גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

משקיע העל טוען: תחזיות הרווח שגויות, היכונו לירידות בשווקים / צילום: צילום: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

משקיע העל מזהיר ממפולת: ״אלה שלוש המילים המסוכנות בעולם ההשקעות״

ליאון קופרמן נחשב אחד המשקיעים הפסימיים כיום בוול סטריט וכעת הוא חוזר עם אזהרה חדשה ● לדבריו ארה״ב בסכנת מיתון, האינפלציה עלולה להחזיר אותנו למשבר משנות ה-70 ● וגם: מה הן שלוש המלים המסוכנות ביותר לעולם ההשקעות

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הרווח הנקי של מזרחי טפחות ללא שינוי; בעלי השליטה יקבלו 300 מיליון שקל

הבנק החמישי והאחרון מדווח: מזרחי טפחות מסכם את הרבעון השני עם רווח של 1.43 מיליארד שקל, בדומה לשנה שעברה ● השחיקה בתשואה להון ל-16% הושפעה בין היתר מהמס המיוחד שהטיל האוצר ● הבנק יחלק דיבידנד בגובה של 714 מיליון שקל, האחים דודי ודרורית ורטהיים ואייל עופר יקבלו ביחד 300 מיליון שקל

רונן אגסי, מנכ''ל מגדל ביטוח / צילום: ניקולה וסטהפל

יריית הפתיחה לדוחות הביטוח: מגדל הרוויחה כ־900 מיליון שקל במחצית

חברת הביטוח מגדל מציגה ברבעון השני צמיחה של 5% ברווחי הליבה, נהנית מהמשך הצמיחה בתחום החיסכון ארוך־טווח ומביעה אופטימיות לגבי ביטוחי רכב: "גם בעולם של ירידת מחירים יש יכולת להרוויח"

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

תמורת 475 מיליון שקל: אושרה לשטראוס רכישת חברת המזון Yoki

רשות התחרות הברזילאית אישרה לשטראוס את רכישת חברת המזון מידי ג'נרל מילס ● מדובר באחת מחברות המזון הבולטות בברזיל, כאשר מכירותיה השנתיות נאמדו בעת ההכרזה על העסקה במרץ בכ-1.2 מיליארד שקל

יוסי כהן / צילום: שלומי יוסף

הקידום שקיבל ראש המוסד לשעבר יוסי כהן בבנק ההשקעות היפני סופטבנק

ראש המוסד לשעבר, ששימש מנהל הפעילות הישראלית, ירחיב את סמכויותיו לזירה הבינלאומית ויפעל בצמוד למייסד סופטבנק מאסיושי סאן וההנהלה הבכירה ● הוא יתמקד בתחומי העיסוק החדשים של הקרן: מימון ופיתוח חוות שרתים לעיבוד AI וענן והשקעה בחברות שבבים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

הרווח של פז צמח ב-14%, השקל החזק העיב על תוצאות עלבד

פז נהנתה משיפור במרווחי הדלק והגדילה את הרווח הנקי ברבעון ב־14% ● למרות שחיקת השקל והירידה בהכנסות, עלבד רשמה צמיחה אורגנית של 7% במטבעות המקור, בהובלת השוק האירופי ● גם חילן סבלה מהתחזקות השקל, אך עדיין הציגה צמיחה בהכנסות

נתי אמסטרדם / צילום: ניב קנטור

מאנבידיה למיקרוסופט: המנכ"ל החדש של הפעילות הישראלית

לאחר קרוב לעשור באנבידיה כמנהל הפעילות העסקית בארץ, נתי אמסטרדם ייכנס לנעליו של אלון חיימוביץ' שפרש לאחרונה ממיקרוסופט ישראל

נתב''ג / צילום: Shutterstock

אחרי שנתיים קשות בענף: תיירים אמריקאים מתחילים לחזור לישראל

כותרות העיתונים בעולם: התיירים האמריקאים מתחילים לחזור לישראל, הבכיר הכורדי בעיראק שהיה מעורב בתיווך בין איראן לארה"ב, וההערכות בעולם לפיהן ארה"ב ואיראן עלולות להילחם שוב עוד לפני בחירות האמצע ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל

מחלקת בשר בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

מחיר העוף זינק ב־30% בחמש שנים, וסיבוב הפרסה של המדינה בלם את היבוא המוזל

משרד החקלאות חזר בו מההחלטה לאשר לחברת בלדי לייבא מוצרי עוף מברזיל, חצי שנה בלבד לאחר מתן האישור ● עבור החברה מדובר במכה לא פשוטה: המהלך אמור היה להגדיל את הכנסותיה ב-15%-10% בשנה ● בינתיים הצרכנים ייאלצו להמשיך להתמודד עם מחירים גבוהים

דורי נאוי, בעל מניות בחברה / צילום: איל יצהר

לאחר הסיבוב הרווחי בישראכרט: דורי נאוי מצליח גם עם מימון ישיר

רווחי מימון ישיר קפצו ביותר מפי 4 ברבעון, בזכות שיפור בעסקי המשכנתאות ומימון הרכב שלה ● המתחרה נאוי, שמחזיקה בכ–10% ממניות החברה, כבר מורווחת עליהן כ–40 מיליון שקל על הנייר

חנות נייקי / צילום: Shutterstock, Tanya Keisha

המנכ"ל הודה: "רצינו להיות במקום אחר, התוצאות לא טובות"

המכירות בחנויות הזהות של נייקי ממשיכות לרדת - ברבעון השני הן ירדו בכ-9.5%, לאחר ירידה חדה של 17.7% ברבעון הראשון ● ריטיילורס ציינה כי הפגיעה במכירות נייקי קוזזה בחלקה באמצעות השתתפות של נייקי העולמית בהוצאות התפעול וכן באמצעות הטבות בתנאי הרכש

שגית דותן, מנכ''לית חברת האשראי מקס / צילום: אורן דאי

מקס חתמה את הרבעון ברווח נקי של 80 מיליון שקל. וכמה חברים בכרטיס התעופה שלה?

התאוששות חדה והתרחבות בפעילות התיירות: הרווח הנקי של מקס עלה ב-13% ל-80 מיליון שקל ברבעון השני ● הכנסות חברת כרטיסי האשראי טיפסו ל-621 מיליון שקל, תיק האשראי הצרכני צמח ב-13.7% ● כרטיס התעופה SKYMAX חצה את רף 100 אלף הלקוחות

הצבעות פריימריז של הליכוד / צילום: שלומי יוסף

בדרך לפריימריז: כל מועמד קיבל 380 אלף שקל מהמדינה

המדינה מממנת, בעלי ההון נשארים בחוץ: לקראת הבחירות המקדימות בליכוד, החוק קובע כי ח"כים יכולים לקבל מימון מאוצר המדינה עד תקרה של 380 אלף שקל, ומגביל את האפשרות של מועמדים לגייס תרומות פרטיות ● מה המצב בקרב מועמדים שאינם חברי כנסת, ומה יקרה לכסף אם לא ייבחרו?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: לע''מ

בשורה חיובית למשק: יחס החוב־תוצר מתעדכן כלפי מטה

בעקבות נתוני הצמיחה שהפתיעו את המשק לטובה, במשרד האוצר מתכננים לעדכן את יחס החוב־תוצר כלפי מטה בכ־0.5% ● עם זאת, הנתון עדיין גבוה יחסית לעבר

בנקים בישראל

הבנקים נגד רשות התחרות: ההכרזה עלינו כקבוצת ריכוז ניתנה בחוסר סמכות ותזיק ללקוחות

חמשת הבנקים הגדולים הגישו ערעור על החלטת הממונה על התחרות להכריז עליהם כקבוצת ריכוז ולהטיל עליהם הגבלות בתחום הפיקדונות • לטענתם, רשות התחרות פעלה בחוסר סמכות ובניגוד לעמדת בנק ישראל, וההתערבות דווקא עלולה לפגוע בתחרות

ביקוש עז לדירות עם ממ''דים. בנייה חדשה בת''א / צילום: Shutterstock

פי 2 מהרצליה ורמת גן: מה קורה בשוק הנדל"ן של תל אביב

נתוני הלמ"ס חושפים שדירת 4 חדרים ממוצעת בתל אביב עלתה ברבעון השני יותר מ־5 מיליון שקל ● בערים השכנות, לעומת זאת, נרשמה ירידה במחירים ● וגם: הסיבות לגל ביטולי העסקאות בנגב ולזינוק החריג בדמי השכירות בבית שמש

אייל שינה, סמנכ״ל ההשקעות בפסטרנק שהם / צילום: יח״צ פסטרנק שהם

"מאוד אטרקטיביות": מנהל ההשקעות מזהה הזדמנות במניות שירדו בכ־40%

כשאייל שינה, סמנכ"ל השקעות בפסטרנק שהם, מסתכל על השוק הישראלי, הוא רואה מאפיינים אופטימיים ש"אין בשום שוק מערבי" ● הוא ממליץ להיחשף בעיקר לשקל "אנשים חיים בארץ וההוצאות שלהם בשקלים", ומסמן את הסקטור הביטחוני כהזדמנות אחרי הירידות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

רשות שוק ההון: סוכנות ביטוח "הונתה לקוחות" ותשלם מיליוני שקלים

רשות שוק ההון הטילה עיצום כספי וקנס אזרחי בסכום כולל של כ-10.5 מיליון שקל על "נאמנות סוכנות לביטוח" בגין "ביצוע שורת הפרות בתחום החיסכון פנסיוני תוך פגיעה חמורה בחוסכים" ● לפי ממצאי הרשות,"הסוכנות הונתה לקוחות ועודדה אותם למשוך את כספי החיסכון שלא כדין" ● הסוכנות בתגובה: "סנקציה חריגה ובלתי מידתית"

חנות ANTA בחו''ל / צילום: ANTA

השקת ANTA בישראל: קסטרו משתפת פעולה עם המתחרה רנואר

לפני כחודש פרסמה קסטרו כי תשיק בארץ את מותג הלבשת הספורט הסיני ANTA ● כעת היא חושפת כי תשתף פעולה עם קבוצת האופנה המתחרה רנואר על-מנת להקים יחד את פעילות המותג בישראל, בכפוף לאישור רשות התחרות

סין משקיעה משאבים רבים ביצירת המידע שלומדים מודלי ה־AI / צילום: Reuters, Cheng jiabei

עד שנת 2028: התוכנית של סין להשתלט על התשובות שהצ'אט מספק

אנשים נעזרים ב־AI כדי לענות על שאלות במגוון רחב של נושאים ● אבל מאחורי התשובות שמתקבלות מתנהל מאבק בין המדינות השונות על התוכן עליו מתבססים המודלים ● כדי לנצח במלחמת הנרטיבים סין מוכנה להשקיע הון, ועד כה זה עובד לה