גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמה לקוחות "תמי 4" מתמודדים עם ג'וקים במכשיר?

במוקד השירות ובפייסבוק ממשיכים לקוחות לתאר מצבים דומים, אך מנכ"ל שטראוס מים דבק בעמדתו: "האירוע לא קשור אלינו אלא לסביבת המטבח"

פרשת המזיקים במתקני תמי 4 שמעוררת בימים האחרונים סערה ברשת אינה גוועת. היום, לראשונה, הסכים מנכ"ל שטראוס מים, דרור מורד, להתייחס בראיון לחששות של הצרכנים ולפרסומים ברשת, אולם מי שציפה לתשובות, עשוי להתאכזב. מורד שב ומשנן את המסרים שמעבירה החברה בכל פעם שעולה הנושא, שלפיהם התופעה לא קשורה לחברה.

"אנחנו חברה שקיימת 40 שנה במאות אלפי בתים בישראל. התופעה שעליה את מדברת קיימת בקרב לקוחות בודדים, ובכל מקרה אינה קשורה למכשירי המים שלנו. רוב האנשים מקפידים לבצע תחזוקה נאותה, אולם בסופו של דבר חוכמת ההמון היא החוכמה האמיתית. האירוע הזה לא קשור למוצר או אלינו, ועדיין מבחינתנו הוא מנוהל בשליטה".

- ובכל זאת, נשמעות טענות על קיומם של מזיקים במתקנים.

"המכשירים שלנו אטומים, הצנרת אטומה לחלוטין, ולכן המים נשמרים במצב הנקי והבריא ביותר לשתייה. האירוע אינו קשור אלינו, אלא לסביבת המטבח. המים בריאים ועומדים בסטנדרטים של תווי התקן הכי בריאים שיש".

- איך אתם מתמודדים עם הטענות שמושמעות ברשת?

"הסטנדרט השירותי שהצבנו לעצמו גבוה. יש אירועים שהם באמת לא קשורים אלינו. עם כל הרצון להיות תמיד הכי-הכי, הפעם האירוע לא נוגע אלינו. אני באופן אישי מנהל את המרחב של הרשת - ואם אני רואה מקום שהחברה צריכה להשתפר בו, אנחנו נעשה את זה ונמשיך לתת ללקוחות את השירות הטוב ביותר".

המסר שמעביר מנכ"ל שטראוס מים הוא המשך ישיר להתנהלותה של החברה לכל אורך הדרך. לאחר שפרצה הסערה הנוכחית באתר מאמזון ובעמוד הפייסבוק של תמי 4, פרסמה החברה את התגובה הבאה: "שטראוס מים מבקשת להדגיש כי מקור המזיקים אינו במכשיר אלא בסביבת המטבח. מיכלי המים ומערכת הסינון ההידראולית סגורים, ולכן אין אפשרות שמזיקים יגיעו למים, והם בטוחים לשתייה בהתאם לכל תווי התקן".

הלקוחה נדרשה לממן את ההדברה

ההאשמה כי סביבת המטבח היא הגורמת למשיכת התיקנים למתקן גררה מאות תגובות, שגם בהן היו מי שהאשימו את המאשימים במטבח לא נקי, והיו מי שכתבו כי נחרדו למצוא במתקן המים הביתי שלהם תופעה דומה.

לקוחה שפנתה ל"גלובס" מספרת כי בחלק מהמקרים מתגלים המזיקים בעקבות תקלה: "בביתה של אמי יש מתקן מים כבר מספר שנים, ובעקבות תקלה הזמנו טכנאי של תמי 4. כשהטכנאי פתח את המתקן, הוא סגר אותו מיד והציע שנבצע הדברה מיידית. מנהלת מהחברה צלצלה והסבירה כי יש חובה לבצע הדברה בבית, וכי עלות ההדברה צריכה לחול עלינו. סירבתי לטענה שעליי לשאת בעלות הדברה בעקבות תקלה שבמתקן המים, ולאחר דין ודברים הוסכם כי ההדברה תבוצע ללא עלות".

כעבור שבועיים הגיע המדביר, שהסביר ללקוחה בתום התהליך כי אם יימצאו ג'וקים בסביבת המטבח, הם יחזרו למתקן המים, וכי "אין לו אחריות על זה". לטענתה, אגב, הבעיה המקורית עדיין לא נפתרה.

משטראוס מים נמסר בתגובה לעניין זה כך: "משיחה שערכנו הבוקר עם הלקוחה, עולה כי המכשיר תקין מזה כחודש וחצי".

האם התשובות שמספקת תמי 4 מרגיעות את הצרכנים? לא בטוח. כך למשל, ג', לקוחה פוטנציאלית ששוקלת לבטל את הזמנת המכשיר: "ביום שישי האחרון אמור היה לבוא אליי מתקין לתמי 4. אנחנו לקוחות של נביעות, היה לנו בעבר תמי 4, וחשבנו לחזור אליהם. אחרי הפרסומים בדבר הג'וקים, ביטלנו את הגעת המכשיר. החברה אמנם טרם ביטלה סופית את העסקה, אבל נציגת השירות הבהירה כי העסקה מבוטלת. ניסו להסביר לנו כי מקור הבעיה הוא במטבחים המלוכלכים של הלקוחות, אבל זו טענה שקצת קשה לנו לקבל אותה. אולי בכלל המכשיר לא מתאים לשימוש במטבחים, אם שימוש רגיל וניקיון סביר לא מונעים את הצטברות הג'וקים".

למעשה, את ההסבר שאין קשר בין מתקן תמי 4 לבין הימצאות מזיקים מספקת תמי 4 כבר שנים. לפני כשנה פרסמנו ב"גלובס" ידיעה בדבר לקוחות שנתקלו בתופעת המזיקים. חלקם פנו למועצה לצרכנות ולאמון הציבור, ותלונה אחת גם טופלה על-ידי "גלובס". בכמה סרטונים ביו-טיוב אפשר היה גם למצוא תיעוד של תיקנים בתוך המתקנים.

כוננות במוקד?

במוקד שירות הלקוחות של החברה ממליצים ללקוחות לבצע הדברה. בשיחת לקוח סמוי שביצענו הצגנו את עצמנו כלקוחות מודאגים. המוקדנית החביבה לא הכחישה ואף לא נשמעה מופתעת מהטענות על הימצאותם של תיקנים במתקני המים: "המזיקים לא באים במגע עם מים, ככה שאין מה לדאוג. זה תלוי בסביבת המטבח. ג'וקים נמשכים למקום חם-קר כמו מקרר, תנור או כל מקום שפולט חום. זו לא תופעה טבעית, אבל זה יכול לקרות, כי המכשיר פולט חום ופולט קור, בעיקר במקום כמו מטבח. אני מבינה את החשש. אנו ממליצים לבצע הדברה, כדי שלא תהיה אופציה שהג'וקים ייכנסו למכשיר".

הרשת גועשת

סיפור הג'וקים במכשירי תמי 4 התפשט מחדש בשבוע שעבר, לאחר שגולש כתב פוסט על העמוד של תמי 4, וקיבל כ-1,500 לייקים בתוך שעות ספורות. מאז העלו עוד ועוד לקוחות ממורמרים פוסטים בנושא, עד לרגע זה.

חלק מהגולשים העלו תמונות וסרטוני וידיאו שמראים מצד אחד הימצאות של ג'וקים, עכבישים וביצי מזיקים; ומנגד, היו גם מי שהראו כי אצלם בבית המכשיר נקי ממזיקים.

על-פי נתוני עמוד הפייסבוק של תמי 4, נכון ליום חמישי שעבר נרשמו כ-4,500 שיחות של גולשים בשבוע שעבר בעמוד, רובן היו טענות ושאלות רבות על אופן בדיקת הימצאות הג'וקים והאפשרות להחזרת המכשיר, שנענו על-ידי מנהלי העמוד מטעם תמי 4.

תשובות אלה היו לאקוניות והפנו את הלקוחות לשלוח הודעה פרטית דרך הפייסבוק עם פרטי קשר כדי לטפל בנושא. מנהלי העמוד מתקשים לעמוד בעומס הפניות ולענות לכל הגולשים.

מה אומרים המדבירים?

"זה נכון שיש קשר הדוק בין ניקיון ובין הימצאות מזיקים", מסביר ל"גלובס" היום המדביר אלעד אורי, "אבל - הייתי בבתים מצוחצחים ומבריקים, שגם שם נמצאו תיקנים במתקני מים. התיקנים הללו (תיקן גרמני ברוב המקרים) מגיעים מבחוץ, למשל בקרטונים שמגיעים הביתה כשקונים מוצר אלקטרוני, ומוצאים את דרכם מהר מאוד לכיוון המטבח. מתקני המים הם בית החלומות לתיקנים האלה, כמו מכונות קפה וכדומה".

- כיצד מדבירים אותם?

"הטיפול עשוי להימשך כמה שבועות. הם יכולים להתקיים בתוך המתקנים תקופה ארוכה ולהטיל ביצים. אין להדביר עם תרסיס".

- האם נתקלת בתופעה של נמלים?

"גם נמלים מגיעים למקורות האלה, לא רק לתמי 4. הן חיות בפנים המתקן אלא באות והולכות. הג'וקים יכולים להתקיים שם הרבה זמן".

המדביר צביקה קינדלר מוסיף: "חשוב להבין שזה לא קשור ישירות למתקני תמי 4, רק שבמקרים רבים מתעוררת תקלה במתקן המים, ובעקבותיה מגלים את הסיפור הזה".

- האם החברה יכולה לשנות את מבנה המתקן כדי למנוע את זה?

"לא ניתן לאטום מכשיר חשמלי לגמרי, משום שיש צורך בפתחי אוורור. לחברה אין אפשרות למנוע את זה".

פרשנות: כשמתקן טיהור מים הופך לבית גידול לתיקנים / אילנית חיות

לחברת תמי 4 יש בעיה. קוראים לה ג'וקים - או בשמם העברי תיקנים. זה כבר כמה חודשים שצרכנים של החברה מתלוננים על התופעה, שמקבלת ביטוי נרחב ברשת.

בתמי 4 אלה חדשות ישנות. הם כבר מזמן הבינו (כפי שגם מסבירים במוקד שירות הלקוחות של החברה) כי המכשיר שאמור לספק לנו את המים הטובים ביותר לשתייה, הפך לבית גידול נחמד לתיקנים. הם פשוט נהנים לגדול שם.

מה שבתמי 4 לא הבינו הוא שהשאלה מאין באים הג'וקים כלל לא רלוונטית. מה שרלוונטי הוא שהם משתכנים במכשירי המים של החברה.

בתמי 4 העדיפו עד היום לגלגל את הבעיה בחזרה אל הלקוחות ולשלוח אותם לעשות הדברה בבית. הם לא השכילו להבין שלגו'קים האלה יש פוטנציאל הרסני הרבה יותר מהרס מכשיר של לקוח שמונח על השיש במטבח, והוא הרס המותג תמי 4 שנבנה במשך שנים. אי-אפשר לשווק מים בטוחים לשתייה יחד עם ג'וקים. זה פשוט לא הולך ביחד.

אפשר להניח שאם הבעיה קיימת בתמי 4, היא קיימת גם במכשירים אחרים, אבל צרת רבים - נחמת טיפשים. תמי 4 לא תוכל להתנחם בכך שהנזק הוא לשוק כולו ולא רק למותג תמי 4.

גם היום קיים עדיין ויכוח בשאלה אילו מים עדיפים לשתייה: מי ברז, מים מינרליים או מים שעברו טיהור במכשירים ביתיים כדוגמת תמי 4.

מאחורי הקלעים נשמעות לא מעט הכפשות של חברות האחת על השנייה, גם על הגו'קים ששורצים במכשירים. ההכפשות, אגב, לא מתייחסות רק לתמי 4.

זו אולי הסיבה לכך שעניין הג'וקים לא עולה בקמפיין של אף חברה. הן יודעות שהפצצה המתקתקת הזאת יכולה להתפוצץ בכל רגע - ולא רק בתמי 4.

תמי 4

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם