גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דיויד פדרמן מכר את הווילה שלו תמורת 55 מ' ש'

הנכס, על שטח בנוי של 1,000 מ"ר, כולל בריכת שחיה, מגרשי טניס וכדורסל וחדר כושר ■ מקורבים לזוג פדרמן: המשפחה בחרה למכור לאחר שהילדים "עזבו את הקן" ■ חברת הפטרוכימיים נקלעה בשנתיים האחרונות לקשיים פיננסיים

דיויד פדרמן, בעל השליטה בחברת מפעלים פטרוכימיים ובקבוצת הכדורסל מכבי אלקטרה ת"א, מכר את הווילה בה התגורר בכפר שמריהו לאיש ההיי-טק, ד"ר חיים אמיר, תמורת 55 מיליון שקל. כך נודע ל"גלובס". את הווילה המפוארת ברחוב דרך השדות, הכוללת כ-1,000 מ"ר בנוי, בנתה משפחת פדרמן בשנות ה-90 על מגרש של 5 דונם. בשטח הזה נבנו גם בריכת שחיה, מגרש טניס, מגרש כדורסל וחדר כושר.

לדברי מקרובים לפדרמן, המשפחה בחרה למכור את הווילה רחבת הידיים לאחר שילדיהם של דיויד ואשתו עירית, "עזבו את הקן". הרוכש, ד"ר חיים אמיר, ביצע לפני שלוש שנים עסקת נדל"ן גדולה אחרת כאשר רכש שתי קומות משרדים במגדל אקרשטיין D בהרצליה פיתוח מחברת מבני תעשיה תמורת כ-30 מיליון שקל.

את העסקה ביצע משרד התיווך "נדל"ן To Go" בבעלות איתמר דקל וסער גזית המתמחים בבתי יוקרה. לדברי יוסי מימרן, בעל משרד התיווך יוקרה אסטייט, נרשמה בשנתיים האחרונות ירידה של 10% במחירי הנכסים בכפר שמריהו. "מחירי מגרשים בכפר שמריהו מתחילים מ-950 דולר למ"ר בחלק המערבי בסמוך לכביש החוף ומגיעים עד ל-3,400 דולר למ"ר בפנים הישוב, הנחשב אטרקטיבי יותר". הווילה שמכר פדרמן ממוקמת ברצועה הפנימית והמבוקשת של הישוב.

מתעשיית המזון לתעשיית הכימיה

פדרמן שולט כאמור בחברת מפעלים פטרוכימיים, הנתונה כיום במצב פיננסי מאתגר, עם חוב של כ-2 מיליארד שקל, רובו באג"ח הנסחרות בתשואה של עד 60%. מניות הפטרוכימיים קרסו בכ-90% מאז שנת 2007 והחברה נסחרת בשווי של 157 מיליון שקל בלבד. את מניות השליטה בפטרוכימיים מחזיקים פדרמן ושותפיו, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, באמצעות החברה הפרטית מודגל.

בעבר הייתה משפחת פדרמן מזוהה עם תחום המזון דווקא, לאור שליטתה בחברת הסוכר סוגת וביצרנית הקפה והממתקים עלית. בשנת 1997 הפעיל פדרמן מנגנון במב"י להיפרדות משותפו לשליטה בעלית, מיכאל שטראוס, וזה האחרון בחר לרכוש את חלקו של פדרמן בעלית תמורת 227 מיליון שקל, סכום שהותיר בידי פדרמן רווח גדול.

זמן קצר לאחר מכירת מניות עלית רכשו פדרמן וצמד שותפיו את השליטה בחברה התעשייתית מודגל מידי איטונג תמורת 114 מיליון שקל. הפעילות העסקית העיקרית של מודגל התרכזה אז במפעל המתכת הוותיק בראש פינה, אשר מייצר מחברים ואביזרים לתעשיות שונות. פעילות המפעל נחשבת ליציבה, ועל פי הערכות הוא מייצר רווחיות צנועה של מיליוני שקלים בודדים בשנה.

אלא שרכישת מודגל לא נעשתה בשביל הפעילות התעשייתית, אלא בעיקר בשל קופת המזומנים השמנה שהייתה לחברה. זו שימשה כפלטפורמה שבאמצעותה רכש פדרמן, שנתיים מאוחר יותר, את השליטה בפטרוכימיים מידי קבוצת דלק, שנאלצה למכור את החזקתה בשל דרישת הממונה על ההגבלים העסקיים.

באפריל 1999 רכשה מודגל את המניות (30%) תמורת כ-60 מיליון דולר, ששיקפו שווי חברה של כ-200 מיליון דולר לפטרוכימיים. בהמשך נפתח מאבק שליטה בחברה, כאשר משפחת פפר הברזילאית, אז בעלת מניות גדולה, הצליחה ליצור גוש חוסם נגד פדרמן ושותפיו. בסופו של דבר רכשה מודגל את מניות המשפחה תמורת סכום מפולפל של 81 מיליון דולר לפי שווי חברה של 262 מיליון דולר.

ההחזקה העיקרית של הפטרוכימיים באותה עת הייתה מחצית ממניות חברת כרמל אולפינים (כאו"ל), העוסקת בייצור פולימרים. במחצית השנייה של המניות החזיק בית הזיקוק בחיפה (בזן) שבחצרו פועלת כאו"ל. בתחילת העשור הקודם נקלעה כאו"ל למשבר חריף שנבע מהשפל בענף הפטרוכימיה והביא להפסדים של מאות מיליוני שקלים. מניית הפטרוכימיים צנחה וגררה אחריה את מניית החברה האם מודגל.

את השפל במניה ניצלו פדרמן ושותפיו, שרכשו את מניות הציבור ומחקו את מודגל מהמסחר. מאז הפכה מודגל לחברה פרטית, ונתוניה הכספיים אינם חשופים לציבור.

בהמשך העשור הקודם השתפר מצבה של הפטרוכימיים, ומנייתה נסקה. ביולי 2007 נסחרה החברה בשווי שיא של כ-1.7 מיליארד שקל. אז גם ביצעה הפטרוכימיים את חלוקת הדיבידנד האחרונה לבעלי המניות, של 187 מיליון שקל.

בסוף 2009 השלים פדרמן מהלך משמעותי שהפך את פטרוכימיים לשותפה בגרעין השליטה בבזן, לצד החברה לישראל. במסגרת העסקה העבירה פטרוכימיים את מניותיה בכאו"ל לידי בזן, וקיבלה 30.7% ממניות בית הזיקוק בחיפה.

השנתיים הקשות של הפטרוכימיים

השנתיים האחרונות של בזן היו קשות. שילוב של תוכנית השקעות שאפתנית עם מרווחי הזיקוק הנמוכים שהסבו לה הפסדים. לאור זאת, היא פסקה לחלק דיבידנדים בשנים האחרונות - דיבידנדים שהיו נחוצים להחזר חוב האג"ח הענק הרובץ על הפטרוכימיים.

עם זאת, לפדרמן הייתה הזדמנות לחלץ את החברה מהמצב הפיננסי הקשה בו היא נתונה היום. בתחילת 2011 טיפסה מניית בזן, ומשכה אחריה את מניית הפטרוכימיים. את העלייה הזו יכולים היו פדרמן והפטרוכימיים לנצל על מנת למכור חלק ממניות בזן שהחזיקו על מנת להקטין את מינוף החברה, אלא שהוא העדיף "ללכת על כל הקופה", וגייס עוד אג"ח אגב הגדלת המינוף של הפטרוכימיים.

בשנתיים האחרונות הפסידה בזן 285 מיליון דולר, מה שהביא להפסד של כ-482 מיליון שקל בפטרוכימיים בשנים 2011-2012. מעבר לעובדה שהפסד זה שחק את ההון העצמי של החברה, שעומד כיום על 255 מיליון שקל בלבד, החוב העצום מאיים על קיומה של החברה, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בתשואות הזבל בהן נסחרות אג"ח הפטרוכימיים.

החוב הגבוה של הפטרוכימיים גרם לכך שבכל שנה היא משלמת למעלה מ-100 מיליון שקל ריבית - למעלה מחצי מיליארד שקל בחמש השנים האחרונות. חלק מבעיית המינוף אפשר היה לפתור באמצעות הזרמת הון לחברה, אלא שבמהלך השנים האחרונות נמנעה פטרוכימיים מלבצע הנפקת זכויות. מכך ניתן אולי ללמוד שלבעלת השליטה, מודגל של פדרמן, אין עודפי כספים שאותם הם יכולים להזרים לחברה.

תחת זאת, מנסים בעלי השליטה בפטרוכימיים להרוויח זמן, בתקווה שבזן תתאושש, הן באמצעות מחזור חוב (הלוואה מקרן המנוף בראשית) והן באמצעות מכירת נכסים (מניות השליטה ביצרנית הבדים אבגול) שבוצעו אשתקד.

תקווה אחרת שהייתה לפדרמן ושותפיו, ואשר נגוזה בשנה החולפת, הייתה מכיוון חברת הביומד אפוסנס, בה מחזיקים מודגל ובעליה שליש מהמניות. אפוסנס פיתחה שיטות לאבחון מוקדם של סרטן, אולם בדצמבר אשתקד פרסמה כי לא הצליחה להראות מובהקות בניסוי הקליני שלה בתחום אבחון הסרטן. מאז פרסום זה צנחה מניית אפוסנס ב-73%, וכעת היא נסחרת לפי שווי של 80 מיליון שקל בלבד.

לפני מספר חודשים החל לפעול בבזן מתקן המיד"ן, בעיתוי קריטי עבור פדרמן והפטרוכימיים. אם זה לא יניב החזר משמעותי בשנה הקרובה, הרי שבזן לא תוכל לחלק דיבידנד בשנת 2014, ואז תתקשה הפטרוכימיים לעמוד בהחזר חובותיה השוטפים. בתסריט כזה ייתכן שהיא תיאלץ להיפרד מהנכס המרכזי שלה - מניות השליטה בבזן - ופדרמן ימצא את עצמו מחוץ למשחק.

מי אתה ד"ר חיים אמיר?

רכישת אחוזת פדרמן בכפר שמריהו אינה עסקת הנדל"ן הגדולה הראשונה של ד"ר חיים אמיר. בינואר 2010 הוא רכש מחברת מבני תעשיה, שבשליטת אליעזר פישמן, שתי קומות משרדים במגדלי אקרשטיין שבהרצליה פיתוח. הוא עשה זאת באמצעות חברת מרחב נכסים שרכשה את הקומות השישית והשביעית במגדל תמורת סכום של כ-30 מיליון שקל.

בקומות שרכש ממוקמים משרדי חברת אסנס סקיוריטי (Essence Security), החברה שהקים אמיר לפני כ-18 שנה. מדובר בחברה פרטית שמפתחת, מייצרת ומשווקת פתרונות טכנולוגיים שמיועדים לאבטחת בתים פרטיים ומשרדים. לחברה יש סניף גם בניו ג'רזי שבארה"ב.

מוצריה של אסנס סקיוריטי נמכרים גם ישירות וגם באמצעות הסכמי OEM עם חברות גדולות בתחום. לפי אתר האינטרנט של החברה, מאז הקמתה ועד היום בוצעו למעלה מ-10 מיליון התקנות של ציוד הקצה שלה. בין המוצרים והשירותים שהחברה מציעה נכללים פתרונות וידאו וכן מערכות שכוללות תקשורת אלחוטית, תוכנות זיהוי ועוד. אסנס סקיוריטי היא חלק מקבוצה שנקראת אסנס גרופ, שלפי הערכות מעסיקה כמה עשרות עובדים. אמיר מכהן כדירקטור בכל אחת מחברות הקבוצה, וכן בחברה נוספת ששמה האנט. על שמו רשומים מספר פטנטים בארה"ב, בתחומים בהן פעילות חברות הקבוצה.

בקבוצה יש כמה חברות שעוסקות בפיתוח טכנולוגיות, שרובן קשורות לתקשורת אלחוטית. אחת מהחברות היא אסנס סמארט אנרג'י שמספקת פתרונות טכנולוגיים לניהול יעיל של צריכת אנרגיה. חברה אחרת היא אסנס סולאר סולושינס (Essence Solar Solutions) שפיתחה מערכת פוטו-וולטאית, שלטענתה מספקת אנרגיה סולארית ביעילות רבה. חברות נוספות בקבוצה הן Essence Healthcare שמייצרת מערכות לניטור רפואי ביתי, ו-Essence Home and Family, שמציעה פתרונות שהופכים את מכשירי הסלולר והמחשבים הניידים לשלט רחוק שמאפשר שליטה בסביבה הביתית.

עוד כתבות

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע לתושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית שאושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ווישור / צילום: רמי זרנגר

רגע לפני האסיפה: בנו של מייסד איילון עוקץ את העסקה עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

דורון כהן / צילום: איל יצהר

דורון כהן הוא המועמד המועדף על סמוטריץ' לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ● הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים