גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

פרופ' אבי לייב / צילום: Christopher Michel

הפרופסור הישראלי מהרווארד שיחפש חייזרים עבור טראמפ

פרופ' אבי לייב, אסטרונום באוניברסיטת הרווארד, מונה לראש ועדה שתבחן את המידע הקיים בידי ממשלת ארה"ב בעניין גורמים מעופפים לא מזוהים ● הצוות קיבל גישה לקבצים שנחשבו עד כה לסודיים ביותר ● עם זאת, בראיון ל-AP שפורסם אתמול העריך לייב כי רוב המידע במאגרים הסודיים הללו יוסבר בסופו של דבר כתופעות טבע או כמעשה ידי אדם

דניאל עמינצח, מקינזי / צילום: מקינזי

בדרך להכנסות של 5 מיליון דולר לעובד: שני השעונים שמנכ"לים צריכים להפעיל

ארגונים רבים מתמקדים בהטמעת בינה מלאכותית כדי לייעל פעילות קיימת ● אך בינתיים מתחרים חדשים שנבנו מלכתחילה כ־AI Native משנים את כללי המשחק ● חברות צריכות לשלב הטמעה לצד הקמת פעילויות חדשות שיפעלו בקצב ובמודל עסקי שונה ויבנו את מנוע הצמיחה הבא ● מחקרים מהשטח, מדור חדש

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

קוד שטיינבוך הופך את הפרסומת של בנק לאומי לזכורה ביותר

הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע הרביעי שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● במדד מתברגת גם הפרסומת החדשה של קופת חולים לאומית, שמקדמת את הצלחתה במדד השירות של גלובס

ארדואן בביקור במצרים בפברואר השנה, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים מהדקות את שיתוף הפעולה הביטחוני ביניהן

על רקע המלחמה הממושכת במזרח התיכון התהדק שיתוף הפעולה הביטחוני טורקיה ומצרים ● המדינות קיימו מספר תרגילים צבאיים ומשותפים, ובפברואר התקיימה פגישה בין א-סיסי וארדואן ● ההתעצמות הצבאית המשמעותית של קהיר בשנים האחרונות מעוררת תמיהה בירושלים

איזו נבחרת במונדיאל נמצאת במקום הראשון בשווי השחקנים? / צילום: Shutterstock

איזו מבין הנבחרות במונדיאל היא בעלת שווי השחקנים הגבוה ביותר?

במה מובדל תמרור העצור בישראל מזה של רוב העולם, איזה כביש הוא השני באורכו בישראל, ומי המציא את ההכרעה בדו-קרב פנדלים? ● הטריוויה השבועית

צילום: Shutterstock

חברות הביצוע הופכות לנכס אסטרטגי ליזמיות הנדל"ן

בתוך פחות משנה הודיעו חמש חברות ייזום נדל"ן על רכישת חברת ביצוע, או על הקמת זרוע ביצוע משלהן ● הסיבות רבות: החל בשליטה על כל "שרשרת הייצור", דרך הרצון לוודאות גדולה יותר ללא תלות בגורמים חיצוניים - ועד בניית המוניטין ● אך יש מי שמזהיר: "אם אתה לא קבלן ביצוע בנשמה - אל תיכנס לזה"

ריצ'י האנטר, מבעלי קרן גרין לנטרן / צילום: יונתן בלום

קיבלה אישור: גרין לנטרן רוכשת את ביסקוטי לפי שווי של 500 מיליון שקל

רשות התחרות אישרה את רכישת מחצית ממניות רשת הקונדיטוריות ביסקוטי בידי קרן גרין לנטרן, בעסקה המשקפת לחברה שווי של כ־500 מיליון שקל ● המהלך מצטרף לשורת רכישות שביצעה הקרן בתחום המזון בשנתיים האחרונות ומרחיב את פורטפוליו ההשקעות שלה, שחצה את רף 1.7 מיליארד השקלים

סם אלטמן. בלי לספר את הסיפור / צילום: Reuters, Image Press Agency

אמזון סגרה עסקת ענק עם openAI - והשקת הסרט על המייסד שלה נבלמה

לאחר שאמזון נסוגה מהפצת הסרט "Artificial", שמציג את מנכ"ל OpenAI באור ביקורתי, מציף המקרה שאלות על יחסי הכוחות החדשים בין הוליווד לענקיות הטכנולוגיה ● האם בעידן שבו האולפנים תלויים יותר ויותר בביג־טק, גם החופש האמנותי עלול לשלם את המחיר?

נוחי דנקנר בבית המשפט, בסוף יוני / צילום: עמירם גיל

הדרך הארוכה לפשיטת רגל: האם נוחי דנקנר יכול היה לחסוך 100 מיליון שקל?

במשך עשור ביקש דנקנר להימנע מהכרזה עליו כפושט רגל, אבל לא עמד בהסדר מול הנושים ● חוק חדלות פירעון שנחקק מאז עשוי לאפשר לו לצאת מהר מהסטטוס הזה ● לו היה פונה להליך משפטי בתחילת הדרך, ייתכן שהיו נחסכים התשלומים הגדולים שהעמידו לו בני משפחה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות; מדד הביטחוניות קפץ במעל 3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● קמטק, נובה וטאואר איבדו גובה לאחר הנסיגה בסקטור השבבים בוול סטריט ● מניות הבנקים התקשו להתרומם ● תשואות האג"ח בארה"ב עלו לאחר שיו"ר הפד הדגיש כי יעד העל שלו הוא ריסון האינפלציה ● מחירי הנפט ירדו לשפל, בעוד השוק הימר על הפסקת האש של טראמפ

גיא ודורון לוי / צילום: מיכה לובטון

מסע הרכישות של מגדל: נכנסת לחברת הנדל"ן גיא ודורון לוי לפי שווי של 2.3 מיליארד שקל

לאחר העסקה עם אשטרום מגורים, מגדל ממשיכה להגדיל את פעילותה בענף הנדל”ן ומשקיעה 325 מיליון שקל ב-14% מחברת גיא ודורון לוי ● החברה, שפועלת כבר כשלושה עשורים, בנתה כ-10,000 יחידות דיור ברחבי הארץ ומתכננת הנפקה בבורסה בת"א

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

דירה במגדל תמורת בית פרטי: הזוגות שעשו עסקה נדירה

ברחוב הגבורה ברובע צה"ל בקריית גת נמכר קוטג' בן 5.5 חדרים בשטח בנוי של 150 מ"ר על פני שני מפלסים, תמורת 2.6 מיליון שקל ● הנכס נמכר בעסקת "החלפת בתים", שבה המוכרים קנו את ביתם של הקונים ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

טיילור סוויפט וטראוויס קלסי / צילום: Reuters, INSTARimages

עם הון של 2 מיליארד דולר: איך יראה הסכם הממון של טיילור סוויפט?

כוכבת הפופ ושחקן הפוטבול טרוויס קלסי התחתנו בניו יורק בסוף השבוע, ושאלת חלוקת ההון ביניהם מסעירה את אמריקה

נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

מטוסי קרב ועסקאות ענק: למה כל העולם מחזר אחר ארדואן?

ועידת נאט"ו שתתקיים בשבוע הבא באנקרה ממחישה כיצד המערב מתיישר לפי אינטרסים כלכליים ומבצעיים ● ארה"ב מחפשת דרך לספק לטורקיה מטוסים חמקניים, קנדה רוצה למכור לה כורים וגם איטליה ובריטניה מקדמות עמה עסקאות ענק ● כך חזר ארדואן למרכז הבמה

פרויקט נוגה 1 ביפו של יוסי אברהמי / צילום: באדיבות יוסי אברהמי

הישר משוק היוקרה: טרנד המכירות החדש של חברות הבנייה

זה התחיל כפתרון לתושבי חוץ שרכשו דירות בארץ וביקשו לחסוך לעצמם זמן והתעסקות, הפך למקדם מכירות לדירות יוקרה וכיום הפך רווח גם בשוק הכללי ● דירות שנמכרות עם ריהוט מלא הפכו לכלי שיווקי בתקופה מאתגרת למכירות, אך הן עלולות להפוך גם לחסם אם השיווק לא מדויק ● מה היתרונות ליזם, כמה הוא נדרש להשקיע ואיפה הסיכון?

מזקקת ורסטיל / צילום: באדיבות ורסטיל

מה שיותר ישן יותר טוב? הסטארט-אפ שרוצה לנפץ את מסורת הוויסקי

ורסטיל שפועלת בצפון הארץ שמה לה למטרה לחולל מהפכה במסורת בת מאות השנים שמלווה את ייצור המשקאות האלכוהוליים ● תוכנה ייעודית ובקר שמוצמד לחבית מאפשרים לנטר לראשונה את תהליך היישון - ולקצר אותו משנים לחודשים

הלוגו של גולדמן זאקס בקומת המסחר בבורסה לניירות ערך בניו יורק (NYSE) / צילום: Reuters, Andrew Kelly

בכיר בגולדמן זאקס: מיליונים יצטרכו להחליף עבודה

ראש צוות כלכלה עולמית במחלקת המחקר של גולדמן זאקס אמר בפודקאסט של בנק ההשקעות כי הוא צופה שכ-9% מכוח העבודה בארה"ב ייפלטו בעקבות אימוץ ה-AI בכל רחבי הכלכלה ● אבל יש גם בשורות טובות

מכוניות חדשות ליצוא בנמל בסין / צילום: Shutterstock

הסינים ממשיכים להתחזק: כ-177 אלף כלי רכב חדשים נמסרו במחצית הראשונה

מותגי הרכב הסיניים ממשיכים לכבוש את השוק הישראלי: קבוצת צ’רי הובילה את טבלת המסירות, בעוד כלי הרכב מתוצרת סין הגיעו לשיא של כ־45% מכלל המכירות, ורכבי הפלאג־אין וההיברידיים המשיכו להתרחב על חשבון החשמליים

משה כחלון / צילום: גיל יוחנן

בעידוד המדינה: המשקיעים שמסתערים דווקא עכשיו על שוק הדיור

בסוף השנה תפקע הוראת השעה שהעלתה את מס הרכישה לבעלים של יותר מדירה אחת ● קובעי המדיניות סבורים שצריך להאריך אותה, ואין סיבה לתדלק את הביקוש ואת המחירים ● בשטח, ישראל מעניקה הטבות מפליגות לקוני דירות להשקעה - כל עוד לא מדובר באדם פרטי

סניף קרפור בתל אביב / צילום: גלית חתן

מהפכה בהנהלת קרפור: שני בכירים בדרך החוצה, והם כנראה לא האחרונים

לגלובס נודע כי ראש אגף מערכות המידע וסמנכ"ל הכלכלה והבקרה בקרפור יעזבו את הרשת בשבועות הקרובים ● העזיבות מגיעות לקראת כניסתה של המנכ"לית החדשה, ענבל הרסון, ולפי גורמים בענף צפויות להיות חלק ממהלך רחב יותר של עיצוב מחדש של ההנהלה