גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

מסחור ידע / אילוסטרציה: Shutterstock

מסחור ידע מהאוניברסיטאות: אלו התמריצים החדשים של משרד האוצר

האוניברסיטאות הישראליות כבר רשמו הכנסות של מיליארדי דולרים ממסחור ידע, המהווה בסיס משמעותי לחדשנות של חברות ● בשנים האחרונות נרשמו פחות עסקאות מבעבר, והאוצר יצא למהלך של בדיקה מקיפה של איכות תהליכי המסחור שמתקיימים היום ● מהשינויים שהתקבלו: הסכמים אחידים, חברות מסחור חיצוניות ותוספת תקציב לאוניברסיטאות

תנודתיות בבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלן שמעריך: התרחיש הבעייתי לשווקים הוא בכלל לא קריסה של הפסקת האש

בשוק ההון מניחים שסבב קצר לא ישנה את המגמה בשווקים ובמט״ח בטווח הבינוני והארוך ● יחד עם זאת, יש מי שמעריך שחזרה למלחמה מלאה גרועה פחות מחוסר הוודאות כרגע ● ומה יעשה הנגיד?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

החלטת הריבית הראשונה של יו"ר הפד החדש, ואילו מניות יעלו בת"א?

השווקים נכנסים לשבוע מסחר המושפע מההכרזה על כך שאיראן וארה"ב הגיעו להסכם ● הבורסה המקומית תפתח ברקע פערי ארביטראז' חיוביים במניות השבבים ● השבוע יתפרסמו נתוני האינפלציה לחודש מאי • וול סטריט נערכת לשבוע מסחר מקוצר ומעכלת את הנפקת הענק של SpaceX • כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

חברת אלבר / צילום: איל יצהר

אחרי יותר מעשור: אלבר הודתה בעבירות מס ומרמה, וצפויה לקנס גדול

ההרשעה התקבלה במסגרת פרשת עבירות המס והמכס של אלבר, שכללה חשדות להתחמקות מתשלום מס יבוא בהיקף של כ-25 מיליון שקל, זיוף מסמכים ומרמה ● במסגרת הסדר הטיעון ביקשו הצדדים להטיל על החברה קנס בסך 18 מיליון שקל ● מאלבר מסר: "מדובר באירוע מלפני 12 שנים בזמנה של הנהלה שסיימה את תפקידה ב-2015"

מושגים לאזרחות מיודעת. מאזן התשלומים / צילום: Shutterstock

לאן הולך שער השקל? זה הפרסום שבמידה רבה קובע את התשובה

כמעט אין כלכלן שלא עוקב אחרי הנתונים של מאזן תשלומים • הפרסום הזה הוא לא עוד מונח חשבונאי, ויש לו השלכות כלכליות ובינלאומיות משמעותיות • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

בית זיקוק לנפט בקובטאו, ברזיל / צילום: Shutterstock

המדינות שהחליפו את המפרציות וגרפו מיליארדים ממשבר הנפט העולמי

חסימת מצר הורמוז טלטלה את שוק האנרגיה והקפיצה את מחירי הנפט לשיאים ● אבל בזמן שהיבואניות באסיה ובאירופה משלמות את המחיר, יצואניות מחוץ למפרץ הפרסי נהנות מרווחי עתק ● עבור שחקניות כמו ארה"ב ונורווגיה זו קופת מזומנים חסרת תקדים, עבור אחרות כמו רוסיה וברזיל זו הזדמנות לחזק מעמד בינלאומי ומקומי ● בכל מקרה, אומרים המומחים, מדובר במרוץ לנצל את הרגע לפני שהשוק ישתנה שוב

אילון מאסק, מייסד spaceX / צילום: Reuters, Mark Schiefelbein

חברת הביטוח הישראלית היחידה שהשתתפה, והמספרים מאחורי ההנפקה ההיסטורית

הנפקת SpaceX של אילון מאסק ייצרה רווחים של מאות מיליארדי דולרים למשקיעים המוקדמים בחברה, ובראשם גוגל, לצד 4,400 עובדים מיליונרים ● משקיעי הריטייל הישראלים השתתפו בהנפקה: "מספרים שלא פגשנו אף פעם"; אבל מגדל היא הגוף המוסדי היחיד שנכנס

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

ביהמ"ש נגד חברת האשראי ש"איפשרה את השלמת מעגל התרמית"

ביהמ"ש המחוזי אישר לבטל את רשיונה של פיתגורס אחרי שקיבלה מימון מגופים של סוכן הביטוח אמנון יעקובי ● השופט: "החברה שימשה צינור להעברת כספים שמקורם בעמיתי סלייס תוך לפחות עצימת עיניים ורשלנות" ● פיתגורס: "פסק הדין שגוי"

שני שוטרים בטהרן הולכים מול שלט המתאר את המטוסים האמריקאים נופלים לתוך הרשת של משמרות המהפכה / צילום: ap, Vahid Salemi

"כניעה לטראמפ": סערה באיראן בעקבות ההסכם לסיום המלחמה

טראמפ ביקר בחריפות את נתניהו: התקיפות הישראליות כמעט הביאו לקריסת ההסכם - הוא אדם מאוד קשה • טקס החתימה נקבע ליום שישי בשווייץ • הסעיף הדרמטי: ההסכם כולל את הפסקת הלחימה בלבנון • איראן טוענת: ביטלנו את הירי לישראל בעקבות "ויתורים של הרגע האחרון" שהוצעו בידי טראמפ ● עדכונים שוטפים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות בת"א; מדד הביטוח נופל בכ-4%, מניות השבבים מזנקות

בבורסה מעכלים את ההסכם בין ארה"ב לאיראן ● בעולם - החוזים בניו יורק מזנקים בעד 1.7% ● הדולר נחלש ויורד מתחת ל-2.9 שקלים ● המניות הביטחוניות יורדות ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, צפי לירידה מתונה ● מחיר הנפט צונח, אך בגולדמן זאקס צופים שיגיע השנה ל-90 דולר

נתניהו, טראמפ, חמינאי הבן / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ, רויטרס-Hamed Jafarnejad, AP

בדרך לסבב נוסף? הטעות האסטרטגית של טראמפ

הרצון של ממשל טראמפ להשיג הסדר מול איראן מוביל לקבלת משוואה מסוכנת, שלפיה תקיפה ישראלית נגד חיזבאללה מצדיקה תגובה איראנית נגד ישראל ● משוואה זו פוגעת בהרתעה, מגבילה את חופש הפעולה של ישראל ומשרתת את האינטרסים של טהרן ● דעה

הנפקת אודיטי טק / צילום: 2023 Nasdaq, Inc. / Vanja Savic

אורן הולצמן הקים אימפריית יופי שהפכה אותו למיליארדר, ואז הכל השתבש

התמקדות באונליין, הנפקה בוול סטריט ונסיקה לשווי של יותר מ־4 מיליארד דולר, הפכו את חברת האיפור איל מקיאג' לסיפור הצלחה עולמי ואת בעליה, הולצמן, לעשיר מופלג ● אלא שבשנה האחרונה מניית החברה קרסה ביותר מ־80% - בעקבות מה שהגדירה "שיבוש באלגוריתם של שותפת הפרסום המרכזית" ● מומחית לתוכן ומיתוג: "אם אתה בונה את כל העסק על קרקע שלא בבעלותך, היא יכולה להישמט תחתיך"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות חדות בחוזים בוול סטריט; SpaceX עולה ב-5% במסחר המוקדם

"ספינות העולם הניעו מנועים" הכריז טראמפ - ומחיר הנפט צונח לאזור ה-80 דולר לחבית ● עליות באירופה, גם החוזים על וול סטריט ירוקים, נאסד"ק בכ-2% ● SpaceX עולה בכ-5% במסחר המוקדם ● ההסכם בין ארה"ב לאיראן מקפיץ את הביטקוין; מניות הקריפטו מזנקות ● רוקו מזנקת במסחר המוקדם לאחר שפוקס הודיעה על רכישתה בשווי 22 מיליארד דולר

שופט העליון בדימוס יוסף אלרון ועו''ד מיכאל ראבילו / צילום: רפי קוץ, אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

יוסף אלרון לבג"ץ: ההצבעה על מבקר המדינה לא הייתה חוקית

עו"ד מיכאל ראבילו, פרקליטו של רה"מ נתניהו, נבחר למבקר המדינה ברוב של 61 מול 57 קולות שקיבל השופט בדימוס יוסף אלרון בסבב ההצבעה השני, לאחר שחברי כנסת התבקשו עפ"י הנטען להצטלם עם פתק ההצבעה מאחורי הפרגוד - אף שהחוק קובע כי ההצבעה תהיה חשאית ● בעתירות נטען כי הליך הבחירה זוהם, וכי עיקרון חשאיות הדיון נפגע

כותרות העיתונים בעולם

חששות ביטחוניים לצד עומסי תנועה חריגים: האם השגרה תשוב למצר הורמוז?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: להסכם המתגבש בין איראן לארה"ב יש עוד כמה מבחנים לעבור, והנפיץ שבהם הוא ישראל; גם חברות הספנות עדיין לא בוטחות בו; ומי באמת שולט כרגע באיראן? ● כותרות העיתונים בעולם 

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה, ואיך זה ישפיע על הריבית?

רוב האנליסטים צופים ירידה מתונה של כ-0.1% עד 0.2% במדד המחירים של מאי ● אם האינפלציה תעמוד בציפיות, יתחזקו הערכות להורדת ריבית ביולי

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

בית המשפט: ניו-מד הגדילה את התגמול למנכ"ל היוצא יוסי אבו וכעת נדרשת לחשוף מסמכים

בית המשפט מצא חשש לפגמים בהליך שבו אושרה חבילת התגמול של מנכ"ל ניו-מד לשעבר יוסי אבו ● לאחר הפעלת "אובר־רולינג" נגד החלטת האספה, בית המשפט דורש לחשוף מסמכים ● ניו-מד: "השותפות לומדת בימים אלו את פסק הדין"

חשש מתנים חולי כלבת / צילום: Shutterstock

מחלה עם 100% תמותה: מה מוביל להתפרצות הכלבת בישראל, ומה אפשר לעשות?

המקרה בסוף השבוע בכנרת בו תנים תקפו נופשים, האירה שוב את בעיית הכלבת המתעצמת בישראל ● איך מתמודדת המדינה עם האתגר, ומה אתם צריכים לדעת גם אם לא ננשכתם ואפילו אם אין לכם כלב?

בית החולים החרדי ''מעייני הישועה'' / צילום: דוברות ההסתדרות

משרד הבריאות: כשלים משמעותיים ב'טיפול חמלה' בתרופה שסומנה כהבטחה בתחום האיידס והסרטן

ועדת בדיקה של משרד הבריאות בחנה כשלים באישור של 'טיפול חמלה' בתרופה לאיידס וסרטן ● נמצא כי הטיפול בוצע שלא כדין, תוך ליקויים משמעותיים ● התרופה פותחה על ידי חברת 'קוד פארמה', שבבעלות איש העסקים ציון עיני

חיים כצמן, מייסד ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

חיים כצמן בהתבטאות ראשונה: "אני לא הולך לשום מקום"

לאחר שהחליט למכור את השליטה בג'י סיטי, איש העסקים הוותיק חיים כצמן הודיע על כוונתו לפנות את כיסא המנכ"ל ● בשיחה עם גלובס הוא מסביר את הפרישה מתפקידו ב-8 השנים האחרונות: "לחברה יש מחויבות לספק לבעלי המניות את ההנהלה הכי טובה שאפשר"; ומספר מדוע החליט למכור את השליטה: "עדיף לאבד רגלי כדי לזכות במלכה"