גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

הדמיה של קמפוס בית החולים השיקומי חוסידמן / הדמיה: משרד אדריכלים יסקי מור סיון

המשפחה ממקסיקו שתורמת 200 מיליון שקל לבית חולים שיקומי חדש בתל אביב

משפחת חוסידמן תורמת 200 מיליון שקל להקמתו של בית החולים השיקומי החדש בשדה דב בבעלות עמותת רעות ● עלות הפרויקט עומדת על יותר ממליארד שקל, ויתר הכספים יגיעו ממשרד הבריאות, עיריית תל אביב, תורמים נוספים ופעילות מסחרית ● משפחת חוסידמן עשה את הונה בחברת כלי העבודה טרופר במקסיקו ותורמת רבות לישראל

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בתל אביב ננעלה בירידות חדות; מניות השבבים זינקו

הבורסה בת"א ננעלה באדום, בניגוד למגמה ביתר הבורסות בעולם ● כלל המדדים הענפיים נסחרו בירידות, למעט מדד הטכנולוגיה, שטיפס בזכות העליות שנרשמו במניות השבבים הדואליות ● טאואר עקפה לראשונה את בנק הפועלים בשווי שוק ● הדולר נסחר ב-2.91 שקלים ● המניות הביטחוניות נחלשו ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, כאשר הצפי הוא לירידה מתונה

אסף בנאי / צילום: ענבל מרמרי

מייסד קבוצת הפיננסים מציג: הטוויסט בעלילה, הטעות הגדולה והתחזית להמשך השנה

אסף בנאי, מייסד פרופיט המנהלת כמאה מיליארד שקל, מנתח את התפניות שתפסו את מנהלי ההשקעות בהפתעה, ומסביר מדוע שער הדולר לא באמת צריך להטריד את החוסכים ● המסלול לצמיחה פיננסית, סדרת מפגשים בשיתוף פרופיט

אשתו של סוכן השחקנים חשודה בהעלמת הכנסות משכירות בהיקף של כ-3 מיליון שקל

טלי פרתוק-זהבי, רעייתו של סוכן השחקנים פיני זהבי, חשודה בהעלמת הכנסות מהשכרת דירות שבבעלותה ● עפ"י החשד, בשנים 2025-2018 הושכרו לפחות ארבע דירות לדיירים שונים, אשר הניבו הכנסות בסכום של לפחות 3 מיליון שקל, שהופקדו בחשבונות הבנק של פרתוק-זהבי ושל שני ילדיה ולא דווחו כחוק

בנייה. בעיגול: שי אהרונוביץ', מנהל רשות המיסים / צילום: שאטרסטוק, יוסי כהן

רשות המסים תיאלץ לבצע שינוי דרמטי? המכתב החריף של משרד המשפטים

במכתב ששלחה מועצת השמאים לבכירים ברשות המסים נטען כי הרשות מעכבת לעיתים את פרסום העסקאות למשך חודשים לאחר שנחתמו, למרות שהן מדווחות לה באופן מקוון זמן קצר לאחר החתימה ● "הדבר פוגע ביכולת לזהות שינויי מגמות ומייצר אי–ודאות קשה בשוק"

שופט העליון בדימוס יוסף אלרון ועו''ד מיכאל ראבילו / צילום: רפי קוץ, אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

יוסף אלרון לבג"ץ: ההצבעה על מבקר המדינה לא הייתה חוקית

עו"ד מיכאל ראבילו, פרקליטו של רה"מ נתניהו, נבחר למבקר המדינה ברוב של 61 מול 57 קולות שקיבל השופט בדימוס יוסף אלרון בסבב ההצבעה השני, לאחר שחברי כנסת התבקשו עפ"י הנטען להצטלם עם פתק ההצבעה מאחורי הפרגוד - אף שהחוק קובע כי ההצבעה תהיה חשאית ● בעתירות נטען כי הליך הבחירה זוהם, וכי עיקרון חשאיות הדיון נפגע

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

בית המשפט: ניו-מד הגדילה את התגמול למנכ"ל היוצא יוסי אבו וכעת נדרשת לחשוף מסמכים

בית המשפט מצא חשש לפגמים בהליך שבו אושרה חבילת התגמול של מנכ"ל ניו-מד לשעבר יוסי אבו ● לאחר הפעלת "אובר־רולינג" נגד החלטת האספה, בית המשפט דורש לחשוף מסמכים ● ניו-מד: "השותפות לומדת בימים אלו את פסק הדין"

סיוע הומוניטרי ברצועת עזה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

100 מיליון שקל לעזה: הדיווח שחשף תעשיית ענק שכולם רוצים להסתיר

רשת ויקטורי של אייל רביד נדרשה לדווח על הכנסותיה הרבעוניות ממכירת סחורות לרצועת עזה, וסיפקה הצצה לתעשייה שמגלגלת מיליארדי שקלים בשנה: מכרזים חסויים, ספקים שמעדיפים להישאר מתחת לרדאר ועמימות גבוהה מצד רשות המכס

אקזיט / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר באמצעות Adobe firefly)

הסטארט-אפ הישראלי אפונו נרכש ב-250 מיליון דולר על ידי חברה קנדית

וואן פסוורד הקנדית רוכשת את אפונו במעל ל-250 מיליון דולר במזומן ותקים מרכז פיתוח בישראל ● בנובמבר האחרון גייסה החברה לפי שווי של 115 מיליון דולר

מיכאל לובושיץ, מנכ''ל קרפור; ניר ברקת, שר הכלכלה / צילום: שוקה כהן, מארק ישראל סלם/ג'רוזלם פוסט

העתירה נגד "הסל של ישראל" חושפת מידע חדש על הקמפיין

תגובת המדינה לבג"ץ בעתירה נגד מיזם "הסל של ישראל" דוחה את הטענות להטעיית צרכנים, אך המגישות סבורות כי היא מתעלמת מהפערים המרכזיים בין הצגת המהלך בהובלת שר הכלכלה ברקת לבין יישומו בפועל ● במוקד העתירה עומדים שיעורי ההנחה בקרפור, פריסת הסניפים והקמפיין הממשלתי

מושגים לאזרחות מיודעת. מאזן התשלומים / צילום: Shutterstock

לאן הולך שער השקל? זה הפרסום שבמידה רבה קובע את התשובה

כמעט אין כלכלן שלא עוקב אחרי הנתונים של מאזן תשלומים • הפרסום הזה הוא לא עוד מונח חשבונאי, ויש לו השלכות כלכליות ובינלאומיות משמעותיות • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר הישראלית נמכרת ב-2.75 מיליארד דולר

חברות הפינטק Nuvei ופיוניר הודיעו היום רשמית על עסקה, במסגרתה Nuvei תשלם 2.75 מיליארד דולר במזומן תמורת רכישת פיוניר ● העסקה תבוצע בפרמיה של 9.6% על מחיר המניה הנוכחי

בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

רה"מ נתניהו במסיבת העיתונאים: "אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה בהסכם עם איראן"

בצה"ל ממתינים להנחיות ברורות מצד הדרג המדיני, אך מתכוננים להתחיל תנועה דרומה בלבנון ● טראמפ: "ספינות מתחילות לנוע בנתיב בטוח לחלוטין ומאובטח דרך מצר הורמוז" ● ביקר בחריפות את נתניהו: התקיפות הישראליות כמעט הביאו לקריסת ההסכם - הוא אדם מאוד קשה • טקס החתימה נקבע ליום שישי בשווייץ • עדכונים שוטפים

תל אביב. שוק השכירות מתחמם / צילום: נוי מאיה

העיר שבה קפץ שכר הדירה ב-500 שקל לחודש

עלייה של 0.8% במדד שירותי הדיור במאי וקפיצה של כמעט 7% במחירים לשוכרים חדשים ממחישות את הלחץ הגובר בשוק השכירות ● במקביל, מדד מחירי הדירות נותר כמעט ללא שינוי וירד ב־0.3% בלבד, תוך פערים בולטים בין הערים

שופטת ביהמ''ש המחוזי, הלית סילש / צילום: לשכת עורכי הדין

השופטת נגד יישום החוק שנועד לסייע בסכסוכי בעלי מניות: "מלבה את היצרים"

בשנים האחרונות יישמו בתי המשפט את סעיף 191 בחוק החברות שמסמיך אותם להפריד בין שותפים ובעלי מניות שהסתכסכו ● באופן חריג, שופטת בית המשפט המחוזי מרכז הלית סילש יוצאת נגד אופן השימוש בסעיף וטוענת: תורם להסלמה ופוגע בחברות

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

בהיקף 200 מיליון דולר: מאנדיי מקימה זרוע השקעות בסטארט-אפים ישראליים

רועי מן, מייסד ומנכ"ל משותף: "אנחנו רוצים לתמוך ביזמים שבונים את הדור הבא של חברות ה-AI" ● מניית מאנדיי נחלשה מאוד על רקע החשש שהתפתחות ה-AI תפגע בעסקיה, אך התאוששה חלקית ועלתה מהשפל האחרון

אילוסטרציה: Shutterstock

מור ומיטב סוגרים את טבלת התשואות במאי. ומי מככבים?

מתחילת השנה המסלולים הכלליים כבר הניבו יותר מ-6.5%, המנייתיים כ-12% ● בשלוש השנים האחרונות התשואות עומדות על 47% במסלול הכללי וכמעט 90% במסלולי המניות ● אנליסט הוביל במאי במסלול הכללי, מי הגופים הנוספים שבלטו לאורך הדרך?

פיטורים בהייטק / אילוסטרציה: Shutterstock

חברת הפרסום הדיגיטלי נטורל אינטליג'נס מפטרת מעל ל-30 עובדים

על רקע הטלטלה שחווה שוק הפרסום, לגלובס נודע כי חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית יוצאת לסבב פיטורים וארגון מחדש ● מדובר במהלך מפתיע, שכן נטורל אינטליג'נס נחשבה לחברה רווחית וכזו המגלגלת מאות מיליוני דולרים בזכות מנוע הפרסום שלה

חיים כצמן, מייסד ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

חיים כצמן בהתבטאות ראשונה: "אני לא הולך לשום מקום"

לאחר שהחליט למכור את השליטה בג'י סיטי, איש העסקים הוותיק חיים כצמן הודיע על כוונתו לפנות את כיסא המנכ"ל ● בשיחה עם גלובס הוא מסביר את הפרישה מתפקידו ב-8 השנים האחרונות: "לחברה יש מחויבות לספק לבעלי המניות את ההנהלה הכי טובה שאפשר"; ומספר מדוע החליט למכור את השליטה: "עדיף לאבד רגלי כדי לזכות במלכה"

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

"ישראל עלולה למצוא עצמה מול איום חמור": מאחורי ההסכם עם איראן

עד כמה הסכם הפסקת האש בין איראן וארה"ב רע לישראל, מה הדבר הכי מסוכן בו, מה יקרה עכשיו בלבנון, והאם בדיעבד היה נכון בכלל לצאת למלחמה? ● פרופ' איתן שמיר, ראש מרכז בס"א באוניברסיטת בר-אילן, מנסה לענות על השאלות הבוערות