גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": מדוע מחירי המים לא מפסיקים לעלות?

כבר 3 שנים שתעריפי המים עולים, והצרכנים שותקים ומשלמים ■ "גלובס" בודק את הסיבות לחשבון המים הגבוה: המע"מ, התאגידים, המכסות ועוד ועוד

בינואר 2013, יתייקרו מחירי המים שוב: לצרכן הביתי בשיעור של 2.8% ולתעשייה ב-17.5%, ובכך תושלם עלייה של 13% בתעריף הנמוך, ושל 22% בתעריף החריגה, בתקופה של 3 שנים. זאת, למרות שרק לפני חודשיים פרסם מבקר המדינה דוח המצביע על ליקויים בחישוב התעריפים, בקביעת המכסות ובשיטת תאגידי המים.

גשמי ברכה? הכנרת עולה? לרשות המים יש הסברים להתייקרות: לטענתה, הסיבה היא עליית תעריפי האנרגיה. עוד טוענים שם כי ההתייקרות הייתה אמורה להיות גבוהה יותר, אך בזכות התייעלות הרשות, שיעור העלייה אינו משקף את ההתייקרות הריאלית. מבחינת הצרכנים התוצאה היא אותה תוצאה: עוד מאות ואולי אלפי שקלים בשנה.

ההחלטה עברה לפני כשבועיים בשקט יחסי, כשבין המתקוממים היחידים ניתן למצוא את מרכז השלטון המקומי, שהגיש בקשה לבג"ץ להוצאת צו ביניים למניעת העלאת מחירי המים, ש"נעשית בתקופה שבה איננו חווים משבר מים". דובר על דיון מורחב בהרכב של 5 שופטים, אך מועד טרם נקבע.

במכתב לראש הממשלה כתב יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, כך: "עלייה זו מיותרת כפי שהיא מכעיסה. לפני שנה הבטחת שמחירי המים יירדו. איפה ההבטחות ואיפה המציאות?".

מי שעוד מרים כבר שנים את דגל המחאה הוא הפעיל החברתי ג'קי אדרי, שקורא להעביר את הפיקוח על מחירי המים מרשות המים לכנסת: "חייב להיות פיקוח של הכנסת על מחירי המים, בדיוק כפי שמחירי החשמל מפוקחים. נכון שגם הם נמצאים במגמת עלייה, אבל לפחות יש בקרה".

לדבריו, "מהלכים אימים על הצרכן עם מצב מים עגום. לוקחים את בר רפאלי שתכניס לציבור לראש שהמדינה מתייבשת? הרי משק המים שלנו בריא וחזק, ויש לנו עודפי מים. עלות קוב מים עד לברז הביתי הוא 2.40 שקל ואנחנו משלמים כמעט 8.80 שקל לקוב. לאן הולך הכסף הזה? הוא נשאר בתאגידים וזה דבר שהמערכת הפוליטית חייבת להיות מעורבת בו".

- האם תעברו בשתיקה על ההתייקרות הצפויה?

"בימים הקרובים נתניע פעילות מחאתית".

גם המועצה לצרכנות שלחה מכתב התנגדות, שאותו הפנתה למועצת רשות המים: "התעריף כולל רכיבי תעריף לא ראויים ולא צודקים. כל עוד לא הוסדרו הכשלים עליהם הצביע המבקר בדוח מאוקטובר האחרון, לא ניתן להסכין עם העלאת מחירים".

המועצה מצטטת את דוח מבקר המדינה, שלפי התחשיב של "מקורות" לגבי עלות המים אינו מעודכן, כי התחשיבים והאומדנים נחתמו בהסכם בין המדינה ובין מקורות ב-1993: "קביעת תעריף שאינו מבוסס על תחשיב עלויות בפועל אינה עולה בקנה אחד עם החוק, והיא שערורייתית".

קו פרשת המים

כזכור, עד שנת 2010 היו המים מצרך יחסית זול, אך אז הוחלט על רפורמה בחישוב התעריפים, מה שהקפיץ את חשבונות המים במאות אחוזים. במסגרת הרפורמה גם הוקמו תאגידי המים. השינוי העיקרי ברפורמה כולל תעריף האמור לשקף את עלות הפקת המים, לרבות התפלתם ואחזקת מערכות הביוב.

המעבר לשיטת התשלום הזו כללה עלייה חדה במחירי המים. את העלייה הזאת נימקה רשות המים בצורך לכסות את צורכי ההשקעות והתפעול, ובמעבר נרחב למים מותפלים שעולים הרבה יותר.

"גלובס" מסביר כיצד התנפחו חשבונות המים:

■ התעריף לקוב מים התייקר

הרפורמה בגביית המים החלה ב-1 בינואר 2010, עם התייקרות מיידית של 25%, כחלק מהתייקרות מדורגת של 40%. המחיר לקוב מים יעמוד בינואר הקרוב על 9.1 שקלים (כולל מע"מ) לתעריף אחיד נמוך (שבמכסה לפי מספר הנפשות), ועל 14.6 שקל לקוב מים בתעריף אחיד גבוה, קרי בחריגה מהמכסה.

■ בוטלה מדרגת התשלום האמצעית

לפני 3 שנים הורכב החשבון הביתי מ-3 מדרגות תעריפים לפי צריכת מ"ק לנפש, מ-4.25 שקלים עד 8 שקלים, כך שהתעריף התייקר באופן מדורג. מרגע שנכנסה הרפורמה לתוקף, בוטלה מדרגת השימוש האמצעית, כך שהצרכנים מגיעים מהר מאוד לשלב החריגה.

■ קנס גבוה על חריגה מהמכסה

כעת יש מכסה בסיסית קטנה של 3.5 קוב לנפש לחודש בתשלום של 9.1 שקלים. כל חריגה ממנה מקפיצה את מחיר הקוב לכמעט 15 שקל. אמנם בתחילה המכסה הבסיסית הייתה נמוכה יותר - 2.5. קוב לנפש בחודש, אך גם לאחר שעלתה ל-3.5. קוב בשנת 2011 היא נמוכה מדי, ולראיה - רוב הצרכנים משלמים הרבה על החריגה.

■ 53 תאגידים ל-7.8 מיליון תושבים

טרם רפורמת המים גבו הרשויות המקומיות את תשלומי המים והעבירו את התשלום למקורות. עודפי הכספים שנכנסו לרשויות לא תמיד שימשו עבור תחזוקת תשתית המים, מה שגרם להזנחת המערכות ולליקויים רבים (נזילות, פיצוץ צינורות).

הרפורמה הפכה את משק המים למשק סגור, כך שתשלומים עבור מים יוקצו לטובת טיפול במערכות המים - ולשם כך הוקמו תאגידי המים, שצמצמו את מעורבות המדינה בנושא.

במקום שיופעלו תאגידים שיכללו כמה רשויות יחד, פועלים 53 תאגידים - לכל אחד מהם עלויות תפעול נפרדות שכמובן חלות על הצרכן.האם המרכז לשלטון מקומי הוא שמונע מיזוג של התאגידים? בעוד שבמרכז השלטון המקומי טוענים כי ריבוי תאגידים אינו גורם להוצאת מיותרת בתשלומי המים, מבקר המדינה חושב אחרת: בדוח האחרון הוא קובע בפירוש כי ריבוי תאגידי המים מגדיל את הוצאות התאגידים בכ-500 מיליון, וכי צמצום מספרם עשוי להפחית את התעריף בכ-7%.

הסוגייה מעוררת זעם גם במועצה לצרכנות: "אזלת-היד של הרשויות למול נציגי השלטון המקומי מתגלגלת לפתחם של הצרכנים, שנאלצים לשלם על הכישלון המתמשך לקיים את המדיניות המוצהרת של המדינה באמצעות רשות המים, האוצר ואחרים".

אפילו למערכת הבחירות התגלגל הנושא, כאשר לאחרונה הזכיר אותו יאיר לפיד, יו"ר מפלגת "יש עתיד", כשאמר כי תאגידי המים הם שחיתות: "יש 53 תאגידי מים, כשיש דוח שאומר שמספיק שיהיו 13. אנשים תפסו ג'ובים בתאגידי המים, ועכשיו הם יושבים על הכיסא שלהם חזק".

■ הטלת מע"מ על המים

תאגידי המים הם חברות לכל דבר ולכן גובים מע"מ על מים. נושא זה מעסיק רבים, ואף הונחו הצעות חוק בכנסת בדרישה לבטלו.

גם סוגייה זו מוזכרת לא אחת במערכת הבחירות, למשל על-ידי ציפי לבני, שטוענת כי כבר החלה בפעילות לביטול המע"מ, וכי בכוונתה להמשיך ולקדם זאת.

התעשיינים: המוצרים יתייקרו - והצרכנים ישלמו

מחירי המים לתעשייה צפויים לעלות ב-17.5%, עלייה שגררה תגובה נזעמת מצד התאחדות התעשיינים: "אישור העלאת תעריפי המים לתעשייה בהיקף של כ-100 מיליון שקל, היא החלטה אומללה, שמטרתה לממן את תאגידי המים".

לפיכך הודיע נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, כי הוא מתכוון לפנות לראש הממשלה בדרישה להקפיא את ההחלטה, ומזכיר כי התייקרות כזו תחול על הצרכנים בדרך עקיפה כשתגולם במחירי המוצרים.

אחת הסיבות להתייקרות מחירי המים לאחר הרפורמה ב-2009 נעוצה בעובדה שהוטל על הצרכן לסבסד את ההקלות שקיבלו בזמנו התעשיינים והחקלאים. מכאן, שבמקרה שמחירי המים התעשיינים יעלו כפי שנקבע מראש, אמור היה הצרכן הביתי לחוש הקלה והפחתה בתעריפים, באמצעות קיזוז הסבסוד.

הוזלה כזו לא נראתה, אך ברשות המים טוענים כי זו הסיבה שהחשבון הפרטי מתייקר "רק" ב-2.8% ולא יותר.

תגובות

תגובת רשות המים: העלייה הצפויה קטנה הודות להתייעלות

לנושא הצריכה הקבועה לנפש: "כמות של 3.5 קוב לנפש לחודש (7 קוב לנפש לחשבון) היא כמות ריאלית המעודדת שימוש מושכל במים, וכמות זו מספיקה לשימושי משק הבית הבסיסיים".

בנושא מיזוג תאגידים: "הרשות פועלת בנחישות למיזוג של תאגידים כדי להוביל למיצוי יתרונות לגודל וניהול יעיל יותר, ופועלת לצמצום המספר מכ-54 תאגידים לכ-15 תאגידים אזוריים כיעד אסטרטגי. מספר זה יביא להתייעלות נוספת במשק המים, דבר אשר יבוא לביטוי גם בתעריף המים".

בנושא קיזוז הסבסוד לחקלאים מחשבונות הצרכנים: "המדינה הגיעה להסדר עם התעשיינים ועם החקלאים, שתעריפי המים שלהם היו במשך שנים נמוכות משמעותית מעלות אספקת השירותים, ונקבע כי הם ייהנו מתקופת הסתגלות אשר במהלכה יעלו התעריפים במתווה רב שנתי מוסכם. תעריף המים לבית היה אמור להתייקר בכ-7% (בשל עליית תעריפי החשמל והאנרגיה והצורך בקניית כמויות גדולות של מים מותפלים במהלך שנת 2013), אך התייעלות במשק המים אפשרה להקטין את העלייה הצפויה ל-2.8% בלבד. אי-מימוש עליית התעריף לתעשייה כמוסכם תוביל להעלאת תעריף נוספת לצרכן הביתי".

תגובת משרד האוצר: פועלים לצמצום תאגידים

"החלטת מועצת רשות המים בדבר עליית התעריפים הצפויה בינואר התקבלה לאור שינויים בעלויות אספקת המים, הקשורים לעלייה משמעותית במחירי האנרגיה והגדלת היקף המים המותפלים בשנת 2013.

"משרד האוצר ורשות המים פועלים במספר ערוצים לצירוף רשויות לתאגידים קיימים ולצמצום מספר התאגידים, במטרה לייעל את ניהול משק המים המקומי.

"חשוב לציין כי כבר כיום תעריף המים אינו מכיל עלויות עודפות הנובעות מהתנהלות לא יעילה של התאגידים הקיימים".

פרשנות / דפנה הראל-כפיר: כשהממשלה ממלאת פיה מים

נכון, היו כאן כמה שנים של בצורת. חודשים ארוכים של חורף עם ימים גשומים שאת מספרם אפשר למנות על יד אחת. מיטב הידוענים נרתמו כדי להעמיק את תחושת המשבר ולהגביר את המודעות לחיסכון במים.

אבל השנים האלה חלפו, וכבר בשנה שעברה נהנינו מגשמי ברכה רבים. לכן, אי-אפשר להימנע מהתחושה שמצוקת המים וההזדהות שהיא עוררה אז בציבור - שנענה לקריאה לחסוך במים, התקין חסכמים וייבש את הגינות - נוצלה לרעה על-ידי הממשלה ורשות המים.

באורח פלא, ההחלטה להטיל מע"מ על המים עברה בשקט, וגם הקצאת המכסות הנמוכות - שכל חריגה מהן עולה ביוקר, וכך הפך המצרך הכי בסיסי וחיוני לקיומנו למצרך שהוא על גבול המותרות.

לצרכנים מצדם הרבה יותר קשה להתמודד עם גזירה מסוג זה - הן משום שהיא אינה מוטלת על-ידי חברה מסחרית שאפשר להחרים, והן משום שזה לא מסוג המוצרים שאפשר להפסיק לצרוך.

הם לא יכולים פשוט לסגור את הברז ולהתנתק, הם לא יכולים לקרוא לחרם צרכנים בפייסבוק, והם לא יכולים להצביע ברגליים להחליט לקנות מים של חברה אחרת. הממשלה מנצלת את חוסר האונים הזה, כי מה יותר קל מאשר לסחוט לקוח שבוי?

הדבר היחיד שיכולים הצרכנים לעשות הוא רעש. להפעיל לחץ ציבורי.

בשורה התחתונה, בימי הממשלה הזאת שילמו הצרכנים על מים יותר מאשר אי-פעם. אם יכול היה ראש הממשלה להתערב כדי למנוע את התייקרות הלחם שבפיקוח, הרי הוא יכול להתערב גם כאן. אם בחר לפני מספר חודשים לצמצם את התייקרות הדלק - הרי שהוא יכול לבחור לבלום את התייקרות המים.

אם בעבר נסוג נתניהו מכוונתו להטיל מע"מ על הירקות והפירות, הרי שהוא יכול לבטל את המע"מ גם על המים. ואם רק לפני שבועיים החליטו נתניהו ושטייניץ למנוע את התייקרות מוצרי החלב שבפיקוח ב-5%, הרי שגם בנושא המים הם יכולים להחליט להתערב.

השאלה היא מתי יטבעו הצרכנים בים ההוצאות ההולכות וגדלות ויכריזו שהגיעו מים עד נפש.

המחיר לקוב מים

עוד כתבות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם