות, את הכסף אנחנו עושים בחלוקת הכנסות, ולכן אנחנו צריכים שהמנויים יקנו אותם. אם יותר מנויים היו קונים, יכולתי להוריד את המחיר. בכמות המנויים שקונה היום ובתוכן שאני צריך לבנות כדי להחזיק ערוץ, אין יכולת להוריד את המחירים בצורה משמעותית. האם הייתי שמח לתת את זה במחירים זולים יותר ועדיין להרוויח את אותו הדבר? ברור".

- אתה לא מרוויח את מה שיכולת להרוויח בגלל שהפלטפורמה לוקחת נתח משמעותי.

"כן. אבל זו זכותה. היא מספקת לי את שירותי התשתית ותומכת בי שיווקית ומחזיקה צוות ושירות לקוחות. זה בסדר שהיא לוקחת כסף".

- ואיך אתה מרגיש שההתמודדות שלכם מול הפלטפורמות משתנות עם הזמן?

"בגדול, פלטפורמות תמיד יהיו חזקות יותר ממפיק פרטי. לנצח הכוח אצלן, וזאת מהסיבה הפשוטה שיש רק שתיים - הוט ו-yes. אבל אם אתה בא עם מותגים טובים, אין סיבה להוריד אותם מהאוויר. אני לא רואה שמישהו מוריד ערוץ כמו נשיונל ג'יאוגרפיק".

החבילה הצרה מפחידה את השוק

האיום המשמעותי ביותר שעשוי לטלטל את התעשייה, בעיני בץ, הוא דווקא מה שנראה בעיני הציבור ובעיני הרגולטור כבשורה צרכנית - החבילה הצרה.

באחרונה החליטו במועצת הכבלים והלוויין לצאת יחד עם הוט ו-yes לניסוי שיבחן חבילת בסיס מצומצמת במחיר סמלי ללקוחותיהן. "זה מפחיד אותנו כספקים, מפחיד את הפלטפורמות וצריך להפחיד גם את הלקוחות", אומר בץ.

- מדוע אתה רואה בכך איום?

"היום אנשים משלמים סכום שנע בין 200 ל-300 שקל ומקבלים טלוויזיה רב-ערוצית מלאה. הצרכן מקבל 200 ערוצים, ויש מעין סובסידיה צולבת בין הערוצים. כלומר להוט ול-yes יש את ההכנסות הבסיסיות, והם יכולים לבוא לערוצים הזרים ולנהל משא-ומתן קשוח יחסית, להוריד את המחירים שלהם בצורה די משמעותית ולקבל את כל אחד ממאות הערוצים בתנאים יחסית טובים. כך הם יכולים לספק את זה ללקוח ב-200 שקל".

לדברי בץ, "ברגע שתהיה חבילה צרה בהוט וב-yes, כמות ההכנסות שלהן תרד משמעותית, יכולת המשא-ומתן שלהם מול הערוצים הזרים תרד דרמטית. ומה שיקרה זה שרוב הערוצים שהלקוחות ירצו לא יהיו בחבילה הצרה, לקוחות עדיין ירצו שתהיה להם טלוויזיה, והם יתחילו לקנות את הערוצים בנפרד ויצטרכו לשלם הרבה יותר מ-20 שקל לערוץ, כי פתאום תהיה תחרות בין הערוצים ובין עצמם".

- אבל התחרות בין הערוצים לא תוריד את המחיר?

"יכול להיות, אבל מצד שני זה עשוי דווקא להעלות את המחירים כי ערוצים שהתרגלו לקבל, לצורך העניין, חצי מיליון דולר בשנה, או מיליון דולר בשנה, יצטרכו להביא את אותן הכנסות מכמות מנויים קטנה יותר ולכן גם להעלות מחירים. בסופו של יום הצרכן ימצא את עצמו נשאר עם אותו תשלום חודשי של 220 שקל, רק עם 20 ערוצים ולא 200".

- דווקא עידן+, שהורחב באחרונה בכנסת, נחשב כאיום משמעותי יותר על הפלטפורמות. אתה חושש שספקיות התוכן ישלמו את מחיר הפגיעה בהוט ו-yes?

"כן, כל הספקים. גם ספקי הריהוט המשרדי של הוט ו-yes ייפגעו, כי יהיו שם פחות עובדים, ואז יצטרכו פחות כיסאות. ברור שכל השוק הזה יפגע. אבל אני עדיין לא רואה ב-DTT בשורה גדולה, כי DTT בעולם צריך להתבסס או על שירות ציבורי או על פרסומות. בארץ השידור הציבורי מאוד מוגבל, וגם האיכות שלו מוטלת בספק. אבל מעבר לערוצים 2 ו-10, אני לא רואה איך נכנסים לשם ערוצים מספיק איכותיים שיכולים להביא מספיק מנויים לסיפור הזה".

- הכוונה היא להכניס ערוצים נושאיים.

"ומי יממן אותם? המודל המסחרי לא יהיה תשלום, כי כל המודל מאחורי DTT הוא לא לגבות כסף. באשר לפרסום, זו עוגה מוגבלת. רוב הכסף שהולך לטלוויזיה מתרכז במדורת השבט, שהיא נכון להיום ערוץ 2. ערוץ 10 הוא עוד מדורונת לידו".

לדברי בץ, המטרה המקורית עם הקמת מערך ה-DTT המורחב הייתה להפעיל לחץ על הפלטפורמות לספק חבילה צרה, אבל הלחץ לא יגיע משם. "כניסה של חברות תקשורת נוספות, OTT (טלוויזיה על גבי רשת האינטרנט - ל"א) או IPTV, יהוו גורמי לחץ הרבה יותר משמעותיים על חברות הכבלים והלוויין לייצר חבילות צרות".

לדברי בץ, "מפת התקשורת משתנה. פעם היא לא הייתה ריכוזית ו'קבוצתית' כמו היום. היום הכל הופך להיות מרוכז בקבוצות תקשורת. יש לך את בזק מהצד הזה ואת הוט מהצד השני, את סלקום-נטוויז'ן ואת פרטנר שרוצות להיכנס. נהפוך ל-4 קבוצות גדולות".

- נשמע כמו הזדמנות מצוינת עבורכם.

"באופן עקרוני זה אמור יום אחד לעשות לנו טוב. כי אם אני מסתכל על קולגות שלי, שמוכרים ערוצים בחו"ל וכולם מדברים אתי על זה שבמדינות בהן נכנסה הטלוויזיה באינטרנט, מחירי התוכן ירדו אמנם, אבל בסופו של יום העלייה במספר הפלטפורמות העלתה את כמות המזומנים שהם קיבלו. בארץ מחירי התוכן בשנים האחרונות הלכו וירדו ולא נכנסו שחקנים חדשים, בגלל שאנחנו מדינה קטנה, בגלל הריכוזיות במשק, בגלל הרגולציה המסובכת".

"ערוצים שנוגעים לילדים הם חזקים באופן אוטומטי"

תוכני טלית באינטרנט מגיעים למאות אלפי צפיות בממוצע בחודש. במקרה של "קופיקו", סדרה שטלית מפיקה ל-yes, כמות הצפיות מגיעה למיליונים באתר וואלה.

"לא ראיתי עדיין בשום מקום שהאינטרנט פגע בנו או בטלוויזיה הרב-ערוצית", אומר בץ, "אני עדיין חושב שהוא כלי שיווק יותר מאשר תחרות. גם בגלל שהאיכות של הטלוויזיה באינטרנט היא עדיין לא האיכות שהאנשים מצפים לה על מסך מוגדל בסלון".

ובכל זאת, "כל החוזים המשפטיים משתנים באופן טבעי עם המדיה הזאת, והיום כל חוזי הרכש נעשים תוך קניית זכויות מלאות. זאת לעומת העבר, אז לכל מדיה היה חוזה. בהיבט הזה ברור שמתכוננים ונערכים לדבר הזה. אני לא יכול להגיד לך שחברה כמו שלנו יכולה היום להסתמך על מדיות אחרות חוץ מטלוויזיה ברמת דוח הרווח וההפסד החודשי שלה".

בץ מהסס לנקוב בטרנד הנוכחי בעולם הרב-ערוצי. לדבריו, הוא עוד מחפש אותו ועם זאת ברור, שבעולם הילדים שווה להמשיך ולהשקיע. "ערוצים שנוגעים לילדים הם באופן אוטומטי חזקים, ואני מניח שבחודשיים הקרובים נעלה עוד משהו חדש בתחום", אומר בץ.

- איך זה ששוק שנראה כה רווי ממשיך לגדול ללא הרף?

"בערוצי הילדים, מה שחזק זה לא הערוץ עצמו, אלא מה שיש בפנים. הילדים מזפזפים בין התכנים שתופסים אותם. הילדים יודעים מה הם מחפשים ובאילו שעות ולאילו ערוצים ללכת".

- בשוק הערוצים לילדים מאוד קל לחפף, לא?

"אני לא יכול להגיד לך שאין חירטוטים בעולם הילדים. אבל הסדרות שמוכיחות את עצמן הן איכותיות ויקרות מאוד. אני יכול להגיד שעלות של הפקה של עונה של 'קופיקו' זה מיליוני דולרים. כדי לייצר את הסדרות המובילות אתה עדיין צריך להשקיע המון כסף. נכון שמסביב אתה יכול לחרטט, כי בסוף צריך למצוא מודל כלכלי מאוזן. כי אם כל התוכניות יעלו מיליוני דולרים, אז גם לקנות את הערוץ יעלה מאות שקלים".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים