גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וינשטיין: המדינה לא תערער על זיכוי ליברמן בפרשת השגריר

לפני כחודש זיכה בית משפט השלום בירושלים פה-אחד את ליברמן מעבירת המירמה והפרת האמונים שיוחסה לו בפרשת השגריר בבלארוס ■ היועמ"ש: בהחלטה שלא לערער "אין כדי לתת הכשר למעשיו של ליברמן, שאינם ראויים"

סוף לפרשת השגריר בבלארוס: היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט כי הפרקליטות לא תערער לבית המשפט המחוזי על זיכויו של שר החוץ אביגדור ליברמן מהאישום נגדו בפרשת השגריר.

בכך באה על סיומה הפרשה המשפטית הזו, שהחלה בהגשת כתב אישום נגד ליברמן לפני כשנה, כספיח לחקירה המרכזית שנוהלה נגד ליברמן בפרשת חברות-הקש, ושאותה החליט היועץ המשפטי לסגור מחוסר ראיות.

וינשטיין ציין כי למרות החלטתו שלא להגיש ערעור, "אין בכך כדי לתת הכשר למעשיו של ליברמן, שגם בית המשפט שזיכה אותו מצא שהם אינם ראויים, אינם מוסריים ואינם עומדים בסטנדרט המצופה מאיש ציבור, ודאי במעמד כה בכיר של שר בממשלת ישראל".

לפני כחודש וחצי זיכו פה-אחד שופטי בית משפט השלום בירושלים, חגית מאק-קלמנוביץ', יצחק שמעוני ואיתן קורנהאוזר את ליברמן מאשמת מירמה והפרת אמונים, בכך שפעל לקידומו של השגריר לשעבר בבלארוס, זאב בן-אריה, למטה המדיני במשרד החוץ ולאחר מכן לתפקיד השגריר בלטביה. זאת, לאחר שבעת ששימש שגריר בבלארוס, ניצל בן-אריה ביקור של ליברמן במדינה כדי להדליף לו פרטים מתוך בקשת חיקור הדין שרשויות החקירה בישראל העבירו לאלה של בלארוס באמצעות השגרירות.

מחלוקת בפרקליטות

בהודעת משרד המשפטים היום (ד') נמסר כי "לאחר הכרעת הדין נדרש היועץ לשאלה האם יש מקום להגיש ערעור מטעם המדינה כנגד הזיכוי, ובעניין זה הובאו בפניו חוות-דעת, וקוימו מספר דיונים. לאחר שהיועץ שקל בדבר, הוא החליט לאמץ את עמדתם של פרקליט המדינה היוצא, משה לדור, ופרקליט המדינה הנכנס, שי ניצן, שהמליצו בפניו שלא להגיש ערעור על הכרעת הדין".

בעמדה זו תמכו גם המשנה ליועץ לעניינים פליליים, רז נזרי; המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים; אלי אברבנאל, וכן מנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, ג'ואי אש.

מאידך, אנשי המחלקה הכלכלית בפרקליטות, שניהלו את התיק בבית משפט השלום - תמכו בהגשת ערעור.

החלטתו של וינשטיין התקבלה "נוכח מדיניות התביעה, הנוהגת ריסון ואיפוק בהגשת ערעורים על זיכויים, ולנוכח הערכות מקצועיות שנשמעו בפניו כי סיכויי הערעור נמוכים. בית משפט השלום קבע קביעות עובדתיות, שבחלקן הן שונות מהעובדות שייחסה התביעה לליברמן. ההלכה המשפטית המקובלת והמושרשת היא שערכאת ערעור אינה מתערבת בדרך-כלל בקביעות עובדתיות שנקבעו על-ידי הערכאה הדיונית, אלא במקרים חריגים ביותר. לכך יש השלכה ישירה גם על סיכויי הערעור בהיבט הנורמטיבי".

עם זאת, וינשטיין ביקש להדגיש כי ההחלטה שלא לערער התקבלה "אף שהיועץ המשפטי סבר ועודנו סבור כי התשתית העובדתית והמשפטית בתיק הצדיקה הגשת כתב אישום והרשעה בעבירה שיוחסה לליברמן".

עו"ד ירון קוסטליץ, מצוות סנגוריו של ליברמן, מסר בתגובה כי "אני שמחים על החלטת היועץ המשפטי. אנו כמובן סבורים כי זו ההחלטה הנכונה, משום שהכרעת הדין המנומקת של בית המשפט נשמעה על קביעות עובדתיות מוצקות, שאינן נתקפות בדרך-כלל בערעור. יש בכך שמחה מיוחדת, לאחר שנים ארוכות שבהן היה השר ליברמן נתון תחת עננת החקירות והמשפט הפלילי".

איכות השלטון: "רפיסות היועץ"

התנועה לאיכות השלטון מתחה ביקורת קשה על החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה שלא לערער על זיכויו של ליברמן. לדברי התנועה, "ההחלטה מעידה על רפיסותו של היועץ המשפטי בהגנה על שלטון החוק. היועץ המשפטי טעה כבר כאשר החליט לוותר על הגשת כתב אישום נגד ליברמן בפרשת חברות-הקש וכשהעדיף להסתפק בתיק השגריר. עכשיו שב היועץ והפגין את חולשתו".

לבני: "גיבוי מלא"

שרת המשפטים, ציפי לבני, התייחסה היום, במהלך נאומה בכנס "בוחרים דמוקרטיה" של אגודת הסטודנטים במרכז הבינתחומי ובית-ספר לאודר לממשל, להחלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא לערער על זיכויו של השר ליברמן, ואמרה: "אני מכבדת את החלטת היועץ המשפטי לממשלה. שר המשפטים ממילא לא יכול, לא ראוי ואסור לו לעסוק בנושאים אישיים שנמצאים על שולחן פרקליט המדינה או היועץ המשפטי לממשלה, קל וחומר כאשר מדובר בשר אחר בממשלה. אני נתתי לכל אורך הדרך גיבוי מלא למערכת".

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית הבורסה מזנקת במעל 4%, נייס ב-6%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים