גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמדה: כשאנחנו מפרקים ועדות, האנגלים מפרקים. ערימות כסף

צר לי לאכזב את קוברי הפרסום באינטרנט בטרם עת. סגירת ועדת המדרוג היא מהמורה קטנה בדרך. אולי זה ייקח עוד שנה או שנתיים, אבל גם בישראל כל המפרסמים יבינו איפה הצרכנים צורכים את המדיה ואיפה הפרסום צריך להופיע

תראו מה זה.

יום אחרי שבישראל מחליטים על פירוק ועדת המדרוג של האינטרנט, ויש מי שמנצלים את ההזדמנות להספיד את התעשייה, את אפקטיביות הפרסום, את הבאנרים ואת אחותם, איגוד האינטרנט באנגליה מפרסם את דוח התעשייה לחציון הראשון של 2013.

בזמן שאנחנו יושבים לנו עם טי שירט, שותים קפה שחור ומפרקים ועדות, הם יושבים להם עם סוודרים, שותים תה עם עוגיות ומפרקים גם. ערימות של כסף. 3.04 מיליארד פאונד ליתר דיוק.

6 החודשים הטובים ביותר אי-פעם עברו על תעשית הפרסום באינטרנט באנגליה, ממש עכשיו; גידול של 17.5% לעומת החציון הראשון של 2012, שבו פרסמו שם באינטרנט בהיקף של 2.61 מיליארד פאונד.

פרסום הדיספליי - כן דיספליי (באנרים וכו') - גדל בין שני החציונים ב-23%! יותר מהגידול הכללי בפרסום באינטרנט. הבריטים הוציאו במחצית הראשונה של 2013 כ-737.9 מיליון פאונד על פרסום דיספליי, המהווים 24% מההוצאה שלהם על פרסום באינטרנט.

הפרסום בווידיאו זינק אף הוא ב-86% ל-135.2 מיליון פאונד. הפרסום במדיה החברתית גדל ב-53% ל-242.5 מיליון פאונד (שימו לב שמדובר בכשליש מההוצאות על פרסום דיספליי).

הפרסום במנועי חיפוש גדל ב-18% (פחות מהגידול הכללי בפרסום), אבל עדיין מהווה את עיקר ההוצאה (1.81 ביליון פאונד). הפרסום בלוחות גדל ב-6% (452.7 מיליון פאונד).

אז בלונדון יש מוזיקה טובה, טלוויזיה מצוינת ואינטרנט משובח. חוץ ממזג-האוויר הקודר, הכול טוב. יודעים איפה ממוקמים המשרדים של הוועדה הבריטית למדרוג? לא? כי אין כאלה. אין ועדה.

מה יש כן? שלוחה של ארגון האינטרנט הבינלאומי ה-IAB, אשר מפרסם באופן שוטף מחקרים על הפרסום באינטרנט ועל אפקטיביות הפרסום, מכתיב סטנדרטים, מעביר סדנאות וכנסים ומקדם את התעשיה באופן כללי לטובת המפרסמים והמדיה.

יש שם גם אתרי אינטרנט גדולים ורציניים, במיוחד אלה שמובילים את טבלאות הרייטינג האינטרנטיות, שמפרסמים מחקרים ו-case studies של קמפיינים שעלו אצלם.

אם תיכנסו עכשיו לאתר ה-BBC, אחד האתרים הבריטים המובילים, או לאתר יאהו UK, תמצאו שם עשרות דוגמאות ותוצאות של קמפיינים. ה-BBC מוציא מדי חודש ספרון צבעוני על הקמפיינים שלו מהחודש הקודם. באתר yahoo.com תמצאו 6 מחקרים חדשים רק מתחילת אוקטובר.

לנו הייתה ועדת מדרוג. טכנית, עדיין יש. ועדת המדרוג שלנו הייתה חשובה - היא עשתה סדר והציגה כלים מצויינים לפילוח קהלים. היא חסכה מאיתנו התנצחויות מטופשות בפאנלים סמי-מכובדים למי יש יותר גדול, ונתנה תמונה על מצב האתרים הישראלים, החוזקות והחולשות של כל אחד מהם.

אבל הוועדה שלנו לא עשתה את כל מה שהייתה צריכה לעשות. היא לא עשתה את מה שעושה ה-IAB. קמפיין אולג פטרושקה, שלטעמי המחיש בצורה חד-משמעית את הכוח של המדיה האינטרנטית בכלל ושל הבאנר בפרט (היה מדובר בקמפיין דיספליי בלבד), היה צריך להיות נקודה אחת ממכלול נקודות שלא באו בעקבותיה. היינו עסוקים במלחמות היהודים. אחר-כך הגיע הממונה על ההגבלים העסקיים ואסר על הוועדה להתעסק בכלל בנושאי סטנדרטים ולמעשה בכל נושא אחר חוץ מהמדידה. אחר-כך באו מי שלא אהבו יותר את המדידה והחליטו לפרוש.

מה הלאה?

האינטרנט והאינטרנט הסלולרי הם לא העתיד. הם ההווה.

הבריטים מבלים 43 שעות בחודש באינטרנט? נחמד.

אנחנו הישראלים מבלים באינטרנט למעלה מ-150 שעות בחודש. כמעט פי 4.

צר לי לאכזב את קוברי הפרסום באינטרנט בטרם עת.

הסגירה של ועדת המדרוג היא מהמורה קטנה בדרך.

היא בטח לא תשנה אותה.

אולי זה ייקח עוד שנה או שנתיים או חמש, אבל בסופו של דבר, גם פה בישראל, כל המפרסמים יבינו איפה הצרכנים שלהם צורכים את המדיה ואיפה הפרסום שלהם צריך להופיע. הדרך ברורה. השאלה היא רק כמה זמן זה ייקח.

בנימה אישית, אני חייב להודות שלנו ועדת המדרוג עשתה טוב. תפוז היה הפתעת המדרוג כשפורסמו הנתונים לראשונה ויצאנו במקום השלישי. עשינו זאת שוב, כשהתחילו להתפרסם נתוני הווידיאו, והסתבר שאנחנו מגישים יותר סרטונים ממאקו או YNET. הפעם השלישית הייתה כשפורסמו נתוני המובייל, וראו שגולשים אצלנו 530 אלף גולשים שונים בחודש באתר הסלולרי של תפוז.

זה היה נחמד, אבל נסתדר גם בלי זה. כולנו נסתדר. אפילו נחסוך כמה גרושים.

מה שנעשה מכאן והלאה - ואני מדבר בשם תפוז בלבד - זה ליזום ולפרסם בעצמנו מחקרים ותוצאות של קמפיינים שיעלו אצלנו, לשתף בתובנות מפעילויות מדיה חברתית שנקיים עם המפרסמים שלנו בפורומים או בבלוגים או בפליקס ולאמץ את מרבית הסטנדרטים של ה-IAB, או לפחות לשאוף לכך.

אמנם, אנחנו רק במקום הרביעי בדירוג, עם 1.5 מיליון גולשים שונים בחודש, והיה נחמד אם את הטור הזה והמסקנות האלה היה כותב מישהו שנמצא מעלינו, אבל הם כבר הוכיחו את הפתגם שציפיות יש רק בכריות.

וכמו בתחזית מזג-האוויר, שרב בתל-אביב ורוח סתיו נעימה בלונדון - כך גם בעניין הזה.

■ הכותב הוא מנכ"ל תפוז.

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון לא מביא לשינוי בציפיות להורדת ריבית" ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"