גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

שולה זקן / צילום: אוריה תדמור
שולה זקן / צילום: אוריה תדמור

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

חדר אירוח של רשת מלונות ''מטיילים''. ''אנטי־תזה לתרבות הבנייה הישראלית'' / צילום: צילום איה בן עזרי

להרכיב מלון כמו רהיט מאיקאה: טכנולוגיות הבנייה מתקדמות, וישראל נשארת מאחור

בעוד שבעולם בונים בניין בשנתיים, בישראל משך הזמן כפול ● בשטח יש סטארט–אפים שמפתחים טכנולוגיות מתקדמות ויוזמות לתיעוש הבנייה, אבל בארץ הרגולציה והתקינה מכבידות, ובשוק טוענים שגם היזמים אינם ממהרים לאמץ שיטות חדשות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' בחדרה / צילום: Shutterstock

דרישה חריגה מחברת החשמל: שלמי על העיכובים בהקמת תחנות הכוח - בלי לגלגל על הצרכנים

רשות החשמל תסרב להכיר בעלות של 230 מיליון שקל בשל עיכובים של חברת החשמל בהקמת תחנות הכוח החדשות במתחם "אורות רבין" בחדרה - לאחר שנקבע כי חלק מהעיכובים נבעו מ"אירועים פנימיים, התנהלות מול ספקים וניהול לוחות זמנים" ● שאר הנזק יוטל בכל זאת על צרכני החשמל ● חברת החשמל: "העיכוב מכוח עליון, ההחלטה לא מידתית"

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

כל הנורות האדומות נדלקות - אבל וול סטריט עדיין לא נבהלת

הנפט מעל 100 דולר, תשואת האג״ח האמריקאית ל-10 שנים חצתה 5%, הפד חזר להעלות ריבית והסיכונים הגיאופוליטיים מתגברים ● ובכל זאת, מדד הפחד נשאר נמוך יחסית ● האם המשקיעים פשוט התרגלו לזעזועים - או שהשוק מפספס משהו?

''רצח לעת ערב''. הכומר חוקר / צילום: באדיבות yes

"רצח לעת ערב": הבריטים נשארים מנומסים בזמן שהגופות נערמות לרגליהם

כפר אנגלי מנומנם, תעלומת רצח וסודות שנקברו במשך עשרות שנים עומדים במרכז סדרת המתח החדשה שעלתה ב־yes ● מת’יו לואיס, הזכור כנוויל מסרטי "הארי פוטר", נכנס לנעלי הכומר המקומי ומגלה שרצח מהעבר ממשיך לגבות קורבנות גם בהווה ● מאחורי הנימוסים והשלווה הכפרית מסתתרת קהילה שתעשה לא מעט כדי שהאמת תישאר קבורה

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock

הפנייה החריגה של מנכ"ל רש"ת לחיל האוויר ולסגן הרמטכ"ל

מנכ"ל רשות שדות התעופה שרון קדמי מזהיר כי עם התאוששות תנועת הנוסעים בנתב"ג, המשך החזקת 19 מטוסי התדלוק עלול לחייב צמצום או ביטול טיסות • ברמון הוא מציב דדליין: מ־1 בנובמבר הנמל יחזור לפעילות אזרחית בשעות היום בלבד

אבי לוי, מנכ''ל דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

עם הגב לקיר: אחרי פיצוץ העסקה - מה יעשה בנק דיסקונט?

ההתעקשות על סופר-פארם מציבה את מכירת כאל לקבוצת יוניון במבוי סתום, והחלופות של דיסקונט מצטמצמות במהירות ● יציאה לבורסה תפגע בשווי החברה, תמנע רישיון בנקאי, ותיתקל בהתנגדות מצד השותף הקשוח מהבינלאומי - צדיק בינו ● בהיעדר רוכשים מקומיים או קרנות זרות בימי מלחמה, בדיסקונט עשויים לבנות על הארכת מועדים מהכנסת כדי להמשיך להחזיק בנכס המניב

פי.ג'יי. סיטנפלד ומתקן הכליאה באשלנד, קנטקי / צילומים: Al Behrman AP, John Flavell

לא הבנתי עד כמה הייתי מכור לטלפון שלי, עד שנכנסתי לכלא

פוליטיקאי לשעבר מסינסינטי כותב על האירוניה שבפרידה הכפויה מהמכשיר שלא הפסיק לצפצף

סניף של רשת סיטי מרקט / צילום: יח''צ

סיטי מרקט מוכרת 11 סניפים לרשת החדשה "100 ומעבר" בכ-35 מיליון שקל

בתוך כך, סיטי מרקט תפתח שישה סניפים חדשים בהשקעה של כ-20 מיליון שקל ● עבור רשת "100 ומעבר", שהוקמה רק בתחילת השנה, מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית בפריסה, לאחר שעד כה התמקדה בעיקר בסניף גדול באשדוד

אפי נוה, לשעבר יו''ר לשכת עורכי הדין / צילום: שלומי יוסף

למי קראת "בוגד": תביעה חדשה נגד האיש שהציף את הארץ בשלטים

אפי נוה, אחיו של צביקה נוה ומי שהיה יו"ר לשכת עורכי הדין, מצטרף למאבק המשפטי מול המיליארדר אלכס סקלר • בתביעה נטען כי סקלר עומד מאחורי קמפיין פרסומי נגדו, אף שלדברי נוה מעולם לא היה ביניהם קשר אישי, עסקי או מקצועי • לתביעה, על סך 10 מיליון שקל, צורפו גם היועץ האסטרטגי רונן צור, חברות הפרסום וחברות התחבורה שעל גביהן פורסמו השלטים

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ תקף את התקשורת האמריקאית. כעת היא משיבה מלחמה

ביום שישי האחרון נשיא ארה"ב הודיע כי יאסור כניסה לבית הלבן של שלושה כלי תקשורת: CNN, ‏MS NOW ו־Politico ● שלושתם הגישו תביעה מכוח התיקון הראשון לחוקה במטרה להשיב את הגישה שלהם ● שלושת ארגוני החדשות מסרו כי מטרתם היא "להגן על העיקרון שלפיו הממשלה אינה קובעת על מה העיתונות מדווחת או מה היא מפרסמת"

קים ג'ונג־און בוחן את המל''טים החדשים / צילום: קוריאה הצפונית

מישראל לצפון קוריאה: קים ג'ונג און בוחן העתקת מל"טים

קים ג'ונג און ביקר במפעלי תעשייה ביטחונית בצפון קוריאה, ובהם מפעל שמייצר מל"טים הדומים מאוד ל"הארופ" הישראלי ● הדמיון מעלה חשד להנדסה הפוכה של המל"ט, לצד חיקויים צפון־קוריאניים של מערכות ישראליות ואמריקאיות נוספות ● קים הורה להרחיב את ייצור המל"טים ולשלב בהם בינה מלאכותית

ראלי ה-AI בשווקים מגיע דווקא כשהחששות מפני בועה מרימים ראש

איתות של טראמפ על פתיחת צוהר לדיפלומטיה מצניח את מחירי הנפט ומזניק את מניות הטכנולוגיה בוול סטריט ● הגאו-פוליטיקה תעמוד השבוע במוקד, והשווקים צפויים להיות רגישים יותר לחדשות רעות ● הביטקוין עולה לשיא של מעל שמונה חודשים, והמשקיעים תוהים אם "חורף הקריפטו" נגמר ● וגם: חברת המחקר שחוזה שבועת ה-AI תתפוצץ בשנה הבאה, ושה-S&P 500 יצנח בכ-20%

קפטן סומיט צ'אוהאן / צילום: תמונה פרטית

הנשיא ההודי של נמל חיפה: "יכולות לעבור בישראל פי מיליון סחורות"

ההשתלטות על מצר באב אל־מנדב והמתיחות הגוברת במפרץ הפרסי טלטלו מחדש את נתיבי השיט העולמיים ● בצל החשש ממשבר אנרגיה וגל התייקרויות, נשיא נמל חיפה, קפטן סומיט צ'אוהאן, מזהיר בריאיון כי "הסחר הבינלאומי כבר לא יחזור לקדמותו" ● כעת הוא מצביע על ההחמצה הישראלית, ומציג את המודל שיכול לשנות את התמונה

שמעון בן צבי 38, גבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

מחיר שיא לפרויקט בן 20 בגבעתיים: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים?

דירת 5 חדרים, בשטח של 123 מ"ר בקומה שביעית, שאוכלסה ב־2003, נמכרה תמורת 5.85 מיליון שקל ● הדירה צופה לפארק, והפרויקט נמצא במרחק הליכה מהקאנטרי ומהקניון

בזמן שענף הקניונים רשם ירידה, קניון אחד דווקא הקפיץ את כמות המבקרים

קניון שבעת הכוכבים רשם זינוק של 13.9% בתנועת המבקרים בקיץ. הסיבה: מתחם האטרקציות החדש ● רשת ICON תפתח סניף חדש במגדל meex בחולון בהשקעה של כ־20 מיליון שקל ● מרכנתיל משיק קמפיין לצעירים חרדים בהשקעה של כמיליון שקל ● אוניברסיטת חיפה תעניק מענקים של עד 15 אלף שקל לכ־120 סטודנטים חדשים ששירתו במילואים ● אירועים ומינויים

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

גם כוחות מיוחדים: תגבור משמעותי של צה"ל ברצועה ביום הכיפורים

צה"ל מעלה בצורה משמעותית את הכוננות בגבול רצועת עזה ומתגבר את הכוחות באוויר ועל הקרקע לקראת יום הכיפורים ● ההחלטה התקבלה למרות שאין התרעה קונקרטית ● במערכת הביטחון מעריכים כי חמאס נערך למערכה נוספת ● מחבל פתח באש מרכב חולף לעבר מבלים במעיין הסמוך לציר תנועה מרכזי בבנימין ונמלט ● לאחר שצוותי מד"א וצה"ל נאבקו בשטח על חייו של פצוע אנוש, נקבע מותו ● טהראן טוענת כי העבירה לארה"ב דרך תיווך קטארי את תנאיה לסיום המלחמה; במקביל, הנשיא טראמפ קיצר במפתיע את חופשתו בקמפ דייוויד וחזר לבית הלבן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "יש תנופה משמעותית לקראת הסכם עם איראן"

בפגישה עם נציגיי מדינות מזרח תיכון, טראמפ התייחס לפגישה של וויטקוף וג'ארד: "קיימו היום פגישה פרודוקטיבית מאוד עם המתווכים מטעם איראן. נראה מה יקרה בעקבותיה" ● נתניהו יגיע ביום חמישי לניו יורק לביקור בזק, שבמרכזו נאומו בעצרת האו"ם; נכון לעכשיו, לא נקבעה לו פגישה משמעותית במהלך הביקור ● טראמפ בנאומו באו"ם: "יש לי החלטה גדולה לקבל - האם עסקה תושג עם איראן, או שאני אשמיד את הרפובליקה האיסלאמית" ● במקביל, הודיע הנשיא שגורם אמריקאי רשמי נפגש עם המשלחת האיראנית בניו יורק למשך שלוש שעות

משכנתא / איור: Shutterstock

מאחורי השיא בהיקף המשכנתאות: מה קרה לריביות ומאיזה מסלול הלווים ממשיכים להתרחק?

שנת השיא בשוק המשכנתאות נמשכת עם 10.9 מיליארד שקל באוגוסט ● הלווים נוהרים למסלול הפריים, מעדיפים ריבית קבועה לא צמודה - וממשיכים להתרחק מהמסלולים הצמודים למדד ● שלוש הערות על הנתונים שפורסמו השבוע

יעקב ויינשטיין / צילום: אייל טואג

בגיל 76 הסוחר הוותיק עדיין נהנה מכל רגע ומזהיר ממה שעומד לקרות בשווקים

יעקב ויינשטיין, שחוגג 50 שנה בשוק ההון "ונהנה מכל רגע", צופה המשך עליות בוול סטריט בשנים הבאות, עד למפולת בסוף העשור הנוכחי ● הוא מסביר מדוע שוק האג"ח במשבר טוטלי, למה הזהב יזנק בעוד עשרות אחוזים, ובאיזה מטבע יש היום הזדמנות גדולה ● וגם: הלקח שלו מנפילת אלטשולר שחם: "מנהלים בשוק המוסדי למדו שעדיף להיות ממוצע ולא להתבלט"

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

אמש נדלקה בשווקים נורת אזהרה שלא נראתה כבר 27 שנה

מדדי המניות זינקו אתמול, הנאסד"ק אף רשם שיא חדש, אבל מספר המניות ב־S&P 500 שהגיעו לשפל שנתי היה גדול פי ארבעה ממספר המניות שרשמו שיא חדש ● מה אומרת ההיסטוריה לגבי הנתון שלא נראה מזה 27 שנה?