גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי יזכה בקרב על תקציב הפרסום הנחשק של שטראוס?

‎חלק הארי בתקציב הפרסום של שטראוס, המטופל כיום בשלמור, עומד להחליף ידיים, ובקו הסיום במכרז נמצאים אדלר-חומסקי וגיתם ■ "גלובס" משרטט את הקרב על נתח מתקציב הפרסום הגדול בישראל, הכולל את דנונה, מילקי ואחלה

תקציב הפרסום של שטראוס עומד להחליף ידיים, והחלק שמטופל בשלמור-אבנון-עמיחי צפוי לנחות בבית חדש. ל"גלובס" נודע כי לקו הסיום מגיעים שני משרדי פרסום: אדלר-חומסקי וגיתם BBDO.

בשבוע שעבר נערכו פגישות של בכירי משרדי הפרסום עם בכירים משטראוס, ונערכו פרזנטציות. כעת צפויים בשטראוס להכריע תוך זמן קצר מי יהיה המשרד שיזכה בתקציב.

מדובר בתקציב בהיקף מוערך של 40-50 מיליון שקל ובטיפול בחלק מהמותגים הנחשבים בישראל, בהם דנונה, מילקי, יטבתה ואחלה.

לבחירה זו תהיה השפעה מכרעת לא רק על המשרדים המעורבים (גיתם, אדלר-חומסקי ושלמור-אבנון-עמיחי, שצפוי לאבד את התקציב) אלא גם על המתחרה הגדולה תנובה ועל משרדי הפרסום שלה. כמקובל בענף הפרסום, במירוץ אל התקציב מעורבות הרבה אמוציות ומיני דרמות מאחורי הקלעים.

תקציבי הפרסום של חברות המזון נחשבים לתקציבים אסטרטגיים במשרדי הפרסום. חשיבותם נובעת מגודלם, מהכסף שהם מגלגלים, מהאפשרויות הטמונות בהם להצגת יכולות קריאטיביות ומהנוכחות הקבועה שלהם במדיה. תקציבים כאלה אינם נפתחים חדשות לבקרים, וכשזה קורה, במשרדי הפרסום מוכנים לעשות הרבה כדי להשיג נתח בתקציב.

"גלובס" חושף את המהלכים מאחורי הקלעים של אחד התקציבים הנחשקים במשק.

תקציב כולל של 100 מיליון שקל

שטראוס היא המפרסמת הגדולה בישראל מזה שנים. מנתוני יפעת בקרת פרסום עולה כי היקף הפרסום הריאלי שלה נע בשנים האחרונות בין 100 ל-115 מיליון שקל (כ-100 מיליון דולר בממוצע במחירי מחירון).

לקבוצה שני משרדי פרסום עיקריים: שלמור-אבנון-עמיחי, המלווה את הקבוצה כבר שנים ארוכות ומטפל בחלק הגדול יותר של התקציב; ובאומן-בר-ריבנאי, שהחל לטפל בחלק שלו בתקציב שטראוס לפני כ-5 שנים ומחזיק כ-30%-40% מההיקפים השנתיים.

המותגים מחולקים ביניהם כך: באומן-בר-ריבנאי מטפל במותגי הקפה והממתקים, לרבות המותגים, פרה, פסק זמן ו-Must.

שלמור-אבנון-עמיחי מטפל במותג-העל שטראוס, לרבות דנונה, מילקי, אחלה, יטבתה, יד מרדכי ואנרג'י וכן בתפוצ'יפס, דוריטוס וצ'יטוס.

אדלר-חומסקי מטפל בתמי 4 עוד טרם רכישתו על-ידי שטראוס וממשיך לטפל במותג גם היום.

על רקע המשבר הקשה שפקד בשנה האחרונה את שלמור-אבנון-עמיחי, עזיבתו המתקרבת של שטראוס הייתה כתובת על הקיר מזה כמה חודשים. לכאורה, לשטראוס היו את כל הסיבות לעזוב עוד קודם: במשרד לא טרחו לספר לקברניטי החברה על עזיבתו המתוכננת של השותף גדעון עמיחי, שבשטראוס ראו בו את הנכס העיקרי של משרד הפרסום והמנהלים למדו על כך מהתקשורת.

כבר קודם לעזיבתו של עמיחי העבודה המשותפת חרקה, אבל אחריה המצב הוחמר אף יותר, ונראה היה כי מקצועית הצדדים מגיעים למבוי סתום. עם החלפת ההנהלה ביקש שלומי אבנון, ממייסדי המשרד, וקיבל, מספר חודשי חסד. העבודה אמנם השתפרה מעט, אך לכולם היה ברור כי חברה בסדר גודל של שטראוס לא תוכל לעבוד עם משרד שבשנה הבאה כבר לא יהיה בעשירייה המובילה.

לאור ניסיון העבר והדרך האישית שבה נבחרו עד כה משרדים למערך הפרסום של שטראוס, לכולם היה ברור כי חברה עם "התרבות השטראוסית" לא תצא למכרז. וכך, רוב המהלכים נעשו מתחת לפני השטח, בין היתר כי אור הזרקורים היה בעייתי עבור המשרדים עצמם.

המסלול של גיתם

גיתם BBDO הוא חלק ממערך הפרסום של תנובה. המשרד צבר את כוחו בימים שמושיק תאומים עזר להציל את החברה לאחר משבר הסיליקון, שנחשב עד לימי המחאה החברתית למשבר התקשורתי הקשה ביותר שידעה החברה.

מיכל המאירי, מנכ"לית גיתם, עשתה את התפקיד המשמעותי ביותר שלה בתנובה - סמנכ"לית תשלובת החלב, והייתה אחראית על קמפיין ההשקה המפורסם של יופלה, שנחשב עד היום לאבן-דרך שיווקית.

המאירי הייתה מחוברת לתנובה בטבור: "אחת לחודש אני באה לאריק רייכמן כמו שאני באה לשבת אצל ההורים. אני חיה ונושמת את הארגון", אמרה המאירי בראיון שנתנה ל"גלובס" עם כניסתה לתפקיד. לעוצמה הרגשית הזו תהיה השפעה על הדברים בהמשך.

אבל ימי הזוהר של גיתם בתנובה חלפו כשהחברה נרכשה על-ידי קרן אייפקס, שהייתה מצויה באותה עת בעיצומו של סכסוך משפטי קשה מול גיתם. שורשי הסכסוך היו נעוצים בזמן שבו מושיק תאומים שימש יועץ אסטרטגי של קבוצת אייפקס-סבן, כשזאת התמודדה על רכישת בזק.

גיתם טענה אז כי בידיה הסכם עם אייפקס, לפיו אם לא יועברו אליה תקציבי הפרסום תפוצה גיתם ב-4 מיליון דולר. לאחר שגיתם לא קיבלה את תקציב בזק, היא עברה לטפל בתקציבי התקשורת של קבוצת אי.די.בי ותבעה את אייפקס על הפיצוי.

רצה הגורל ותוך תקופה קצרה קיבלה גיתם את אייפקס בדלת האחורית כשזאת רכשה את תנובה. הצדדים הגיעו להסכם פשרה, שכלל פיצוי כספי מסוים והתחייבות להשאיר את גיתם לתקופה מסוימת במערך הפרסום של החברה.

הפרשה הותירה באופן טבעי משקעים לא נעימים. זהבית כהן, הבוסית החדשה, לא אהבה את ההתנהלות של גיתם מול אייפקס והבהירה זאת היטב בהתנהלותה מולם. היא אמנם לא הפרה את הסכם הפשרה ולא פיטרה את גיתם, אך הלכה כל הזמן על הגבול הדק, מנשלת אותם מעוד ועוד טריטוריות - ואפילו תחום יחסי הציבור נלקח מהם.

המהלכים השפילו את המשרד, אך לא גרמו לו לקום וללכת, אם כי משהו מתחושת השותפות ההכרחית בין מפרסם למשרד נפגע כנראה ללא תיקון.

עם הזמן שינתה תנובה את פניה גם מבחינת המנהלים: הדמויות שהיו חלק מעברה של המאירי בתנובה - עופר בלוך, ליעד כהן, חגית אדלר שהחליפה אותה - נעלמו, ומונתה הנהלה חדשה שלא בהכרח רצתה לראות את המאירי במקומות שבהם הייתה קודם.

המאירי, שאין עוררין על הבנתה בתחום, קיבלה כתף קרה - הן ממי שחששו מניסיונה והן מכאלה שפשוט היו להם אג'נדות אישיות אחרות. אבל אין ספק שהדברים חלחלו והפכו את העבודה לכמעט בלתי אפשרית.

אריק שור, המנכ"ל הנכנס בתנובה, ניסה לא אחת להוציא את גיתם ממערך הפרסום של החברה ולהכניס את אדלר-חומסקי - ללא הועיל. מי ששמרה עליהם הייתה דווקא זאת שהצרה את צעדיהם בהתחלה - זהבית כהן. ולא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן - עבור כהן הכנסת אדלר-חומסקי הייתה, מסיבות שיפורטו בהמשך, אופציה בלתי אפשרית, והיא טרפדה אותה על-ידי הגנה על גיתם.

שלמה רודב, שהגיע לשמש כיו"ר תנובה (ובינתיים עזב), נחשב מקורב לאדלר-חומסקי, אך כנראה לא הייתה לו כוונה להיכוות מתפוח האדמה הלוהט שנקרא מערך הפרסום, והוא העביר החלטה שקבעה כי עד סוף 2012 לא יבוצע שינוי במערך הפרסום של תנובה. וכך נשארו גיתם ותנובה קשורים בקשר גורדי, שאינו מוציא מהם את המיטב.

המסלול של אדלר-חומסקי

יש רק דבר אחד שחסר לאדלר-חומסקי בתמהיל הלקוחות שלו - תקציב מזון. מזה שנים לוטשים שם עיניים לתקציב כזה מסיבה פשוטה. למשרד בסדר גודל כשלו לא נותרו עוד הרבה אפשרויות לגדול, מאחר שהוא פועל כבר בכל קטגוריה, וזו אחת האופציות היחידות לגדול משמעותית.

במשרד משקיעים הרבה זמן ומאמץ כדי להשיג תקציב כזה. עד לפני מספר חודשים הייתה תנובה היעד העיקרי. גם בגלל שברור היה שבמערך הפרסום של תנובה יש משרד פגיע, בעוד שבשטראוס נראה היה כי עומדים שני שחקנים יציבים; וגם בשל סיבות אישיות.

אריק שור, מנכ"ל תנובה, רצה מאוד לראות את אדלר-חומסקי משתלב במערך הפרסום של תנובה. לפני כשנה וחצי יצא לדרך מהלך שאמור היה להצניח את המשרד בתוך מערך הפרסום של החברה. מקורבים לאדלר-חומסקי כבר דיברו כמעט בגלוי על כך שהמשרד עומד לקבל נתח בתקציב.

אך בתוכנית היה פגם קטן: זהבית כהן לא שותפה בה' ויש להניח כי בעת שתוכננה לא נלקחה בחשבון עוצמת תגובתה.

מי שמכיר מקרוב את הנפשות הפועלות יודע שבין כהן לחומסקי יש איבה אישית קשה. כהן מאשימה את חומסקי שעבד נגדה יחד עם חברו רועי ורמוס, כשהיא הייתה חייבת לפטר את ורמוס מתפקידו כמנכ"ל פסגות עקב חקירת הממונה על ההגבלים העסקיים שהתנהלה בתקופה שאייפקס עמדה לרכוש את פסגות.

כשגילתה כהן ששור חושב להעביר נתח מהתקציב לחומסקי, היא הטילה וטו וטירפדה את המהלך. על-פי הערכות, כל זמן שזהבית כהן היא חלק מאייפקס לאדלר-חומסקי לא תהיה דריסת רגל בתנובה.

לכאורה, עזיבת כהן והגעתו של רודב, המקורב לחומסקי, אמורים היו לסלול למשרד את דרכו היישר לתנובה, אבל כאמור רודב ממש לא שאף למצוא את עצמו בין שור לבין כהן. נראה FH גם לשור היום לא פשוט להעביר תקציבים לאדלר-חומסקי' מאחר שתמיד יוטל לכיוונו זרקור הקשר האישי, כך שכמו גיתם' נראה כי לפחות בשלב זה בתנובה נסגרה לאדלר-חומסקי הדלת.

שלב ההכרעה

קשה לדעת בשלב זה מה יוחלט בשטראוס. הרבה תלוי במי יהיו הפיגורות שיקבלו את ההכרעה. החלק בשטראוס שעליו תהיה ההשפעה הגדולה ביותר מכל שינוי שיעשה הוא המחלבות. לכן, יש להניח שיהיה משקל גדול יחסית להעדפה של המנכ"ל המחלבות ארז פז - והוא על-פי ההערכות מקורבים לקבוצה נותן העדפה לאדלר-חומסקי. מעליו יש כמובן את הקול המשמעותי יותר של מנכ"ל שטראוס ישראל, ציון בלס - שאת העדפתו מתקשים להעריך בשלב זה.

מה שיכול לשחק לטובת גיתם הוא מעורבות כלשהי של עפרה שטראוס בתהליך. על-פי מקורבים, שטראוס מעריכה את מושיק תאומים ואף התייעצה איתו במשבר האחרון סביב מחאת הצרכנים. שטראוס הייתה מעורבת בקבלת החלטות מסוג זה, אך לא ברור מה תבחר לעשות הפעם.

ברור מאליו כי מי שלקח את ההימור הגדול במשחק זה גיתם, שאם לא יקבל את תקציב שטראוס יישאר כנראה קירח מכאן ומכאן. בתנובה כבר יודעים בשלב זה על המגעים עם שטראוס, ויש להניח כי עתה הפרידה מגיתם היא עניין של זמן.

אם אדלר-חומסקי לא יזכה בשטראוס, החלום על תקציב מזון יתרחק שוב - והפעם אולי לתקופה ארוכה. חלום נוסף שעשוי להתרחק הוא החלום להיות המשרד הגדול בישראל - חלום שנתח בשטראוס מקרב אותו אליו.

משרד אחד מפסיד בוודאות: שלמור-אבנון-עמיחי מקבל אולי את המכה הכואבת ביותר מאז החלה התרסקותו, ואת החותמת הסופית לכך שהוא כבר לא משרד גדול.

מי שעשוי להרוויח מההתרחשויות הם דווקא המשרדים האחרים של תנובה: מקאן-אריקסון וגליקמן-נטלר-סמסונוב. יש להניח כי בתנובה לא יצרפו משרד נוסף למערך הפרסום שלהם, והמשרדים הקיימים הם אלה שיתחלקו בשלל. במקרה כזה, יופקד מקאן על תקציבי החלב, וגליקמן יקבל את התקציבים האחרים של מאמא עוף וטירת צבי.

בגיתם BBDO, אדלר-חומסקי, תנובה ובאייפקס סירבו להתייחס לדברים. משטראוס לא נמסרה תגובה.

שטראוס

עוד כתבות

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה עמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבאה, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

דרכון ישראלי / צילום: Shutterstock

מהיום: אפשר לחדש דרכון ותעודת זהות באינטרנט. כך זה יעבוד

לאחר שבשנה שעברה נרשמו "פקקים" חסרי תקדים בדרך להנפקת דרכונים ותעודות זהות, חוק חדש שנכנס לתוקף מאפשר לבצע את התהליך באופן מקוון ● כיצד זה יעבוד, ולמי הדבר יתאפשר? ● גלובס עושה סדר

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו–פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי, הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

חניה בכל מקום: כך זינק מספר תווי הנכה ב-55% בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.