גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מעריב" יימכר לבן-צבי; 1,400 עובדים יועסקו; הוועד: הצעה רעה

אישור לחשיפת "גלובס": ‎נאמן "מעריב" שלמה נס הגיש את המלצותיו לביהמ"ש ‏‎■‎‏ בן-צבי מבקש להמשיך להוציא לאור את העיתון והמגזינים תחת המותגים הקיימים ■ בית הדפוס יימכר לעמוס מימון ■ ההיקף הכולל של העסקה: 145 מיליון שקל

‎‎כפי שנחשף אתמול (א') ב"גלובס", בתום הליך משא-ומתן מורכב ואינטנסיבי, נאמן "מעריב ", ד"ר שלמה נס, ממליץ לבית המשפט למכור את עיקר נכסי העיתון למו"ל העיתון "מקור ראשון", שלמה בן-צבי, ואת בית הדפוס ליזם הנדל"ן עמוס מימון. הסכום הכולל של העסקה הוא 145 מיליון שקל.

אם יאשר בית המשפט את הצעת הנאמנים שלמה נס וירון ארבל, תשלם קבוצת מימון 65 מיליון שקל תמורת בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור פעילות העיתון, המגזינים ואתר האינטרנט וכן עבור רכישת חובות החייבים של "מעריב".

מבנה העסקה של בן-צבי מבוסס על תשלום שייפרש בתשלומים, וחלק עיקרי בו יבוסס על עמידה בהבטחה לגביית חובות "מעריב".

‏‏12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה. 9.7 מיליון שקל נוספים ישולמו 120 יום לאחר מועד ההעברה, ו-11 מיליון שקל נוספים ישולמו שנה אחרי. יתר הסכום, כאמור, תלוי בגביית חובות העיתון.

35 מיליון שקל הוא סכום חובות לקוחות "מעריב" שנוצרו בחצי השנה האחרונה. 26 מיליון שקל נוספים נחשבים "חובות קשים לגבייה". בן-צבי התחייב לפעול לגבות אותם, ואם וכאשר ייגבו, יקבלו הנאמנים מחצית החובות השוטפים ו-85% מהחובות הקשים. היתר ילך לקבוצת הירש מדיה.

בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית בסך 2 מיליון שקל. נקבע כי בן-צבי יעביר את מלוא התקבולים מהגבייה לקופת הנאמנים, והנאמנים יעבירו את חלקה של קבוצת בן-צבי לידיה על-פי השיעור הרלוונטי. העיתון "מקור ראשון" עצמו יעמיד ערבות לעסקה.

‎‎עסק חי ופעיל

‏‎‎הנאמנים הגישו את המלצתם לשופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ורדה אלשיך, אתמול בשעות הלילה, לאחר התמחרות שנמשכה שעות ארוכות.

על-פי הנאמנים, קבוצת "מעריב" תימכר כעסק חי ופעיל. כמו כן גובש הסכם עבודה בין בן-צבי למציע רכישת בית הדפוס, עמוס מימון, להמשך העסקת עובדי הדפוס.

600 מבין 2,000 עובדי "מעריב" כיום יפוטרו, זאת לאחר שהעסקה כוללת התחייבות קצובה בזמן להעסקת 1,400 מהעובדים. הנאמנים ציינו כי "לנגד עיניהם עמד שיקול מרכזי בדמות גורלם ושמירת מקור תעסוקתם של עובדי הקבוצה".

‏לפי ההצעה, קבוצת בן-צבי מתחייבת להעסיק 330 עובדי מינהלה ומערכת עיתונאית לתקופה מינימלית של שנה וחצי, ובין 50 ל-70 קבלני ועובדי הובלה שהועסקו על-ידי חברות הקבוצה כקבלנים עצמאיים, לתקופה מינימלית דומה.

בנוסף, בין 70 ל-110 עובדי דפוס יועסקו במסגרת ההתקשרות המסחרית בין בן-צבי למימון. לבן-צבי יש אפשרות להקטין את מספר העובדים המועסקים בשיעור של 10% לאור מצבו של העיתון כפי שיהיה בעתיד.

על-פי ההמלצה, אף אחת מההצעות לא כללה הצעות לרכישת חברת ההפצה "גל", המעסיקה כ-900 עובדים. בסופו של דבר הגיעו נציגי עובדי ההפצה יחד עם הנאמנים להסכמה כי פעילותה תימשך בשלב זה תחת הנאמנים. עם זאת, רוכש העיתון יתקשר עם קבוצת עובדי ההפצה בהסכם מסחרי שיאפשר את המשך הפעלת מערך ההפצה, בתקווה שיימצא לבסוף רוכש פוטנציאלי. בן-צבי התחייב כי יתקשר עם עובדי ההפצה וישתמש בשירותיהם לתקופה של שנתיים לפחות.

‏מימון הציע לרכוש את שטח בית הדפוס וכן את מלאי הנייר והציוד שעומדים לרשותו. בזמן ההעברה ישלם מימון 22.5 מיליון שקל ו-7 מיליון שקל ישלם בעבור המכונות והציוד. כעבור חודשיים ישלם 10.5 מיליון שקל נוספים ו-25 מיליון שקל בתוך חצי שנה. מימון יציג ערבויות בסך 6 מיליון שקל.

מימון, שכוונותיו הן ככל הנראה לעשות שימוש בקרקע ולא להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הסכים להשכיר את בית הדפוס לקבוצת בן-צבי כדי להמשיך להעסיק בין 70 ל-110 עובדי דפוס.

‏עד למועד ההעברה, קובעת ההמלצה, יהיה ניתן לשנות את ההסכם, כך שבמקום רכישת המגרש תרכוש קבוצת מימון את מניות חברת לוין אפשטיין וכן את המכונות והציוד בבית הדפוס.

‎‎ההצעות האחרות

‏‎‎ההצעות שבחר הנאמן גברו על כ-17 הצעות אחרות. הרציניות שבהן היו של ה"ג'רוזלם פוסט" של אלי עזור.

"עזור שיפר את הצעתו ממש בשעות הערב", אמרו הנאמנים, ששיבחו אותו והוסיפו כי הבחירה התבססה על הצעה כספית גבוהה יותר. עזור הציע לרכוש את העיתון ואת בית הדפוס יחד ב-122 מיליון שקל, והתחייב להעסיק 500 עובדים לשנה וחצי ולהמשיך להעסיק גם את עובדי ההפצה לחצי שנה לפחות.

‏הפרסומאי הדר גולדמן ביקש לקנות את נכסי העיתון ללא בית הדפוס. הוא הציע 6 מיליון שקל ותוכנית תשלומים לנאמנים על פני עשור שהייתה מגיעה ל-22.5 מיליון שקל. גולדמן הציע להעסיק 400 עובדים שמהם 120 ל-7 שנים לפחות.

‏ההפתעה הגדולה, עם זאת, הייתה העובדה ש"ישראל היום" לא הצליח לשים את ידו על בית הדפוס. העיתון של שלדון אדלסון הציע 50 מיליון שקל בעבור בית הדפוס. לאור העובדה שבניגוד למימון ביקש אדלסון להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הוא הציע להמשיך ולהעסיק את כל עובדיו.

ועד העובדים לא מרוצה

לאור הודעת הנאמן, אמר היום (ב') ועד העובדים כי "ההצעה החדשה מהווה שיפור קל לעומת ההצעה הקודמת, אולם לטעמנו לא די בכך. אנו ממשיכים לנהל משא-ומתן עם כלל הגורמים, במטרה להמשיך לשפר את ההצעות הן מבחינת זכויות עובדים והן מבחינת חופש העיתונות".

על-פי גורם בוועד, "זו הצעה מאוד רעה לעובדים. הוא מדבר על 330 עובדים מתוך 800, ולא מובטח לנו דבר. לא דובר דבר על הסכם קיבוצי שדרשנו, המשכיות תעסוקה וקליטה של מקסימום עובדים. נגיע לבית המשפט ונביע התנגדות לעסקה. לא ייתכן שישלחו 600 עובדים הבייתה בגלל שיש הצעה יותר משתלמת לנאמן".

העובדים ייוועדו היום אחר-הצהריים כדי לחשב את המשך פעולותיהם. ‏‎‎‏

‎‎עיקרי העסקה למכירת "מעריב"

‏1. קבוצת "מעריב" תימכר כ"עסק חי" ב-145 מיליון שקל. ‏

‏2. קבוצת מימון תשלם 65 מיליון שקל עבור בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור העיתון.

‏‏3. 12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה, 9.7 מיליון שקל ישולמו 120 יום לאחר מכן, ו-11 מיליון שקל ישלמו שנה לאחר מכן‏.

‏4. יתר הסכום תלוי בגביית חובות העיתון. ‏

‏5. בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית‏ בסך 2 מיליון שקל.

‏‏6. 600 מתוך 2,000 עובדי "מעריב" יפוטרו‏.

רוכש בית הדפוס של "מעריב": עמוס מימון, יהלומן ואיש נדל"ן / אורי חודי

עמוס מימון, בעלי קבוצת צמרות סלע, הציע לרכוש את בית הדפוס של "מעריב" בעבור כ-65 מיליון שקל. העסקה כוללת את מבנה בית הדפוס, את הציוד שבתוכו וכמובן את הקרקע שעליה הוא שוכן ברחוב הקוממיות באזור התעשייה של בת-ים.

על-פי רשם החברות, מימון הוא יהלומן המחזיק במניות בחברת חלום בים בנתניה ומ.ע. גאיה פנטגון ברמת-גן. גורמים בענף מספרים כי מימון היה מעורב בעבר בעסקה לרכישת מתחם עלית על-ידי שעיה בוילמגרין ואזורים.

המגרש של בית הדפוס בבת-ים, המשתרע על שטח כ-18 דונם, כולל מבנה בן כ-5,100 מ"ר המשמש את בית הדפוס, משרדים ומרתף. נכון להיום ייעוד המגרש הוא תעשייה. המגרש נמצא בבעלות פרטית ואינו מוחכר מהמינהל, מה שהופך אותו לאטרקטיבי יותר עבור הרוכש.

מכרזים של עיריית בת-ים שנסגרו לפני כמה חודשים בקרבת מקום, ברחוב הקוממיות, משקפים שווי של כ-82 מיליון שקל לקרקע בשטח של מעט יותר משישה דונם. המגרשים שנמכרו מאפשרים בנייה של כ-250 דירות ושטחי מסחר.

אם נשווה את הזכויות שניתנו במגרשים הסמוכים למגרש שעליו ממוקם בית הדפוס של "מעריב", נראה כי אם אכן ישונה הייעוד תיתכן בנייה של יותר מ-700 דירות במקום.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?