גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מוזיקה עושים באהבה: פסטיבל MAD MUSIC אירח 50 יוצרים

50 הרכבים נרגשים, 10 מועדונים מפוצצים ופסטיבל קולנוע אחד - ערב ההופעות שחתם אמש את ועידת MAD לשיווק, פרסום ומדיה של "גלובס" היה חגיגת תרבות מרוכזת, צעירה ואיכותית, שיישרה קו בין תל-אביב לבין בירות העולם

לא פחות מ-50 להקות וזמרים צעירים שיגרו ושיגררו אתמול (ד') את מרכולתם האמנותית ב-10 ברים ומועדונים בתל-אביב, במסגרת פסטיבל המוזיקה MAD MUSIC, שחתם את ועידת MAD לשיווק, פרסום ומדיה של "גלובס".

החל מהשעה 20:00, בכל שעה עגולה פחות או יותר, עלה מישהו אחר לבמות ונתן את ההופעה שלו.

במסורת קיצית מתגבשת, זו השנה השנייה, עלו המוזיקאים - צעירים ברובם - להציג את ביכורי המוזיקה שהם עושים בדם, הרבה יזע ולבטח גם עם דמעות.

הערב היה צעיר, איכותי וגרובי ביותר. בתחילת הערב פגשנו את איסר טננבאום, המנהל האמנותי של הפסטיבל והמתופף של להקת רוקפור, שהגיע עם ניסיון השנה שעברה והביא הפעם כל מיני תופינים מסקרנים כמו שרי גבעתי, שמגבשת קריירה של זמרת; עמרי מורל, הבן של הזמרת יעל לוי; ואפילו עולה חדש וטרי מניו-ג'רזי, אדיר אל. סי; ועוד רבים אחרים.

באותו זמן, במועדון "אוזן בר" התקיימה הקרנה חגיגית של הסרטים הזוכים בפסטיבל סרטי הסטודנטים הבינלאומי של אוניברסיטת תל-אביב.

"לאחר ביקור של צוות 'גלובס' בשנה שעברה בפסטיבל SXSW באוסטין, טקסס, עלה הרעיון לנסות וליישם קונספט דומה גם בארץ, למען אמני האינדי", מסמן טננבאום את התמריץ שהוביל להפקת הענק הזאת. "בשנה שעברה מותגה מחדש ועידת נתח שוק, תקשורת ומדיה והפכה ל-MAD. הנישה החדשה שנוספה לה נקראה MAD MUSIC, בפורמט של פסטיבל showcase של מוזיקה חדשה ועצמאית בישראל. תוך חודשיים הרמנו פיילוט מוצלח עם כ-40 הרכבים ב-6 מועדונים, והשנה גדלנו ל-50 הרכבים שהופיעו אתמול ב-10 מועדונים בתל-אביב".

- ועל-פי ניסיון השנה שעברה, היה לזה המשך?

"לשמחתנו, כמה הרכבים המשיכו לאחר הפסטיבל לייצר סיפורי הצלחה: אולד מן ריוור ואלקטריק זו הופיעו בפסטיבל ריפרבאהן בהמבורג, הראשון חימם את אביב גפן במופעיו בשוני, פלורה חיממה את אסף אבידן המצוין ועכשיו מלווה אותו בסיבוב באירופה. גם הדראנק מאשין היו בסיבוב של חודשיים באירופה, ורוסו וויינברג כתבו מוזיקה לסרטים ופרסומות. לא רע בכלל.

"בחזון שלי לעתיד, אני רואה את כל תל-אביב הופכת לפסטיבל של מוזיקה למשך מספר ימים על פני עשרות מועדונים, כאשר שפע של ציידי כישרונות מרחבי העולם יסתובבו בין המקומות, כדי למצוא את העידן רייכל/אסף אבידן/אחינועם ניני הבאים".

גברת קטנה עם כינור

את סיבוב הערב התחלנו עם שרי גבעתי ב"רוטשילד 12". גבעתי דיברה מעט בין השירים ובעיקר אל נגניה, ועשתה את זה באנגלית לטובת הסקאוטרים שהסתובבו בין ההופעות.

ועידת MAD לקחה על עצמה גם לדון ולקדם את המוזיקה הישראלית, ולפאנל ייחודי שהתקיים בבוקר הוזמנו בכירי מוזיקה מכל העולם. הם גם תרו בערב הזה אחרי כישרונות ששווה אולי לעזור לקריירה הבינלאומית שלהם.

אחרי דרינק עם חברים על המדרכה של "רוטשילד 12", ואחרי שראינו את איתי תורג'מן יוצא מההופעה של החברה שרי (בהופעה הבאה במקום, של להקת "ביל ומאריי", נצפו בקהל נינט ושלומי שבן עם יובל שרף), המשכנו ל"ברקפסט קלאב" (רוטשילד 6).

המועדון, ששוכן במעבה האדמה, זימן את הפתעת הערב הראשונה - DNA, צמד אלקטרו עם כינור. מה זה אומר? זה אומר שכנרת קטנה אבל ענקית בשם ניקי, עם כינור, עשתה פלאות לצד מוזיקה אלקטרונית שניגן עדי ברגר שרון. המוזיקה של השניים לא השאירה אף אחד במועדון אדיש. יש משהו מהפנט ומכשף בכינור שמשולב עם מוזיקה אלקטרונית.

אוהדת מתלהבת בקהל הייתה דנה ברגר. לשאלתנו למה דווקא DNA, ענתה: "DNA היא הלהקה הכי טובה שיש. מנגן בה האיש שאיתי, בעלי - עדי ברגר שרון, והכנרת שלי, ניקי. חיברתי ביניהם, ואני נהנית להיות זו שמביאה להם בירות בחזרות שהם עושים בבית.

"המוזיקה שהם עושים מהלב ובאהבה אמיתית נשמעת לעיתים כמו מוזיקת טכנו, לעיתים כמו מוזיקת עולם ולפעמים חסידית ממש. היא אולי לא מסחרית, אבל זו האהבה הגדולה שלהם, ואני נהנית להיות הפעם האישה שלצידו, ממש כמו שהוא הבעל שלצידי כבר 13 שנה".

בתום ההופעה המשכנו לבר הקטנטן הסמוך - "סנדרה ומילר" (הרצל 4). המדרכה הגדושה סימנה שהמקום מלא עד אפס מקום. נדחקנו פנימה. שם ניגן אהד ריין Old Man River. הבחור מנגן עם גיטרה מוזיקת עולם ומוזיקת פולק אמריקאי, אבל העיד על עצמו שהוא שב רק עכשיו מגלות של שנים באוסטרליה דווקא. ריין היה קומוניקטיבי, והקהל אהב אותו. הוא שר באנגלית ונשמע כמו מישהו ממקום אחר לגמרי.

המשכנו לכיוון רחוב לילינבלום, שם רוכזו מרבית ההופעות. אנשים ששבו משם אמרו לנו שכדאי לרוץ ל"ננוצ'קה" (לילינבלום 30). בדרך ראינו הרבה אנשים עם תגים ותוכניות של הפסטיבל שמחפשים ומתכננים את ההופעה הבאה שיראו.

בחזון של הופעות הפסטיבל בשנה שעברה, ראינו בדיוק את זה - את הקהל נע ממקום למקום וגורם לפקקי תנועה. השנה, ברחוב לילינבלום, זה קרה - וזה הרגיש נהדר. חגיגה של מוזיקה אותנטית - אבל רגע, סיכומים זה עוד מעט.

לתשומת-לב הסקאוטרים

הכניסה ל"ננוצ'קה" פקוקה. המארחת מטעם הפסטיבל מאבדת את קור-רוחה: "אין כניסה, אין מקום. כולם אומרים שהם עובדים עם פנחסוב, אבל אין מקום". נדחקנו פנימה כי המוזיקה שבאה מהחצר של המסעדה של ננה שרייר עשתה לנו נעים בבטן.

לא עוד מוזיקה נוגה, לא עוד אקספירמינטים. הכי מזיע, יולי 2013. קבלו את מועדון הקצב של אביהו פנחסוב, עם מוזיקה שהיא ספק יוונית, ספק מזרחית ואולי בכלל גרוזינית. ראוי למקום שמארח את אורחיו גם על הבר וגם על השולחנות, בדרך-כלל במצב של ריקודים, לקבל את פנחסוב.

מדובר בלהקתו החדשה של חיים רומנו האגדי (הצ'רצ'ילים, אריק איינשטיין, פוליקר ומי לא), שמזכירה יותר מכל את מועדוני המוזיקה של רמלה משנות ה-70 ופנחסוב - בחור צעיר, חסון, משופם ושרמנטי - הוא מחווה מושלמת לתקופה.

הקהל היה באקסטזה, ובצדק. פנחסוב עשה לו שמח, רקד עם נשים מהקהל ושר סרנדה לננה שרייר המקסימה שהשקיפה בחיוך מהמרפסת.

בסוף הערב נמסר לנו שבזמן ההופעה הוזמנה הלהקה להופעות בארה"ב. אז תזכרו את השם פנחסוב - או כמו שאמר חבר שפגשנו במקום: "כולם רוצים להיות גרוזינים שמחים עם שפם". כן, גם אנחנו.

חתמנו את הערב בלבונטין 7 עם "קין והבל 90210", שעשו לאחרונה קמפיין גיוס כספים באתר הד-סטארט לקראת אלבומם השני והשיגו 25,000 שקל, כך נודע לנו. הם עושים מטאל רוק קשוח, כיאה לקהל המאוד צעיר ומאוד אוהד שלהם, שנדמה היה שאינו צריך את פסטיבל MAD MUSIC כדי לשמוח עם הלהקה.

שבנו הביתה עייפים אך כה מרוצים, למרות הידיעה שרוב האמנים שראינו לא יוכלו כנראה לעולם להגיע אל אחד המגדלים המפוארים והמופרכים שנבנים בשדרות רוטשילד, בדיוק במקום שבו הם יוצרים מוזיקה באהבה גדולה ובלי הרבה כסף, אם בכלל.

אנחנו מפרגנים להם בכל זאת, שהסקאוטרים יגלו אותם ומהר.

מד מיוזיק 2013

עוד כתבות

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

"חוויית אפל ייחודית": יצרנית האייפון הודיעה על אירוע השקה חריג – בשלוש מדינות שונות במקביל

אפל הכריזה על אירוע השקה חריג שיתקיים ב-4 במרץ וייערך במקביל בניו יורק, בלונדון ובשנגחאי ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להשיק באירוע מספר מכשירים: אייפון 17e מוזל, מקבוק פרו עם שבבי M5 פרו ומקס, אייפד אייר ועוד

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה