גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפרקת בטר פלייס: "היו כאלה שהרימו גבה על הבחירה בי"

עו"ד רו"ח סיגל רוזן-רכב, המפרקת של בטר פלייס: "חייבים לעשות הכול כדי שמיזם הרכב החשמלי בישראל ישרוד" ■ על היותה אישה כמעט יחידה בתחום המפרקים: "אני מאמינה גדולה בשוויון ושמחה מאד להיות סוג של פורצת-דרך בתחום"

"היום אני יכולה לנשום לרווחה. החלק הקשה והאינטנסיבי של פירוק חברת בטר פלייס עבר בצורה חלקה ועם מינימום תקלות. הגענו לקו הגמר שבו יש רוכשים אשר ישמרו את פעילות הרכב החשמלי בישראל, ייתנו מענה ללקוחותיה ולעשרות עובדים, והתברר כי ההפעלה שבתחילה הוגדרה כגירעונית יצרה ערך כלכלי לנושי החברות, ללקוחותיה ולעובדים. אני מניחה שאת היום אסיים, לראשונה זה שבועות, בשעה יחסית מוקדמת, ואחגוג בחברת משפחתי, שראתה אותי בחודשיים האחרונים שעות ספורות בלבד"

כך אמרה הבוקר (ד') עו"ד רו"ח סיגל רוזן-רכב, המפרקת של תיק בטר פלייס (יחד עם עו"ד שאול קוטלר), על רקע אישור מכירת החברה לקבוצת סאנרייז בראשותו של יוסף אברמוביץ (ובתמיכת העמותה לקידום הרכב החשמלי בישראל).

הבוקר הסתיים, לבקשת המפרקים, החלק המרכזי בהליך פירוק קבוצת בטר פלייס. בית המשפט המחוזי מרכז אישר למכור את כל הפעילות והנכסים של החברות בישראל לקבוצת סאנרייז, וכן את מכירת הקניין הרוחני של חברת בטר פלייס השווייצרית לקבוצת סאנרייז, בסכום כולל של בין 25 מיליון שקל ל-100 מיליון שקל.

"אני חשה הישג גדול על זה שהצלחנו להביא את החברה למכירה כעסק חי במהירות רבה, מצד אחד; ומצד שני התגברנו על הקושי להשתלט על החברה המורכבת הזאת, כולל פירוק הפעילות בחו"ל, שספק אם דבר כזה נעשה בעבר", ציינה רוזן-רכב בתום הדיון הממושך הבוקר בבית המשפט.

זהו תיק הפירוק הראשון של עו"ד רוזן-רכב, שהגיע אליה באופן לא צפוי אחרי ששופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בלוד, השופט אילן שילה, המליץ עליה לתפקיד. שילה היה המאמן של רוזן-רכב בהתמחות במשפטים, כ-3 שנים קודם לכן. בבוקר שבו הוגשה בקשת הפירוק לבית המשפט, טילפן שילה לרוזן-רכב ושאל אותה אם תהיה מוכנה להתמנות לתפקיד מפרקת בטר פלייס. "הסכמתי ברצון", היא אומרת.

כיוון שרוזן-רכב לא ניהלה בעבר תיק פירוק ולא נמנתה עם רשימת המפרקים המוכרים, היו מי שהרימו גבה. המפרקת החדשה גילתה מהר מאוד מה זה אומר להיכנס למועדון הכמעט-סגור-ומאוד-גברי של המפרקים בישראל.

"עצם היותי אישה כמעט יחידה בתחום נותן תחושה של סיפוק. אני בהחלט שמחה להצטרף למעטות שקדמו לי ומקווה שהמגמה הזו רק תגבר", היא אומרת היום, כשהקבלות על הפירוק המוצלח בידיה. "במועדון כזה בדרך-כלל לא מקבלים בזרועות פתוחות חברים חדשים, לא כל שכן חברות חדשות. זה גם לא סוד שבתחילת הדרך היו כאלה שהרימו גבה על עצם הבחירה בי. אני מאמינה גדולה בשוויון ובכך שלנשים יש מקום של מובילות במשק ובשוק העבודה, ושמחה מאוד להיות סוג של פורצת-דרך בתחום".

- מה יש לך לומר למבקרים שטענו בראשית הדרך שאת לא מתאימה לתפקיד?

"יש לי מעל 20 שנות ניסיון בניתוח ובליווי חברות במגוון תחומי פעילות בשלבים שונים. הניסיון הפיננסי הרב שלי בשילוב עם ידע כלכלי, חשבונאי, מימוני ומשפטי הם הדבר הנחוץ בשעת משבר בחברה, ולכן לא היססתי להיכנס לתחום".

"נמשכתי לאתגר שבמצב מורכב"

רוזן-רכב החלה את הקריירה שלה כרואת חשבון, וזה 20 שנה היא עוסקת בתחומי מימון, ניתוח דוחות כספיים והערכת שווי של חברות. לפני כשנתיים קיבלה גם רישיון עריכת דין והחלה לעסוק בליטיגציה מסחרית.

הקריירה החשבונאית שלה החלה כסטודנטית בתחילת שנות ה-90 במחלקת המחקר בבנק ישראל, ולאחר מכן עבדה במשרד פרופ' ארניה, יועצים פיננסיים, במשך כ-20 שנה, והגיעה למעמד של שותפה.

במקביל החלה להרצות בחוג לחשבונאות בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב ולימדה מגוון של קורסים בחשבונאות, לרבות ניתוח דוחות כספיים והערכת שווי חברות.

לדבריה, "המעבר למסלול המשפטי היה המשך טבעי לדרכי המקצועית הקודמת, שכללה בין השאר עיסוק בתחומים שהשיקו לעולם המשפט".

כיום משמשת רוזן-רכב כעורכת דין במחלקת הליטיגציה במשרד עורכי הדין ראב"ד-מגריזו-בנקל, ונמנית עם הצוות המייצג את חברת כמיפל בתביעה המתוקשרת נגד נאופרם. כמו כן היא מייצגת את חממת הון הסיכון גרנות- נצ'רס, שבשליטת חברת הענק גרנות, והיא חלק מהצוות המייצג את עוז-100 נגד אסקו פולנד (התאגיד הפולני השולט בחברת פורמולה).

- מה משך אותך לתחום של פירוקים והבראת חברות?

"נמשכתי בעיקר לאתגר שיש בקבלת מצב סבוך ומורכב; הצורך ללמוד את הביזנס בזמן אפס, לקבל החלטות ולספק פתרונות מהירים ויצירתיים שייטיבו עם כלל הגורמים. תחום זה מאפשר לי למצות את הידע הרחב והניסיון הרב שלי במגוון תחומיים כלכליים ומשפטיים".

"לא היה מנוס מלפטר עובדים"

- איך התמודדת עם האינטנסיביות של תיק הפירוק?

"טיפול בתיק בסדר גודל כזה ובלחץ זמנים צפוף ואינטנסיבי כל-כך יוצר לחץ ודורש ויתורים רבים. ברמה האישית, הקושי העיקרי היה שעות רבות של היעדרות מהבית והידיעה שמשפחתי, ובעיקר בעלי וארבעת ילדיי, משלמים מחיר בשל הבחירות המקצועיות שלי. בכלל, כל החודש וחצי האחרונים הרגישו לי כמו סוג של מילואים מבצעיים".

הבוקר, כשיצאה עו"ד רו"ח רוזן-רכב לבית המשפט לצורך הדיון במכירת בטר פלייס, שאל אותה נדב, בנה בן ה-6: "אימא, שבת היום?". נדב לא הבין מה אמו עושה בבית בבוקר, אחרי שחודש וחצי הוא בקושי ראה אותה.

האתגרים בתיק הזה, בדומה לתיקי פירוק גדולים אחרים, התדפקו על דלתה של רוזן-רכב מהיום הראשון. "כבר בלילה הראשון שבו נכנסתי לתפקיד התברר לי כי קצב שריפת המזומנים של החברות הוא כ-8 מיליון דולר בחודש, ובקופתן יש כ-10 מיליון דולר. כך שהיה ברור שחייבים לקבל החלטות קשות ובמהירות כדי לנסות לשמר את העסק הגירעוני כעסק חי מצד אחד, ומצד שני לדאוג לנושים. הבנתי שלא יהיה מנוס מלפטר חלק משמעותי מהעובדים, וזה היה אחד הדברים העיקריים שהעסיקו אותי בימים הראשונים".

- איזה תוצאה קיווית להשיג בתיק בתחילת הדרך?

"התוצאה שקיוויתי להשיג ואליה כיוונתי הייתה שימור פעילות הרכב החשמלי בישראל במתכונת רחבה ככל הניתן, ושנצליח למצוא פתרון רחב וכולל למכלול הגורמים המעורבים בסיפור, ובראשם הלקוחות הרוכשים, ששילמו מקדמות וטרם קיבלו רכב, העובדים ונושי החברות".

הסוגיה החדשנית הוסיפה למורכבות

זמן קצר לאחר מינויי המפרקים לבטר פלייס נראה שהמטרה שסימנה מתחילה להיראות באופק. בדוח הראשון שהגישו על מצב החברה, הודיעו המפרקים לבית המשפט כי קיימות כבר הצעות לרכישת החברה, וכי "מתעניינים רבים בחברה הם גורמים מחו"ל".

- איך התנהל המשא-ומתן למכירת החברה?

"מיד לאחר המינוי החלה התעניינות רבה מצד גורמים שונים בארץ ובחו"ל. רוב הפונים התעניינו ברכישת חלק מהפעילות או ברכישת נכסים - 'הברזלים' של החברות ובעיקר הרכבים שבמלאי. בנוסף, היו פניות של אנשים פרטיים שהציעו רעיונות יצירתיים שונים ואף עזרה.

"עם זאת, ההודעות של ספקים ובעיקר של רנו על ביטול ההסכמים, יום לפני מועד הגשת ההצעות, יצרו אי-ודאות והקשו על התהליך. אך גם על זה התגברנו והגענו למכירה המיוחלת.

"אני חושבת שהאופן הרגוע והמסודר שבו ניהלנו את האופרציה, והשקיפות המלאה מול הגורמים השונים, נתנו לכולם תחושה כי ניתן להתגבר על כל מכשול, ולשמחתי כך אכן היה".

- מה היו נקודות החוזק של החברה ש"שיווקתם" במכירה?

"התמיכה הגורפת והאמונה של כל הגורמים שהיה להם קשר עם החברות, ובעיקר הלקוחות והעובדים - שיש זכות קיום לרכב החשמלי בישראל, וחייבים לעשות הכול כדי שמיזם הרכב החשמלי בישראל ישרוד".

- מה היה הדבר הכי קשה להתמודדות בתיק?

"הכי קשה היה לעמוד מול מאות עובדים איכותיים שנתנו את הנשמה להגשמת חזון בטר פלייס, שמאבדים את פרנסתם באחת, ולהבין שאין ברירה אחרת והדבר בלתי נמנע. ברמה האישית, לראות את הילדים דקות ספורות בלבד כל יום במשך תקופה ארוכה בגלל הימים והלילות במשרד, שעות שינה ספורות כל לילה ועבודה סביב השעון - הלכה למעשה - אלה דברים לא פשוטים.

"ברור שהפיטורים הכואבים בתחילת הדרך והמכירה המוצלחת כעת, הם שני הקצוות של החודש וחצי האינטנסיביים האחרונים, ומהווים את נקודות השיא".

תיק הפירוק של בטר פלייס טמן בחובו קושי נוסף - פירוק חברות מהקבוצה הרשומות ופועלות בחו"ל. בין היתר, במהלך הטיפול בתיק הודיעה החברה לישראל כי היא אינה מוכנה להשתתף בעלות פירוק בטר פלייס השווייצרית, בניגוד לטענת המפרקים כי החברה לישראל "אחראית ליצירת מבנה ההחזקות הסבוך, שבגדרו נותרה החברה השווייצרית ללא כל נכסים נזילים, אך עם התחייבויות עצומות בהיקפן".

לדבר רוזן-רכב, "ההתמודדות עם פירוק חברות זרות בישראל, שהיא סוגיה חדשנית הוסיפה מורכבות נוספת ומעניינת לתיק. הגעת קבוצת בטר פלייס לסוף דרכה ומבנה האחזקות שלה, חייבו את פירוק החברות הזרות בישראל. תקופת הפירוק הזמני דרשה טיפול ומתן מענה מהיר לסוגיות דחופות רבות ולא היה לנו בכלל זמן לעסוק בחברה לישראל".

- לסיכום, שאלה מעניינת בכל תיק פירוק, כמה כסף את והנאמן הנוסף, עו"ד קוטלר, צפויים לקבל מהתיק הזה?

"אפילו לא הצלחתי למצוא זמן לחשוב על הנושא הזה. קצב האירועים והמשימות מהיום שבו מוניתי לתפקיד היה כל-כך אינטנסיבי, וכרגע מה שמנחה אותי זה לבצע את המשימה ולהשלים את התהליך בצורה הטובה ביותר".

סיגל רוזן-רכב

סטטוס משפחתי: נשואה + 4

מגורים: רעננה

תפקיד: עורכת דין במחלקת הליטיגציה במשרד ראב"ד-מגריזו-בנקל

ותק במקצוע: עורכת דין כשנתיים (הוסמכה ב-2011); רואת חשבון מזה 20 שנה

השכלה: תואר ראשון בחשבונאות ובכלכלה מהאוניברסיטה העברית בירושלים (בהצטיינות); תואר במינהל עסקים עם התמחות במימון מאוניברסיטת תל-אביב; בוגרת משפטים מהמרכז הבינתחומי הרצליה (בהצטיינות)

עוד כתבות

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

בהתאם לצפי: הפד הותיר את הריבית בארה"ב על כנה

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי