גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גבולות היח"צ: האם פס"ד אלי עזור יעמוד במבחן המציאות?

מהם הקווים האדומים של מסע יח"צ? על השאלה הזו ניסתה בשבוע שעבר לענות השופטת מיכל אגמון-גונן, כשקבעה כי קמפיין יח"צ שלילי ומכפיש אינו לגיטימי ■ מנגד, יועצי תקשורת טוענים כי הקביעה של השופטת תמימה ומנותקת מהמציאות

כשנציג של אחת מחברות יחסי הציבור הגדולות ביותר בארה"ב, ברסון-מרסטלר פנה לפני כשנה לכריסטופר סוגויאן, בלוגר טכנולוגי ובכיר לשעבר בוועדת הסחר הפדרלית, והציע לו לכתוב עבורו טור דעה על הפרות הפרטיות שמבצעת חברת גוגל, ולנסות להביא לפרסומו של הטור בעיתונים מובילים כמו ה"וושינגטון פוסט", "פוליטיקו" ועוד - חשדו של סוגויאן התעורר מיד.

מישהו, כך שיער סוגויאן, משלם כסף רב לברסון-מרסטלר, כדי לגרום לכך שהוא, הבלוגר, יהיה חתום על טור דעה ובו התקפות קשות על מדיניות הפרטיות של גוגל. העסק הריח רע - גם לכתוב עבורו את הטור וגם להביא לפרסומו בגופי תקשורת מובילים.

סוגויאן דחה את הצעת משרד יחסי הציבור הכוחני, ובמקום לפרסם את דעתו על מדיניות הפרטיות של גוגל, העלה בבלוג שלו את תכתובת האי-מיילים עם משרד יחסי הציבור.

לא עבר זמן רב - והעיתונים "יו.אס.איי טודיי" וה"דיילי-ביסט", חשפו כי משרד יחסי הציבור מנהל קמפיין שלילי נגד גוגל, וכי את משרד יחסי הציבור שלחה לא אחרת מאשר חברת פייסבוק.

הקמפיין שניהלה חברת ברסון-מרסטלר, בראשות האסטרטג מארק פן, לשעבר יועצה הפוליטי הקרוב של הילארי קלינטון (ומי שחתום על ההפסד הפוליטי המהדהד שלה ב-2008 לברק אובמה), חשף באחת את העצבים שבהם מתנהלת מערכת היחסים בין שתי ענקיות עמק הסיליקון, גוגל ופייסבוק.

פייסבוק שכרה את פן וצוותו כדי לשתול ידיעות שליליות על גוגל, וגוגל מצידה, לא בדיוק חסידת אומות העולם בתחום ההגנה על פרטיות הגולשים, נהנתה פתאום מתדמית החברה הפגועה.

חשיפת הסיפור כולו הביכה מאוד את חברת פייסבוק, שמנסה לשדר לעולם כי מדובר בחברה הגונה, שניתן לסמוך עליה, כמי שמחזיקה בידיה את מאגר המידע האנושי החודרני ביותר בעולם.

בשבוע שעבר התברר כי השיטות האמריקניות הללו "עשו עלייה". השופטת מיכל אגמון-גונן מבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בפסק הדין במשפט שניהלו אלי עזור ומרקעי תקשורת נגד קנווסט (1702-07), קבעה לפני מספר ימים קביעות נחרצות ואף יצרה תקדים משפטי (אמנם מחוזי, ובכל זאת פסיקה חסרת תקדים) בנושא גבולות מסע יחסי ציבור.

השופטת לא הסתפקה בהחלת דיני לשון הרע כדי להכריע כי ענקית התקשורת הקנדית קנווסט, מנהליה ריצ'רד לייפסיק וליאונרד אספר וכן אחד משלוחיה בישראל, הוציאו לשון הרע על עזור והחברה שלו מרקעי תקשורת - אלא הלכה צעד נוסף, וניתחה את הקמפיין יחסי הציבור השלילי שתוכנן כדי להציג אותו באור שלילי בתקשורת, וקבעה כי המהלכים התקשורתיים מהווים מעשה רשלני.

בגין שתי העוולות (רשלנות ולשון הרע), ולמרות שלא הוכח נזק ממוני ספציפי, חייבה אגמון גונן את הנתבעים בפצויים בסך מיליון שקל.

עוד אמרה השופטת כי היא מזדעזעת מן הפרקטיקה של משרדי יחסי הציבור - "פרקטיקה של פגיעה אישית לשם החלשת האחר, זוהי פרקטיקה שעל הדין לאסור אותה", וקבעה כי "על בתי המשפט לעצב חברה כזו שבה מסע יחסי ציבור שמטרתו לפגוע באחר לא יהיה לגיטימי כל ועיקר".

"פסק הדין שגוי"

ברקע פסק הדין המעניין הזה עומד סכסוך עסקי בין אלי עזור וקנווסט הקנדית בנוגע לרכישת ה"ג'רוזלם פוסט". הסכסוך הסתיים בבוררות בניו-יורק בהפסד של קנווסט, אך עד לרגע ההפסד התאמצה חברת קנווסט, באמצעות משרד יחסי הציבור מורל-צור תקשורת בע"מ (משרדם המשותף של מי שהיו אז שותפים, היועצים מוטי מורל ורונן צור), להכניס לעיתונות בארץ פרסומים שליליים על אלי עזור.

מוטי מורל, שמשרדו נמחק מכתב התביעה, ולכן לא הוא ולא רונן צור חויבו בדין, הכין תוכנית אסטרטגית כוללת עבור קנווסט, והתוכנית מוצגת בפסק הדין כ-"Game Plan", שכללה פנייה לחברי כנסת, פנייה לשרים, ביצוע חקירות פרטיות כדי לבדוק אם עזור עבר עבירות מס ואיסוף מידע עליו.

השופטת ראתה בעצם תכנון תוכנית אסטרגית שכזו מעשה עוולה, למרות שלא הוכח (לפחות לא על-פי הפירוט בפסק הדין) אם כל התוכנית הוצאה לפועל. בנוסף, למרות שלא הוכח נזק ממוני ספציפי לעזור, אגמון-גונן קבעה כי אין להאמין לקנווסט ומנהליה כי לא רצו לערוך קמפיין שלילי וכי ביקשו בעל-פה ממורל "ללכת רק בדרך המלך".

רוני רימון, יועץ אסטרטגי שותף במשרד כהן-רימון-שינקמן, אומר כי פסק הדין הזה מזכיר לו את המשל על הילד ההולנדי שמנסה לסתום סכר שלם באצבעו, אך השיטפון בלתי נמנע.

"העיתונות מלאה בביקורות איומות על כל מיני אנשים, והכול נכתב כדי להשיג מטרות, בין אם זה מטרות עסקיות או פוליטיות, ולא צריכה להיות פה שאלה אם אנחנו אוהבים את זה או לא אוהבים את זה, כי זה הרי חלק מהדמוקרטיה וחופש הביטוי, ולכל סכסוך יש שני צדדים".

- אבל השופטת קובעת שהמהלכים הללו - קמפיין ציבורי להכפשת יריב עסקי - הם דבר מוגזם.

"זה הרי מגוחך. היום אפשר לצטט בעיתון כל דבר שנכתב בכתבי בית דין. וההכפשות מן הסוג הזה יכולות להיות הרבה יותר חמורות, והן מותרות בחסות החוק. מדוע שהשופטת לא תפנה אצבע מאשימה לחוק בהקשר הזה? מסמכי בית משפט הם חסינים. לכל פרסום בתקשורת יש מטרה מסוימת. איפה היא חיה? אם צדדים לסכסוך עסקי עשו מהלך, והמהלך נכנס בחסות לשון הרע - שישפטו את הדברים לפי לשון הרע".

- פסק הדין מנסה להציב סטנדרט התנהגותי אתי בענף יחסי הציבור. זה רף בלתי אפשרי?

"אני קראתי את פסק הדין במלואו, ואני חייב לומר שהוא פשוט מנותק לחלוטין מן המציאות הקיימת בעולם העסקי והפוליטי. השופטת אומרת שיש 'לדאוג להפסקת הפרקטיקה של מסעות יחסי ציבור שליליים, אך גם לדרוש מן העיתונות שתבחן הודעות המגיעות ממשרד יחסי ציבור'. ואני אומר נהדר, בואו נייצר עולם ובו תקשורת חיובית בלבד - חלום רטוב, שכמובן יגרום לציבור לאבד תוך שנייה את העניין בתקשורת".

- אתה מתכוון לשנות את הפרקטיקה של עבודתך בעקבות קריאת פסק הדין?

"אני לא רואה איך פסק הדין הזה ישפיע על עבודתי השוטפת. אני לא אכנס לפרטים, כי לא אפרוט כאן את דרכי העבודה שלי, אבל אני חושב שפסק הדין שגוי, כי לא ייתכן שממחר בבוקר אנשים יפסיקו לכתוב כתבות משמיצות על גורם זה או אחר. אם הולכים עם הקביעה של השופטת, הרי שכל תחקיר עיתונאי שניזון מגורמים אינטרסנטיים יצטרך להיפסל".

- עולה כאן שאלה עקרונית: האם אסור מעתה לנהל מהלכים תקשורתיים שליליים?

"העולם, כפי שמשתקף בפסק הדין הזה, הוא עולם היפותטי, תמים, לא מציאותי. עולם יפה. עולם שבו זה לא בסדר ללכלך על אנשים. אם הופכים את העסק הזה ללא חוקי, אז מדובר כאן בתמימות מטרידה, וזה בעיקר מצביע על כך שיש שופטים שפשוט לא חיים את הבלי העולם הזה.

"השופטת מתארת כאן איזה סוג של גן עדן, שאליו הגיעו הזאבים הרעים כדי לטרוף אנשים. אם המצב הוא כזה, אפשר ללכת אחורה ולהגיש תביעות ולמלא את בתי המשפט במשפטים לעשורים הקרובים. זה פשוט מנותק מן המציאות".

האחריות של התקשורת

ניסים דואק, הבעלים של יוניק, חברה לניהול קמפיינים תקשורתיים ויחסי ציבור, אומר גם הוא שלמרות שבקמפיינים ציבוריים מתפרסמות עשרות ידיעות "שפשוט מצוצות מן האצבע", פסק הדין הזה צריך בראש ובראשונה לשים את התקשורת על הדוכן.

"האחריות היא על העיתונאים ועל העורכים. מוטלת עליהם החובה לבדוק כל מידע שמעבירים להם. אני ייצגתי את א' מבית הנשיא, וגם הייתי מעורב בסיפור של הקרן החדשה לישראל, וקשה אפילו לספור את כמות הידיעות השקריות שפורסמו. מה לא כתבו, שא' זונה, שהקרן החדשה לישראל לוחמת למען הגז הערבי, והדברים הללו קיבלו כיסוי בתקשורת למרות שהיו חסרי בסיס".

- אז הכול נובע מעצלות של עיתונאים לברר עובדות הנכללות בהודעות יח"צ?

"לא, זה לא רק עצלות, אלא מתן במה של העיתונות הישראלית לגרסאות עסיסיות. זה מתדלק את הפייט, והתקשורת הישראלית ניזונה מן הקרבות העסקיים האלה. אנחנו חברה וכחנית ששה אלי תגרות רחוב. עימותים מוכרים טוב. צריך רק להתבונן מן הצד על הסכסוך בין אהוד ברק לגבי אשכנזי, כמה מידע מסולף רץ שם".

- ולך, כיועץ תקשורת, מותר לנהל קמפיין שלילי?

"ממש עכשיו סיימנו קמפיין שלילי של איתן כבל. עמדתי מאחורי שורה של מידעים שהפצתי לתקשורת שיועדו להציג את עופר עיני באור שלילי. זה לא פסול, אלא אם הייתי מפיץ מידע לא רלוונטי או שגוי. אם הייתי מפיץ מידע לא רלוונטי עליו, אז זה סתם מכפיש. אבל אם אני מפיץ מידע שהוא עושה דיל עם טייקונים, וזה מבוסס - אז זה לגיטימי. ולא רק שזה לגיטימי - זה נחוץ בדמוקרטיה".

- פסק הדין פוגע בענף שלכם?

"אנחנו פותחים עיתון, וכל יום יש בו כל מיני תחקירים. מאיפה זה מגיע? העיתונאים לא קוטפים את התחקירים האלה מהעצים. תמיד יש בעל עניין מאחורי הסיפור, ותמיד יש מי שנפגע מן הפרסום. אבל העיתונות צריכה להעמיד את הנזק לאדם שעומד להיפגע אל מול הנזק של כל הציבור, אם דברים לא יפורסמו. וזה נכון גם בסכסוך עסקי, כי הציבור צריך להתוודע לפרטים שרלוונטיים לגורם בשוק העסקי".

- קראת את פסק הדין. התוכנית האסטרטגית, ה-Game Plan שמציע שם מורל, עוברת קווים אדומים?

"לדעתי רוב מה שמוצע שם לגיטימי. תמיד צריך לשקול אם לפרסום יש חשיבות ציבורית, וממילא צריך להבין שיועצי תקשורת הם לא master mind. הפרסומים הביקורתיים סביב שידורי צ'רלטון, שמוזכרים שם, לא היו תופסים באמת, אם לא היה ציבור שהיה מתעניין בסיפור הזה. ועובדה שמה שניסו לארגן שם, ביקורת ציבורית על שידורי צ'רלטון, לא הצליח בסוף, כי אנשים המשיכו לשלם לערוץ ולצפות ולא התרשמו מכל מה שנאמר מסביב".

- לצאת לחפש מידע בסיוע של חוקרים פרטיים, זה בסדר?

"להפעיל חוקרים לאיסוף מידע זה דבר לגיטימי. גם כשגופים מתמודדים על מכרזי ענק, כל אחד עושה את המקסימום כדי להוציא מידע רלוונטי. לטעון שזה לא לגיטימי, זה פשוט לא להבין את העולם שבו אנחנו חיים".

"פסק הדין יורה בשולח ומשחרר את השליח"

עו"ד טלי ליבליך, שותפה בכירה במשרד ליבליך-מוזר המתמחה בדיני לשון הרע, אומרת כי פסק הדין שם קו מפריד בין לשון הרע לבין עוולת הרשלנות. "במקום שבו לא מדובר רק בפרסומים בעיתונות, אלא שדרך ההתנהלות של יחסי הציבור הייתה רשלנית, אז עוולת הרשלנות נכנסת לתוקף".

- האם נוצר כאן מסלול עוקף לדיני לשון הרע?

"כן ולא, כי פסק הדין לא משחרר את העיתונות מאחריות, והשופטת אומרת דברים חמורים על העיתונאים. היא נדהמת לשמוע שהם פרסמו הודעות יחסי ציבור כלשונן. זו לא עיתונות אחראית, אלא עיתונות יח"צ. היא לא מתייחסת בפסק הדין ישירות לעיתונאים, כי הם לא נתבעים, אך מוסיפה גוף נוסף שאחראי להתנהלות רשלנית, וזה מי שמפעיל את משרדי יחסי הציבור. ובהקשר הזה, זה מעניין שבסופו של דבר פסק הדין לא חל על משרד יחסי הציבור עצמו, שנמחק מן התביעה. פסק הדין יורה בשולח ומשחרר את השליח".

- יש חידוש בפסק הדין?

"יש אלמנט אחד בפסק הדין שמעורר סקרנות מעבר למסר לעיתונאים, להפסיק להיות חלק מן הפרקטיקה של מסעות יח"צ ולא לעשות קופי פייסט להודעות לעיתונות, והוא הרחבת תחולתו של סעיף 25 לחוק איסור לשון הרע. על-פי הסעיף הזה, כאשר יש פרסום בנוגע להליך פלילי, כלי התקשורת צריכים לשוב ולפרסם את תוצאות ההליך במקרה שנאשם זוכה או התיק בעניינו נסגר".

עוד כתבות

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; ההנג סנג קפץ בכ-2.5%

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; לפידות קפיטל מזנקת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

ארה"ב וסעודיה מתקרבות לברית הגנה, והנגמ"ש האמריקאי עם מערכת של אלביט

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

התוכנית שמסייעת למפונים לחזור לשוק העבודה בלי לאבד קצבאות

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן