גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד רלי לשם: "בעריכת הדין של היום מפריעה לי האגרסיביות"

עו"ד רלי לשם, שותף בכיר במשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע&לשם טל, השלישי בגודלו בארץ: "אני נמצא היום יותר בצד הכלכלי-עסקי של עריכת הדין ופחות בצד של סיוע לקשי-היום, וזה גורם לי אולי לתחושת החמצה"

משפט

- מתי ידעת לראשונה שתהיה משפטן?

"שבוע לפני שנרשמתי לפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב. 4 חודשים לפני סיום השירות הצבאי. תמיד הייתי מסומן להיות מהנדס, כי הייתי חזק במקצועות ריאליים. התקבלתי לעתודה בטכניון, למדתי שבוע והבנתי שזה טכני ויבש מדי. מאחר שלא באתי ממשפחה רבת-אמצעים, רציתי ללמוד משהו שיהיה גם מקצוע, וזה צמצם את האפשרויות. בסופו של דבר, הבחירה במשפטים הייתה ברירת מחדל".

- מי היה בעל ההשפעה המעצבת ביותר על אישיותך כעורך דין?

"שני אנשים. אחד היה המאמן שלי בהתמחות, ד"ר אמנון גולדנברג. ישבתי בחדרו ויצקתי מים על ידיו. אני חושב שאין מחלוקת אמיתית על כך שהיה גדול עורכי הדין בארץ, מהזן שלא רואים יותר. השני היה עו"ד טום באר, שאיתו עבדתי בפירמה Cravath, Swain & Moore. הוא אחד מגדולי הליטיגטורים בארה"ב. שניהם השפיעו על הקריירה שלי".

- מה העצה הכי טובה שקיבלת בקריירה?

"העצה הכי טובה הייתה של פרופ' דני פרידמן, שהיה אז הדיקן באוניברסיטת תל-אביב, ושדחף אותי לעשות את הדוקטורט בהרווארד. אם לא הייתי נוסע, לא הייתי מגיע למשרד בניו-יורק. החוויה האמריקאית העשירה אותי, פקחה את עיניי ושיפרה את הראייה המשפטית שלי. כשאדם חי, לומד, עובד במקום מסוים, הוא לוקח את הדברים כפי שהם. קבלת פרספקטיבה מאפשרת לך להיות יותר ביקורתי, יותר יצירתי, לגרום לך לחשוב כיצד אתה יכול לשנות ומה אתה יכול לעשות יותר טוב. מי שיש לו את היכולת לקבל נקודת-מבט מרוחקת יותר על המקום שהוא נמצא בו, זוכה ליתרון מבחינת התובנות שלו".

- ומה העצה הגרועה שקיבלת?

"אולי היו עצות גרועות, אבל כנראה לא הלכתי לפיהן. אני לא יכול להצביע על מהלך שעשיתי בחיים, שבדיעבד אני רואה אותו כטעות משמעותית".

- מה הרגע המאכזב ביותר בקריירה שלך?

"הרגעים שהכי מאכזבים אותי הם כשאני מפסיד תיק ומרגיש שנעשה אי-צדק. זה בסדר להפסיד תיק שאתה אומר עליו שבית המשפט יכול היה לפסוק לכאן ולכאן, והלך עם הצד השני. האכזבה היא כשלא הגיע ללקוח להפסיד, כשנגרם לו עוול".

- באיזה משפט שלא השתתפת בו היית רוצה להשתתף?

"הייתי מת להשתתף ב'משפט הקופים'. היו שם המרכיבים הכי מדהימים שיכולים להיות לליטיגטור: 1925. טנסי. קלרנס דרו. עצם הרעיון שבמאה ה-20 אדם מועמד לדין על הוראת תורת האבולוציה של דרווין בארה"ב, ולא בצפון אינדונזיה. עמדה שם שאלת חופש הביטוי, החופש האקדמי, הנאורות לעומת הבורות של דתיות קיצונית, הכול היה שם.

"הייתי גם מאוד שמח להשתתף בצוות התביעה של 'משפטי נירנברג'. במשפט הראשון כליברל, בשני כיהודי".

- עם מי היית רוצה לעבוד?

"באמת? עם הצוות שלי פה במשרד. השותפים והצוות פנטסטיים. יש לי אמון מוחלט בהם. יש בינינו הרמוניה מצוינת. לא הייתי יכול לדמיין צוות אחר שהייתי רוצה לעבוד איתו".

- לו היית שופט, למי היית רוצה להידמות?

"הגדולה של שופט היא שהוא מבין את האישיות שלו, את היכולות שלו ואת היתרונות שלו. הטעות הגדולה של אדם שהולך לשיפוט היא לרצות להידמות למישהו אחר".

- את מי היית שוכר לייצג אותך?

"בהליך פלילי, ואני מקווה שאף פעם לא אגיע לשם, הייתי לוקח את עו"ד נוית נגב, השותפה של עו"ד דן שינמן, שמייצגת את ראש הממשלה אהוד אולמרט בפרשת ראשונטורס; או את שותפי, נדב ויסמן. הייתי מפקיד את חיי בידיו.

"בהליך אזרחי, הרשימה ארוכה. כי כמה מידידיי הטובים ביותר הם עורכי דין מצוינים. ולא הייתי מייצג את עצמי, לפי האמרה ש'מי שמייצג את עצמו יש לו לקוח טיפש'".

- מהו פסק הדין המשמעותי ביותר עבורך?

"הזיכוי של מנכ"ל רמדיה גידי לנדסברגר בפרשת רמדיה. זו פרשה נוראה שגבתה קורבנות, ומטבע הדברים, הטרגדיה של התינוקות המסכנים והמשפחות הייתה כל הזמן ברקע. המשפט נמשך 5 שנים, על פני עשרות ישיבות. היה מאבק קשה נגד דעת-הקהל, והצלחנו לשכנע את בית המשפט שעליו לפסוק לפי הראיות ולפי הדין ולא לפי רחשי הציבור, ובסופו של דבר, הוא זוכה. זה סיפוק הרבה יותר גדול מאשר זכייה בפסק דין ענק עבור לקוח כלכלי. תמיד הסיפוק יותר גדול כשאתה זוכה במשהו שעניינו צדק או עוול אינדיבידואלי מאשר בעניין עסקי-מסחרי".

- איזה חטא היית מבצע לו היית יודע שלעולם לא תיתפס ולא תשלם כל מחיר?

"אני חושב שאני מנהל את עצמי לפי המותר והאסור ולא לפי העונש. זה אולי נשמע צדקני, אבל זה באמת כך. לדעתי, זה בסופו של דבר בנשמתו של עורך הדין. האיסור הוא איסור, ולא משנה מה העונש לגביו או האם תיתפס".

- יש לקוח שלא היית מייצג?

"לקוח שיש לי יסוד להניח שעבר עבירת אלימות".

- מה הדבר הכי מפחיד בלהיות עורך דין?

"לגלות שהלקוח לא כן איתך. הדבר שהכי מפחיד אותי כשאני עומד בבית המשפט זה שהלקוח שלי, או עד מטעם הלקוח שלי, משקר".

- האם יש לך טקס הכנה קבוע לפני הופעה בדיון חשוב?

"אני דואג להתכונן טוב. אין לי אמונות טפלות".

- לו היית יכול לנוע בזמן, באיזו תקופה של המשפט הישראלי היית בוחר לפעול?

"שנות ה-70. כליטיגטור, מה שמאוד מפריע לי בעריכת הדין של היום זו האגרסיביות; אי-הרלבנטיות של הטיעונים; ההתקפות לגופם של הצדדים ולא לגופם של הדברים. השיח היום שתלטני, צעקני ודמגוגי. בשנות ה-70 - הכרתי את זה כסטודנט למשפטים וכמתמחה - ההתייחסות הייתה הרבה יותר מינורית, מכובדת ועניינית".

- איזו דמות היסטורית היית רוצה לייצג?

"סוקרטס. במשפט שהביא להוצאתו להורג. קצת מזכיר את משפט הקופים. רק שבמשפט הקופים המורה יצא עם 10 דולר קנס וסוקרטס יצא עם עונש מוות. מעניין, שהאיש לימד את תורתו 40 שנה ורק כאשר היה שינוי בטולרנטיות של היוונים לערכי הדמוקרטיה, פתאום הגיעו למסקנה שהוא משחית את הנוער ומבזה את האלים. הייתי מאוד שמח לו הייתי יכול לייצג אותו".

- לו היית פורש כיום מהמקצוע, מה היית עושה במקום?

"אני לא יכול להעלות על דעתי שהייתי פורש. אני אוהב יותר מדי את מה שאני עושה כדי שאחשוב על פרישה. לו הייתי פורש, היה נוצר לי ואקום שהייתי מתקשה למלא".

אנושיות

- מה מצחיק אותך?

"המון דברים. אני אוהב לצחוק, אני משתדל להצחיק. צחוק זה דרך טובה להתגבר על משברים קטנים".

- מה מעציב אותך?

"לראות עוול. לראות אנשים חסרי אונים".

- מה מרגש אותך?

"לראות שעוול נפתר ואנשים חסרי אונים מתגברים על בעיה. ולזכות במשפט שבו אני מרגיש שנגרם עוול לאדם שאני מייצג, כפועל יוצא משני הדברים הראשונים".

- מה מכעיס אותך?

"חוסר יושר. וחוסר נאמנות מאנשים שאתה מצפה מהם שיתנהגו איתך ביושר ובנאמנות".

- על מה אתה מתחרט?

"לא אגיד שאני מתחרט, אבל הדילמה הגדולה שלי בחיים הייתה אם לבחור בעריכת דין כמקצוע או כייעוד, כשליחות. ובסופו של דבר, עשיתי את הבחירה בעריכת דין כמקצוע. ויש לי צער מסוים שלא הצלחתי לשלב בין השניים כפי שהייתי רוצה. כי עריכת דין היא עיסוק שיש בו פן משמעותי של שליחות, ומי שעוסק בפן הזה מגיע לסיפוק בלתי רגיל.

"ברור שאני נמצא היום יותר בצד הכלכלי-עסקי של עריכת הדין ופחות בצד של סיוע לקשי-היום, והדבר הזה גורם לי אולי לתחושת החמצה חלקית. אני מאוד מעריך את אלה שמוצאים את הדרך לשלב, לצד העשייה לביתם".

- מהי החולשה הכי גדולה שלך?

"חוסר סובלנות".

- מה עשוי לשבור את רוחך?

"שום דבר".

- מתי בכית בפעם האחרונה?

"כשאבא שלי נפטר. הייתי בן 12. קראו לו שלום, ולכן שם משפחתי היום הוא לשם. קודם הוא היה צרקוב, 'כנסייה' ברוסית. איך יהודי מתגלגל עם שם כמו צרקוב? סבא של סבא שלי היה קצין בצבא הצאר במלחמת קרים. הוא הצטיין בקרב וקיבל אות הצטיינות מהצאר, ולצד זה הוקנתה לו הזכות לבחור שם רוסי. כשהתחילה העלייה הגדולה מרוסיה, בשנות ה-70, חזרתי ונשאלתי 'אתה יודע מה זה צרקוב?', ואז בחרתי בלשם כנגזרת של אותיות שמו של אבי, שלום".

- מתי צחקת בפעם האחרונה?

"לפני 10 דקות. כל הזמן".

- למי או למה אתה מתגעגע?

"לאימא שלי, שרה. היא נפטרה לפני חצי שנה, בגיל 91. הייתה צלולה, חוש הומור פנטסטי, עד חצי שנה לפני מותה. איתה הייתי צוחק כל הזמן.

"ואם אתה שואל על תקופה, אז אני מתגעגע לתקופת הדוקטורט שלי. זו הפעם היחידה בחיי הבוגרים שבה לא עבדתי ויכולתי להקדיש את זמני ללימודים ולהנאות שסיפקו חיי הסטודנטים בבוסטון. מאחר שהייתי מכוון מטרה, עשיתי את זה בשנה וחצי במקום ב-4 שנים".

- מהו בעיניך האושר המושלם?

"שילוב טוב בין העבודה והסיפוק בעבודה למשפחה. השגת האיזון הזה הוא אחד הדברים הקשים ביותר, בעיקר כשאתה עובד בעבודה תובענית".

אנשים

- את מי אתה מעריץ?

"ואן-גוך. בגלל הווירטואוזיות, היותו בלתי מובן על-ידי החברה בתקופתו, האמונה בעצמו, ביכולות שלו והטרגדיה שליוותה אותו. אני נוסע לראות תערוכות שלו".

- למי היית רוצה להידמות?

"אני חושב שהרצון להידמות זה לפי הביטוי 'הדשא של השכן ירוק יותר'. לא הייתי רוצה להחליף את החוויות והמהות של החיים שלי עם אלה של מישהו אחר. כל אדם ואוסף התכונות שלו, אוסף החוויות שלו. ואני חושב שזה עצוב שאדם רוצה להחליף אותן עם החוויות של מישהו אחר".

- לו היית יכול להיוולד מחדש, מי היית רוצה להיוולד?

"לא הייתי רוצה. ולא בגלל שאני חושב שאני מושלם. מאותה סיבה שאני לא רוצה לחיות חיים של אחרים".

- באיזו תקופה היסטורית היית רוצה לחיות? או לבקר?

"באנגליה של סוף התקופה הוויקטוריאנית, סוף המאה ה-19. הייתי רוצה להיות בריסטר (עורך דין בכיר באנגליה שמופיע בבתי משפט) בתקופה של התפתחויות ושינויים דרמטיים בדין האנגלי, בעיקר בדיני החברות, בחוזים, בהלכות הגדולות במשפט המסחרי-עסקי. אז הגיעו השופטים הגדולים".

- אם היית קורא מחשבות, את מחשבותיו של מי היית רוצה לקרוא?

"של השופט שבפניו אני מופיע. הייתי משלם הרבה בשביל זה. פעם הופעתי בבית המשפט העליון וטענתי בפני הרכב בראשותו של אהרן ברק. אחריי טען עורך הדין של הצד השני, צעיר ופחות מנוסה. וברק, בעוד אותו עורך דין טוען ישב וכתב בנמרצות. עורך הדין קרן ולחש לי: 'אתה רואה? מעניין אותו מה שאני טוען'. עניתי לו: 'הוא כותב את פסק הדין'. ברגע שגמר לטעון, ברק קרא את פסק הדין ודחה את ערעורו. זו קריאת מחשבות".

החיים

- מה מניע אותך לקום בבוקר?

"החיים. כשאתה ישן אתה לא חי".

- מהו המאכל האהוב עליך?

"חומוס".

- והשנוא?

"חומוס. משום שאני אוהב חומוס, וכשאני אוכל הרבה יש לי יציקה בבטן, ואז אני שונא את זה".

- מהו הצליל האהוב עליך?

"צחוק".

- בעבור מה תסכן את חייך?

"משפחה".

- כיצד היית רוצה למות?

"בשיבה טובה. תוך כדי שינה".

רזומה

* לשם, בן 61. נולד וגר בתל-אביב. נשוי לנורית (אדריכלית)+3 ילדים (ניר, 25, סטודנט לאדריכלות; שרון, 22, עוזרת מפיקה בטלוויזיה; דנה, 16, תלמידה). מומחה לליטיגציה אזרחית, בוררויות בינל', דיני חברות ומשפט מסחרי.

* שותף בכיר במשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע&לשם טל, השלישי בגודלו בארץ (220 עורכי דין, כ-60 שותפים).

* בין התיקים: זיכויו של מנכ"ל רמדיה גידי לנדסברגר; פיצוי ענק של 750 מיליון ד' למדינול בסכסוך עם בוסטון-סיינטיפיק האמריקאית.

עוד כתבות

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

עם נשיא שמקורב גם לנתניהו וגם לארדואן: האם הפתרון לאיראן יגיע דווקא מהמדינה המפתיעה הזו

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו