גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחקר: מדוע צופי הטלוויזיה ממשיכים לשלם על מנוי חודשי?

הטאבלטים והסמארטפונים לא הרגו את הטלוויזיה, אך השפיעו דרמטית על הרגלי הצפייה ■ כ-62% משתמשים במדיה החברתית בזמן הצפייה במסך הקטן

מחקר של אריקסון העולמית, שבדק את הרגלי השימוש בטלוויזיה ובווידיאו ברחבי העולם, מספק נתונים אופטימיים לגבי השימוש בטלוויזיה ובאינטרנט. המחקר מגלה, בניגוד לתפיסה הרווחת, כי הטלוויזיה המסורתית לא צפויה להיעלם בקרוב מהמסך. הנתונים מצביעים על כך שהטלוויזיה האינטרנטית (OTT) משנה הרגלים אבל לא מבטלת לחלוטין את הצפייה בשידורים חיים.

אחת המגמות הבולטות במחקר, שנערך בחודש אוגוסט, היא התחזקות הצפייה החברתית. לא פחות מ-62% מהצרכנים משתמשים במדיה החברתית תוך כדי צפייה בטלוויזיה - גידול של 18% בהשוואה ל-2011.

מה עושים הצופים שגולשים במקביל? 49% ידונו עם חבריהם במה שהם רואים ברגע זה על המרקע. הטלוויזיה הופכת, בין השאר בזכות הטאבלטים, לאינטראקטיבית. המגמה הזו בולטת בעיקר אצל נשים - המחקר מגלה כי 69% מהנשים משתפות מידע ברשתות חברתיות תוך כדי צפייה בטלוויזיה, לעומת 62% מהגברים.

נתון נוסף הוא שהצרכנים מצמצמים את מנויי הטלוויזיה הרגילים בשיעור מתון - רק 7% מהלקוחות ביטלו את חבילות הערוצים שלהם מאז 2011.

נושא אחר שנבדק הוא איכות הצפייה. מהמחקר עולה כי 41% מוכנים לשלם עבור צפייה ב-HD. החשיבות של איכות התמונה הופכת למשמעותית יותר כשמדובר בהתקנים בעלי מסכים גדולים, למשל טלוויזיה או מחשבי לוח.

התקנים ניידים הם חלק חשוב מחוויית הצפייה בטלוויזיה - 67% משתמשים במחשבי לוח, סמארטפונים או לפטופ כדי לצפות בטלוויזיה.

ממצא אחר עוסק בכך שטלוויזיה בכל מקום ובכל עת הפכה לשירות המוני - 60% מהצרכנים צופים בווידיאו לפי דרישה באופן קבוע, זאת מאחר ששירותים חדשים וקלים לשימוש מעודדים הרגלי צפייה ניידים.

200 דולר בחודש

נתון מעניין במחקר מראה כי הטלוויזיה החדשה השפיעה על היקף השידורים המוקלטים לטובת צריכה לפי דרישה. שיעור הצפייה השבועי בשידורי טלוויזיה מוקלטים (לדוגמה DVR), ירד במידה ניכרת מ-61% ל-45%. צריכת התוכן לפי דרישה, מאידך, צומחת באופן יציב - קרוב ל-60% משתמשים בשירותים לפי דרישה מדי שבוע.

צרכנים רבים מתייחסים כיום לטלוויזיה בכבלים או בלוויין כאל שירותים יקרים, במיוחד בארה"ב, שם מנוי חודשי עשוי לעלות 200 דולר ויותר. אחת הסיבות העיקריות לתפיסה הזו היא שאנשים פשוט לא משתמשים בכל הערוצים העומדים לרשותם.

עם זאת, אנשים מתייחסים לצריכת הטלוויזיה שלהם לא רק במונחי מחיר אלא גם בהיבט של הקצאת זמן. הם יודעים שהפנאי שלהם מוגבל ומוכנים לשלם על מנת לצפות במה שהם רוצים ובשעה שנוחה להם.

הנתון שישמח את חברות הכבלים והלוויין הוא שלקוחות רבים מוכנים לשלם את העלות הגבוהה של הכבלים על מנת ליהנות מגישה לקומץ ערוצים אהובים, לצפות בשידורים חיים ולקבל גישה לאינטרנט.

נתון שאמור להדאיג את אותן חברות הוא העובדה ששירותי OTT (הזרמת מדיה, טלוויזיה חכמה) באמצעות מנוי נתפסים בדרך-כלל כבעלי מחיר סביר או אפילו זולים בהשוואה לחבילות טלוויזיה מסורתיות. הרבה אנשים שמסתדרים בלי טלוויזיה במשך תקופה מסוימת מגיעים למסקנה שהם כבר לא זקוקים לה.

מה גורם לצופי הטלוויזיה להמשיך לשלם עבור מנוי חודשי? אחת הסיבות לכך היא היכולת לצפות באירועי ספורט ובאירועים גדולים תוך כדי התרחשותם. פרמטר אחר הוא היכולת ליהנות מצפייה רגועה ונינוחה, נטולת טרדות ורעשים. סיבה נוספת היא חווית הצפייה המשותפת - הצפייה בתכנים שאותם רואים אנשים אחרים והיכולת לנהל איתם 'שיחות ברזייה'.

מזפזפים פחות

תחום אחר שנבדק במחקר הוא הצפייה בטלוויזיה שמתבצעת ברובה באמצעות סמארטפונים. הצפייה הזו גדלה בתוך שנה אחת בכ-5 נקודות האחוז, והיא מתקרבת ל-50%. הנתונים מצביעים על כך שהצרכנים מעוניינים לצפות בתכנים בחינם או בעלות נמוכה ואינם ששים לשלם עבור האופציה הזו.

נתונים אחרים במחקר מצביעים על כך שיש בארה"ב יותר אנשים שהקטינו או ביטלו את חבילת הצפייה מאשר אנשים שהגדילו את ההוצאה על הצפייה. הכבלים זמינים בארה"ב כבר שנים ארוכות, ואנשים רבים מנסים להפחית את ההוצאה שלהם על טלוויזיה, בין השאר מתוך ההבנה שהם אינם זקוקים למאות ערוצים.

עם זאת, חשוב לציין כי צפייה לפי דרישה אינה נחשבת לגורם שמאפשר לאנשים לצמצם את ההוצאה, אלא רק בתור האלמנט שמאפשר את הקיצוץ.

צרכנים שמפחיתים את ההוצאה על תוכן משנים את הרגלי הצפייה הכוללים שלהם ועוברים לצפייה ממוקדת יותר בכותרי תוכן בודדים. הצרכנים הללו יצפו למשל במספר פרקים של אותה סדרת טלוויזיה או תוכנית, במקום לזפזפ בין סוגי תוכן שונים.

השימוש הגדל בשירותים לפי דרישה צפוי גם להביא להתפלגות אחידה יותר יחסית של שיעור הצפייה בטלוויזיה בשעות שונות של היממה.

המחקר בדק גם את הצפייה בתוכן פיראטי וגילה כי הורדות בלתי חוקיות של תוכן מהוות את עיקר הצפייה לפי דרישה בספרד, בעוד שבארה"ב השיעור נמוך. את ההסבר לנתונים האלה אפשר למצוא בין השאר ברמות החקיקה והאכיפה ביחס לצפייה בתוכן גנוב.

עם זאת, ישנם הבדלים אחרים שיכולים להסביר את הפער - בארה"ב יש מגוון רחב של שירותים מתקדמים וחוקיים של תוכן לפי דרישה. בספרד, לעומת זאת, השירותים החוקיים מציעים בדרך-כלל מעט תכנים חדשים, ובחלק מהמקרים אינם נוחים לשימוש.

אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל, אמר כי "צריכת תוכן OTT באמצעות הטלוויזיה הביתית מניעה את הצפייה הניידת. המשתמש מגלה את שירות הזה ומפתח סביבו הרגלי צפייה. זוהי הזדמנות עצומה לא רק לשחקנים בתחום אלא גם לספקי טלוויזיה מסורתיים".

שינויים בהרגלי הצריכה

עוד כתבות

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר