גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לסעוד עם האלפיון העליון: כך סועדים עשירי ישראל

אין כוח לבשל? מתחמי המגורים היוקרתיים של תל-אביב מציעים לדיירים מסעדות פאר ממש מתחת לבית ■ הכניסה בכפכפים מותרת

בזמן שמרביתנו תרים בימים אלה אחר הרשת שמציעה את סל הקניות הזול ביותר לחג, יש כאלה שאפילו לא צריכים לחפש את המסעדה היוקרתית שבה הם יבלו בערב. זאת, משום שבלא מעט ממתמחי המגורים היוקרתיים, בעיקר בתל-אביב, יכולים בני ובנות המאיון העליון פשוט לרדת במעלית מדירתם ולסעוד את לבם במסעדת שף.

מסתבר שכמעט לכל פרויקט יוקרה בעיר יש את "מסעדת הבית" שלו: מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי בפרויקט רובע לב העיר; מסעדת אלבה במגדל G; התרנגול הכחול ורביבה וסיליה בפארק צמרת; והמסעדות טורקיז וסיטארה במתחם סי אנד סאן בצפון העיר. אפילו במגדלי אקירוב יש סוד שמור - בית-קפה המשרת רק את דיירי הבניין.

מתכנני ערים ואדריכלים הבינו כבר לפני שנים רבות שעל מנת ליצור מתחם מגורים עשיר, תוסס, עם נגישות לתעסוקה ולקניות, יש לשלב בו גם מסחר ולעתים גם משרדים או מלאכה - בגישה שנקראת "עירוב שימושים", הכוללת כמובן גם מסעדות.

הקשר שבין מסעדות יוקרה לבין מגדלי היוקרה בערים הגדולות הוא מובן מאליו. "מי לא היה רוצה לרדת מדירתו ולהיכנס למסעדה?", אומר האדריכל בני פרי, "זה אך הגיוני מצד מסעדנים ממולחים למקם את המסעדה שלהם במגדלי יוקרה. שם מצויה אוכלוסייה שאינה חוסכת בהוצאות על מזון ועל בילוי, ושאינה מושפעת בדרך כלל מתקופות שפל".

מנחם גינדי, מבעלי חברת גינדי החזקות, יזמית מגדל G, מסביר כי רחוב אבן גבירול בתל-אביב הוא דוגמה למקום שמערב קשת של שימושים. "אנחנו מאמינים באבן גבירול כציר מרכזי של מסעדות טובות, ולכן כיזמי הפרויקט תכננו את המתחם כך שישתלב בסביבה בה הוא נמצא - קולינריה, אופנה, תרבות ופנאי", הוא אומר. "שילוב מסעדה בפרויקט יוצר לו ערך מוסף אמיתי. אמנם יצרנו הפרדה פיזית מוחלטת בין האזור המסחרי למגדל, על מנת שלא לפגוע בדיירי המגדל, אך כיזמים אנחנו מאמינים שעסקים טובים בקרבת בנייני יוקרה מפרים אחד את השני ותורמים לאיכות החיים".

כריך אורגני לאצולת ההיי-טק

אבל האם שר הביטחון אהוד ברק סועד עם רעייתו במסעדה בקומה התחתונה של מגדל G, בו הוא שוכר דירה? האם משפחת זיסאפל, מאצולת ההייטק הישראלית, נהנית מכריך אורגני של פרש קיטשן, המפעילה קפיטריה לדיירים ואורחיהם בלבד בקומת הבריכה של מגדלי אקירוב? האם אביו של נוחי, יצחק דנקנר, שבבעלותו כמה דירות במגדל YOO, מגיע עם אורחים למסעדת התרנגול הכחול שבמתחם?

המסעדנים במתחמים הללו מספרים לנו שרבים וטובים מבני האליטות כבר סעדו אצלם במסעדת הבית של הפרויקט - זה נוח, זה נגיש, וזה פתרון מצוין למי שלא רוצה לבשל. "עבור הדיירים, זה טבעי לרדת למסעדה; יש הרבה אנשים שלא אוהבים לבשל, וזה נוח להם", אומרת רונית פורת, מנכ"ל אוניל בנייה מקבוצת פישמן, יזמית פרויקט היוקרה "רובע לב העיר" בתל אביב. "זה הכי טריוויאלי לרדת למטה, הכי נוח לא לזוז מילימטר. זאת, בהנחה שהמסעדה טובה, אם לא - הדיירים יצביעו ברגליים. ברור שהדיירים נהנים מהיצע המסעדות באזור, אבל המסעדה בפרויקט הופכת למסעדת הבית שלהם".

"לא בניתי על הבניין"

השף מוטי סופר, בעלי המסעדה לה רפובליקה די רונימוטי, החליט כבר לפני שנתיים להעביר את המסעדה שלו מפארק המשרדים ברמת החיל. לפני כמעט שנה נחת במתחם המגורים רובע לב העיר. "פה אנחנו בגוב האריות, ממש במרכז", אומר סופר. "הקהל מגיע, הדיירים באים לפה עם כפכפים ופיג'מה, חלקם מגיעים לכמה ארוחות ביום. אנחנו מעלים גם הרבה אוכל לבניין".

דיירי הפרויקט זכאים להנחה של 10% על התפריט, אבל ניתן להניח שרבים מהם לא ממש זקוקים לכך. לדברי סופר, דיירי הבניין - "כמה וכמה אושיות כלכליות, מנכ"לים של חברות ענק, תושבי חוץ, וכ-30 אנשי שגרירויות - באים לעתים קרובות לערב על הבר, לאכול פיצה ולשתות בירה".

בעיקרון, רק כ-20% מהסועדים במסעדה בכל ערב נתון הם דיירי הפרויקט - "לא בניתי על הבניין", אומר סופר, "אבל זה עשה לנו משהו להיות מסעדת הבית של המקום הזה - אנחנו מביאים מסורת קולינרית למתחם יפהפה".

המחמאה הכי גדולה למסעדה, כנראה, היא העובדה שאנשי השגרירות האיטלקית, שחלקם גרים בפרויקט, פוקדים את רונימוטי באופן קבוע. "זו מסעדת הבית של השגרירות האיטלקית; אנחנו קרובים אישית לנספחי המסחר והתרבות, והם מגיעים לכאן הרבה", אומר סופר. "הם מאוהבים בנו. הם מבינים שאצלנו זה אחד לאחד איטליה".

ה"קולנוע" של אבן גבירול

גם מסעדת אלבה, שנפתחה לפני שבעה חודשים בקומת הרחוב של מגדל G בפינת רחובות אבן גבירול והשופטים בלב תל-אביב, נהנית מכל העולמות - היא גם משרתת את דיירי המגדל (בין בעלי הדירות שם ניתן למנות את שרי אריסון, עופר גלזר ואיתן רף) וגם את העוברים ושבים.

- דיירי הבניין מגיעים?

השף יאיר יוספי, מבעלי אלבה: "סביר להניח ששרי אריסון או אהוד ברק לא יבואו לאכול פה. יושבים פה דיירי הבניין, אבל מעט - בסך הכול יש במגדל 37 יחידות דיור. לא רצינו שהמקום ירגיש כמו מועדון סגור, רצינו שיהיה שכונתי. חלק מהעניין זה לצפות בקולנוע שהוא רחוב אבן גבירול".

- מבחוץ זה נראה נוצץ. אנשים לא נרתעים מלהיכנס?

יוספי: "אפשר לבוא לכאן במונית ב-15 שקל, ברגל או באופניים. יש שולחנות בחוץ. גם אם אתה מטייל בכפכפים עם הכלב, נחמד לעצור במקום נקי, שבו יש מפית מבד ליד כוס הבירה. אולי בהתחלה יש רתיעה, אבל אחרי שמגלים את המהות של המקום, הלקוחות מעיזים, נכנסים ואחר כך גם חוזרים. זו מסעדה אורבנית, מוקפדת, עם מפה על השולחנות, אבל היא לא מעונבת - היא נגישה, על הרחוב".

"להתחכך בברנז'ה"

ואם כבר מדברים על אבן גבירול, יוספי מדגיש שהבניין תוכנן כך שהמסעדה אינה משפיעה על איכות החיים של הדיירים. זאת, בניגוד למצבים שבהם הדיירים נפגעים מרעש, לכלוך וריחות.

"כיום, בתכנון המודרני, מערכות האוורור מתוכננות כך שדיירי הפרויקט לא נחשפים לריחות הבישול או לרעשי הקהל, ולכן המסעדות רק תורמות לאיכות המגורים של הדיירים", אומר רן בן אברהם, סמנכ"ל היזום והשיווק בחברת צמח המרמן, יזמית פרויקט שוק בצלאל ופרויקט ווייט סיטי בתל-אביב. "רוכשי דירות היוקרה מעוניינים במסעדה טרנדית תחת ביתם שתשמש אותם בין השאר כמקום מפגש ובילוי. הדוגמה הטובה ביותר נמצאת בפרויקט סי אנד סאן, שם הפכו המסעדות למקום מפגש של דיירי המתחם עם מכריהם וכן של לקוחות המעוניינים להתחכך בברנז'ה".

ואם כבר בברנז'ה עסקינן, במגדלים שהפכו לסמל האליטות - מגדלי אקירוב ברחוב פנקס בתל-אביב - נפתח בשקט בשקט סניף של פרש קיטשן לפני 4 שנים. מקורות סיפרו ל"גלובס", כי מדובר במעין מזנון המציע קפה וכריכים בעיקר, לדיירי הבניין ואורחיהם המגיעים למתחם הבריכה. המקום סגור לקהל הרחב, כך שבמקרה זה מדובר ב"מסעדת הבית" במלוא המובן.

אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס"

עוד כתבות

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?