גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארדן מקפיא את הרפורמה ברשות השידור

שר התקשורת תקף בוועידת MAD את חה"כ יחימוביץ' ורוזנטל על שפעלו לדחיית המהלך שיאפשר להוט ול-yes להקים ערוצי חדשות ■ על רשות השידור: "אני לא בטוח שגובה האגרה נכון" ■ "אחייב את הוט ו-yes למכור חבילות מצומצמות"

שר התקשורת, גלעד ארדן, תקף היום (ד') את יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', ואת ח"כ מיקי רוזנטל, כמי שפעלו לדחיית המהלך שאמור לאפשר להוט ול-yes להקים ערוצי חדשות, שלדבריו יהוו אלטרנטיבה לשידורי החדשות של ערוצים 2 ו-10.

בוועידת MAD של "גלובס" אמר ארדן, בריאיון שקיים עם עורך "גלובס", חגי גולן, כי "אם יש גופים שרוצים להביא לציבור עוד קולות ודעות, צריך לאפשר להם. השאלה היא אם יש סיבה מוצדקת למנוע מהם להקים את אותן חברות חדשות. זה מפזר את הכוח וממתן את ההשפעה שיש לכל אחד מהשחקנים.

"ההחלטה נדחתה במספר חודשים, ואם תשאלו מי גרם לכך, אומר כי אותם בכירים לשעבר בחברות החדשות הקיימות, שעזבו ברגע האחרון לפני בחירות, מכרו אובייקטיביות מזויפת וקפצו לזירה הפוליטית בלי שום צינון - הם אלה שמנעו ביכולות הפרלמנטריות את פיזור הכוח הזה. אם תשאלו את מיקי רוזנטל איך היה מכנה שני בכירים שהיו נבחרים לכנסת ומונעים תחרות, הוא היה קורא לזה 'שיטת השקשוקה', אבל אני משאיר זאת לו וליחימוביץ'".

מיקי רוזנטל מסר בתגובה כי "השר ארדן פעל כגנב בלילה וניסה להעניק לטייקונים מתנה במאות מיליונים. לא תחרות בחדשות מעניינת את שר התקשורת, אלא הבטחה שאיילי הון מסוימים יקבלו שליטה בשיח הציבורי. אם השר דואג לפלורליזם תקשורתי - יואיל לפרסם מכרז לשידור חדשות. ההשמצות האישיות שמפריך השר לא ראויות לתגובה ומוכיחות כי חשפנו את כוונותיו האמיתיות".

ואילו יחימוביץ' כתבה אתמול (ג') בעמוד הפייסבוק כי "אתמול, באחד המהלכים היותר ציניים, נלקחו עובדי החדשות המקומיות בשבי כדי להעניק - מה שכבר הפך להרגל בממשלה הזאת - מתנה יקרת-ערך לשני בעלי הון, פטריק דרהי, בעל השליטה בהוט, ושאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק וב-yes, את האפשרות לשדר מהדורת חדשות".

- האם באמת צריך ערוצי חדשות של yes והוט באוקיינוס של האינטרנט והעולם הטכנולוגי? זו יוזמה שלך או של החברות?

"אחת מהחברות ביקשה זאת במפורש. השנייה לא העלתה זאת מיוזמתה אבל הביעה עניין. יש עיתונאים שהעבודה שלהם נמצאת בסכנה, ויכול מאוד להיות שזה חלק מהפתרון".

השר ארדן אמר במהלך הוועידה כי בכוונתו להקפיא את הרפורמה ברשות השידור ורמז כי יפעל להוזלת האגרה. "שר האוצר ואני מתכוונים להקפיא את המתווה הנוכחי של הרפורמה המוצעת ברשות השידור. רק אחרי שנשתכנע שהיא תייצר רלוונטיות אמיתית והתייעלות שתוזיל האגרה, נצא לדרך ונזרים תקציבים להבראת רשות השידור.

"ישראל חייבת שידור ציבורי, איכותי ובלתי תלוי, וזה אומר שהוא יוכל להיות ממומן או על-ידי הממשלה או על-ידי הציבור, ואני לא בטוח שגובה האגרה הוא נכון".

"אנחנו מדברים על כלכלה קטנה וריכוזית שהערוצים המסחריים שלה הם בבעלות אנשי עסקים, ולכן צריכים שידור ציבורי", הוסיף ארדן. "עם זאת, הציבור לא חש שהוא מקבל תמורה לאגרה, לא מצדיק את התקציב האדיר של קרוב למיליארד שקלים ואת היקף כוח-האדם שמועסק. אחוזי הרייטינג כל-כך נמוכים ולא יכולים לשמש אלטרנטיבה לתוכניות שהשתלטו על הערוצים המסחריים".

ארדן אף התייחס למצבו של העיתון "מעריב", ואמר: "בוודאי שאני מוטרד. האם זה בכוחי או בכוח משרד התקשורת להביא להיתכנות כלכלית של התקשורת המודפסת? אני לא יודע. אני מתכוון למנות צוות שיראה את התפתחות שוק התקשורת בעתיד".

לדבריו, בכוונתו לחייב את חברות הכבלים והלוויין למכור חבילות שידורים מצומצמות, וזאת כפתרון ביניים עד לפתיחת התחרות. "היום אין אפשרות לקבל מספר מצומצם של ערוצים, ואנחנו נאלצים לרכוש ערוצים שלא תמיד מעניינים אך עולים המון. אנחנו כמו קהל שבוי שאין לו יותר מדי ברירות.

"החברות מוכרות חבילת בסיס במחיר מינימום של 250 שקל. זה הרבה יותר ממה שמשלמים במדינות אחרות, ואנחנו לא צריכים להסכים שהמצב יימשך. אני מתכוון לטפל בנושא בכמה דרכים: האחת - פתיחת הפס הרחב באינטרנט לתחרות שתביא בשאיפה לכניסת שחקנים חדשים. השנייה - הרחבת עידן פלוס. עד שזה יקרה, נקדם את פתרון הביניים. אני מאמין שזה יאושר".

ארדן התייחס לקבוצות התקשורת ואמר כי "אנחנו בתהליך של יצירת קבוצות תקשורת המציעות מגוון שירותים תחת קורת-גג אחת. אני מאמין שיהיו 4-5 קבוצות תקשורת: בזק, הוט, סלקום פרטנר, ואני מקווה שגם גולן טלקום. תחרות בין 5 שחקנים היא טובה. לצדן יהיו בשוק - ותפקידנו לשמור על כך - שחקנים נוספים שיתמחו במתן שירותי תקשורת בודדים וספציפיים לטובת צרכנים שלא ירצו לקנות סל תקשורת כולל".

ארדן אמר גם כי הוא נחוש לפעול לפתיחת השוק הסיטונאי. "המציאות היום שרק בזק והוט מחזיקות בתשתית האינטרנט, וכל השוק תלוי במחירים שלהן. אנחנו מדינה קטנה וצפופה, ויש חסמי כניסה גדולים לפריסה של תשתית נייחת, וגם אם יהיה לכך היתכנות כלכלית, זה ייקח שנים, בזמן שנישאר מאחור עם תחרות נכה בתחום השימוש בפס הרחב.

"בזק והוט יחויבו למכור את התשתית שלהן לשחקנים אחרים במחיר שמשרד התקשורת יקבע, כי אין דרך אחרת. אין לי כוונה לחייב אותן למכור את השימוש במחירי הפסד. אנחנו לא רוצים שהן יתמוטטו. מצד שני, אין לנו גם שום כוונה להעמיס על המחיר הכולל כל מיני עלויות שאנחנו לא רואים בהן הצדקה, כי בסופו של דבר הן יועמסו על הצרכן הסופי. זה יהיה מחיר הוגן שישקף רווח סביר לבזק והוט.

"בעוד מספר שבועות נפרסם לשימוע את המחירים שבכוונתנו לקבוע על השימוש בתשתית. פתיחת הפס הרחב תביא בשורה צרכנית כי המבחר יוביל לכך שהמחיר הכולל יירד, ואני מאמין שתהיה לכך השפעה גם על הורדת יוקר המחיה".

ארדן הוסיף עוד כי אם "בזק והוט לא יעשו טריקים ומכשולים", בכוונתו להסיר עוד חסמים, כמו לאשר לבזק למכור טריפל כדוגמת הטריפל של הוט.

לשאלה אם ברצונו להיות בסוף כחלון, ענה ארדן: "הוא עשה דברים חשובים. אני רוצה לעשות טוב, להביא ליותר תחרות וכמה שיותר להוזיל מחירים".

- כי אם כן זה אומר שאתה פוזל לראשות הממשלה?

"אני בשלבים מוקדמים".

ח"כ מיקי רוזנטל אמר בתגובה כי "השר ארדן פעל כגנב בלילה וניסה להעניק לטייקונים מתנה במאות מיליונים. לא תחרות בחדשות מעניינת את שר התקשורת אלא הבטחה שאיילי הון מסוימים יקבלו שליטה בשיח הציבורי. אם השר דואג לפלורליזם תקשורתי - יואיל לפרסם מכרז לשידור חדשות. ההשמצות האישיות שמפריך השר לא ראויות לתגובה ומוכיחות כי חשפנו את כוונותיו האמיתיות".

הערב, לאחר הוועידה, יתקיים פסטיבל MAD MUSIC במתחם לילינבלום בתל-אביב, שיכלול הופעות חיות של להקות אל תוך הלילה במועדונים צוזאמן, שסק, רדיו, ברקפסט קלאב, ננוצ'קה, לבונטין 7, אברקסס, רוטשילד 12, OCD.

עוד כתבות

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

טורקיה בחוץ, מלטה ומדגסקר בפנים: מפת הטיסות של ישראל השתנתה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

משרד עורכי הדין שישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"