גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאה שנה של סמים: הטור דה פראנס יצא לדרך

3.5 מיליארד צופים ב-190 מדינות, מאות ערים שמתחרות על הזכות לארח קטע ■ לאנס ארמסטרונג קרס, האם הטור דה פראנס יתמוטט יחד איתו? ■ ניתוח G

כשהחומה שלאנס ארמסטרונג בנה סביב השקר הגדול שלו סוף-סוף התמוטטה, עם פרסום הדוח של הסוכנות האמריקאית נגד סמים בספורט (USADA) באוקטובר 2012, הקריסה של ארמסטרונג תוארה במידה מסוימת גם כקריסה של אחד מאירועי הספורט הגדולים והיוקרתיים בעולם, הטור דה פראנס.

הדוח על ארמסטרונג למעשה לא חידש הרבה - חלק מהעדויות הופיעו גם בתחקיר של המגזין ספורטס אילוסטרייטד מינואר 2011, תחת הכותרת "התיק נגד לאנס ארמסטרונג"; חלקן שודרו בכתבה של תוכנית הטלוויזיה "60 דקות", ש-11 מיליון איש ראו בארצות הברית במאי 2011; וחלק מהן פורסמו לפני שנים בספרים שעיתונאים כתבו על ארמסטרונג. אבל הכוח של הדוח היה בנפח שלו: 202 עמודים שבהם 26 עדים, כולל 11 חברים לקבוצה של ארמסטרונג, מספרים בפרטי-פרטים על הסימום השיטתי שהוא הנהיג בתקופה שבה שלט (2005-1999) בטור דה פראנס.

בשבע השנים שבהן ארמסטרונג ניצח בטור דה פראנס, 41 מתוך שבעים הרוכבים שסיימו את המירוץ בעשירייה הראשונה בדירוג הכללי נכשלו בבדיקות סמים, כולל כל הרוכבים שסיימו במקומות השני והשלישי. מכיוון שארמסטרונג היה דמות גדולה מהחיים עם סיפור גדול מהחיים של קאמבק מסרטן, ומכיוון שגם חלק מהיורשים שלו (אלברטו קונטאדור הספרדי, למשל, שזכה בטור פעמיים) המשיכו להשתמש בסמים אסורים, ההפשטה שלו מתאריו הייתה, לפחות ברמה התקשורתית, מעין הספד לענף האופניים בכלל ולטור דה פראנס בפרט. הסמים יחריבו את הטור, כולם אמרו במשך שנים, והסוף של ארמסטרונג היה אמור להיות האפוקליפסה: הטור לעולם לא יהנה מהאמון ומהיוקרה שהיו לו בעבר.

והנה, לקראת המהדורה ה-100 של הטור דה פראנס, שיוצאת לדרך בקורסיקה ביום שבת, רשת יורוספורט הודיעה שהיא תשדר השנה מהמירוץ שיא של יותר מ-280 שעות, 87 מהן בשידור ישיר. בקנרי וורף, לונדון, ייפתח ב-15 ביולי פארק אוהדים ענק, שבו אפשר יהיה לצפות בשלבים המכריעים של המירוץ על מסכי ענק. ל'אקיפ הצרפתי השיק לפני שבועיים אפליקציה חדשה, שמאפשרת לקבל את ארכיון התמונות השלם של העיתון מהטור; חלק מהתמונות אפשר לראות גם בתערוכה בפריז שמוצגת ב-Jardin du Luxembourg סביב הסנאט הצרפתי. ובצד הרע של החשיפה, קבוצות שמתנגדות לחוק הנישואים החד-מיניים בצרפת הודיעו שהן מתכוונות להשתמש ב"נראות הגלובלית" של הטור כדי להמשיך במאבק נגד החוק.

הנראות הגלובלית של הטור דה פראנס - אירוע הספורט השנתי עם מספר הצופים הגדול בעולם, כ-3.5 מיליארד איש ב-190 מדינות רואים את המירוץ בכל שנה (שלישי רק למשחקים האולימפיים ולגביע העולם בכדורגל, שנערכים אחת לארבע שנים) - הוא נתון שלא צפוי להשתנות דרמטית - לא השנה ולא בשנים הקרובות. בעיקר כי למרות הפגיעה הלא קלה בתדמית של הטור, כשבוחנים את ההיסטוריה, את המסורת שעליה נשען רוב היוקרה שלו, מגלים שהטור שרד משברים לא פחות קשים, ואפילו יותר מזה: שמשברים הם חלק אינטגרלי מהנרטיב שלו, מהתרבות שלו, מהמהות שלו.

"באופניים מותר לשקר"

הגבולות הפיזיים של הרוכבים בטור דה פראנס נמתחו מעבר לקצה היכולת האנושית, למעשה אפשר לומר שהם נאלצו להשתמש בסמים - שלא היו אסורים אז - כדי לשרוד את המירוץ. עד 1920 הרבה רוכבים השתמשו בסטריכנין, אותו סם שלקח ארתור לינטון, כמשכך כאבים. ב-1924, אנרי פליסיאה, שזכה במירוץ שנה קודם, הראה לעיתונאי הצרפתי הנודע אלברט לונדרה מ-Le Petit Parisien, "איך אנחנו ממשיכים לרכוב": הוא וכמה קולגות הוציאו מתיק קוקאין (בשביל העיניים), כלורופורם (חומר הרדמה, הם השתמשו בו לחניכיים), ומשחה לברכיים שבמקור יועדה לטיפול בסוסים.

אחרי מלחמת העולם השנייה, הסם הפופולרי בטור במשך תקופה ארוכה היה אמפטמינים, שפותחו לשימוש צבא ארצות הברית כדי לעזור לצוותי תעופה להישאר ערים. גם הכוכבים הגדולים הראשונים של הטור - פאוסטו קופי האיטלקי (שזכה בטור ב-1949 וב-1952), הוגו קובלה השוויצרי (אלוף 1951), לואיס בובה הצרפתי (המנצח ב-1955-1953), זא'ק אנקטיל הצרפתי (הרוכב הראשון שזכה בטור חמש פעמים, ב-1957 ובין 1961-64) - השתמשו באמפטמינים, "כשזה היה הכרחי", אמר קופי. וזה היה הכרחי "כמעט כל הזמן".

רק ב-1966 הטור דה פראנס התחיל לבצע בדיקות סמים, אבל זה לא מנע מאף אחד להמשיך להשתמש. גם לא הסיפור של טום סימפסון, שבשנת 1962 נעשה הרוכב הבריטי הראשון שלובש את החולצה הצהובה (מוענקת למוביל המירוץ), ומת ב-1967 מהתקף לב באמצע טיפוס על הר (Mont Ventoux) בקטע ה-13 של הטור, כתוצאה משימוש יתר באמפטמינים. אחרי האמפטמינים באו הסטרואידים (שנות ה-80), אחרי הסטרואידים EPO (בשנות ה-90, סם שמייצר כדוריות דם אדומות כדי לשפר סיבולת) ועירויי דם (שנות האלפיים, עוד שיטה לא חוקית לייצר כדוריות דם אדומות); רק השמות וניסיונות האכיפה (הכושלים ברובם) השתנו.

המסורת הארוכה של שימוש בסמים בטור דה פראנס השפיעה גם על הדרך שבה התופעה נתפסת בקהל היעד המרכזי של המירוץ - אירופה. "בשביל אמריקאים, סימום קשור בשאלות על אופי, על טוב ורע", כותב העיתונאי דניאל קויל בספר Lance Armstrong's War, "בשביל אירופים, סימום הוא פשוט משהו שידוע שרוכבי אופניים עושים. C'est le metier, אומרים הצרפתים: זו העבודה... זו אותה הסתעפות שמתרחשת כשפוליטיקאי נתפס עם פילגש: אמריקאים נעשים זועמים: איך הוא היה יכול? בזמן שאירופים מושכים בכתף - אבל, כמובן".

האירופים, במידה מסוימת, כבר מחונכים לא לתת משקל גדול מדי לקיצורי הדרך בעולם האופניים. "רמאות, שקרים, הכחשות, הישרדות - זו צורת חיים", אמר מארט סמיתס, שמשדר את הטור עבור הצופים של ערוץ הטלוויזיה ההולנדי NOS. "האמת היא תמיד אחרת מאיך שהמציאות נראית. אני תמיד אומר לצופים, באופניים מותר לשקר. זה חלק חוקתי בענף". ב-2008, כשהענף התמלא בסם בשם CERA (הדור השלישי של EPO), סמיתס ציפה כמו כולם שהאוהדים "יפנו נגד הטור. במקום זה הוא היה יותר פופולרי מתמיד. לא נראה שזה משנה".

הספונסרים לא נרתעים

לא נראה שזה מאוד משנה גם לספונסרים, שאמנם מקפידים להרחיק את עצמם מרוכבים מסוממים, אבל ממשיכים את היחסים שלהם עם הטור בצורות שונות. "אנחנו לא נותנים חסות לקבוצה או לאינדיבידואל", אמר פייר ביילו, הדובר של הבנק הצרפתי LCL, אחד הספונסרים של הטור, "אנחנו נותנים חסות לאירוע ספורט שמדי שנה יוצר התלהבות נהדרת בציבור. הציבור הרחב יודע לעשות הפרדה". יצרנית המשקפיים אוקלי הלכה באותו קו בסוף 2012: מיד אחרי שהיא סיימה את הקשר שלה עם ארמסטרונג, היא חתמה על חוזה חסות עם הטור.

גם הספונסרים שנותנים חסות לקבוצות נשארו ברובם, בעיקר כי בשביל רובם הטור הוא "מכונת כסף טהורה", אמר אולריך לאכר, שמנתח את עסקי האופניים בשביל חברת הייעוץ הגרמנית IFM Group. ב-IFM, שמייעצת לשלוש קבוצות ולשמונה ספונסרים בטור, יושבים אנשים שמנתחים שידורים של כ-800 ערוצי טלוויזיה מהטור, כדי להעריך את החשיפה של כל מותג במירוץ. החברה מעריכה כי הערך הממוצע של החשיפה לספונסר של קבוצה בטור נע בין 8 מיליון דולרים לקבוצות החלשות ליותר מ-100 מיליון דולרים לקבוצה עם רוכב שמסיים גבוה. עלות המימון של קבוצה היא כ-20 מיליון דולרים בשנה; לכן הטור, אמר לאכר, "הוא עדיין השקעה נהדרת בפרסום אם אתה יכול להתמודד עם הסיכון של הסימום, ואפשר להתמודד עם זה באמצעות ניהול משברים טוב".

עוד השקעה נהדרת בפרסום (עלות של בין 200 ל-500 אלף אירו בשנה) היא השתתפות בקרוואן של הטור: שיירה של 160 רכבים מקושטים מטעם יותר משלושים ספונסרים, שנמתחת לאורך 12 קילומטרים ונוסעת באופן קבוע לפני הרוכבים מאז 1930. היוזמה הייתה של פול טבנין, איש פרסום בפירמת השוקולד המפורסמת מנייר (Menier), שרצה לחלק את מוצרי החברה לאוהדים שהגיעו לצפות ברוכבים על הכבישים. מייסד הטור, דגראנז', שלא רצה להיות תלוי רק בספונסרים שהם בעלי קבוצות, מחשש שהאינטרס שלהם בתוצאות המירוץ ישפיע עליו לרעה, אישר לטבנין לנסוע ממש לפני הרוכבים - ועם השנים הקרוואן נהיה מוסד בטור.

היום הקרוואן נוסע במשך 45 דקות עד שרואים את הרוכבים הראשונים, מחלק כ-16 מיליון מתנות לאוהדים שיוצאים לתמוך ברוכבים בכבישים, ומהווה האטרקציה המרכזית בטור עבור 39% מהצופים, לפי סקר שנערך בעבר בצרפת. יחד עם השיירות של הקבוצות ושל כלי התקשורת, מלווים את הרוכבים 4,500 איש ב-2,400 רכבים, שחולפים על-פני כ-15 מיליון אוהדים לאורך המירוץ, מספרים שמדרבנים בכל שנה יותר ממאתיים ערים בצרפת להגיש מועמדות לארח את הטור. הערים מתחרות על הזכות לשלם לבעלים של הטור מאז 1947, Amaury Sport Organization, בין 100 ל-150 אלף אירו כדי לארח פתיחה או סיום של קטע, וככל שהקטע יותר חשוב - המחיר עולה.

הקטע הכי חשוב, מבחינה כלכלית, הוא קטע הפתיחה של הטור, ה-Grand Depart, שעליו מתחרות גם ערים בינלאומיות. לונדון, שאירחה את קטע הפתיחה ב-2007, הציגה הכנסות של 142 מיליון דולרים מהאירוע. רוטרדם, שאירחה את ה- Grand Depart ב-2010, השקיעה 12 מיליון אירו באירוח, ולפי דיווחים הכניסה בין 35 ל-40 מיליון אירו. התחזיות של מחוז יורקשייר באנגליה, שבו הטור דה פראנס יצא לדרך ב-2014, צופות הכנסות של 161 מיליון דולרים. בין הערים והמדינות שכבר הגישו מועמדות לארח את קטע הפתיחה של הטור בעתיד נמצאות גם וושינגטון, בירת ארצות הברית, וקטאר.

הטור דה פראנס, טוען ההיסטוריון תומפסון, הראה לאורך השנים יכולת מדהימה "לשרוד גל אחרי גל של תגליות סמים". מה שיבוא אחרי תגלית הסמים הגדולה מכולן עדיין לא ידוע, אבל להמר נגד הטור בגלל טקסני שחצן אחד נראה קצת מוגזם.

הכתבה המלאה - במגזין G

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

הותר לפרסום: שני חיילים נהרגו מפגיעת כטב"ם במטולה

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • אחרי הודעת חמאס, צה"ל החל בפעילות ממוקדת במזרח רפיח • לשכת רה"מ: ממשיכים במקביל גם במו"מ • גורם אמריקני: יש לממשל חששות לגבי מבצע גדול ברפיח, אך לא נראה שזה מה שקורה בשלב זה • התרעות בעוטף עזה: 6 רקטות נורו לשדרות, שברי יירוט נפלו בחצר בית; צה"ל תקף את מרחב השיגור • כל העדכונים 

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● עוד עולה מהנתונים כי כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

״חזירות״: הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מיטב, הראל, מור, כלל ומנורה מבטחים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, רמי זרנגר, סיון פרג', יעל צור, ענבל מרמרי, טל שחר

יפספסו את הריבאונד: מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם