גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

שולה זקן: החוקרים אמרו לי שאולמרט "משתין עליי בקשת"

ראש לשכתו של רה"מ לשעבר פתחה את עדותה במשפט הולילנד וטענה כי חוקרי המשטרה אמרו לה שאולמרט מוכר אותה ■ "מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר"

"כשהתפוצצה פרשת הולילנד הייתי בחו"ל. חזרתי לארץ ועברתי כאן חקירות משפילות. נאמר לי (על-ידי חוקרי המשטרה) שאולמרט 'משתין עליי בקשת' ומוכר אותי. מה שאני עברתי, אף אחד לא עבר. התנהגו אליי לא כאל בן אדם ולא כדי להגיע לחקר האמת" - כך העידה היום (א') שולה זקן, מי שהייתה ראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, במשפט פרשת הולילנד בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

אחרי שהבוס שלה לשעבר, אולמרט, סיים את עדותו במשפט פרשת הולילנד, הגיע בשעות הצהריים תורה של זקן, שמואשמת בתיק זה בלקיחת שוחד ובהלבנת הון, לעלות לדוכן העדים ולמסור את עדותה.

משפט הולילנד הוא כבר המשפט השלישי שבו זקן עומדת לדין פלילי בגין התנהלותה בשנים שבהן עבדה לצדו של אולמרט. במשפט פרשת רשות המסים היא הורשעה במירמה והפרת אמונים; ובמשפט הקודם, שבו עמדה לדין לצדו של אולמרט בבית המשפט המחוזי בירושלים, היא הורשעה בשתי עבירות מירמה והפרת אמונים בנוגע לאישומים בפרשת "ראשונטורס".

בעדותה, זקן השוותה בין חקירותיה במשטרה בפרשות השונות. "במשפט שעסק במוריס טלנסקי שמרתי על זכות השתיקה, ובכל זאת עימתו אותי איתו, אבל פה (בחקירתה בפרשת הולילנד) ביקשתי שיכניסו את שמואל דכנר ויעמתו אותו איתי, ולא עשו את זה. אני למודת עימותים. עימתו אותי עם טלנסקי, עימתו אותי עם ג'קי מצא (ראש רשות המסים לשעבר). ביקשתי להתעמת אם דכנר, כי לא היה לי מה להסתיר, והם לא רצו, כי האמת לא הייתה חשובה להם. מי מבקש להתעמת אם הוא חושב שהוא משקר?".

את העדות פתחה זקן בהצהרה/וידוי: "יהיה לי קשה לדבר אחרי אמן דיבור כמו אהוד אולמרט שהעיד לפניי", אמרה. "אפשר לראות בעדויות שלי במשטרה שהדיבור הוא לא הצד החזק שלי".

בהמשך תיארה זקן את תולדות חייה ואת היכרותה עם אולמרט, עמו נפגשה לראשונה לפני כ-40 שנה, כשהיה עורך דין צעיר בירושלים. "התחלתי לעבוד אצל אולמרט כמזכירה. אהוד היה כאב עבורי, הייתי מאוד צעירה, והוא ושותפיו אורי מסר וברוך אדלר היו כמו משפחה שנייה עבורי. בשנת 1983 אולמרט נתן לי במתנה 300 אלף דולר לצורך רכישת דירה. נכון שזה לא דבר טבעי, אבל היינו ממש משפחה".

ב-1988 מונה אולמרט לראשונה לשר, ולזקן נתפר תפקיד כיועצת בכירה לשר. כעבור שנתיים מונה אולמרט לשר הבריאות.

"ביום הראשון שאהוד הלך למשרד, הוא התקשר ואמר 'תבואי מיד', והמשכתי בתפקידי כיועצת בכירה לשר", העידה זקן. "רתמתי את כל כוחי לאולמרט. רציתי לעזור לאהוד להצליח במשימותיו. באתי למשפחה שלי ואמרתי להם שזו משימת חיי. האמנתי באמונה שלמה שאני נמצאת עם מנהיג אמיתי שהמדינה צריכה אדם כמוהו".

בהמשך ליוותה זקן ללוות את אולמרט לאורך הקריירה הפוליטית שלו כשר הבריאות, ראש העיר ירושלים, שר התמ"ת וראש הממשלה.

לפי כתב האישום במשפט הולילנד שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), בשלהי שנת 2002 פנתה זקן לעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, כנציג היזמים, וביקשה ממנו כסף מזומן לתשלום הוצאות שונות עבורה ועבור אולמרט. לפי הנטען, בעקבות בקשתה של זקן ובהתאם לתוכנית העבריינית עליה סיכם עם יזם הולילנד, הלל צ'רני, נתן דכנר לזקן שוחד בדמות 4 צ'קים בסך כולל של 50 אלף שקל, אותם היא הפקידה בחשבונה הפרטי בבנק דיסקונט.

לדברי הפרקליטות, "זקן ידעה כי בקשותיה השונות לקבלת כספים ייענו, נוכח תפקידה כמנהלת לשכתו של אולמרט ויכולת השפעתה עליו ומכוח השפעתה בשל קרבתה אליו גם על גורמים אחרים בעיריית ירושלים לקידום פרויקט הולילנד".

לטענת הפרקליטות, בתמורה לכספים הפעילה זקן את השפעתה על הגורמים בעיריית ירושלים, פעלה לקידום פגישות בין יזמי הולילנד ונציגיהם לבין אולמרט ודאגה להעביר מסרים ובקשות מהיזמים לאולמרט.

עוד מואשמת זקן כי באפריל 2004 העביר דכנר לזקן 5 צ'קים בסך כולל של 100 אלף שקל כשוחד בתמורה לקידום ענייני חברת הזרע, שאת ענייניה קידם דכנר במקביל לקידום פרויקט הולילנד. לפי כתב האישום, מתוך הסכום האמור העבירה זקן לאולמרט לפחות 60 אלף שקל.

עוד טוענת הפרקליטות כי באוקטובר 2004 לקחה זקן בעבורה ובעבור אולמרט 70 אלף שקל מדכנר למימון סקר שביקש לערוך אולמרט.

כמו כן טוענת הפרקליטות כי בשנים 2003-2004 קיבלה זקן מדכנר טובות הנאה נוספות ושונות. בין היתר, נטען, רכש דכנר לזקן ב-24 באוקטובר 2003 זוג עגילים בשווי של 10,000 שקל שאותם החליפה זקן בסט של 3 טבעות בשווי 11 אלף שקל, כשגם את ההפרש שילם דכנר. לפי האישום, בינואר 2004 רכש דכנר לזקן תמונות זמן בשווי 1,200 דולר, ובמועד אחר רכש לזקן זוג נעליים ותיק בסך כולל של כ-3,000 שקל.

זקן מואשמת גם כי היא ניסתה להסוות את כספי השוחד שקיבלה, בין היתר באמצעות הפקדת הכסף בחשבונות של בניה, רועי ונדב, ובחשבונות של בנימשפחה אחרים.

זקן כופרת באישומים נגדה. ואולם, מצבה המשפטי נחשב לקשה יותר מאשר זה של אולמרט, היות ובידי הפרקליטות קיימות הוכחות מוצקות לכך שהיא קיבלה כספים וטובות הנאה משמואל דכנר.

בשבוע שעבר עזבה זקן את אולם המשפט בכעס במהלך עדותו של אולמרט, כיוון שחשבה שהוא לא מגן עליה די הצורך.

עוד כתבות

מייקל ברי ואלכס קארפ / צילום: שחר שחר, דוברות אונ' תל אביב

מניית פלנטיר זינקה אתמול ב-30%. כמה כסף הפסיד משקיע העל?

מייקל ברי בנה פוזיציה דובית גדולה נגד אחת מכוכבות הבינה המלאכותית, אך פלנטיר שזינקה אתמול ב-30% חיבלה לו בתזה הפסימית ● כמה זה עלה לו והאם אלכס קארפ ירקוד?

אילון מאסק, מייסד ומנכ''ל SpaceX / צילום: ap, Matt Rourke

כשמאסק והאנליסטים מעלים את הציפיות לחלל - המשקיעים מורידים את המניה לארץ

חברת החלל והבינה המלאכותית SpaceX ריסקה אמש את התחזיות, והמייסד אלון מאסק הבטיח מיד לאחר הדוחות הבטחות מרחיקות לכת ● ובכל זאת, המשקיעים הורידו את המניה בחזרה לארץ, וזו נסחרת כבר במחיר הנמוך בכ-20% מתחת למחירה בהנפקה לפני כחודשיים

אילוסטרציה: Shutterstock

מחקר ענק בדק: איפה חיים הכי הרבה שנים בבריאות טובה?

חיים יותר, אך לא בהכרח טוב יותר: מחקר שבחן 204 מדינות מצא כי בני אדם כיום מבלים חלק גדול יותר מחייהם עם תחלואות ונכויות ● התופעה בולטת במיוחד במדינות העשירות, ואיפה נמצאת ישראל בדירוג העולמי? ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

כבאיות בדרכן למוקדי שריפה (אילוסטרציה) / צילום: ap, Mahmoud Illean

השריפה ליד בן שמן נבלמה: כביש 1 וכביש 6 נפתחו, עומסים באזור

השריפה סמוך לבן שמן נבלמה ● כביש 6 וכביש 1, שנחסמו בשל השריפה, נפתחו אך באזור ישנם עומסים

מסלולים בעלי שם דומה - הרכב השקעות שונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקעה בדולרים הפכה לשקלים. החוסכים לא ידעו

רפורמת המסלולים של רשות שוק ההון באה להגביר אחידות במסלולי הגמל, הפנסיה וההשתלמות ● בפועל, מסלולים בעלי שם דומה כללו הרכב השקעות שונה - שהתבטא גם בתוצאות שהשיגו ● כעת מגדל ומיטב משנות מדיניות השקעה במסלולים שזכו לתשואה נמוכה ואיבדו כספים

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

מייסדי מאנדיי מציגים: לגייס, לפספס, לפטר 620 עובדים, ואז לבקש הכפלת שכר

מסמך שהוגש לרשות ניירות ערך האמריקאית, זמן קצר לפני פיטורי 20% מעובדי החברה, מגלה כי מייסדי מאנדיי מבקשים להכפיל את חבילת התגמול השנתית שלהם ● הזיגזג הניהולי, התירוצים סביב עידן ה־AI וההבטחות הפומביות לא לבצע פיטורים - מעלים תהיות לגבי עודף הביטחון של המייסדים והתרבות הארגונית בחברה

הזירה בראשון לציון / צילום: דוברות מד''א

"אני יריתי בו": החשוד ברצח עורך הדין הסגיר את עצמו למשטרה

צוותי מד"א מצאו את עורך הדין במשרדו בראשון לציון ללא דופק וללא נשימה, וקבעו את מותו בזירה • החשוד הוא תושב רמלה בשנות ה-30 לחייו שמוכר למשטרה • החשד: לקוח של עורך הדין נכנס למשרדו, ירה בו ונמלט

דודי אפל / צילום: תמר מצפי

הותר לפרסום: דודי אפל הוא החשוד המרכזי בפרשת הסתרת הנכסים

יחד עם אפל חשודים בפרשה נשיא בית הדין של הליכוד עו"ד מיכאל קליינר ושני אנשי העסקים יפה ויצחק דיין ● לפי החשד, אפל פעל להסתרת זכויותיו בנכסי נדל"ן שונים בשווי עשרות מיליוני שקלים והבריח נכסים שהיו בשליטתו, בעודו מצוי בהליך פשיטת רגל

מטה פלנטיר בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

"ביקוש שלא מהעולם הזה": פלנטיר זינקה ב-30% אחרי הדוחות

לאחר פרסום דוחות חיוביים, מניית פלנטיר בוול סטריט ● החברה מצפה לסך הכנסות שנתי של עד 8.16 מיליארד דולר, בעוד ההכנסות מהפעילות בארה"ב צפויות לעלות ב-134% לעומת השנה שעברה ל-3.42 מיליארד דולר

עלייה ברכישות פרחים לקראת ט''ו באב / צילום: דן לב

הקמעונאים אוהבים את ט"ו באב - חוץ מאשר בענף אחד

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עליות ברוב ענפי הצריכה הודות לחג האהבה, למעט ענף המזון

מייקל ברי / צילום: Reuters, Nancy Kaszerman via ZUMA Wire

השוק בשיא, מייקל ברי בשורט: "אנחנו קרובים למפולת בסגנון 1987"

בוול סטריט חוגגים שיאים, אבל "ביג שורט" מחכה למפולת ומזהיר מקריסה אפשרית בסגנון 1987 ● כשהוא מהמר על ירידות בפלנטיר, אנבידיה ומיקרון, לא רק המוניטין שלו עומד למבחן, גם הכיס שלו

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט זינקה: הדוחות, השבבים והנפט דחפו את המדדים לשיאים

דאו ג'ונס ו-S&P 500 בשיאים, נאסד"ק זינק ב-2% ● שר האוצר האמריקאי: תיתכן עסקה לפתיחת המצר היום או מחר ● ג'ף בזוס ממשיך לממש מניות: מתכנן למכור מניות אמזון בשווי כ-4.1 מיליארד דולר ● שר האוצר האמריקאי: "ין יציב חשוב לא רק לארה"ב, אלא לכל אסיה" ● הלילה לאחר הנעילה: הדוחות המסקרנים של  AMD ו-SpaceX

דדי ברנע / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

הג׳וב החדש של ראש המוסד: מאחורי המינוי ששווה כמעט חצי מיליארד דולר

מינוי ראש המוסד היוצא לנשיא ויו"ר "רוכשת הביטחוניות" יביא לשדרוג משמעותי בשכרו ● בזירה העסקית הוא יוביל את התחרות של אונדס בחברות ישראליות ובאנדוריל

פגיעת כטב''מ ליד נמל התעופה של דובאי (ארכיון) / צילום: ap

"חשבו שהם עברו לגור בשווייץ, ופתאום מצאו את עצמם בתל אביב"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איראן מהמרת שמלחמת התשה תוביל אותה לניצחון, המציאות החדשה של הבנקאים בדובאי והרב הראשי של היהודים שגרים באיראן ● כותרות העיתונים בעולם

דיון של ועדת הכספים (ארכיון) / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות מיליוני שקלים לאיו"ש ולחרדים: הדיונים בוועדת הכספים

ועדת הכספים אישרה היום שורת העברות תקציביות, לרבות כ-360 מיליון שקל בכספים קואליציוניים, על אף שהדיון לא אושר בוועדת ההסכמות ● ח"כ נעמה לזימי ועמותת חדו"ש עתרו לבג"ץ בדרישה למנוע את העברת הכספים

קמפיין סקיי מקס / צילום: צילוo מסך מיוטיוב

איך קרה שמאחורי הפרסומות של פליי קארד וסקיי MAX עומד משרד פרסום אחד

באופן חריג, משרד הפרסום מקאן ת"א טיפל בחודש האחרון גם בפרסומת של MAX לכרטיס חדש בתחום התעופה - וגם בפרסומת לפליי קארד של אל על וישראכרט ● וגם: במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בת"א השקיעו 40 מיליון שקל בשדרוג חדרי הפרימיום, ושבוע האופנה בחסות ישראל קנדה יתקיים בנובמבר בסימן נשים פורצות דרך ● אירועים ומינויים

מנהיגי בריטניה וספרד / צילומים: AP -Osmancan Gürdoğan, Kirsty Wigglesworth

דוגמה אישית: אירופה בוערת, אך מנהיגי היבשת מקפידים לצאת לחופשת קיץ

ראש ממשלת ספרד ספג ביקורת חריפה על יציאתו לחופשה בזמן משבר ההגירה בסאוטה ● ראש ממשלת בריטניה יצא לחופשה שבועיים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד ● ואיפה נופשים מנהיגי גרמניה, צרפת ואיטליה

צחי אבו וחיים כצמן / צילום: יונתן בלום, יוסי כהן

"כצמן לא התכוון לעמוד בהסכם": קרב הגרסאות בעסקת ג'י סיטי והאם יימצא קונה חדש?

לאחר שהיחסים בין הצדדים עלו על שרטון, החליטו צחי אבו וכצמן לסגת מעסקת מכירת השליטה בג'י סיטי ומלחמת גרסאות נפתחה ● כצמן טוען שהכנסת בעלי ישפרו לעסקה ע"י אבו היוותה "סיכון דרמטי של ממש", ומנגד אבו אומר כי החתם של כצמן ליווה גם את הסכם השותפות: "הבנתי שכצמן הולך למלחמה ואמרתי לו 'זה המתווה, Take it or leave it'"

כהן, לארי, פרידמן, לוי, ענתבי / צילומים: יח''צ, תמר מצפי, אורן דאי, איל יצהר, שלומי יוסף, ענבל מרמרי

בנק ישראל בצעד דרמטי: פותח לבנקים את הדלת לרישום למסחר גם בחו״ל

לגלובס נודע כי הפיקוח על הבנקים הפיץ הערב למערכת טיוטת חוזר מיוחד שיאפשר להם להחיל כללי חשבונאות אמריקאים ● המהלך יאפשר רישום כפול, יגדיל את הסחירות ועשוי להקפיץ את המניות

חריש / צילום: Shutterstock

האם כדאי לקנות דירה בהגרלה? המקרה של זוכה מספר 3,393

משתתף בהגרלה בפרויקט "דירה בהנחה" בחריש, שהגיע למקום 3,393, קיבל הודעה שזכה באחת מ-115 הדירות המוזלות ● האם ברקע הקיפאון בשוק הדיור, הצעות אטרקטיביות יותר מחכות בשוק החופשי?