גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיע המסתורי שוויתר על ערוץ 10: מי אתה, יעקב אגם?

אגם, שהיה התקווה של ערוץ 10 ורשת, הודיע השבוע כי אינו מתכוון להשקיע בהם ■ מצד שני, הקשר שנוצר עם יוסי מימן עשוי להניב עסקה בחברת גדות

בזה אחר זה הגיעו בכירים בטלוויזיה הישראלית אל המלון הקטן שבאזור הכפרי שבפאתי פריז. יעקב אגם, אדם מסתורי שאיש מהם לא הכיר לפני כן, שהה עם משפחתו במקום. באחרונה רכש טירה צרפתית עתיקה, ועל מנת ללוות את תהליך השיפוץ, עבר להתגורר במלון סמוך.

על הדרך, החליט אגם לבחון רעיון שעלה בו לאחרונה, והוא להשקיע בטלוויזיה המסחרית בישראל. זכיינית ערוץ 2 רשת וערוץ 10 המשבריים היו האופציה המיידית.

השבוע, כחודשיים לאחר מכן, הוא הודיע סופית כי הוא יורד מהרעיון, לפחות עד שלא יקרה שינוי משמעותי בתעשייה המקומית.

כך או כך, במסגרת בחינה זו נקשרה דרכו בזו של יוסי מימן, בעל השליטה בערוץ 10, וכעת, עם סיום ההרפתקה ההיא, נודע כי הוא בוחן את רכישת חברת הכימיקלים גדות מידיו של איש העסקים (ראו בהמשך).

מעט מאוד יודעים בישראל על אגם, איש עסקים שמקום מגוריו העיקרי בלונדון. האניגמטיות שלו, מתברר, מלווה אותו שנים ארוכות. כל מי שפגש אותו במהלך השנים והכיר אותו ברמה כזו או אחרת, מספר על איש מאוד מסוגר, מבוצר כמעט, שחולק מעט גם עם ידידיו הקרובים.

לכתבה זו אגם סירב להתראיין, ובאותה מידה אסר, על מי שהצליח לאסור, לשוחח עם "גלובס".

הוא נולד ברמת-גן למשפחת עג'מי. אולם כשהתגייס לצבא ב-1974, אחרי שנים שבילה בקיבוץ, כבר קראו לו אגם. את שירותו הצבאי עשה בסיירת המובחרת שקד. סמל המחלקה שלו היה מוטי שקלאר, לימים מנכ"ל רשות השידור; המ"פ שלו היה אבי רונצקי, שהפך ברבות השנים לרב הראשי של צה"ל; ובמיטה לידו ישנו יובל דיסקין, לשעבר ראש השב"כ; ואריק שור, מנכ"ל תנובה. שור ובעיקר דיסקין הם עד היום חברים קרובים שלו.

אגם, גדול גוף וחסון, הפך במהרה למאגיסט. לדברי הרב רונצקי, הוא היה חייל בלתי נשכח, ולא תמיד מהסיבות הטובות. "הוא היה עקשן", אומר רונצקי ל"גלובס", "החייל הכי מטורטר, הכי מוענש שהיה לי, ואני מדבר על טרטורים של הימים ההם, לא כמו היום. הוא תמיד היה בחור מאוד חזק וחייל אמיץ. אשתי (רונית רונצקי, ל"א, ג"ו) הייתה הפקידה הפלוגתית באותם ימים בסיירת, ולשניהם היה קשר מיוחד. הוא היה בולט בייחוד שלו, במבנה הגוף, והיה זאב בודד עם עולם פנימי מאוד עשיר. אני חושב שהוא דיבר עם אשתי יותר משדיבר עם כל אחד אחר, שיחות מאוד ארוכות".

גם ח"כ יעקב (כצל'ה) כץ זוכר בעיקר את מידותיו הפיזיות של אגם ואת העובדה שברבות השנים התמקצע עד מאוד באמנויות לחימה.

גם שקלאר, שייצג את אגם בסיבוב האחרון שעשה בטלוויזיה המסחרית בישראל, זוכר חייל מהשורה הראשונה. הוא הונחה על-ידי אגם שלא לשתף פעולה, אבל בשיחות שונות, בין היתר בפגישותיו בנושא עם שר התקשורת משה כחלון, הוא תיאר את אגם כאדם יוצא דופן, חכם מאוד וציוני.

יו"ר קבוצת ורטיקל

אגם מכהן היום כיו"ר ומנכ"ל קבוצת ורטיקל (The vertical Group), שאותה ייסד בשנת 1991. מדובר בקבוצה המתמחה בהשקעה בחברות נסחרות בארצות-הברית, בעיקר בקנה-מידה גדול ובינוני. הקבוצה מגייסת הון עבור חברות או משקיעה בעצמה בחברות קטנות ובינוניות וכן מעניקה להן ייעוץ פיננסי ואסטרטגי.

בשנות ה-90 השקיעה הקבוצה בחברות ישראליות, אמריקניות ואירופיות, ובהן החברות הישראליות הראשונות בנאסד"ק, תאת טכנולוגיות, TVG, BOS, אראל תקשורת ורובומטיקס. 27 חברות בסך-הכול.

על-פי מצגת החברה שעודכנה במארס האחרון, הניבו עד כה השקעות החברה תשואה של כ-250%, וערך כל החברות שבהן מושקעת הקבוצה מגיע ל-2 מיליארד דולר.

ישראל אופן, בעבר בעל השליטה וסמנכ"ל הכספים בתאת טכנולוגיות, שעל-פי אתר הקבוצה ורטיקל השקיעה בה ב-1993, לא זוכר את החברה. את אגם, לעומת זאת, הוא זוכר היטב. "הכרנו כשהוא היה קולגה של מי שהיה העורך דין של תאת בהנפקה שלה בבורסה, וזמן מסוים היינו חברים, אך מאז הקשר אבד", הוא מספר.

לדבריו, "אגם אולי היה עורך דין, אבל הוא לא עסק באותו זמן בתחום, אלא היה אחראי על הבאת משקיעים. הוא הביא להנפקה שלנו את בית ההשקעות נמורה, וזה היה הישג גדול, כי היינו חברה קטנה. גם ב-TVG, שבפעילותה הייתי מעורב, הוא עזר והביא את בית ההשקעות מאירסון, אבל אני לא זוכר שהוא או קבוצה בשם ורטיקל השקיעו בנו. אולי הם קיבלו מניות כחלק מההנפקה".

מה שמתאר אופן דומה מאוד למה שמספרים החברים מהצבא. "למיטב זכרוני הוא היה זאב בודד ברמה העסקית. אני לא בטוח שהוא עבד אז במשרד משלו. אני הייתי פוגש בו במשרד של עורך הדין שלי, והוא עבד משם. מעולם לא היה חסר לו כסף, והוא גם לא היה פראייר. הוא גר בבית מאוד יפה והכיר את כולם. הוא היה אז גבר נאה, רווק מבוקש, תמיד בחליפות 'פירסט קלאס'. יאפי ניו-יורקי אמיתי. הייתי קורא לו 'עג'מי' בצחוק, למרות שהכרתי אותו מלכתחילה כאגם".

לאחר תקופתו של אגם כרווק מבוקש, כפי שמתאר זאת אופן, הוא פגש את אשתו, שוודית במוצאה. רעייתו, המתוארת על-ידי אנשים שפגשו אותו כאישה מרשימה מאוד, היא נצר למשפחת מו"לות סקנדינבית משגשגת. לזוג שני ילדים, ועל-פי ההערכה חלק ניכר מהונו מגיע מנישואיו.

במשך כל השנים שמר אגם על קשר עם ישראל, ולפי הערכות עמד אף לבצע כאן עסקה של רכישת השליטה באגרקסקו שנקלעה לקשיים. לדברי רונצקי, בשנה האחרונה משהו התחזק בו, והוא מבקר פה יותר מתמיד.

למרות שביקר את הרב בביתו באיתמר שמעבר לקו הירוק, ולמרות שהוא שומר על יחסים חמים עמו, הוא השמיע בפגישותיו לא אחת דעות שמאלניות והעביר ביקורת על יחס המדינה לפלסטינים. את שקלאר, המתגורר בעופרה, כינה בחיבה ביותר מהזדמנות אחת "המתנחל".

"בשנה האחרונה הוא הגיע הרבה וחודש עמו הקשר", מספר רונצקי, "הוא מאוד מעורב, לבו ונפשו בארץ. הוא מחובר לישראל, ורואים עליו את הגעגועים".

לא הקשיב למניפולציות

את ישראל עזב אגב בשנת 1984, לאחר שסיים לימודי משפטים באוניברסיטת תל-אביב. ב-1986 סיים לימודי מימון פיננסי באוניברסיטת פנסילבניה בארצות-הברית והחל לכהן כעורך דין בפירמה הניו-יורקית קורניש, לייב ווינר והלמן, עד 1988. בתחילת שנות ה-90 החל לפעול כמתווך בהנפקות, במסגרת קבוצת ורטיקל.

בתחילה השקיעה הקבוצה בעיקר בחברות היי-טק וביומד קטנות, טרם הנפקתן, הובילה אותן להנפקה ומימשה את השקעתה. ב-1998 התנסתה בהשקעה גדולה יותר בחברה תעשייתית, חברת המזון והווטרינריה Pertini. לאחר שראתה כי טוב, השקיעה בחברת ההנדסה האירופית Trevifin ובחברת הטלוויזיה האינטראקטיבית Twister - טבילת האש שלה בתחום ערוצי התקשורת. הגישה של החברה היא עדיין בעיקר השקעת גישור לפני הנפקה ומימוש זמן קצר אחריה.

על-פי ההערכות, הונו של אגם נאמד במאות מיליוני דולרים. לפי הידוע, הוא צבר חלק מהון זה גם דרך עסקאות מוצלחות שביצע ברשתות מזון איטלקיות ובמדיה הגרמנית, השקעות שאינן בהכרח באמצעות ורטיקל.

כעת, כאמור, התחדש עניינו של אגם בישראל, ובעיקר בתקשורת. באותה סדרת מצגות במלון הצרפתי - ובהן של מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי, ומנכ"ל רשת, אבי צבי - אגם בעיקר הקשיב. שידר קשיחות אבל הפגין בקיאות מרשימה במספרים. כולם חזרו מהמפגשים ההם בתחושת אופטימיות, כי הנה צץ מושיע שמבין את העניינים.

בפגישות שהגיעו לאחר מכן ההתרשמות הייתה מעט שונה. אגם הפגין ביטחון ושידר הרבה יותר נוכחות. הוא התעמק במספרים, אך בעיקר הבהיר כי הוא יודע את התשובות מראש.

בערוץ 10 וברשת כרכרו סביבו, כשכל צד מנסה למשוך לצד אחר. רשת דחפה למיזוג לתוך ערוץ 2 ושיגרה את היועץ שלי תשובה לשכנע את אגם כי כך יש לנהוג. בערוץ 10 ראו בדבר סכנה מוחשית לסגירת הערוץ.

אך אגם, אומרים אנשים שהיו מעורבים בתהליך, היה צמוד לנתונים הכלכליים שאותם קיבל בהמשך מחברת רואי החשבון קסלמן וקסלמן ולייעוץ המשפטי שקיבל. "הוא לא הקשיב לניסיונות המניפולציה השונים ואפילו קצת שידר זלזול ושחצנות סביבו", אומר גורם מעורב.

אדם אחר אומר כי "אין ספק שהאיש לא מתעניין בתקשורת הישראלית מהסיבה שבגינה מתעניינים מרבית האנשים. הוא לא מעוניין להשפיע ולא רוצה יוקרה. הוא איש עסקים מחושב וענייני. כשראה שכסף הוא לא יעשה מזה, הודיע לגורמים שככה הוא לא מוכן". בינתיים.

עשוי לרכוש את חברת גדות

ל"גלובס" נודע כי אגם מתעניין ברכישת חברת גדות, המנוהלת על-ידי ארז מלצר ומספקת פתרונות יבשתיים וימיים לסחר ואחסון כימיקלים. החברה נרכשה על-ידי אמפל שבשליטת יוסי מימן בכמה שלבים בשנים 2007-2008 מידי משה יוחננוף, וזאת לפי שווי חברה של כ-550 מיליון שקל.

עם השלמת הרכישה מינה מימן את ארז מלצר, לשעבר מנכ"ל אפריקה ישראל ונטפים, לתפקיד מנכ"ל החברה, בנוסף על תפקידו כסגן יו"ר אמפל. זו האחרונה שיעבדה את כל החזקותיה בגדות לבנק דיסקונט, לו היא חבה היום כ-80 מיליון דולר.

עם השלמת הרכישה על-ידי אמפל הפכה גדות לחברה פרטית, כך שהיא אינה מפרסמת את מצבה הכספי באופן מפורט, ואמפל מפרסמת רק חלק מתוצאותיה בדוחות.

כ-60% מהכנסותיה של גדות מגיעות מחו"ל, בעיקר מאירופה, ולאחר צמיחה של 8.6% בהכנסות בשנת 2011 לרמה של 540 מיליון דולר, ברבעון הראשון של 2012 נרשם קיטון קל בהכנסות, ואלה הסתכמו ב-131 מיליון דולר.

אמפל לא מפרסמת את הרווח הנקי של גדות, אלא רק את ה-EBITDA שלה - רווח בנטרול מס, ריבית, פחת והפחתות אחרות. רווח זה הסתכם ב-2011 בכ-30 מיליון דולר, ורבעון הראשון של 2012 הסתכם ה-EBITDA ב-6 מיליון דולר.

גדות עצמה היא חברה ממונפת למדי, והיקף התחייבויותיה לבנקים ולמספנות עמד בסוף הרבעון הראשון על 208 מיליון דולר. לפני כחודש דיווחה אמפל כי היא מנהלמת משא-ומתן מתקדם על הכנסת משקיע בינלאומי לחברה.

על-פי המתווה המתגבש, תזרים הקרן 250-300 מיליון שקל לחברה, ובתמורה גדות תקצה לה 30%-35% ממניותיה. ההשקעה מתוכננת להיעשות לפי שווי חברה של 750-800 מיליון שקל אחרי הכסף, בעוד גדות רשומה היום בספריה של אמפל לפי שווי של 400 מיליון שקל בלבד.

מאמפל נמסר בתגובה: "חברת גדות זוכה להתעניינות מצד מספר משקיעים בינלאומיים, בין היתר בשל היותה חברה מובילה בתחומה. אין בכוונתנו להתייחס לזהותם של הגורמים הבינלאומיים. החברה מחויבת להמשיך ולבחון כל אפשרות שתציף ערך למחזיקי אגרות החוב".

עוד כתבות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו