גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשיא סאקוני על טרנד הריצה: "צריך רק נעליים - ואתה בפנים"

גם בביקור של 24 שעות בישראל, נשיא חברת אופנת הספורט סאקוני, ריצ'י וודוורת', לא ויתר על ריצה בנמל ת"א ■ בראיון ל"גלובס" הוא מדבר על הצלחת החברה בשוק המקומי ועל טרנד הריצה שמתגבר דווקא בתקופות של משבר כלכלי

בכל כנס עולמי של חברת אופנת הספורט סאקוני, סדר היום של המשתתפים מתחיל בריצה של 7 ק"מ עם נשיא החברה. ההשתתפות חובה. "הדבר הראשון שאני עושה הוא להסתכל על הנעליים של כל מי שבא מולי", אומר ריצ'י וודוורת' (55), המכהן כנשיא סאקוני משנת 2006. הזווית הספורטיבית האישית של וודוורת' כוללת גם את היותו חבר נבחרת הסקי של ארה"ב בשנות ה-70 ואת היותו נשיא ליגת ההוקי האמריקאית לפני כ-8 שנים.

וודוורת' ביקר השבוע לראשונה בישראל, לרגל פתיחת חנות המותג במתחם התחנה בירושלים. ב-24 השעות ששהה בישראל הוא הספיק לרוץ לאורך הטיילת בתל-אביב ולבחון את נעלי הרצים וההולכים.

סאקוני הפכה ב-2012 לחלק מקבוצת Wolverine, שקצב המכירות שלה ב-2013 עומד על כ-2.5 מיליארד דולר. החברה אינה מדווחת בנפרד על תוצאות סאקוני, אך לדברי וודוורת', היקף המכירות השנתיות של סאקוני בעולם הוא כמיליארד דולר. "אנחנו מצפים להמשיך לגדול", אומר וודוורת' בראיון בלעדי ל"גלובס", "כשהפכנו להיות חלק מחברה משופעת במותגי נעליים, גודלה של Wolverine הוכפל והשילוב של סאקוני, מותג הספורט היחיד בקבוצה, עם שאר המותגים הוא נהדר. ב-Wolverine באמת מבינים את השוני בין המותגים והחשיבות של התרבויות של כל אחד. בפועל, כשאתה חלק מהקבוצה גדולה כזו, יש לך כושר יצור גדול בהרבה וכוח בשטח וזה משמעותי". לקבוצת Wolverine יש כיום 16 מותגי הנעלה שונים.

- טרנד הבריאות העולמי, שהוביל רבים לאמץ את תרבות הריצה, עושה לכם שירות מצוין.

"בהחלט. הבום הראשון התרחש בשנות ה-70 המוקדמות, אז גם החברה התחילה להתפשט ולבנות לעצמה מוניטין של חדשנות וטכנולוגיה מובילה. כבר אז זכינו בפרסים ובהוקרה על-ידי מגזינים נחשבים. לקראת שנת 2000 התרחש בום נוסף, ומה שמעניין הוא שהבום הזה קורה בתזמון שונה ברחבי העולם.

"במדינות מתפתחות, שוק הרצים עדיין קטן, כמו בסין למשל. בארצות כמו ברזיל, ספרד ואיטליה קרה שינוי מכיוון אחר, כאשר נשים התחילו לרוץ. בארה"ב, כמות הרצים גדלה משמעותית וזיהינו תופעה שבמדינות שעוברות שינוי דינמי כמו מיתון שמוביל רבים לדיכאון, הריצה הופכת לכלי עזר: הפעילות הגופנית הופכת להיות חשובה עוד יותר בזמנים קשים ואז יש תופעה שציבור הרצים נקשר לתחושה ולהשפעה של הריצה עליו, כך שהריצה נותרת חלק ממנו גם בחלוף הזמנים הקשים. מה שנדרש הוא זוג נעלי ריצה, ואתה בפנים".

לדברי וודוורת', "לריצה יש גם אספקט קהילתי שהוא לא פחות חשוב. בארה"ב הריצה היא אקט חברתי, כלומר שמארגנים מרתונים או מרוצים למטרות צדקה, כך שהריצה הפכה להיות אמצעי ודרך לעזור. התרומה מספקת מטרה, המשתתפים בריצה מרגישים שהם עושים משהו טוב, עם התחייבות לא רק לעצמך אלא גם לקהילה". סאקוני העולמית וכמוה החברה בישראל תורמת 1.5% ממחזור המכירות שלה למטרות חברתיות.

- קטגוריית נעלי הריצה צפופה, עם לא מעט מתחרים. איך מתנהלים בשוק כזה?

"זה ענף מאוד תחרותי ותובעני, הכולל גם מותגים שנכנסו לתחום בגלל טרנד הריצה. הדרך שבה אתה זוכה להכרה היא להיות חדשני, ואנחנו דוחפים את הענף עם חדשנות. לפני 3 שנים זיהינו שריצה בדרך טבעית עד כמה שניתן היא עדיפה. המשמעות של הגילוי הזה הייתה חשובה משום שהיא סתרה צורת מחשבה לגבי צורת סוליית הנעל שעד אז האמנו שהיא הנכונה - הורדנו את עובי הרפידה מ-12 ל-8 מ"מ. גילינו שההפחתה הזו מאפשרת לנוע ביעילות ובקלות ולבזבז פחות אנרגיה במהלך הריצה. המתחרים שלנו מגיעים למסקנה הזו רק עכשיו".

כ-800 אלף זוגות נעלי סאקוני נמכרות בעולם מדי חודש. "לפני 10 שנים המספר הזה היה נמוך בחצי. בשש השנים האחרונות הכפלנו את העסק בפעילות הגלובלית", אומר וודוורת'.

בישראל, נמכרו ב-2012 כ-350 אלף זוגות נעליים ב-45 דגמי הריצה שמשווקת סאקוני בישראל, בטווח מחירים של בין 300 ל-900 שקל. ב-9 החודשים הראשונים של 2013, מספר יובל בראון, מנכ"ל סאקוני ישראל, המותג צמח ב-11%. כאמור, באחרונה נפתח סניף סאקוני בירושלים המצטרף לסניף הוותיק ברמת גן. "האג'נדה שלנו היא לא לפתוח חנויות מותג בקניונים ובמרכזי קניות, אלא במתחמים שבהם יש אינטראקציה עם אנשים, אומר בראון, "חנות המותג ברמת גן מוכרת יותר נעלי ריצה מכל חנות אחרת בישראל. החנות נחשבת לחזקה ביותר בעולם בהיקף מכירותיה מבין חנויות המותג". לדבריו נתח השוק של סאקוני, שהגיעה ארצה ב-1998, עומד כיום על 23% בקטגוריית נעלי הריצה בישראל.

אין נתונים מדוייקים בלתי תלויים באשר לנתחי השוק של החברות השונות בישראל. אם זאת, גורמים בענף ציוד הספורט בארץ מאשרים שסאקוני היא שחקן משמעותי בקטגוריית נעלי הריצה. חלקם הסכימו כי בישראל בקטגוריה זו סאקוני היא המותג המוביל, אחרים טענו שאין מותג שמוכר בצורה מובהקת יותר מהמתחרים ולפיכך סאקוני חולקת את נתח השוק עם מותגים מובילים, ובראשם נייקי. בנייקי סירבו להתייחס לנתונים.

- כל היצרנים הרי טוענים לחדשנות פורצת דרך.

וודוורת': "השקענו מיליון דולר במעבדה בבוסטון, שהייחוד שלה הוא שאת מה שבודקים בתנאי מעבדה אנחנו בודקים גם בחוץ עם מעבדה ניידת, שמאפשרת לנו להבין מה באמת קורה לנעל שמופעל עליה לחץ במייל ה-15 ולא רק במייל הראשון. המעבדה שלנו מאפשרת לנו לשאול שאלות שאף אחד לא שואל ובאמצעות זה אנחנו בונים נעל טובה יותר. נכון, לכולם יש נעליים שמציעות מנח טבעי, אבל אנחנו מאמינים שאי-אפשר להסתפק רק בבחינת המגע של הרגל בקרקע, אלא לבחון מה קורה בכל הגוף בזמן ריצה, וזה שונה בין אדם לאדם. בעולם שלנו מסתכלים תמיד על מנח הרגל מהזווית האחורית, בסאקוני אנחנו מסתכלים מכל הזוויות".

- היכן מדורגת סאקוני בסקאלת המחירים של נעלי הריצה?

"קו הנעליים שלנו נמתח ממחיר הכניסה לקטגוריה ועד לרף העליון. הטווח הוא מ-55 דולר עד ל-175 דולר".

- מה נתחי השוק של סאקוני בעולם?

"בסופו של דבר השוק דומה והמותגים זהים בארה"ב, בבריטניה או בישראל. באסיה החוקים שונים משום שהמותגים המקומיים חזקים יותר. בארה"ב רוב המותגים הם אמריקאים, כשהבולט הוא נייקי. סאקוני הוא מותג בגדילה דו-ספרתית מדי שנה. בתחומים מסוימים אנחנו מספר 1, כמו ריצת שדה. שחקנית חזקה אחרת בארה"ב היא אסיקס. ישראל היא שוק קטן אבל מיוחד מאוד מבחינתנו, משום שזהו השוק היחיד העולם שבו אנחנו מובילים את הקטגוריה של נעלי הריצה. השותפים שלנו (יבואני סאקוני בישראל, חברת mbs, מר"ח) בנו קהילה סביב המותג והם עושים פה עבודה מעולה. רק השנה היו בישראל 23 אירועי ריצה שבהם תמכה החברה. באירופה השווקים החזקים שלנו הם בגרמניה, בבריטניה, במדינות בנלוקס (בלגיה, הולנד ולוקסנבורג, מר"ח) ובאחרונה רשמנו גידול מרשים גם בצרפת. אחד השווקים החזקים שלנו הוא מדינות סקנדינביה - שוק חזק בריצה עם צרכנים אקטיביים ובריאים. ביפן יש תרבות של ריצה ותרבות של אופנה, כך שגם הסגמנט הזה חזק שם ובשאר מדינות העולם יש לנו עוד עבודה. "בראש ובראשונה אנחנו צריכים לפתח את השוק בסין ובאמריקה הלטינית. הבום של הריצה שעליו דיברנו קודם הרי יגיע גם לשם, וכשזה יקרה - זה יקרה בגדול".

- עד כמה לדעתך צרכני נעלי הריצה נאמנים למותג?

"מאוד. אנחנו משנים דגם אחת לשנה, בסמוך לחג המולד. לפני שזה קורה, אני מקבל מאות מיילים מלקוחות שכועסים שהדגם עומד להתחלף. אנחנו לא משאירים על המדף את הדגם הישן ולפני שזה קורה לקוחות רבים מצטיידים ב-2-3 זוגות מהשנה הנוכחית, וזה מה שמלמד אותי על נאמנות. בשורה התחתונה, אם לא נפצעים והריצה היא חוויה טובה, אין סיבה לצרכן לפזול למתחרה - וזה משהו שעובד גם אצל המתחרים ולכן התחרות עזה. המטרה שלנו היא לגרום לאנשים להתנסות בנעליים והאמונה היא שמשם הם כבר יעשו את הבחירה לבד".

- חסויות הן דרך מסחרית חשובה בתחום מוצרי הספורט. איך אתם רואים את זה?

"חוץ ממרתונים וממרוצים מקומיים אנחנו מעניקים חסויות לרצים שונים בעולם. באולימפיאדת לונדון 'זכינו' ב-5 מדליות זהב. ואנחנו עם הפנים קדימה לברזיל. יש לנו רצים טובים בהם דוויין סולומון הרץ ל-800 מטר. "הרעיון הוא שהאתלטים שלנו יוכלו לא רק לייצג אותנו, אלא אנחנו ממש עובדים איתם בצמוד במטרה להבין מה הם באמת צריכים. הם מצדם אוהבים את זה ותמיד שמחים לתכנן איתנו נעליים שהם יוכלו לרוץ איתן מהר יותר".

- מדוע סאקוני לא מציעה נעליים בקטגוריות ספורט אחרות כמו כדורגל או טניס?

"הפוקוס שלנו הוא בנעלי ריצה והליכה, מתוך אמונה שאם נתמקד בסגמנט הזה בלבד נהיה טובים יותר. בשלב מאוחר יותר קטגוריית הריצה תאפשר לנו לבנות עוד קטגוריות. כרגע חשוב לנו להיות מספר 1 בריצה ואז נוכל לזוז. קטגוריית נעלי הריצה מהווה 55% והיא ממשיכה לגדול".

- בכל מהדורה נחשבות הנעליים לדבר הכי חדש ומתוחכם, ואתם נדרשים לבוא עם אותה אמירה כל שנה. מה יקרה כשהרעיונות ייגמרו?

"25 שנה אני בתחום, ואני תמיד מודאג שהרעיונות ייגמרו, אבל איכשהו תמיד חושבים על משהו חדש. זו הסיבה שחשוב לנו להכניס אנשים חדשים למעבדה שלנו הממוקמת בסמוך למחלקת המעצבים. למעשה, יש סינרגיה בין המחלקות. המעבדה נגישה ולא נעולה במקום רחוק, וזה עוד יתרון שלנו".

* קבוצת mbs, יבואנית סאקוני לישראל, נמצאת בבעלות יובל בראון וקבוצת פישמן. אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס".

מה המשמעות של סאקוני באינדיאנית?

סאקוני הוקמה ב-1898 בפנסילבניה בארה"ב, כחברה לייצור נעלי ילדים ולאחר מכן נעלי הליכה. אל תחום הספורט הגיעה בשלב מאוחר. שם החברה, סאקוני (שאותו, בניגוד לנהוג, יש להגות במלעיל) ניתן לה על שם נחל הזורם בכפר קוטצטאון האינדיאני שבו נוסדה, ומשמעות השם בפי ילידי המקום היא זרימת מים שוצפת. ב-1972 עבר הייצור לקיימברידג' מסצ'וסטס, לאחר שהחברה נמכרה למהגר הרוסי אברהם הייד.

ב-2005 נרכשה סאקוני על-ידי STRIDE RIDE CORPORATION, וב-2012 הפכה החברה לחלק מחטיבתPLG של קבוצת Wolverine World Wide. הרכישה כללה בנוסף את מותגי ההנעלה Keds, Stride Rite ו-Sperry, והיקפה עמד על 1.23 מיליארד דולר.

חטיבת PLG של Wolverine כוללת מלבד קווי ההנעלה וההלבשה של סאקוני ו-Sperry, את מותגי ההנהלה של Keds ו-Stride Rite. הכנסות חטיבה זו היו 150.2 מיליון דולר בשלושת החודשים אוקטובר-דצמבר, מאז נרכשה. ברבעון הראשון של 2013, הכנסות החטיבה היו 199 מיליון דולר, כשסאקוני הצליחה לצמוח בקצב דו-ספרתי. בהמשך השנה, Wolverine שינתה את שם החטיבה ללייף-סטייל, ואיחדה אותה עם מותגים נוספים כגון נעלי Hush Puppies. הכנסות החטיבה המשולבת הזו, הכוללים את סאקוני, היו בשני הרבעונים הראשונים של השנה 525.5 מיליון דולר.

קבוצת Wolverine

תחום עיסוק: אופנה והנעלה, כולל סאקוני ונעלי Keds

הכנסות במחצית הראשונה של 2013*: 1.24 מיליארד דולר

רווח במחצית הראשונה של 2013: 47.7 מיליון דולר

הכנסות ב-2012: 1.64 מיליארד דולר

רווח נקי ב-2012: 80.7 מיליון דולר

שווי שוק: 2.9 מיליארד דולר, עלייה של 42% מתחילת השנה

* החברה מדווחת בפורמט של 24 שבועות, שהסתיימו ב-15 ביוני.

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"