גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקהויז: "יש לי דעה איך סינרון תייצר ערך לבעלי מניותיה"

שמעון אקהויז, מייסד חברת המכשור הקוסמטי, מונה באחרונה למנכ"ל החברה ■ איפה הוא מזהה הזדמנויות ואילו רכישות - אם בכלל - עומדות על הפרק

שמעון אקהויז, מייסד סינרון, כבר בן 68 - שנה מעבר לגיל הפנסיה הרשמי - אך פנסיה זה הדבר האחרון שהוא חושב עליו, לפחות כרגע. אקהויז, שייסד את סינרון לפני 13 שנה ונחשב לאבי תעשיית המכשור הקוסמטי בארץ, מונה לפני שלושה שבועות למנכ"ל החברה (מינוי קבוע ולא זמני), וזאת במקביל לתפקידו כיו"ר פעיל. לו סקאפורי האמריקני, שכיהן בתפקיד מאז 2009, פרש מתפקידו באופן מיידי אך ימשיך "להיות זמין", כדברי הודעת החברה, עד יולי, כדי להבטיח העברה חלקה של מושכות הניהול.

למי שלא מכיר את סינרון מקרוב, המינוי של אקהויז למנכ"ל נראה אולי טבעי ואפילו לגיטימי. אקהויז הגה ובנה את סינרון (Syneron), שידעה במחזור חייה הדי קצר לא מעט עליות ומורדות, ולכן הגיוני שיוביל אותה גם כמנכ"ל. ועדיין, המינוי הזה אומר דרשני. ראשית, כשחברה מצויה בתקופה מאתגרת וצמיחתה אינה דבר מובן מאליו - כפי שאכן קורה לסינרון - והמייסד, היו"ר, ואחד מבעלי המניות נוטל את מושכות הניהול - לא אחת זה צריך להדליק נורה אדומה.

שנית, ולא פחות חשוב, סינרון אינה מצטיינת ביציבות ניהולית, ותדירות חילופי המנכ"ל בה מעוררת ספק באשר ליכולתו של אקהויז לשחרר מעט את המושכות. במהלך 13 שנות קיומה הספיקו לכהן בסינרון, שנסחרת לפי שווי של 305 מיליון דולר, לא פחות מארבעה מנכ"לים, ושלושה מהם התחלפו במהלך תשע שנות הפעילות הראשונות של החברה.

המנכ"ל הראשון היה משה מזרחי, שנמנה עם מייסדי החברה, וכיהן בתפקיד מרגע הקמתה ועד סוף שנת 2005; המנכ"ל השני היה דוד שלכט, שהחזיק בתפקיד לאורך שנה וחצי; השלישי היה דורון גרסטל, ששרד אף הוא רק כשנה וחצי; והאחרון, כאמור, הוא סקאפורי שכיהן בתפקיד במשך ארבע שנים.

שלישית, ולא פחות חשוב, וול סטריט לא ממש חובבת חברות בהן היו"ר מכהן במקביל כמנכ"ל (איתות מבחינתה לממשל תאגידי לא תקין). אולי אחת הראיות לכך היא שמאז ההודעה על מינויו של אקהויז לתפקיד, מניית סינרון איבדה 7% בשעה ששוק ההון האמריקני גואה כאילו אין מחר.

"פנסיה? לא תודה"

"סקאפורי עשה עבודה טובה באינטגרציה של קנדלה לתוך סינרון - תהליך שהיה די משמעותי במחזור חייה של החברה", מסביר אקהויז בראיון מיוחד ל"גלובס" את הפרישה של קודמו מהתפקיד. קנדלה (Candela) היא אחת המתחרות האמריקניות של סינרון, שנרכשה על ידה בקיץ 2009 תמורת 65 מיליון דולר במניות (נכון ליום הרכישה) - רכישה שלמעשה הייתה הגדולה בתולדות סינרון, והפכה בדיעבד לגלגל הצלה עבורה פוסט משבר האשראי.

"אבל אחרי ארבע שנים בתפקיד, שילוב של עייפות מצדו של סקאפורי, והרצון שלי לעשות דברים חדשים בחברה, שאני הרגשתי שיהיה נכון לעשות, הוליד את הפרישה של סקאפורי", מסביר אקהויז. "להיות מנכ"ל סינרון זו עבודה די קשה..."

- ואתה לא האמנת שהוא יוכל להוביל את אותם "דברים חדשים", כדבריך?

"לא, פשוט לפעמים יש צורך לשנות כיוון, ובצורה נמרצת".

- לסינרון היו ארבעה מנכ"לים במשך תקופה של 13 שנה. זהו לא נתון שמעיד על יציבות ניהולית, וייתכן ששוק ההון אכן חושש מכך.

"יש מספר מודלים של ניהול אופטימלי. יש כאלו שמאמינים שהכי נכון הוא לחדש ולשנות באופן עקבי, ויש כאלו שמאמינים שהכי נכון הוא לשנות ולחדש כמה שפחות. שניהם צודקים ושניהם טועים. סינרון פועלת בשוק שעובר שינויים די משמעותיים, ולחברה קורה משהו שהוא בעיניי הזדמנות אדירה - הזדמנות שאני חייב לנצל אותה".

- לפי דבריך, ומשיחות שערכנו בעבר, עולה כי בכל פעם שסינרון נכנסת לפאזה אחרת במחזור חייה, אתה זקוק למישהו אחר שיוביל אותה. אבל מנכ"ל - בהגדרתו התיאורטית - צריך להתאים עצמו לכל פאזה.

"נכון, אבל או שהוא מתאים את עצמו או שלא. או שהוא מנצל את ההזדמנויות שיש בשוק, או שלא. בסופו של דבר אני צריך לייצר ערך לבעלי המניות בחברה, ואני אחד מהם".

- יכול להיות שקצת קשה לך לשחרר את המושכות?

"אין ספק שאני מעורב, והרבה, בכל מה שסינרון עושה, ואני לא מסתיר את זה. כל מי שעובד איתי פה, ובחברות האחרות שאני פעיל בהן, יודע את זה. יש בזה הרבה יתרונות והרבה חסרונות. ועדיין, זה מי שאני. המבחן החשוב הוא עד כמה סינרון יכולה לייצר ערך לבעלי המניות שלה, ויש לי דעה איך צריך לעשות את זה, ואני לא מתבייש בזה".

- לא עייפת?

(צוחק): "לא, תודה לאל".

- לא בא לך לפרוש לפנסיה, אפילו באופן חלקי?

"לפעמים קצת כן. יש לי 8 נכדים, וזה כיף לבלות איתם! ועדיין, לא תמיד זה אפשרי".

"לפעמים צריך להיות אגרסיביים"

אקהויז, כאמור, מסביר את מינויו למנכ"ל בכך ש"החברה פועלת בשוק שעובר שינויים די משמעותיים". סינרון, נזכיר, מפתחת מכשירים שמבצעים טיפולים קוסמטיים שונים, החל מהסרת שיער, דרך טיפול באקנה וכלה בטיפול בצלוליטיס. בשנותיה הראשונות, הלקוח העיקרי של החברה היה דרמטולוג (רופא עור), שהיה רוכש מכיסו הפרטי מכשיר של החברה תמורת עשרות עד מאות אלפי דולרים. יותר מאוחר, עם פריחת מרכזי הטיפול האסתטיים (דוגמת זה של רונית רפאל), כיוונה סינרון את רוב מאמציה ללקוחות מסוג זה והתמקדה פחות בדרמטולוג או במנתח הפלסטי.

"בשוק הזה נחלנו הצלחה רבה בין השנים 2005-2008, אך כשהמשבר הכלכלי התחיל, השוק הזה קרס ולכן נפגענו קשות. המשבר, ורכישת קנדלה - שמוצריה היו יותר מוכוונים לרופאי עור - גרמו לנו להבין שדווקא אותו שוק מסורתי, דהיינו זה של רופאי העור והמנתחים הפלסטיים, הוא זה שמחזיק מעמד, ולכן הסטנו את רוב מאמצינו בחזרה אליו".

לפי אקהויז, קנדלה למעשה מהווה כרגע שני שלישים מהפעילות של סינרון - נתון שמצד אחד ממחיש ביתר שאת את נחיצות רכישתה, ומצד שני את החולשה בפעילות של סינרון עצמה, שכוונה עד לאחרונה יותר למרכזי הטיפול האסתטיים.

ואכן, תוצאות סינרון לרבעון הרביעי של 2012 מעידות כי חל שיפור בפעילות החברה, והשוק האמריקני - למרות אי הוודאות שסביבו - עדיין מהווה עבורה מנוע צמיחה עיקרי. הכנסות סינרון ברבעון זה עמדו על 72.8 מיליון דולר - גידול שנתי של 19.2%, כאשר 30.6 מיליון דולר מתוכן הגיעו מצפון אמריקה - גידול שנתי של 46%, וזאת לעומת רק 5% בשווקים שמחוץ לצפון אמריקה.

על בסיס Non GAAP, רשמה החברה רווח תפעולי של 5.7 מיליון דולר ברבעון וזאת לעומת 2.2 מיליון ברבעון המקביל של 2011. על בסיס GAAP, לעומת זאת, עדיין מדובר בשורה שצבועה באדום, אך פחות זועק: הפסד תפעולי של 1.7 מיליון דולר לעומת 8.2 מיליון דולר ברבעון המקביל.

שיפור זה, לפחות לפי מחיר המניה, עדיין אינו מספק את ציבור המשקיעים. סינרון איבדה 16% משוויה בשנה האחרונה, ונותרה ברמתה מתחילת השנה. שוק ההון, כך זה נראה, רואה חברה שתקועה במקום, כזו שלא מצליחה לשחזר את ימיה היפים, או לכל הפחות להתאושש מהמשבר הכלכלי. "אני לא אתווכח איתך על מחיר המניה", אומר אקהויז. "ואני לא יודע אם המונח 'תקועה' הוא הנכון. אני כן יכול להגיד שיש הזדמנויות בשוק של סינרון שאנחנו צריכים לנצל בצורה הרבה יותר אגרסיבית מבעבר".

- מה זה אומר "אגרסיבי"?

"מכירה של מכשיר לרופא עור שונה ממכירה למרכז יופי או ספא. בתהליך כזה צריך ממש להחזיק את היד לאותו רופא, ללוות אותו בתהליך הלמידה של המכשיר, ואפילו לתת לו תנאי מימון מתאימים. לכן, בתהליך כזה צריך להיות יותר אגרסיביים".

- עד כמה התחרות מול חברות אחרות על ליבו של כל רופא כזה היא קשה, ועד כמה היא יוצרת לחץ מחירים?

"התחרות היא אכן קשה, אבל המחירים לאו דווקא מושפעים ממנה לרעה. כשאני משווה את המחירים בהווה לאלו שלפני המשבר הכלכלי, הם די דומים".

מכוונים חזק לשוק הביתי

לסינרון, נזכיר, יש קופת מזומנים די דשנה - כזו שבעבר, ואולי שוב בעתיד, עשויה להפוך אותה ליעד להשתלטות עוינת או לרכישה. היא מכילה מזומנים בשווי של 136 מיליון דולר, דהיינו 45% משווי החברה, כמעט מחצית.

- כשאתה מדבר על "הזדמנויות" אתה מתכוון גם לרכישות נוספות, כמו זו של קנדלה?

"לא. קנדלה הייתה הזדמנות נדירה. קנינו אותה מאוד בזול, ולקחנו סיכון לא קטן. רכישה בסדר הגודל הזה לא נבצע".

אחת מאותן הזדמנויות עליהן מדבר אקהויז היא המשך חדירה של החברה לשוק המכשור הביתי - מהלך שכרגע מוכיח את עצמו כנכון. סינרון מפרידה בדו"חותיה בין פעילותה המסורתית לזו הביתית, המכונה EBU (Emerging Business Units), ואשר כוללת את me, מכשיר להסרת שיער; Pearl (שפירושו פנינה), מכשיר להלבנת שיניים; ו-ZAP, מכשיר לטיפול באקנה.

פעילות זו כבר מהווה כעשירית מסך ההכנסות של החברה, ואקהויז מתכנן כי השנה היא תגיע לאיזון תפעולי. כשאקהויז מדבר על EBU, ניכר שהיא גורמת לו הרבה גאווה, וראיה לכך ניתן למצוא בהודעת החברה מיום חמישי האחרון. סינרון ביצעה השקה של ה-me ושל ה-Pearl בשוק האמריקני דרך QVC, רשת ערוצי הקניות הגדולה ביותר בעולם. בתוך 24 שעות נמכרו מעל 10 אלף מכשירי me ומעל 17 אלף מכשירי Pearl. מכשיר הסרת השיער נמכר לפי מחיר ממוצע של 250 דולר, ומכשיר הלבנת השיניים לפי 150 דולר, ושניהם משווקים דרך רשתות קמעונאות בארה"ב.

"זו דוגמה לכך שהשוק האמריקני לא חווה מיתון כלכלי קשה, לפחות לא כמו שנהוג לחשוב", אומר אקהויז.

מלבד פעילותה המסורתית, ופעילות המכשור הביתי, סינרון מקווה לנצל את אותן הזדמנויות דרך הפתרון של אולטרה שייפ (Ultra Shape), שאת פעילותה רכשה אשתקד תמורת 12 מיליון דולר. אולטרה שייפ, שפיתחה מכשיר להצרת היקפי גוף על ידי הרס מקומי וסלקטיבי של תאי שומן, כשלה בהגיעה לשלב השיווק המסחרי של המכשיר מחוץ לארה"ב, ובמקביל כשלה בהשגת אישור FDA (רשות המזון והתרופות האמריקנית). בימים אלו מתבצע ניסוי קליני רחב היקף במכשיר של החברה בארה"ב, ואקהויז מקווה כי לקראת סוף 2013-תחילת 2014 יתקבל אותו אישור מיוחל. "במקביל, אנו צריכים להחזיר את האמון של לקוחות אולטרה שייפ מחוץ לארה"ב. אלו תהליכים שלוקחים זמן, אבל הפוטנציאל של אולטרה שייפ בעיניי הוא מדהים!", הוא מדגיש.

המספרים של סינרון

עשה זאת בעצמך

עוד כתבות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

חיילי המילואים חזרו מהמלחמה וגילו שההגנות מפני פיטורים לא מספיקות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-35%

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה