גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיטת הכוכבים חוזרת למלונות; "העלות תגולגל על התיירים"

בכירים בענף המלונאות חוששים מעליית מחירים, מודאגים מכך שלא ניתן לכפות השתתפות בדירוג על כולם, ותוהים האם בעידן האינטרנט - שבו גולשים מרוצים ולא מרוצים ממהרים לשתף בחוויותיהם - צריך גורם חיצוני שישליט סדר בענף

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה השבוע (ג') את תקנות משרד התיירות לדירוג בתי-המלון. התקנות, שייכנסו לתוקף 8 חודשים מיום פרסומן, יחזירו אל חיינו את שיטת הכוכבים (בגירסה משודרגת), 20 שנה אחרי ביטולה.

העובדה ששיטת הכוכבים הקודמת לא קיימת כבר שני עשורים לא הפריעה לסוכני נסיעות להמשיך ולשווק לנו ולחו"לניקים מלונות ברמת כוכבים לפי ראות עיניהם, ולעיתים בהגזמה.

על-פי נתוני התאחדות המלונות, בישראל פועלים 400 בתי-מלון. האם הדירוג האמור ישליט סדר בענף הפרוץ? ימים יגידו.

סימן השאלה הגדול טמון כרגע בסוגיית הוולונטריות. הדירוג המדובר - שיבוצע על-ידי גורם בינלאומי שייבחר במכרז שיפרסם משרד התיירות - הוא על בסיס וולונטרי: כל מלון יהיה רשאי להחליט אם להצטרף לדירוג או לא.

לכן בתי-מלון שעלולים לאבד מה"כוכבות" שלהם יימנעו מהדירוג, והתוצאה תהיה שאנחנו, הצרכנים, עדיין לא נוכל לדעת מה באמת נקבל בחופשה הבאה שלנו בבתי-המלון שלא ידורגו. רשימת המלונות המדורגים תפורסם באתר משרד התיירות, ומלון שלא ידורג יצוין באתר כ"מלון לא מדורג".

ההסבר של נועז בר-ניר, מנכ"ל משרד התיירות, לוולונטריות הוא ש"יש מלונות, דוגמת מלונות בוטיק, שלא יכולים לעמוד בסטנדרטים של הדירוג בגלל היעדר בריכה ומספר חדרים קטן, ולכן אי-אפשר לכפות את הדירוג על כולם".

לא כולם מקבלים בהבנה את עניין הבחירה. שמואל מרום, יו"ר לשכת מארגני התיירות הנכנס, אומר כי אסור שהדירוג יהיה וולונטרי: "או שהוא חל על כולם - או כלום, כי זה פתח לבעיות. כשרשת מלונות מרכזית אחת תחליט לא לדרג את מלונותיה - אנחנו בבעיה".

גורמים בענף המלונאות מעריכים כי המלונות הקטנים שאינם משתייכים לרשתות, ולא רק מלונות הבוטיק, הם אלה שיחשבו פעמיים אם להיכנס לדירוג, שייעשה על-פי המודל האירופאי HOTELSTARS הנהוג ב-11 מדינות האיחוד האירופי.

הדירוג כולל 267 קריטריונים לפיהם תיקבע דרגת המלון, בין כוכב אחד ל-5 כוכבים, עם אפשרות לתוספת "פלוס" כדירוג ביניים.

"כשליש מבתי-המלון, בעיקר מלונות בודדים שאינם משתייכים לרשת, לא ירצו להיות בדירוג, כי לא יהיה להם את הכסף להשקיע בשיפוצים כדי לשמור על הדירוג המיוחס להם כיום", אומר רוני פיבקו, ממלא-מקום נשיא התאחדות המלונות ומנכ"ל רשת קלאב הוטל.

גם שמואל צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות, מעריך כי המלונות הקטנים יתקשו להשקיע את המשאבים הנדרשים לצורך התאמה לדירוג, כמו שיפוצים ורכישת ציוד.

רוב בתי-המלון ישתתפו בדירוג

ומה באשר לרשתות בתי-המלון הישראליות הגדולות? לדברי צוראל, קשה לראות מלונות רשתיים שלא ירצו להיות מדורגים. "הדירוג יכול להיות להם לעזר, כי כשצריך לשווק הרבה חדרים בהרבה פלטפורמות, הצגה סכמטית לפי כוכבים היא נוחה יותר", הוא אומר.

ברשת פתאל, המונה 28 בתי-מלון, סירבו להתראיין בנושא. אולם בישרוטל, המונה 15 בתי-מלון ושניים נוספים בבנייה בירושלים ובתל-אביב, שמחו להביע דעה. "בהחלט נסכים להיכנס לדירוג הזה", אומר ליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל. לטענתו, "מבדיקת הקריטריונים שיילקחו בחשבון במסגרת הדירוג החדש, נראה כי המלונות שלנו עומדים בהם, ולכן אין סיבה למה לא להיכנס לדירוג".

רביב מעריך כי 95% מהמלונות בישראל ייכנסו לדירוג, כולל הקטנים והרשתיים. "למרות שמדובר בדירוג וולונטרי, רק מעטים לא ישתתפו בוף כי ציבורית זה לא ייתפס טוב. ללא ספק, הדירוג יעשה סדר בענף וימשוך כלפי מעלה את איכות ושירות המלונות".

גם עמי הירשטיין, מנכ"ל רשת מלונות דן המונה 14 בתי-מלון, אומר כי "אין לנו בעיה עם הקריטריונים החדשים, כיוון שאנחנו עומדים בהם ואף מעבר לזה, למרות שאני חושב שנכון היה לדרג מלונות לפי ביקורות גולשים ולא לפי כוכבים".

גישה דומה שמענו גם מכיוונם של הרשתות הבינלאומיות בארץ. "בהיותנו רשת בינלאומית אנחנו נתונים כל הזמן לביקורת ולפיקוח, לכן אין לנו בעיה להיבדק לצורך דירוג", אומר רון יריב, מנכ"ל רשת קראון פלזה.

יוזיל או יעלה מחירים?

האם הדירוג - שבו ישקיע משרד התיירות 4 מיליון שקל ועוד 15 מיליון שקל בעידוד שדרוג המלונות - יוזיל או יעלה את מחירי הלינה במלונות?

שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, שמאוד רוצה להיות ה"כחלון" של ענף התיירות, חוזר ואומר מעל כל במה אפשרית כי הדירוג יוביל לא רק לשקיפות, לעידוד התחרות ולשיפור השירות בענף המלונאות, אלא גם להוזלה של חבילת הנופש בישראל.

מנכ"ל משרדו, נועז בר-ניר, מחדד ואומר כי ההוזלה הצפויה בלינות בבתי-המלון תנוע בין 5% ל-7% (בר-ניר הבהיר השבוע בוועדת הכלכלה כי לא יהיה קשר מחייב בין מספר הכוכבים לבין המחירים שיגבו בתי-המלון, והם יהיו כפופים לתחרות).

אגב, ועדה בינמשרדית שמינה מיסז'ניקוב בנובמבר אשתקד לבדיקת עלויות הנופש בישראל, מצאה כי יקר מאוד לנפוש בישראל, וכי אפשר להוזיל את עלויות הנופש כאן בכ-20% (פרסום מסקנותיה המלאות מתעכב מזה חודשיים).

בראיון שנתן ל"גלובס" ביוני השנה אמר מיסז'ניקוב (שלא נכח בוועדת הכלכלה השבוע) כי "היעדר שיטה אחידה לדירוג בתי-מלון יוצר עיוות גדול גם מבחינת עלויות", וכי "כתוצאה מהיוקר, ישראל מאבדת נתח גדול מפוטנציאל התיירות שלה".

רבים מבכירי הענף מעריכים כי המחירים שגובים בתי-המלון בארץ, מהגבוהים בעולם בממוצע, יטפסו כלפי מעלה בעקבות הדירוג. פיבקו מקלאב הוטל אומר: "אני חושש שהדירוג יגרום לעליית מחירים, כי עלויות השיפוצים של בתי-המלון יגולגלו על התיירים".

רפי פרבר, סגן נשיא התאחדות המלונות, חושש אף הוא מעליות מחירים: "סטס אומר שהדירוג יוזיל את עלויות הנופש, אבל אני חולק על זה. כשיהיה דירוג, כל מלון ירצה לשדרג ולשפץ כדי להיות מדורג, ולכן המחיר עלול לעלות".

רביב מישרוטל מעריך כי המחירים לא ישתנו: "מה שקובע ויקבע את המחירים בענף הם מספר התיירים, מצב מדיני, מצב כלכלי וכיו"ב, ולא אם יש או אין לך עוד כוכב", הוא אומר.

פרמטר חשוב בסוגיית המחיר הוא היצע חדרי בתי-המלון. נכון להיום חסרים, על-פי משרד התיירות, כ-3,000 חדרים, וכרגע מצויים בשלבי בנייה כ-5,000 חדרים. עד שנת 2015 יהיו חסרים כ-12 אלף חדרים לפי צפי של כ-5 מיליון תיירים.

מחסור זה נחשב לאחד הגורמים העיקריים המייקרים את הנופש במחוזותינו, ואם לא יוסרו החסמים הביורוקרטיים הניצבים בפני יזמים פוטנציאליים בבניית מלונות, המחירים לא יירדו בזכות הדירוג לבדו.

המלונאים, אגב, חיים טוב עם המחסור בחדרים. לדברי פיבקו, "כשיש מחסור אפשר להעלות מחירים. וחוץ מזה", הוא מוסיף, "במדינת ישראל לא משתלם לבנות מלון, כי התשואה על השקעה בבית-מלון היא 5.7%, ולוקח 17.5 שנים להחזיר את ההשקעה. עדיף לבנות סופרמרקט ולהוציא את ההשקעה ב-5 שנים".

תרחיש נוסף לעלייה במחיר הוא התייקרות תעריף הארנונה המלונאית. לדברי פיבקו, "הרשויות עלולות לייקר את תעריף הארנונה בהתאם למספר הכוכבים שכל מלון יקבל. ככל שמספר הכוכבים גבוה יותר - כך הארנונה תהיה גבוהה יותר, בדומה למה שניסתה עיריית אילת לעשות באחרונה ללא הצלחה".

כוכבים או ביקורות גולשים?

לצד ההתלהבות מחזרתה של שיטת הכוכבים, בעידן של אוטוסטראדת מידע חוצת גבולות ברשת, הדירוג הזה עשוי להיראות מיושן משהו. המגמה היום בעולם היא לדרג מלונות על סמך חוות-דעת וביקורות של גולשים/תיירים. לא בכדי, אתרי תיירות מובילים בביקורות גולשים, כמו booking, Trip Advisor ו-expedia - משגשגים.

"המלצות גולשים זה מה שקובע היום", אומר רביב, שמעריך כי משרד התיירות בחר בכוכבים מתוך רצון להשליט סדר בענף ולהמשיך את מה שהקהל הישראלי חונך לו במרוצת השנים. "על סמך מה שנאמר באתרים המובילים בעולם, אנשים מחליטים באיזה בית-מלון להתארח", אומר יריב מקראון פלזה. לדבריו, "בעידן של מידע נגיש וזמין הצרכן הוא שנותן את הטון, ולכן דירוג כוכבים - נס ליחו".

מדוע, אם כך, המלונאים הסכימו לדירוג של מיסז'ניקוב? פיבקו משיב בכובעו כממלא-מקום נשיא התאחדות המלונות: "אנחנו הולכים עם סטס, למרות שמבחינה מקצועית אנחנו בהתאחדות חושבים שדירוג גולשים באינטרנט מתקדם יותר. הסכמנו כי לא הייתה לנו ברירה", הוא אומר בגלוי ובכנות את מה שרבים אחרים חושבים ולא אומרים.

לדבריו, "השר הוא שמעביר את התקנות, ואם היינו יוצאים נגדו בפומבי, דברים אחרים כמו תקציבי מדינה לשיפוץ מלונות, היו נפגעים. הוא לא היה עובד איתנו בשיתוף-פעולה או רואה איתנו עין בעין נושאים אחרים. וכמו שאומר המשפט החכם, עדיף להיות חכם מאשר צודק".

מדוברות משרדו של מיסז'ניקוב (השוהה בחופשה) נמסר: "אחרי 20 שנה בהן לא הייתה שקיפות בענף המלונאות, משרד התיירות עושה צעד צרכני לטובת הציבור, שיביא להוזלת מחירי הנופש בישראל.

"שיתוף-הפעולה עם המלונאים היה מלא מתחילת הדרך, לרבות בקביעת הקריטריונים לדירוג במסגרת ועדה בה היו שותפים מובילים. משרד התיירות לא רואה סיבה שלא תהיה שקיפות בענף המלונאות, במיוחד כאשר הדירוג נעשה במימון המשרד, שגם מקצה מענקים לשיפוץ מלונות ושדרוגם".

מדוברת התאחדות המלונות נמסר: "ההתאחדות שותפה לדירוג באופן מלא עם משרד התיירות. שיתוף-הפעולה התאפשר לאור ההבנה שהדירוג ייערך על-ידי גוף מקצועי בינלאומי ובאופן וולונטרי".

אורי אלון, מנכ"ל גוליבר, שבשבוע האחרון השיקה את GLVmeter, המאפשר לגולשים שלה לבחור מלון בחו"ל גם על-פי סינון של חוות-דעת/ביקורות גולשים, לא ממהר להספיד את הכוכבים.

לדבריו, "בעידן האינטרנט עדיין רוב האנשים מייחסים חשיבות רבה למספר הכוכבים. זה הפקטור המרכזי ללקוח. כולנו חושבים בכוכבים, כי חונכנו לזה במשך שנים. ביקורות גולשים זה עוד כלי בקבלת ההחלטה, וללא ספק אם מלון 5 כוכבים מקבל ביקורות קטלניות, אז זה משפיע".

גם שחר תורג'מן, מנכ"ל הדקה ה-90, אומר דברים דומים: "למרות שכוכבים נראים כמו משהו ששייך לדור הקודם, זו שיטה שמתאימה גם היום, כי עדיף שיהיה משהו להיאחז בו מאשר כלום. דירוג כוכבים הוא כלי סטנדרטי ומפוקח. הסתמכות רק על ביקורות גולשים יכולה להיות בעייתית בגלל תופעת הביקורות מטעם".

דוגמאות לקריטריונים

לינות ותפוסה

עוד כתבות

נעם וימן, מנכ''ל דיפלומט / צילום: קרן בן ציון גפני

אחרי אקזיט ענק: למה בעלי דיפלומט לשעבר התפטר מהדירקטוריון?

בשבוע שעבר דיוווחה דיפלומט כי יו"ר הדירקטוריון לשעבר ג'פרי מנדל מכר מעל 10% ממניות החברה תמורת 108 מיליון שקל, בעסקאות מחוץ בורסה ● מי רכש את המניות?

הבניין ברחוב השונית 10 במרינה של הרצליה / צילום: באדיבות אנגלו סכסון

"מחיר טוב לקונה": כמה עלתה דירת נופש בפרויקט המרינה בהרצליה

דירת נופש בשטח של 90 מ"ר במרינה של הרצליה, נמכרה תמורת 3.8 מיליון שקל ● במרינה ישנם פרויקטים שונים, עם הבדלים משמעותיים בין הדירות, לכן יש פערים גדולים בין המחירים הממוצעים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האישה תבעה מיליון שקל לפי הכתובה. מה קבע בית הדין הרבני?

מתווך נדל"ן אשר הטעה והסתיר מידע במסגרת עסקה סיבובית שהוביל יחד עם חברו, דירקטור בתאגיד, יישא באחריות כמי שהיה מעורב בהפרת חובת האמונים כלפי אותו תאגיד ● דיינים פסקו שאם בכתובה ננקב סכום מוגזם, הגבר לא יחויב לשלמו ●  בית המשפט נדרש להכריע אם אדם ששכר שירותי ייעוץ משכנתאות צריך לשלם לפי הסכום שביקש מהבנק או לפי הסכום שנטל ● 3 פסקי דין בשבוע

התקווה של גנבי המכוניות / צילום: Shutterstock

"אחרי שעה, הרכב כבר היה בקלקיליה": העיר שהפכה לבירת גניבות הרכבים

בשנה וחצי האחרונות גנבי הרכבים רואים בפתח תקווה מוקד עלייה לרגל ● ארבע משכונותיה מככבות בצמרת טבלת הפריצות בישראל, ומספר המקרים בעיר זינק ב־57% ברבעון הראשון של 2025 ● הקרבה לכביש 5 והיצע המכוניות הרב והמגוון מושכים את החוליות השונות, שמגיעות עם מהלכים מתוכננים היטב ● גם עשרות מיליוני השקלים שהשקיעה העירייה לא הועילו ● למה זה קורה דווקא שם?

יוסף חיים אוחנה ואלקנה בוחבוט / צילום: N12

חמאס פרסם סרטון של אלקנה בוחבוט ויוסף חיים אוחנה

מדובר באות חיים משותף שני של השניים, אחרי שחמאס פרסם תיעוד שלהם יחד בחודש מרץ ●  אזהרת משפחות חטופים: "ישראל עומדת בפני החמצת המאה" ● נתניהו שוקל למנות את השר דיכטר לראש השב"כ הבא ● וויטקוף: לא תהיה לאיראן תוכנית העשרה, זה קו אדום - צריך להרוס את המתקנים שלה ● 59 חטופים - 582 ימים בשבי ● עדכונים בולטים

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

כשאף אחד לא דיבר על ביטקוין הם כבר סחרו בו. עכשיו הם בדרך להנפקת ענק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הממשלה אישרה את תוכנית ההטבות המורחבת לאנשי המילואים

הממשלה אישרה את הצעת ההחלטה להרחבת מערך ההטבות והתגמול למילואימניקים, במרכזה עומדים כוחות המילואים הלוחמים ● בין היתר, יינתנו מענקים בגובה של עד 20 אלף שקל למפקדים עד רמת המג"ד, כמו גם נקודות זיכוי במס והטבות בדיור

שברי יירוט מהטילים בקשמיר / צילום: Dar Yasin

הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי

לאחר מספר ימים של מתיחות בין שתי המעצמות הגרעיניות הודו ופקיסטן, הנשיא טראמפ הודיע כי שתי המדינות הסכימו ל"הפסקת אש מלאה ומיידית" ● ההודעה הגיעה על רקע החששות כי המדינות עלולות להפעיל את היכולות הגרעיניות שלהן

נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית / צילום: דוברות בתי המשפט

השרים ידונו בצמצום הסמכויות של נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית

ועדת השרים לחקיקה צפויה לדון היום בהצעת החוק של ח"כ שמחה רוטמן, ולפיה שיבוץ השופטים להרכבים בעליון יתבצע רנדומלית על ידי מחשב ● נשיא העליון גם לא יקבע מי השופט שידון בבקשה לדיון נוסף ● רוטמן: "קביעת הרכב עשויה לקבוע את תוצאת הדיון עוד בטרם החל"

הריסות בפקסיטן כתוצאה מהפצצה הודית. תגובת הנגד תגיע / צילום: ap, K.M. Chaudary

זו היתה מערכה קצרה והנשק הישראלי כיכב

הנשיא טראמפ הודיע כי הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי ● על רקע ההחלטה - הודו חוששת כי מלחמה כוללת תזיק לכלכלה, ולפקיסטן אין מספיק נשק ● מה עומד מאחורי האינטרס האמריקאי, ומה הקשר של ישראל להפסקת האש בין שתי המדינות?

הפגנה נגד התייקרות מחירים בתל אביב, 1974. היררכיית צרכים קלאסית / צילום: יעקב סער, לע''מ

לא רק בגלל עייפות מהמלחמה: למה הישראלים לא מוחים על יוקר המחיה

הציבור הישראלי כבר הוביל מחאות שנשאו פרי נגד עליות מחירים, אולם לגל האחרון הוא הגיב בשתיקה ● מומחים מסבירים שככה זה כשהצרכנות פחות נבונה, המשאבים להתנגד מדולדלים, והעלייה רוחבית אז אין "אשם" אחד ● ולמה מחירים זולים טובים לחברות בורסאיות?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר ניצן פלדמן / צילום: אורי קלאוזנר

מה הסיכוי שתפרוץ מלחמה בין שתי מדינות? לחוקר הזה יש דרך ניתוח מפתיעה

שיחה עם ד"ר ניצן פלדמן, חוקר כלכלה פוליטית ● על הקשר בין סחר בינלאומי לבין מלחמות, מדיניות המכסים והאפשרות שהיא תפגע בתחרותיות של ארה"ב וההשלכות על ישראל ● טראמפ נגד העולם, פרק ראשון בסדרה ● האזינו

אסותא / צילום: דוברות אסותא

החלטה דרמטית של העליון: התינוקת סופיה תישאר אצל הוריה המגדלים

בהרכב מורחב פסק העליון בפרשת החלפת העוברים באסותא ודחה את הערעור של ההורים הגנטיים ● הרכב השופטים אישר את החלטת בית המשפט המחוזי וקבע: "תיקבע מתכונת מתאימה לקשר בינה לבין הוריה הגנטיים"

החשיפה לדולר ושיטת המיסוי: מה כדאי לדעת על קרן מחקה מדד

רעיון ההשקעה הפשוט של לעקוב אחרי המדד מעט מסתבך כשצוללים לאותיות הקטנות ● הפעם נבין כיצד קרנות עשויות להניב תשואה שונה על אותו מדד, בעקבות גורמים כמו חשיפה למט"ח, צורת העקיבה והמיסוי ● ההבדלים הבולטים שכדאי להכיר ● חלק ב' ● המחשבון

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בלי אופק להתחדשות עירונית: בכמה נמכרה דירת 2 חדרים במרכז תל אביב?

דירת 2 חדרים במרכז ת"א בשטח של כ־51 מ"ר בקומת קרקע נמכרה תמורת 2.56 מיליון שקל ● הדירה עמדה כארבעה וחצי חודשים על המדף ● "בדירות קטנות, הבדלים במחיר למ"ר הם לא משתנה מרכזי, וקריטריונים כמו כיווני אוויר, קרבה לבניינים שכנים, ופרטיותמשחקים תפקיד יותר מרכזי" ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון 

ביל גייטס / צילום: ap, Andres Kudacki

למה ביל גייטס מתכנן לתרום 200 מיליארד דולר, ומה יקבלו שלושת ילדיו?

גייטס, האיש החמישי בעושרו בעולם הודיע כי יחלק בתוך 20 שנה 200 מיליארד דולר לשורה של מטרות פילנטרופיות ● מה עומד מאחורי ההחלטה וכמה יישאר למשפחתו?

העיר צ'נגדו, נקודת המוצא של יוזמת החגורה והכביש / צילום: Shutterstock

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים

בזמן שארה"ב שוקעת במדיניות כאוטית ולא תמיד עקבית, סין צועדת באסטרטגיה סבלנית ומחושבת - מכיבוש דרכי הסחר ועד כניסה עמוקה לקוטב הצפוני ● וכשסין משקיעה מאות מיליארדי דולרים ב"פרויקט החגורה והכביש", שנועד לפתוח אותה לשווקים חדשים, אמריקה של טראמפ ומאסק עסוקה בהתרת בריתות ארוכות שנים ● כתבה שלישית בסדרה על סין־ארה"ב ועתיד הדולר

קרלוס גוהן, מנכ''ל ניסאן ורנו לשעבר / צילום: ap, Hussein Malla

חמש שנים לאחר שברח בתוך ארגז, קרלוס גוהן, המבוקש הנמלט, מלמד אסטרטגיה עסקית באוניברסיטה

ביקרנו את גוהן בלבנון, שם הוא חי כדי לחמוק מצווי מעצר מיפן וצרפת

הנשיא טראמפ עם השחקן ג'ון ווייט, שמונה ליועצו המיוחד. מדיניות אגרסיבית / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מכת המכסים של טראמפ מגיעה לקולנוע, והוליווד בכוננות ספיגה

שוברי קופות אדירי תקציב כבר לא מצולמים בארה"ב ● לאחרונה קרא טראמפ לתופעה "איום ביטחוני לאומי" והודיע כי אישר הטלת מכסים של 100% על כל ההפקות שיצולמו על אדמה זרה ● כמה ההצהרה של הנשיא אפשרית, ואיך היא תשפיע על תעשיית הסרטים בארה"ב ובעולם?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

"ארמון מעופף": המתנה היקרה שיקבל טראמפ מקטאר

בזמן ביקורו במזה"ת השבוע, טראמפ צפוי לקבל מקטאר מטוס המוערך בכ-400 מיליון דולר ● משרד המשפטים האמריקאי העביר לבית הלבן מסמך המאשר כי "אין מניעה חוקית" לקבל את המטוס