גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שומרים על פרופיל גבוה

רשתות חברתיות וחיפוש עבודה: איך זה עובד, ומה יכולים העובדים לשנות בהתנהלותם ברשת כדי לשפר את הסיכויים למציאת עבודה

יואב מלמד, מנהל מחלקה בחברת הפרסום סיי מדיה גרופ, מנהל ב-10 החודשים האחרונים את קבוצת הפייסבוק "משרות הייטק ושיווק ללא ניסיון", ששמה לה למטרה למצוא עבודה לאקדמאים צעירים נטולי ניסיון בתחומים אלה, אבל לא רק. מלמד הקים את הקבוצה לאחר שאשתו וחבריו סיימו תואר ראשון, ובגלל חוסר ניסיונם המקצועי ניסו למצוא עבודה במשך חודשים רבים ללא הצלחה. היום הקבוצה מונה כמעט 24 אלף חברים, ומלמד מעריך כי מצא עבודה למאות מועמדים.

"כל יום יש 40 משרות ללא ניסיון, גם בזכות השיתוף של חברים ששומעים על משרה ומעלים אותה בקבוצה", אומר מלמד. "כל מי שמפרסם משרה, מקבל תוך 3 שעות לפחות 30 קורות חיים של אנשים איכותיים. לחברה שאני עובד בה, ומאוד תומכת בפעילות, גייסנו 6 עובדים מתוך הקבוצה, ואנחנו מאוד מרוצים. זה מאוד מתאים לתקופה".

קבוצת חיפוש עבודה בפייסבוק היא רק דוגמה אחת מיני רבות לשימוש ברשתות החברתיות לחיפוש עבודה או לחלופין למציאת עובדים. לפי סקר שערך אתר הדרושים AllJobs, 65% ממחפשי העבודה נעזרים ברשתות חברתיות. בקרב אלה שנעזרים ברשתות למציאת עבודה - 57% עושים זאת בפייסבוק, חוץ מעובדי ההיי-טק שאצלם לינקדאין היא הרשת הפופולרית ביותר.

ואולם, כמעט 60% מהנשאלים השיבו שהם לא מבינים או מייחסים חשיבות לנראות שלהם ברשתות חברתיות בעת תקופה של חיפוש עבודה. לדברי רז מצנע, סמנכ"ל השיווק והתוכן ב-AllJobs, מחפשי עבודה שלא מקדישים תשומת לב לעמוד הפייסבוק שלהם, טועים.

"יותר ויותר מעסיקים בודקים את דפי המועמדים ברשתות החברתיות טרם גיוסם", אומר מצנע, "בעת חיפוש עבודה מומלץ להתאים את הפרופיל לעבודה המבוקשת. התחלה טובה היא לסדר את התמונה הראשית של הפרופיל ולחשוב על הסטטוסים שמשחררים. מעבר לדברים שלא כדאי להגיד בפייסבוק בזמן שמחפשים עבודה, מאוד מומלץ לשתף ולחלוק בתכנים מקצועיים ומעשירים מתחום העיסוק שלכם, משהו שיראה שאתם באמת אוהבים את מה שאתם עושים - וגם מבינים בזה".

רמי יהודיחה, מייסד ומנכ"ל משרד הפרסום lead, מסכים עם מצנע וסבור שהיום אי אפשר להסתפק רק בדף הקורות החיים, גם מצד המועמדים וגם מצד המעסיקים. יהודיחה משתמש ברשות החברתיות בשני אופנים: גם באמצעות פרסום פוסטים על משרות מבוקשות בעמוד החברה בפייסבוק וגם באמצעות הצצה לפרופילי הפייסבוק של מועמדים לעבודה.

"מעסיקים מייחסים היום משמעות רבה לכישורים החברתיים והתקשורתיים ולעולם התוכן של המועמד. היום מתחילות לצוץ תיאוריות שמטילות ספק בזה שתואר אקדמי עוזר להתפתחות קריירה. היום אתה מחפש צד יזמי, תקשורתי, כישורים רחבים יותר מתואר ספציפי. כמו שאני מצפה ממועמד שמגיע לראיון לדעת יותר על החברה ואני מניח שהוא עשה גוגל ולמד על החברה - גם מעסיקים צריכים להיות מוכנים", הוא אומר.

- תמליץ למועמד לעבודה לסנן סטטוסים מביכים בזמן חיפוש העבודה?

"לא, אני יודע שעובד הוא מכלול של דברים. אם מישהו מתנהל בצורה יוצאת דופן ויצירתית זה יוסיף לו נקודות, אבל זה נדיר מאוד שנקבל רושם רע על מישהו. יש לי עובדים שמשתפים כל דבר בחיים שלהם ברשתות החברתיות, אבל הם עובדים מצוינים. זה יכול רק להועיל, לא להזיק, זה נותן עוד תמונה על עולם התוכן, מעיד על יכולת ביטוי, כישרון כתיבה, אפשר רק להרוויח מזה".

- ומה עם מועמד שאין לו פייסבוק?

"זה לא גורע. יש הרבה אנשים שלא משחקים את המשחק של הפייסבוק. אם יש להם יכולות אישיותיות ומקצועיות הם בהחלט מועמדים ראויים".

"לינקדאין תופס תאוצה"

לעומת יהודיחה, ליזה מרקשטיין, מנהלת גיוס בחברת תשתיות ה-IT הבינלאומית BMC, סבורה שיש להיזהר מאוד בין עירוב החיים הפרטיים והחיים המקצועיים.

"להציץ בפרופיל? בישראל זה מאוד שכיח, אבל צריך להיות מאוד זהיר, בעיקר בחברת חוצת גבולות. מה שמקובל חברתית בישראל, לא מקובל בצפון אמריקה", היא מציינת. "מאוד חשובה השמירה על הפרטיות. לפעמים אני עושה את זה, אבל צריך מאוד להיזהר. צריכה להיות הפרדה בין החיים האישים לחיי העבודה. הפרופיל העסקי צריך להיות שונה מהפרופיל החברתי, ואסור לשפוט את האדם. בשביל זה יש רשתות מקצועיות".

לינקדאין, רשת חברתית מקצועית, מקובלת מאוד לחיפוש עבודה בעיקר בתחומי ההיי-טק והשיווק. בלינדקאין חברים כמעט 900 אלף איש. המועמדים משתפים ברשת את קורות החיים שלהם ופרויקטים מקצועיים, והמעסיק יכול לבצע חיתוכים שיאפשרו לו למצוא מועמדים עם ניסיון בתפקידים ספציפיים או אפילו בחברות מסוימות.

לדברי מרקשטיין, לסניף התל-אביבי של החברה ברמת החייל, מחפשים מועמדים באמצעות לינקדאין, ואילו בסניף בתל חי החיפוש הוא פחות באמצעות הרשתות החברתיות. "הרשתות החברתיות הן אופציה חזקה שמקובלת יותר בעולם מאשר בישראל, אבל גם כאן היא תלך ותגדל. גם הארגון דורש מהמגייסים שלפחות 30% מהעובדים יגויסו באמצעות הרשתות החברתיות, וגם לקבל הסמכה לשימוש בלינקדאין".

גם יהודיחה מרבה להשתמש בלינקדאין לחיפוש עובדים: "אנשים משתפים שם מידע מקצועי, עוזרים אחד לשני, משתפים בגלוי על חיפוש עבודה. זה נטוורקינג מאוד גדול של בעלי תפקידים בארגונים וחברות. כרגע בישראל זה בעיקר בדרגות הבכירות. בעולם זה כלי לחיפוש עבודה ועובדים מאוד נרחב".

סיגל שחר, מנכ"לית חברת מאטצ' אפ (MatchUp), המתמחה בהשמת אנשי שיווק ומכירות, טוענת בכלל ש"היום הזירה של מחפשי העבודה והעובדים מתקיימת בעיקר בלינקדאין. כבר לא מחפשים משרות בעיתון. הלינקדאין הוא המגרש הגדול ששם מפורסמות משרות דרושים. בלינקדאין יש את החברים של המועמד, ואני יכולה גם להרים להם טלפון ולקבל מהם המלצה על אותו מועמד. קל יותר לדוג שם את האנשים ולקבל קורות חיים יותר ממוקדים. אם אתה מפרסם בעיתון, כל מוכר ברשת מזון מהיר שולח לך קורות חיים למשרת סמנכ"ל, אבל כשמחפשים בלינקדאין אפשר למצוא את האנשים הרלוונטיים".

זה גם עולה פחות

לא רק שחיפוש עובדים באמצעות רשתות חברתיות מסייע במציאת העובד הנכון, הוא גם עולה הרבה פחות כסף. "כולנו מנסים להביא איזה יתרון לחברה", אומרת מרקשטיין. "מנסים לאתר את כוח האדם ולהפחית את עלות הגיוס. יש עדיין מגזרים מסוימים שלא נפתחים מספיק לרשתות החברתיות, כמו התעשייה המסורתית והתעשייה הצבאית. גם בתעשיית ההיי-טק יש חברות פחות חדשניות, ועדיין נעזרים לא מעט בחברות השמה. הן שותף עסקי חשוב, אבל רשתות חברתיות נגסו להן נתח שוק גדול מאוד".

- מה הסטטיסטיקות אצלך?

"חברות ההשמה אצלנו לוקחות נתח מאוד קטן בחיפוש - כ-25%. כ-40% מהעובדים אנחנו מגייסים באמצעות השיטה הטובה ביותר לטעמי, 'חבר מביא חבר', וכל השאר באמצעות רשתות חברתיות. זה לא רק מוזיל עלויות, זה גם נותן חשיפה גדולה יותר למותג של החברה".

חיפוש עבודה ברשתות חברתיות

עוד כתבות

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● וגם: חברת httpool, המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו ואף יחליפו את מס ההכנסה

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

מלון בכר האוס בתל אביב / צילום: אסף פינצ'וק

רשת פתאל ממתגת את מלונות הבוטיק תחת COLORS, עם הפנים לחו"ל

פתאל ממתגת את מלונות הבוטיק שלה תחת השם COLORS ● "המהלך מבטא אמירה דו-משמעית - גם על המגוון האנושי של האורחים וגם צבע חדש לפתאל, שעוסקת בעיקר במותגי נופש", אומרת סמנכ"לית השיווק ● ומה מתכננים ברשת המלונות בהמשך?

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה ע"י ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שמפילים את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס מפילים את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שיורד במעל 2% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

ירידות חדות בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; מדד הבנקים נופל במעל 2.5%

מדד ת"א 35 יורד בכ-1.1%, מדד ת"א 90 נופל בכ-1.3% ● מניית מזרחי טפחות נופלת לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נופלת גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א ● דוחות אנבידיה ניפצו שוב את תחזיות האנליסטים ● וגם: הבורסה באסיה שהפכה לאחת המובילות בעולם בשנת 2026

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

נכס של אול-יר בניו יורק / צילום: מצגת החברה

7 חברות כבר קרסו, ומיליארדים ירדו לטמיון. אז למה הטרנד המסוכן בבורסה ממשיך?

מאז החלו הנפקות של חברות נדל"ן מארה"ב בבורסה המקומית לפני כמעט 20 שנה, קרסו כבר שבע מהן, אך גם היום הן ממשיכות להגיע בהמוניהן ולגייס מיליארדי שקלים מהמשקיעים בת"א ● מדוע זה קורה, מי המרוויחים והנפגעים, ומה עושה הרגולטור שמפקח על התופעה? ● כסף בסיכון

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

היועמ"שית אישרה: נתניהו יעיד בפרשת הפגישה הלילית

ראש הממשלה צפוי למסור עדות פתוחה בפרשה בה נחשד ראש הסגל שלו, צחי ברוורמן, בשיבוש החקירה הנוגעת להדלפת מסמכים מסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני ● דובר רה"מ לשעבר העיד כי ברוורמן אמר לו שיוכל "לכבות" את החקירה

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי עפ"י ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים, כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%