גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בתו הצעירה של משה אביב ז"ל רוצה לפתוח בית השקעות

דנה אביב-אופיר התוודעה לעולם ההשקעות כשניהלה את הכסף שקיבלה ממכירת חברת אוסיף לגאידמק: "אנחנו כמו ההבדל בין אוכל ביתי לאוכל תעשייתי"

בזמן שבתי השקעות רבים מתמזגים, וחלקם אף נאלצים לסגור את פעילותם, יש מי שחושב שבתחום ניהול הכסף רווי הרגולציה מסתתרת דווקא הזדמנות. ל"גלובס" נודע כי דנה אביב-אופיר, בתו הצעירה של הקבלן המנוח משה אביב, פתחה חברה לניהול תיקים. החברה, "אביב-שגב ניהול השקעות", הוקמה בשותפות עם אבי שגב, שפרש באחרונה מבנק לאומי בו שימש בתפקידו האחרון כמנהל השקעות למגזר הפרימיום.

אביב-אופיר, 39, היא עו"ד במקצועה שבמשך תקופה עבדה בחברה הקבלנית המשפחתית הפרטית שייסד האב, חברת אביב. ב-2007 מכרה החברה את השליטה בחברה הבת שלה, אוסיף, לידי ארקדי גאידמק, לפי שווי גבוה של מיליארד שקל, והמהלך שלשל לכיסם של ארבעת ילדיו של אביב כ-600 מיליון שקל. מאז המכירה, דנה אביב מנהלת ומשקיעה בעצמה את הכספים שקיבלה לידה, וזו בעצם הייתה תחילתו של הרקע המעשי שלה בשוק ההון.

חברת ניהול התיקים אביב-שגב מתבססת בעיקר על הקשרים העסקיים של אביב, ועל הניסיון בן 25 השנים של שגב בעולם ההשקעות, שינהל את התיקים בפועל. אביב ושגב שואפים להיות מעין "בוטיק השקעות", שישים דגש על יחס אישי ללקוחות, כשסף הכניסה יהיה תיק של לפחות חצי מיליון שקל.

"זו לא רק סיסמה", אומרת אביב, "אנחנו באמת מציעים פן אישי והתאמה של כל תיק לכל לקוח". "הניסיון שלנו עובד לטובתנו", מוסיף שגב, "כי בבתי ההשקעות הגדולים המנהלים די צעירים, חלקם לא ראו מפולת בחייהם, ולרוב גם אין להם שום שיקול דעת בניהול התיק בפועל. אנחנו כמו ההבדל בין אוכל ביתי לאוכל תעשייתי. בבית אתה מכין לכל אחד בדיוק את מה שהוא אוהב".

"התחרות נעלמת"

לפני כחודש התפוצצה פרשת ערן מזרחי מסביון, שזכה לכינוי המוגזם מעט "מיידוף הישראלי". מזרחי הציג עצמו כמנהל השקעות, הצליח לשכנע לקוחות להשקיע דרכו כספים בהיקף כולל של 45 מיליון שקל, ובסופו של דבר לקח את הכסף לכיסו. באופן טבעי, הסיפור לא בדיוק הוסיף לתדמיתם של מנהלי התיקים פרטיים.

באביב-שגב, בכל מקרה, מתכוונים לנהל את התיקים בחשבון הבנק של הלקוחות. "האירוע הזה הפתיע אותי", מודה שגב. "המקרה של מיידוף היה כל כך הרבה בכותרות, איך אנשים לא למדו? במיוחד כשהוא גם הבטיח תשואה, וגם העביר את הכספים לחשבונות שלו. קשה לי להבין את זה, וחורה לי שקוראים לו מנהל השקעות".

- בתי השקעות רבים נסגרו או התמזגו בשנים האחרונות. מדוע אתם חושבים שדווקא עכשיו נכון לפתוח בית השקעות?

שגב: "התחרות הולכת ונעלמת בגלל מגמת הקונסולידציה. הולכים להיות כאן מגה בתי השקעות ולקוחות זקוקים לגופים כמו שלנו".

אביב: "אנשים רוצים מוצר אחר. לאור המהירות בה קיבלנו את הרישיון שלנו, אני מאמינה שרשות ני"ע מעוניינת לעודד חברות כמונו שעומדות בדרישות, ולכן היא ומשחררת להן את החבל".

"מוטים לארה"ב"

המיזם המשותף הוקם אמנם רק באחרונה, אך השניים מספרים כי כבר יש להם מספר לקוחות גדולים. "אנחנו מצפים להגיע בשלב הראשון ל-200 לקוחות. הסכם ההתקשרות של הלקוחות שלנו יהיה ברור ושקוף, הם ידעו בדיוק איפה הכספים מושקעים. דמי הניהול יהיו תחרותיים אבל בהחלט לא ברף הנמוך", הם מוסיפים.

בעתיד מתכוונים אביב ושגב להקים גם קרנות נאמנות בעתיד, אולם הם ממהרים להצהיר כי אין בכוונתם לקנות את קרנות הנאמנות עבור תיקי הלקוחות שלהם "אלא רק במקרה שתהיה לכך הצדקה מיוחדת, בדרך כלל על רקע דמי ניהול נמוכים".

"אני חושב שבהשקעה בקרן הלקוח לא באמת יודע מה הוא קנה", אומר שגב. "ראינו את זה בעיקר בקרנות האג"ח המדורגות, שלקוחות מצאו עצמם שם עם אג"ח של הטייקונים הגדולים שהתרסקו לתשואות 'זבל'".

- איך אתם מתאימים את התיקים למצב השוק השברירי?

אביב: "נהיה מוטים לארה"ב ברמה של כ-60%-70% מהמניות בתיק, בעיקר מסקטור הטכנולוגיה. אנחנו לומדים רבות מהן לעומק, ועומדים לשתף פעולה עם אופנהיימר (ברוקר אמריקני בעל פעילות ברוקראז' ומחקר ללקוחות ישראליים, ת' ק').

שגב: "סקטור הבנקאות בארץ ימשיך להיחלש והבנקים עוד יסחרו במכפילים של 0.5 מההון. בנק הפועלים צפוי לפתוח פער מול לאומי, כי החלל שגליה מאור השאירה גדול מדי".

עוד כתבות

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים